בן 18,נפלתי במלכודת כבר שנה.הצילווו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 18,נפלתי במלכודת כבר שנה.הצילווו
    מני
    23/04/2011

כבר שנה שאני לוקח חלק במלכודת הזדונית של העישון. קראתי את הספר של אלן קאר...
    אם שמת לב, עניתי לשני אנשים בפורום על שאלות שלהם. אני יודע את שטיפת המוח ופעמיים שניסיתי להפסיק לעשן על ידי הספר.
    נדרתי שהסיגריה שאני מעשן הינה האחרונה אך משום מה, בשני הפעמים שהפסקתי, לא עבר יום וקניתי קופסה.
    אכן, עבדתי ליד מעשנים וידעתי שהם מסכנים שהם מעשנים. אמרתי לעצמי איזה כיף שאני כבר לא מעשן בריא. הלכתי לישון וקמתי בבוקר שמח שאין עליי את הריח של הסיגריות האלו.
    אך משום מה, בעבודה, חשבתי על סיגריה לפתע... והעצות של הספר לא עזרו לי. התחלתי להרגיש רעד בגוף וכל הזמן חשבתי על סיגריה. לא עזר כמה שאמרתי לעצמי שאני לא צריך את זה ושאף אדם בעולם לא צריך את זה. השתוקקתי בצורה לא נורמלית לסיגריה ועישנתי בחזרה. לאחר מכן, עישנתי עוד 4 סיגריות. כאילו הייתי צריך למלא את החלל הריק שהסיגריה האחרונה שעישנתי 14 שעות קודם לכן מילאה.
    אני לא יודע מה לעשות, אני מכיר 10 אנשים שהפסיקו לעשן בזכות הספר... וחשבתי שאני אהיה ה11 שאני מכיר. מסתבר שטעיתי.
    מה לעשות? התקשרתי אל הקו הטלפוני של אלן קאר ונאמר לי היום שקו ההודעות בלבד פועל ולדעת המזכירה, התמיכה הטלפונית הם לאלו אשר לוקחים חלק בקורס. הייתי שמח אם היית יכול לעזור לי. הייתי מאוד רוצה שתעזור לי.
    אני מוכרח שתעזור לי.
    מוכרח!-!-!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי מני

שרוני צעירי
    23/04/2011

אמנם אני לא שייכת לצוות של אלן קאר, אבל הפסקתי לעשן לפני כמעט חודשיים בזכות הספר.
    אולי אוכל לעזור לך...
    מה שאתה מתאר הוא מצב שבו הצלחת להבין את המלכודת ובכל זאת, עדיין לא הגעת ל"הארה".
    אם היית מגיע להארה לא היית מעשן את הסיגריה הזו שגרמה לך לחזור לעשן.
    אני אולי יכולה לספר לך שאני יודעת איפה נכשלת ומה אתה צריך, אבל אני לא יכולה לומר לך שזו דעה מקצועית, כי היא לא.
    אני חושבת שמה שקרה לך זה:
    1. לא הקפדת על ההנחיות של הספר.
    2. למרות שאתה טוען שכן - לא הבנת את המלכודת המתוחכמת עד הסוף.
    3. אתה עדיין צעיר בעישון מכדי להתחבר לתיאורים שאלן קאר מציג כגון: השיעול הנורא הזה של שנים של עישון, הכאבים והחולשות של הגוף, צבירת ה"חוויות" ברמה שגורמת לך להאמין שזה הרגל ועוד...
    4. אתה פשוט מפחד מהתוצאה של העישון ולכן חושב שאתה צריך להפסיק - ולא רוצה להפסיק באמת. אתה באמת מאמין שאתה נהנה מזה כרגע.

אני לא יודעת עד כמה צדקתי אם בכלל - את זה רק אתה יכול להגיד, אבל מה שכן בתוך הבעיות טמון הפיתרון.
    אני לא אומרת שאתה צריך לעשן כמה שנים טובות בשביל להפסיק - אני אומרת רק שאתה צריך לשבת ולהרכיב את הפאזל הזה עד שייפול לך האסימון ותבין על מה מדובר כאן בכלל.

זה שאתה מצטט קטעים רלוונטיים מהספר - לא אומר שאתה כבר בקיא בסודות המלכודת של העישון. אם היית - הרי שלא היית נופל בה שוב לעולם.
    כי מי שמבין את הסוד - מפחד פחד מוות מהסיגריה!
    סליחה על החפירה. מקווה שעזרתי ולא להיפך.
    חג שמח:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת

מני
    23/04/2011

חס וחלילה חפירה, אני מכבד כל דעה באשר היא ואשב שעה לקרוא פוסט של אדם שעונה לשאלה שהצגתי.
    אכן את צודקת, הבעיה העיקרית שהפסקתי לעשן ביגללה היה העובדה שהסיגריה מורידה להרבה בנות מהערך הגברי שיש לי, ונוסף על זאת - כסף. אני מוציא 660 שקל בחודש על סיגריות וכאשר עשיתי חישוב לאחרונה יצא כי בזבזתי 8000 שקל על סיגריות. רציתי פשוט לבכות.
    אני לא לוקח את העובדה שאני חולה ריאות קשה ושחליתי במספר דלקות ריאות וברונכיטיס במהלך החיים שלי. העובדה שאני חולה אסטמה לא מפריעה לי לעשן. אני כבר לא יודע מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

שרוני צעירי
    23/04/2011

הי מני.
    יש לי כמה רעיונות בשבילך, תנסה אותם ותגיד איך הלך לך אוקיי?
    * ממליצה לך לקרוא בקול רם את הספר, כאילו אתה מקריא אותו למישהו שאתה אוהב.
    * אם הספר הוא שלך - קח מרקר זוהר (טוש זוהר) או עיפרון (אם תרצה למחוק אח"כ) וסמן בספר תוך כדי קריאה - משפטים שאסור לפספס אותם. משפטים "גאוניים" וחשובים, שאתה חושב שבלעדיהם המסר לא יצליח לעבור.
    * בכל פעם שאתה נתקל בהנחיה - סמן אותה! אל תשכח גם לבצע את כל ההנחיות בדיוק כמו שהן - ממש כמו פקודה.
    * קח לך את הזמן וקרא את הדברים כאילו מישהו מסר לך תורה מסיני. תנסה להבין מה אלן קאר רצה לומר לך. אם יש מילה שלא הבנת (כמו למשל: סוגסטיה) - פתח את המילון או את גוגל. אם אתה נתקל בשם של משהו ואתה לא ממש יודע מה זה - פתח ויקיפדיה ותלמד! תגדיל ראש, אל תהיה תוכי ותשנן הכול בע"פ. קח לדוגמה את המילה - ניקוטין - ותעשה עליה חיפוש בגוגל, ויקיפדיה, או בכל מקום אחר. תראה כמה דברים יתחילו להתקשר לדברים אחרים.
    * אלן קאר מדגיש שהגמילה קלה ואפילו מהנה. אתה יודע מתי נהניתי כל כך? בשבועות הראשונים. כשכל רעד בגוף, כל זעקה של המוח "סיגריה", או כל רגע שהאמנתי שבעוד שנייה אני נשברת - אימצתי לעצמי את המשפט: "אני יודעת מה זה, זו הגמילה מהניקוטין, זה מרגיש מוכר ומפחיד בדיוק כמו התאהבות. ממש כמו פרפרים בבטן של ההתרגשות מאהבה - אני לומדת להתאהב בעצמי מחדש!"

וחייכתי.
    אתה חייב לזכור שאם המפלצת הגדולה נשארת בחיים - תפקידה היחידי הוא לגרום לך להאכיל את המפלצת הקטנה.
    כל הספר בנוי במתכונת של חיסול המפלצת הגדולה שבמוח לפני הגמילה עצמה.
    ואז אתה תראה לבד איך החיוך יתגנב לך לפרצוף גם בלי שתתאמץ.

אני יכולה רק לומר לך דבר קטן ואחרון לפני שאני מסיימת - הסיגריה היא הדבר הנורא והעצוב ביותר שיכולת לעשות לגוף שלך. הגוף שלך מגיב בהתמוטטות ואתה לא מתייחס אליו.
    אתה שוכח שהספר מדגיש כי רק אנשים חזקים פיזית יכולים להתמודד עם הרעל לאורך זמן (וגם הם נשברים בסוף) - אתה מתאר חולשה גופנית והתקפי מחלות.
    כמה זמן נראה לך שהגוף שלך יצליח להחזיק אותך בחיים?
    ולמה שהגוף שלך ירצה להחזיק בחיים מישהו שמתאמץ בכל כוחו להשמיד אותו?

שוב, מקווה שעזרתי ולא להיפך.
    ושוב, סליחה על החפירה.
    שרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי...

מני
    24/04/2011

אני אעשה את זה. מחר בבוקר אתחיל לקרוא את הספר מחדש וארשום לעצמי בצד משפטי מפתח. תודה לך, אעדכן אותך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי... - תגובה

רמי רומנובסקי
    26/04/2011

טוב לא נותר לי אלא להסכים עם רוב הדברים
    הספר מצויין והוא עוזר לאנשים רבים, הסדנה לעומת זו הרבה יותר אפקטיבית ומצליחה לסייע למי שלא הצליח עם הספר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו