מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה להפסיק לעשן?א.28/03/2011
שלום לכם,
יש לי ידיד טוב שמעשן כבר 10 שנים לפחות, מאז התיכון. אני רוצה לגרום לו לחשוב על להפסיק לעשן, אבל אין לי טיעון מספיק טוב. למה להפסיק לעשן?
ברגע שאין בזה איזושהי סכנה ברורה ומיידית, אין מוטיבציה מספיק גבוהה להפסיק.
הרי לכולנו יש סיכוי לחלות בסרטן עוד 30 שנה, אז במקום שהסיכוי יהיה 15% הוא יהיה 17%. ביג דיל. אימפוטנציה? רחוק מידי מהמציאות (ומה שבטוח, זה לא יקרה עכשיו).
פה מסריח? לועסים מסטיק.
פגיעה בכושר הגופני? הוא מספיק בכושר.
הנקודה היא שהוא לא מספיק מפחד מהסיגריות, אז אין סיבה שהוא יפסיק. הוא לא רואה שקורה לו - עכשיו, בהווה - משהו שלילי, שפוגע בו איכשהו.
הוא רק נהנה מזה.
אז אני שואלת אתכם- מה *כן* מפחיד בסיגריות? ומפחיד עד כדי כך שכדאי להפסיק עכשיו ולא עוד 5 שנים למשל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה להפסיק לעשן? - תגובה
רמי רומנובסקי30/03/2011שלום רב,
הפחדה מעולם לא סייעה לאף אחד להפסיק לעשן, האמת היא שהיא מייצרת אפקט הפוך של רתיעה והתנגדות.
במקום זה הייתי מדבר איתו על העדר התועלת שבעישון, על כך שבתור מעשן הוא לא יכול להנות מכלום אלא אם כן יש לו סיגריות, כדי לקבל רקע קצת יותר מקיף על הנושא אני מציע לך לקרוא את הספר או לראות את הסרט של אלן קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן".
זה ייתן לך יותר כלים להבין את הבעיה מבפנים וגם להעלות טיעונים שיכולים באמת לייצר מוטיבציה לשינוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)