הפסקתי לעשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקתי לעשן
    ליאור
    16/06/2011

אני בן 20 והתחלתי לעשן בגיל 17 בגלל דיכאון חמור , כשנכנסתי לדיכאון התחלתי להדליק סגריות בשיחות נפש לתוך הלילה , בשבילי הסגריה זה הדרך לדבר עם אנשים, חלק מהאישיות שלי , אני מעשן אותה כשאני משתחרר מלחץ או כשאני בלחץ , ויש את הסגריות הקבועות ,בקיצור עשר סגריות ביום בממוצע , יש לציין שלמרות שאני עובד ומתפקד הרבה , אני בעצמי בתוכי טיפוס אובדני , אני חושב על החיים שהם לא שווים שום דבר , שצריך לשרוד אותם עד המיתה , אז להפסיק לעשן לא עלה במוחי בכלל , חבר שלי מעשן כבד הפסיק והציע לי להפסיק גם , כמובן כמוהו , עם הספר המדהים של אלן קאר , קראתי והפסקתי לפני שבוע בדיוק , אבל חסרים לי הרגעים שאני מתבודד בטבע ומשתחרר , בוכה ומרחם על עצמי , שותה כוס בירה ושומע שיר דכאוני ,אני פשוט מכור לתחושה הדכאונית , זה מרגיע אותי , כשאני לא עושה את זה אני מרגיש כמו רובוט , בקיצור טקסים שאני עושה אותם מזמן לזמן , כל זה חסר לי , אני מרגיש שהשתנו לי החיים , מצד אחד אני שמח שהפסקתי ואני יותר בכושר , מצד שני כשאני ברגעים כאלה של דיכאון עם מחשבות אובדניות , אני אומר לעצמי מה נדפק איתך? אתה רוצה למות , החיים בכלל לא מענינים אותך , והעיקר שאתה לא מעשן יותר...
    בקיצור זה קומפליקט עצמי , שלא יגרום לי לחזור לסגריה , אבל שמאמלל אותי טיפה , למרות שקראתי את כל הספר וממש הבנתי מה הוא אומר , אבל מבחינת הגישה הדכאונית שלי לחיים , כל מה שהוא מדבר על הנאות ואושר לא כל כך תקפים לגבי , ובבקשה לא להגיד לי שהחיים שלי היו בדיכאון בגלל שעישנתי ועוד מעט אתחיל להרגיש מאושר רק בגלל שהפסקתי , תודה לכל מי שקרא מה שכתבתי , אשמח לשמוע עצות או עידודים ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקתי לעשן

הוספת תגובה

• הפסקתי לעשן - תגובה

רמי רומנובסקי
    16/06/2011

היי ליאור,

תודה על הפתיחות
    מה שכתבת נוגע ללב, אבל נראה לי שאתה מערבב בין הדכאון הקיומי לבין עישון וצריך לעשות הפרדה.
    עישון זו התמכרות לניקוטין נטו, אין בה דבר מלבד זה והיא לא מסייעת לנו מבחינה נפשית ואפילו פוגעת, נכון יש את הפוזה של המדוכא עם סיגריה ובירה אבל זה רק פוזה חסרת תוכן. עישון זה למעשה עוד פצע שאתה צריך לטפל בו בנוסף לפצעים האחרים הנפשיים שיש לך והיום יש לך פצע אחד פחות.
    דווקא אחרי שהפסקת אתה נמצא במצב נפשי נקי ובריא יותר ותוכל להפריד בין הריקנות שנבעה מסיגריות לבין דברים אחרים שגורמים לתחושת ריקנות ועצב.

הערה אישית אחרונה, הדברים שכתבת הזכירו לי תקופה ארוכה בחיי שבה היה לי בור שחור שהולך איתי לכל מקום, קשה מאוד לפתור את התסבוכות הנפשיות שלנו לבד ותאמין לי שניסיתי.
    בשלב מסויים הלכתי לפסיכולוגית טובה לפרק זמן מסויים וזה נפתר לחלוטין! היום זה כבר לא חלק מחיי וטוב שכך :)
    אני באמת ממליץ לך למצוא איש/אשת מקצוע טובים (אבל באמת טובים) לא סתם מישהו ולהשקיע בטיפול זה יישפר לך את החיים לאין שעור.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו