מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיזרו לי להחליט להפסיקשירי21/04/2011
אני מאוד רוצה להחליט להפסיק לעשן מאוד קשה שיש בעל מעשן,
ואין את הזמן פשוט לעזוב הכל כשקשה ולצאת להליכה כשיש ילדים קטנים...
איך עושים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה את מפחדת בדיוק
מני23/04/2011ממה את מפחדת בדיוק? מזה שלא יהיה לך כיף להיות ליד בעלך שאת לא מעשנת יותר?
זה כל כך ברור שיש לך בעיה פסיכולוגית בעניין.
אני מצטער לנפץ לך את האשליה הזאת. אבל סיגריות לא מרגיעות! ניקוטין הינו מעורר כימי - זאת אומרת, הוא מאיץ את זרימת הדם בגוף. כפועל יוצא, אינך יכולה להרגיש רוגע כאשר את מעשנת.
הנה לפנייך ניסוי שאת יכולה לעשות שינפץ לך את המיתוס הזה. תמדדי את הדופק שלך בישיבה לפני שאת מעשנת. אחר כך, תעשני שני סיגריות בכיף שלך ואז תמדדי את הדופק שלך. שימי לב שהדופק שלך הואץ בצורה מרשימה להפליא.
הבעיה שלך היא פסיכולוגית. ברגע שתביני שאת לא צריכה סיגריה, כי אף אדם לא צריך סיגריה את תוכלי לעשן בכיף. תוכלי להעביר את החיים שלך בלי פחד, בלי תחושת געגוע והקרבה, בלי ייסורי גמילה, מצוקה או דכאון, ויתרה מזאת.? תוכלי להנות מהחיים ולהמשיך לעשות הכל כרגיל, ללא שינוי הרגלים או ויתור…כאילו לא עישנת לעולם.
אף מעשן לא בחר להיות מעשן. הסתכלת בעבר על לא מעשנים? האם הם נראו לך סובלים? להפך, הם מלאי ביטחון עצמי וחיים מהנים יותר. אין להם את הפחד של לצאת בערב ללא סיגריות. אין לכם את הפחד של לא להנות מאירוע חברתי או משקה ללא סיגריות.
אל תחיי באשליה, את חכמה. רוב המעשנים חכמים הם פשוט מתרצים את הרגלי העישון שלהם מה שהופך אותנו לפתיים.
את אישה, נשים, בשונה מגברים... חחחח בשונה. על מי אני עובד
גם נשים וגם גברים לא צריכים לעשן. הקטע המצחיק הוא שאת יכולה לראות נשים, שמשקיעות בהופעה החיצונית שלהם, מתאפרות מתבשמות ויוצאות לאירוע חברתי. אך העובדה שיוצא להם הבל פה מסריח במיוחד ושהשיער שלהם מלא טינופת של סיגריות לא מפריעה להם. שימי לב עד כמה שתיפת המוח חזקה פה.
מי הם האנשים הכי לא רגועים בעולם ידידתי? נכון, מנהלי עסקים בני 50 שעובדים בעזריאלי (דוגמה) וצועקים על העובדים שלהם ומעשנים ללא הרף.
ברגע שתפסיקי לעשן ותעשני את הסיגריה האחרונה שלך את תופתעי לגלות, שלאחר שתנפצי את המיתוסים אליהם את רגילה מאחר והרגילו אותך אליהם מאז הינך ילדה כגון סיגריות מרגיעות, משרות הרגשת ביטחון וכו'.. יהיה לך קל וכיף להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגישה יותר מעודדת
שירי23/04/2011תודה על הפנייה, אני מרגישה שאני בין החלטה לבין ביצוע מחכה לתיזמון הנכון...
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו!
מני24/04/2011עכשיו זה הזמן הנכון! אל תחכי לתקופה פחות לחוצה - דווקא אז את תגידי לעצמך, אם זה רגוע לי עכשיו, למה לי להפסיק? עכשיו זה כיף לי ומעביר לי את הזמן וגורם לי להתקרב יותר לבעלי. אל תשלי את עצמך. תפסיקי עכשיו, ברגע זה תעשני את הסיגריה האחרונה.
בהצלחה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיזרו לי להחליט להפסיק - תגובה
רמי רומנובסקי26/04/2011שירי שלום,
הקושי הגדול ביותר בגמילה מעישון הוא הפחד מהחיים ללא סיגריות, מכיוון שאנחנו מעשנים הרבה שנים קשה לנו לדמיין את החיים שלנו בלי זה.
כמעשן לשעבר וכמדריך באלן קאר אני מבין אותך אבל יכול לומר שאם מפסיקים כמו שצריך ומשתחררים בעיקר מהתלות הנפשית אז אין באמת ממה לפחד כי לא באמת קורה שום דבר רע, אלא רק שיפורים באיכות החיים והנאה משופרת מכל הדברים היומיומיים.
אם את מתבלטת זה נורמאלי כך או אחרת אני ממליץ לך במקום להפסיק לבד להעזר במסגרת מקצועית כלשהי שתהפוך את ההפסקה לקלה ואפקטיבית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי28/04/2011אני אצור קשר ...תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)