רגע הטמטום...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגע הטמטום...
    איציק
    31/05/2011

שלום לכולם.
    אני מעשן כ-12 שנה, ניסיתי להפסיק לעשן עשרות פעמים ולאחר זמן מה חזרתי.
    היום אני שוב מנסה-אך הפעם מתכוון גם להצליח. לפני מס' שנים הייתי בסדנא של אלן קאר ולאחריה לא עישנתי 4 חודשים. לזכותו של רמי רומנובסקי יאמר שכשהתחלתי להרגיש שאני עלול לעשן והשארתי לו הודעה, תוך כשעה הוא חזר אליי [שעה זה המון זמן כשרוצים לעשן אבל זה זמן סביר לאדם שיש לו חיים גם חוץ מלעזור לאיציק מה גם שהשארתי את ההודעה בשמונה בערב] אבל אני ממש לא פה כדי לפרסם אותם.
    מה ששבר אותי הוא רגע הטמטום.
    רגע הטמטום כמו שכולכם יודעים, הוא הרגע שבו המוח נאטם. כל סדנא שעברתי, כל מאמר שקראתי, כל תוכנית שראיתי שחוזרת על החסרונות המרובים שבעישון נמחקת באותו הרגע מהמוח והדבר היחיד שיש בו הוא "אם לא עישנתי עד עכשיו אז אני יכול לחזור ולעשן רק 2-3 סיגריות ביום" כמובן שזה לא נגמר בזה.
    לא, זה לא הרגע שבא לעשן אבל הרגליים עדיין על הקרקע והמוח עובד ומזכיר לי שסיגריה אחת רק תמשיך את השרשרת ותגרום גם לרצון לסיגריה שאחריה. זה רגע אחר, רגע של אטימות מוחלטת כאילו שכל הנסיונות הקודמים, כל ההחלטות להפסיק לעשן, כל הנפילות עם ה"רק סיגריה אחת"- נעלמים כלא היו.

אז מה לעזאזל עושים עם הרגע הזה? איך לעזאזל מצליחים לדלג עליו?
    אני מחשיב את עצמי בחור די אינטלגנט אבל כשמגיע הרגע הזה אני נהיה המטומטם הגדול ביותר בעולם.
    די, חפרתי מספיק. יש למישהו עצות איך לעבור אותו?????????
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגע הטמטום...

הוספת תגובה

• רגע הטמטום... - תגובה

רמי רומנובסקי
    31/05/2011

שאלות רלוונטיות לרגע ש"בא לך סיגריה"

א. האם הייתי רוצה לחזור ולעשן עכשיו חפיסה ביום? (ולא רק סיגריה אחת)
    ב. איך הרגשתי בתקופה שעישנתי - זוכר את הרשימה שהכנת בסוף הסדנה, זה הזמן להסתכל עליה ולהזכר, ככל שעובר זמן מהרגע שאתה מפסיק כך אתה שוכח מה שנאת.
    ג. בשביל מה? מה זה ייתן לי? זו שאלה שרלוונטית רק למי שעבר גמילה באלן קאר, כי התשובה לזה היא כלום! רוב המעשנים שמפסיקים בכוח רצון חושבים שהם מוותרים על הנאה, זה לא כך, עישון זו רק התמכרות לניקוטין ותו לא.

אם הפסקת בסדנה אני ממליץ לך לבוא שוב, הסיכויים שלך להצליח יהיו גבוהים יותר מאשר אם תנסה לבד, אבל בכל מקרה נשמח לתת לך תמיכה כאן

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עצה עבורך

איילת בן ארי
    02/06/2011

"זה שעישנת סיגריה אחת לא אומר שחזרת לעשן"
    המשפט הזה הציל אותי ושמעתי אותו מהמטפל שלי.
    ואכן, בסמוך לגמילה שלי מעישון עישנתי שתי סיגריות: האחת לאחר שבועיים והשניה לאחר חודש וחצי - בדיוק באותו מצב בו המוח נאטם.
    אבל, ידדעתי שזה שעישנתי סיגריה אחת לא אומר שחזרתי לעשן ולכן אותה סיגריה לא פרצה אצלי את הסכר.
    אם תזכור את זה, ותזכור שמשפט זה אין משמעותו שיש לך לגיטימציה לעשן את אותה סיגריה אחת - אלא תבין שגם אם מעדת ועישנת - אתה עדיין לא מעשן!!
    אותי זה הציל
    איילת בן ארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו