תסמיני גמילה מעישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמיני גמילה מעישון
    ענת
    18/04/2011

האם יתכן שמצב שבו אני חולה כל פעם בדלקת אחרת או בכאב פיזי כל פעם במקום אחר בגוף, יכול להיות כתוצאה מהפסקת עישון מיידית?
    אני עישנתי כ 20 שנים לערך. היום אני בת 43. התחלתי בערך בגיל 16, כשעשיתי 2 הפסקות בהריונות: בהריון הראשון הפסקתי למשך 5 שנים ובהריון השני הפסקתי למשך 3 שנים.(שני ההפסקות היו מיידית כשידעתי שאני בהריון וללא קושי או תסמינים כלשהם) .
    הפעם הפסקתי לעשן שוב מיידית (ללא הריון) בחודש ינוואר 2011, ומאז ועד היום חליתי כמעט כל הזמן: זה התחיל עם כאבי שיניים, עבר לכאבי ברכיים, כאבי גב (משהו שעד עכשיו לא ברור לי מה זה. זהו כאב שמגיע מידי כמה שעות כמו פולסים של כאב באזור הימיני של הגב התחתון), כאבי אוזניים, לחץ בחזה, השמנה, כאבים בקיבה. אני מוצאת את עצמי כ-4 חודשים, כל הזמן רק אצל רופאים, עם מלא תרופות, פעמיים אנטיביוטיקה, פיזוטרפיה וכל מיני טיפולים אלטרנטיביים. לפי הממצאים של הרופאים בחלק מהמקרים היו ממש דלקות (ברכיים, אוזניים,קיבה) ובחלק מהמיקרים לא מצאו דבר (לחץ בחזה, שיניים, גב ?)
    האם יתכן שכל זה כתוצאה מהפסקת העישון מיידית, או שמדובר במערכת החיסונית או במשהו אחר? יש לציין שאני נוטלת תרופות אנטי דיכאוניות וגם ללחץ דם באופן קבוע כבר הרבה שנים.

אודה לכם על תשובה בהקדם.
    שרית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמיני גמילה מעישון

הוספת תגובה

• שלום שרית

שרוני צעירי
    18/04/2011

אני לא רופאה, אבל אני מכירה את המצב שאת מדברת עליו. תראי, הפסקתי לעשן בשיטה של אלן קאר לפני חודש ומשהו. הפסקתי בצורה מיידית. מאז הספיקו להיות לי: פצעונים כואבים בכל הגוף, דלקת גרון (עדיין), קשיי נשימה וכאבים ראומטיים בכל הגוף, ובטח מצפים לי עוד כמה "תענוגות" בהמשך.
    שוב, אני לא רופאה, אבל אני חוקרת את הנושא המון וגיליתי את העובדה הבאה:
    בזמן שעישנתי הרעלתי את עצמי באופן קבוע ושיטתי במשך 18 שנה. הצטברו אצלי בגוף רעלים כל כך חזקים שהייתי קמה בבוקר ומתפלאת שאני עדיין בחיים.
    אלן קאר הסביר את זה בצורה נפלאה, אני מטהרת את הגוף שלי מהרוע הזה. אז הרעלתי את עצמי במשך 18 שנה, ועכשיו אני מתלוננת שהגוף שלי מתחיל להתאושש?
    זה הרי ידוע שלפני שמשהו משתפר - הוא מחמיר. אז אני עושה את כל הבדיקות האפשריות, רק כדי לראות שלא הפעלתי את אחת (או יותר) המחלות הקטלניות. ובינתיים אני מודה לגוף שלי שהצליח להחזיק מעמד עם הרעל שהאכלתי אותו -ובמקביל אני מודה לו על שהוא מתנקה.
    אז זה יוצא לי מהגוף בדרך של פצעונים, דלקות וכאבים. זה הגיוני.
    אני לא חושבת שצריך להגיד - אוקי, זה המצב, אז נחכה והכול יהיה בסדר.
    אני חושבת שצריך ללכת ולהיבדק, לפצות את הגוף שלנו על כל השנים שהתאכזרנו אליו.
    להקשיב לגוף.
    אני מאמינה שהפסקת לעשן כי החלטת להתחיל להתייחס לגוף שלך כמו לגוף היחיד שאי פעם יהיה לך.
    אז אני ממליצה לך לקבל את הדברים בחיוך ואהבה ולהבין שהגוף שלך מודה לך בכל רגע.
    במקביל אני ממליצה ללכת ולעשות את כל הבדיקות האפשריות.
    כן, ממש להציק לרופא שלך.
    בסופו של דבר, גילוי מוקדם של "לא משנה מה" הוא תמיד עדיף על לטמון את הראש בחול, לא?
    סליחה על החפירה, אבל תתפלאי, עודדתי פה בעיקר את עצמי.
    שיהיה לך יום נפלא וחג שמח:)
    שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות והעידוד

ענת
    18/04/2011

שרון, אני מודה לך על ההתייחסות, העצות הכנות, והעידוד, נראה שאנחנו עוברות את אותו המצב.

אני מאחלת לך בריאות שלמה בהקדם
    חג אביב שמח,
    חג של התחדשות, פריחה ולבלוב.

שרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ודבר נוסף לגבי הרופאים

ענת
    19/04/2011

אני לא מבינה, למה הרופאים לא מסבירים שהדברים האלה הם בעצם תסמינים של גמילה מעישון, במקום להשאיר אותך במצב שאת לא מבינה מה קורה לך. כששאלתי את הרופא, האם זה יכול להיות כתוצאה מהפסקת העישון, התשובה שלו היתה שטוב עשיתי שהפסקתי לעשן. אולי זה בגלל שהם לא רוצים שהתשובה תגרום לנו לחזור לעשן. בכל אופן את צודקת שצריך להיבדק ולוודא שהכל בסדר. הבעיה שאת לא יכולה לעשות בדיקות כשאת חולה.(התוצאות יכולות להשתבש)

בריאות שלמה לכולם.

שרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעד מה

שרוני צעירי
    19/04/2011

אני רק מקווה שזה הרגיע אותך קצת.
    לגבי הרופאים, אני דווקא כן שאלתי את הרופאה שלי והיא הסבירה לי את זה יפה:
    "נפלא שהפסקת לעשן, זה הדבר הכי טוב שיכולת לעשות לגוף שלך. בגלל שהפסקת לעשן בבת אחת - הגוף שלך חווה טראומה קלה ומנסה להחזיר את עצמו לאיזון. עכשיו נעשה כמה בדיקות כדי לראות שלא נגרם נזק יותר חמור, ונטפל במה שכבר יש (בדלקת גרון)."

בהצלחה:) וחג שמח:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי לעשן שבוע

שרי
    07/05/2011

מאד קשה לי אך יחד עם זאת אני מרגישה נפלא אני מעשנת עשרים שנה קופסא ביום ללא הפסקה למעט יום כיפור וכל יום היא מלחמה חדשה מתי לדעתכם זה עובר ובנוסף אני כל היום מדברת על זה ובעלי שלא מעשן אינו מבין אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עישון

דני
    15/06/2011

גם אני שלושה ימים אחרי הפסקת עישון,כל הגוף מפורק כואב ועייף מניסיון זה חולף אחרי כמה ימים.בנוסף תריחו את עצמכם ואת החולצות שלכם ותראו איזה כיףףףף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו