פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10.5 חודשים
    לי
    15/05/2011

שלום רב,
    בני בן 10.5 חודשים פעלתן מאוד. התהפך ראשית מהגב אל הבטן בגיל 6 חודשים וחודש לאחר מכן מהבטן לגב. מסתובב סביב צירו. מתיישב לבדו מזה כחודש וחצי. אולםפ בזחילה זוחל רק לאחור (וגם ממעט בכך). מרים את הישבן וכשמנסה לעבור לעמידת 6 רגליו יוצאות לכיוון החוץ (הברכיים פונות החוצה). כאשר אני מרחיקה מעמועים הוא פשוט מתגלגל אליהם. וכך מצליח להגיע אליהם ולכן כבר לא מתאמץ לזחול. חשוב לציין כי בשל כך אינני יכולה להוריד את העיניים ממנו שכן גם על הרצפה הוא חושב שזה בסדר להתגלגל... בלול הוא כבר מנסה להיעמד וכמעט מצליח לדעתי זה עניין של ימים עד שימשוך את עצמו לעמידה מלאה. כשמחזיקים אותו רוצה לעמוד כל הזמן ודוחף את רגליו כלפי מטה.
    אני חוששת מאוד שהוא ידלג על שלב הזחילה.
    מה לעשות? ואיך אני יכולה לתת לו לזחול מבלי לחשוש שיפגע?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10.5 חודשים

הוספת תגובה

• בן 10.5 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    15/05/2011

הי לי
    התפתחותו של בנך עד כה הייתה איטית יחסית ומעט בעיכוב. בד"כ יש לכך סיבה או קושי תנועתי כלשהו. אותו קושי הוא כנראה זה שמעכב את הזחילה.
    התיאור של נסיונות העלייה על 6 מתאימים פעמים רבות לתינוקות שסובלים מגמישות יתר במפרקי האגן, גמישות שמלווה שחולשה המקשה על עלייה על 6 ולא מצליחה להחזיק מעמד.
    הייתי שמחה לדעת כיצד מגיע בנך לישיבה אם אינו עומד על 6. האם מתוך שכיבה על הבטן ודחיפה לאחור? האם הוא יושב ישיבת W?
    לאור כל הנ"ל חשוב לדעתי לבדוק את הסיבה להתפתחות האיטית ולקושי בזחילה. לא ניתן להמליץ על תרגול בלי לדעת את מקור הקושי והעיכוב.
    אנא עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10.5 חודשים

לירז
    15/05/2011

תודה על תשובתך המהירה!
    כאשר הוא מתיישב הוא שוכב על הבטן או על הצד ומושך את עצמו לישיבה.
    יושב בצורה יציבה וזקופה (לא W).
    בהודעה הקודמת טעיתי מבחינת הזמנים - ההתהפכות מהגב לבטן החלה בגיל 4 חודשים ובגיל 5 חודשים מהבטן לגב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10.5 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    16/05/2011

הי לי
    לאחר התיקון שלך אני מבינה שבנך לא היה בעיכוב בהתהפכויות אבל כן יש עיכוב קל בזחילה. לשיקולך אם לבדוק את הדבר כבר עכשיו או לחכות עם זה עוד מעט. בכל מקרה, זחילה אמורה לקרות עד גיל 10 חודשים לערך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8.5 זוחלת לאחור-הוספה קטנה
    בתאל
    15/05/2011

אני רוצה עוד להוסיף היא מאד אוהבת לשבת ואפילו מסמנת לי עם ידיה שאבוא להושיב אותה
    בימים האחרונים גיליתי שלא מומלץ שהיא תתישב לפני הזחילה אבל המצב כיום שהיא מאד אוהבת להתיישב לא לבד בעזה שלנו אבל היא מאד יציבה ולא מתנדנת ואף משחקת בצעצועים בהלך הישיבה.

הוספת תגובה

• בת 8.5 זוחלת לאחור-הוספה קטנה - תגובה

דבי גרוס דולב
    15/05/2011

הי בתאל
    פרט חשוב מאוד מאוד. הושבת התינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו מאוד לא מומלצת ועלולה לגרום לשיבושים בהתפתחות ואפילו לדילוג על זחילה. על אף התנגדותה של ביתך המלצתי החמה היא להפסיק להושיב.
    אותה יציבות שביתך אימצה לעצמה גורמת לזקיפת גב חזקה מידי שפעמים רבות גורמת לקושי בזחילה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי תודה..

בתאל
    15/05/2011

קודם כל תודה על התגובכה המהירה ..
    היום בבוקר ניסיתי ליישם אתת ההמלצה לתת לה קונטרה ברגליים אמנם אין עדיין תוצאות אבל הרגשתי שנתתי לה דירבון... אני מקווה שזה יעבוד מהלך הזמן הקרוב..
    לגבי ההתהפכות באמת היא לא עושה זאת המון אולי פעם בשבוע יוצא שהיא מתהפכת פעם אחת
    את ממליצה לקחת אותה לאיבחון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי תודה.. - תגובה

דבי גרוס דולב
    15/05/2011

הי בתאל
    כן, אני ממליצה על אבחון, אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת8.5 זוחלת לאחור..
    בתאל
    15/05/2011

הי לאית..
    בתי בת 8.5 בת ראשונה ונכדה ראשונה..
    בחודשיים הראשונים לחייה הראתה התפתחות בריאה הרימה את הראש לפרקי זמן ארוכים כבר בחודש בראשון הביעה נכונות רבה בשכיבה על הבטן הושיטה ידיים לחפצים ובעיקר חייכה המון כשחזרתי לעבוד חמותי שמרה עליה במשך 3חודשים עד גיל חצי שנה בערך ורב הזמן היא היתה על הידיים ובעצם ההתפתחות שלה נעצרה..
    כיום אני בשמירת הריון אז היא איתי בבית אבל היא עדיין לא זוחלת ומתהפכת מהבטן לגב פעם ב.. לפני שבועיים היא החלה לזחול לאחור.. מאד שמחתי בשינוי שחל אבל הזחילה הזו מתסכלת אותה מאד והיא מלווה בבכי וייללות.
    אני מנסה בכל דרך שעולה בדמיוני לגרות אותה להתקדם אבל זה לא ככ הולך. היא כן מסתובבת סביב צירה.
    אני מאד רוצה שתהיה לה התפתחות תקינה ושתלמד לזחול על גחון ואחכ על שש.. איך אני יכולה לעזור לה להתמודד עם הקושי והאם את יכולה להמליץ לי על תרגילים לעודד את הזחילה שלה קדימה.. ו.. האם זה תקין בגיל כזה..
    תודה ושבוע טוב!!

לקביעת תור
    סגירה
    בת8.5 זוחלת לאחור..

הוספת תגובה

• בת8.5 זוחלת לאחור.. - תגובה

דבי גרוס דולב
    15/05/2011

הי בתאל
    דחיפה לאחור כנסיון זחילה הוא רגיל ונורמלי ואף תקין לגיל זה. מה שמהווה בכל זאת עיכוב הוא העובדה שביתך לא מתהפכת מהבטן לגב. התהפכות כזו הייתה אמורה להתרחש באופן סדיר מגיל חצי שנה. אי התהפכות מהבטן לגב מצביע על קושי תנועתי, אותו קושי עלול להופיע גם בשלבים אחרים של ההתפתחות ולכן חשוב לאבחן אותו.
    ובכל זאת, כדי לעודד התקדמות קדימה אפשר לתת "קונטרה" בכפות הרגליים של התינוקת בכל פעם שהיא מנסה להתקדם. בכל פעם לתת התנגדות בכף רגל אחרת וכך יבוסס עניין הדחיפה כבסיס להתקדמות קדימה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלת תינוק
    לחמניונת
    14/05/2011

שלום,
    אנו בתהליך בחירת עגלה לתינוק. מרבית העגלות המוצעות כיום בנויות כך שכאשר התינוק שוכב בטיולון, המנח של הגוף שלו הוא כמו בישיבה, כלומר 90 מעלות בין הרגליים למותניים. זאת גם כאשר התינוק לא בהכרח יושב לבד עדיין (כי מעבירים לטיולון כאשר הוא גדול מדי בשביל החלק של העריסה בעגלה).
    האם הדבר לא בעייתי מבחינה התפתחותית, שכן הבנתי שלא כדאי להושיב תינוק לפני שהוא לומד להתיישב לבד?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלת תינוק

הוספת תגובה

• בחירת עגלת תינוק - תגובה

דבי גרוס דולב
    14/05/2011

הי לחמניונת
    את צודקת, המצב הרצוי הוא שהתינוק יהיה בזווית של 180 מעלות או זווית קרובה לזה,
    וזאת עד שהוא מגלה סימני ישיבה עצמאיים.
    ככל שידוע לי ישנם טיולונים שמגיעים לזווית קרובה , דווקא העגלות הפחות משוכללות.
    לצערי לא אוכל להמליץ על סוגים ספציפים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    קר
    13/05/2011

שלום לכן שמי קרן אמא לנועם בן חודשים ילד מקסים חיובי מפטפט כבר מגיל כזה
    רציתי לשאול רוב הזמן נועם מסתכל רגיל וממוקד יפה בעיניים שלו אך לפעמים יש מצב שהוא מוריד את האישונים למטה ואז נשאר רק לבן חשוב לי לציין שהוא לא עושה את זה המון (לפעמים) גם רציתי לשאול עם זה בסדר שהוא נבהל המון ולא אוהב את המובייל שלו
    שאלה נוספת הוא מכניס המון את האצבעות לפה עכשיו
    האם יש לי סיבה לדאגה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - תגובה

אורנה עטאר
    13/05/2011

קרן שלום,
    לגבי הורדת האישונים - אני לא מכירה את התופעה וממליצה להראות את זה לרופא ילדים בכדי להסיר דאגה מלבך.
    לבי שאר הנושאים - בנך אינו חייב לאהוב את המובייל, ייתכן שבגיל מאוחר יותר יגלה בו יותר עניין. לגבי הכנסת ידיים לפה - זה מצויין - זו הדרך שלו להכיר דברים בגיל הזה והידיים שלו הם חלק מהעניין. אפשרי לו לחקור ע"י הפה שלו ככל שניתן.
    לגבי הבהלה - כאן הייתי ממליצה לבדוק ממה הוא נבהל ובאילו מנחים הוא נמצא כשהוא נבהל. שהייה על הבטן או בתנוחת ערסול מפחיתים עוררות של רפלקס הבהלה והם מומלצים בגיל הזה.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים
    חגית
    13/05/2011

שלום,
    רציתי לשאול האם סביר שסדר היום של ביתי בת החודשיים וחצי הוא עדיין אכילה- פעילות\ משחק של כשעה - שינה של כשעה- אכילה וחוזר חלילה. האם היא לא צריכה להיות יותר עירנית בשלב הזה?
    מתי היא אמורה להתחיל להושיט ידיים כדי לנסות לתפוס צעצועים באונברסיטה?

תודה מראש, חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודשיים

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים - תגובה

דבי גרוס דולב
    13/05/2011

הי חגה
    זה תקין ונורמלי שלביתך יש סדר יום הכולל משחק ושינה. לאחר גיל 3 חודשים נרצה לראות יותר זמן עירות.
    הושטת ידיים מתחילה סביב גיל 3 חודשים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוקת בת שנה ו4 עוצמת עיניים כטראומ
    שירן
    12/05/2011

שלום רב,
    הבת שלי בת שנה ו4, ביום העצמאות לקחנו אותה לבמות לראטות זיקוקים היא פחדה עצמה עיניים חזק וחיבקה חזק את אבא שלי אז מיהרנו לצאת משם לכיוון הבית הלכנו ממש מהר אולי גם זה השפיע,
    היא לא פתחה את העיניים ולא הרימה את הראש מהכתף של אבא שלה שהרים אותה על הידיים כל הדרךוגם שהרימה את הראש העיניים שלה היו סגורות חזק עד הבית כמעט שישבנו איתה על ספסל ושרנו לה ואחרי זה לקחנו אותה לגן שעשועים לנדנדה ובבית ראינו ביחד קלטת של שירים שהיא אוהבת
    זה היה מלחיץ נורא שכבר בדרך הביתה שכבר התחלתי לבכות כמובן שהיא לא ראתה
    מאז שהיא רואה אנשים חדשים נגיד שהיא לא מכירה או לא מחבבת היא סוגרת את העיניים חזק כאילו עושה פרצוף כזה - לא מתחבאת או משהו רק פרצוף מלחיץ כזה
    וגם היום שאחי ירד איתה לעשות טיול למטה אצלנו בחניה בבניין נשרפו המנורות אז חשוך ושוב היא חיבקה אותו חזק שהייתה על הידיים ועצמה עיניים חזק
    האם יש לי סיבה לדאגה? ממה נובעת ההתנהגות הזאת? יש משהו שאני יכולה לעשות או צריכה??למי לפנות?
    אני ממש מוטרדת מהעיניין הזה,ונורא לחוצה
    חוץ מזה הילדה בריאה, שמחה, חכמה מאוד, מפותחת לגילה ואין שום בעיות אחרות,

בבקשה תגיבו

הוספת תגובה

• תנוקת בת שנה ו4 עוצמת עיניים כטראומ - תגובה

דבי גרוס דולב
    13/05/2011

הי שירן
    לצערי לא אוכל לעזור לך שכן פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית, אנא נסי להתיעץ בפורום העוסק בפסיכולוגיה התפתחותית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים
    מרין
    12/05/2011

שלום!
    הילדה שלי בת 10 חודשים, מאוד אוהבת לשכב על הבטן, מתהפכת בטן -גב, מסתובבת ציר וזוחלת זחילת גחון במהירות.
    לאחרונה החלה להראות סימנים של עלייה על 6 אבל בו בזמן שמעלה את התוסיק ומנסה לעמוד על הברכיים - עם ידיה היא עושה "אווירון" במקום לנסות וליישר אותן. בכל פעם שאני מנסה להעביר לה ידיים קדימה - היא מורידה תוסיק ומפסיקה את הנסיונות לעלייה על 6...
    היא מעבירה משקל מיד ליד על הבטן ואפילו מסובבת את גופה כך- שנדמה שאם היתה עומדת על 6 הייתה מגיעה לישיבה... (משתדלת שלא להושיבה פרט לכסא אוכל ולעגלה - שם היא מושכת את עצמה עם הידיים ומתיישבת די יציב תוך כדי אחיזת המוט ).
    אני מנסה לעזור לה לשכלל את מיומנות הזחילה אבל היא לא רוצה לעבור מעל "מכשולים" כמו הרגל שלי או כריות, כאמור לא נותנת לי לעזור לה להבין מה לעשות עם הידיים בעמידת 6 וכו'..
    הפיזיוטרפיסטית אומרת לא למהר ושיש זמן ללמוד לזחול עד כ 14 חוד' וללכת עד ל שנה וחצי - זה נראה לי קצת מופרך ואני מואד מאוד מודאגת לגביי קצב התפתחות הזחילה שלה......
    אנא אמרו לי את דעתכן....

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    13/05/2011

הי מרין
    האם ביתך מתהפכת מהגב לבטן? לא כתבת שכן. אם היא לא, יכול להיות עוד קשר למה שאת מתארת.
    ביתך מתקשה לזחול כראוי על 6 כנראה מפני שיש לה קושי תנועתי ספציפי שלא מאפשר לה לממש זאת בנינוחות. הידיים נפרשות לצדדים מסיבה מסוימת, את הסיבה כדאי לבדוק על מנת לאפשר לביתך לעלות על 6ולזחול בצורה טובה.
    אני לא מסכימה עם זה שתינוק יכול לזחול עד גיל שנה וחודשיים. תינוק שמגיע לגיל כה מתקדם ולא זוחל סובל מקושי ברור שמונע זאת ממנו. לכל שלב יש טווח גיל עליון וטווח הזחילה על 6 הוא 10 חודשים.
    אין צורך לדאוג, לכל קושי כזה יש פתרון ותרגול מתאים, צריך רק לאבחן אותו וללמוד את התרגול המתאים. אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שהפסיקה להתהפך
    שיקו
    12/05/2011

בתי בת 10 חודשים, החלה לזחול גחון לפני מס' ימים. אולם מאז היא לא מתהפכת... מה יכולה להיות הסיבה לכך ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שהפסיקה להתהפך

הוספת תגובה

• תינוקת שהפסיקה להתהפך - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/05/2011

הי שיקו
    פעמים רבות כשמתחיל שלב חדש בהתפתחות, יש רגרסיה של שלב אחר. זה נורמלי ומוכר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת גחון
    ויקי
    12/05/2011

בני בן 11 חודשים וזוחל על הגחון כבר 4 חודשים הוא לא מראה סימנים של מעבר לזחילה על 6 ולא יודע להגיע למצב של ישיבה.זה מדאיג?2 הגדולים שלי זחלו מאוד והלכו מוקדם אין לי נסיון עם זחילה/הליכה מאוחרת.הוא זוחל טוב,מהר מתהפך ל2 הצדדים וכשאני מושיבה אותו הוא לא נופל הוא מאוד יציב.
    אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת גחון

הוספת תגובה

• זחילת גחון - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/05/2011

הי ויקי
    אנו מצפים לראות זחילת 6 עד גיל 10 חודשים. כשהדבר איננו קורה זה עלול להצביע על קושי תנועתי שמעכב את התינוק. ישיבה עצמאית מתרחשת לאחר עלייה על 6 והטיית הטוסיק לאחור ולכן בנך איננו מתיישב עדיין. בכל מקרה, רצוי מאוד לא להושיב את התינוק לפני שהוא לומד לעשות זאת בעצמו.
    לסיכום, כדאי לברר את מקור העיכוב ולראות האם יש קושי ספציפי וללמוד כדאי לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזיזת ציפורנים
    שושי
    11/05/2011

שלום רב,
    בני בן שנתיים וחצי גוזז ציפרנים בתדירות גבוהה,אין לו מוצץ ולא היה לו,
    איזה טיפול ניתן?,בבית מרקחת שאלתי על לק מרה והרוקח טען שזה לא לפעוטות
    יועצת טבע אמרה יתכן ויש חוסר ויטמינים,
    כיצד להפסיק
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גזיזת ציפורנים

הוספת תגובה

• גזיזת ציפורנים - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/05/2011

הי שושי
    פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית בלבד ולכן לא אוכל לעזור לך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלוה
    יולי
    11/05/2011

שלום רב!תינוק שלי בן חצי שנה ורציתי לדעת בגיל הזה מה הוא צריך לעשות איך לעפיל אותו יותר כי הוא לא מוכן לשבת רוצה לעמוד על הרגליים(עם תמיכה) משחק עם הידיים משמיעה כל היום קולות הכל שם בפה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלוה

הוספת תגובה

• שאלוה - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/05/2011

הי יולי
    בגיל חצי שנה אמור התינוק להתהפך ולשהות על הרצפה. הוא לא אמור לעמוד ולא לשבת לפני שהוא לומד להתישב בעצמו. אין צורך בהפעלה רבה, אפשר להניח מספר קטן של צעצועים, לשים לפעמים אוניברסיטה, לצאת לטיול ולשחק יחד.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גיל תינוק מחבק
    לירון
    10/05/2011

שלום,
    יש לי תינוק בן 7 חודשים, רציתי לדעת באיזה גיל בערך תינוק מתחיל לחבק ולהתרפק?
    בנתיים כל פעם שאני מחזיקה אותו הוא מזדקף ואף פעם לא שם ראש על הכתף שלי למשל או פשוט מרפה עלי. רציתי לדעת אם זה נורמלי? ואם כן באיזה גיל זה אמור להשתנות. אני אציין שאין לו בעיה עם מגע אבל למשל אם מנסים לתפוס לו את הידיים כדי לעשות איתו כפיים הוא לא מוכן שיחזיקו לו את הידיים.
    אשמח לתשובה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה גיל תינוק מחבק

הוספת תגובה

• באיזה גיל תינוק מחבק - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/05/2011

הי לירון
    פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית. חיבוקים מ,בכל מקרה, מגיעים מאוחר הרבה יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת
    אליהו
    10/05/2011

שוב, הבן שלי בן שנה כפי שכבר כתבתי.
    הוא דילג על זחילת גחון וישר התחיל לזחול רגיל אבל הוא לא מתישב לבד. כלומר אם אני מושיבה אותו (ואני הרבה מושיבה אותו) הוא יושב זקוף ויציב וגם יודע לעבור לבד למצב של זחילה אבל מזחילה הוא לא יודע לשבת והוא גם בקושי מנסה לעמוד לבד.
    האם את רואה בעיה? ומה אפשר לעשות כדי לגרום לו לעבור עצמאית מזחילה לישיבה וגם שיעמוד לבד כבר?

לקביעת תור
    סגירה
    ושאלה נוספת

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/05/2011

הי הודיה
    אחת הסיבות הנפוצות לכך שתינוק מדלג על התישבות היא שהוא הושב לפני שלמד לעשות זאת בעצמו ולכן ההמלצה היא לא להושיב תינוק לפני שהתחיל להתיישבה לבד.
    יתכן ויש לבנך זקיפה גדולה מידי בגב ולכן מתקשה להתישב או קושי תנועתי אחר אותו קשה יהיה לאבחן ללא היכרות ולכן גם בלתי אפשרי להמליץ על תרגול מתאים.
    חשוב שתינוק ידע להתישב בכוחות עצמו שכן זהו שלב התפתחותי שעליו מבוססים גם דברים נוספים.
    מה שכדאי לעשות הוא לבדוק את מקור הקושי בהתישבות והסיבה לאי העמידה, יתכן קשר בין השניים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    אליהו
    10/05/2011

הבן שלי בן שנתיים והחלטנו לנסות לגמול אותו אחרי פסח. הוא מאוד רוצה להגמל וכאשר אני שואלת אם הוא רוצה להוריד את הטיטול הוא מיד מסכים אבל אנחנו מנסים כבר כמעט כשבוע ללא תוצאות. הוא חוזר מהגן, אנחנו מורידים את הטיטול והוא מתאפק כמה שהוא יכול. בסופו של דבר זה תמיד מסתיים בכך שהוא עושה במכנסיים. בגן לא עוזרים לי והוא עם טיטול כמעט כל היום אבל בבית וגם בחופש של יום העצמאות הוא היה ללא טיטול מלבד בשינה. האם אני צריכה להמשיך עם זה?
    היה רק יום אחד שהוא הצליח לעשות פיפי בחצר אבל הוא לא מצליח לעשות זאת שוב. הוא פשוט עומד ומאוד מתאמץ אבל הפיפי כאילו לא יוצא לו.
    מה עושים?????

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/05/2011

הי הודיה
    פורום זה אינו עוסק בנושאים אלה ולכן לא אוכל לעזור לצערי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה