מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף תשובה לגבי דימום מתמשךמיכל15/03/2011
שלום רב,
עברתי הפלה לפני 3 שבועות . עוד לא הספקתי ללכת לבדיקה גיניקולוגית לביקורת מאחר וקיבלתי מחזור .
התחלתי לקחת גלולות מסוג מרסילון. הדימום עדין ממשיך כבר שבוע
ולא מראה סימנים של סיום.
האם זה הגיוני דימום כ"כ ארוך ??
האם זה בגלל ההפלה ??
פעם אחרונה שלקחתי גלולות היה לפני 10 שנים.
אני בת 34 + 2 ילדים עם מחזור סדיר
אודה על תשובה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים ????
שיר16/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ..אתי14/03/2011
אני נוטלת באופן קבוע גלולות בשם פליים , לפני כמה ימים הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר לי לקחת אנטביוטיקה בגלל דלקת בגרון . השאלה שלי אם האנטיביוטיקה יכולה לפגוע ביעילות של הגלולות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אתי14/03/2011שסוג האטביוטיקה הוא מוקסיפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
אתי17/03/2011לא עונים פה , זו שאלה דחופה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/03/2011מוקסיפן יכול לפגוע בספיגה של הגלולות ולכן כדאי להוסיף קונ'דומים בתקופה שאת נוטלת את האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק גלולות-גלולות ברצף..מלודי 9.714/03/2011
שלום, קדם כל תודה לכם על העזרה והמקצועיות
חשוב לי מאוד לדעת את דעתכם המקצועית והאישית כמובן,
זה מסוכן לקחת 2-3 חפיסות של גלולות ברצף ולקבל מחזור פעם בשלושה חודשים??
זה יפגע לי בפוריות בעתיד??
ממש חשוב לי לדעת אם כדאי לי לא לעשות/ לעשות זאת ועדיף כל חודש לקבל רגיל. כי גם ככה זה לקבל מחזור מלאכותי.. (אמא שלי מלחיצה אותי בקשר לזה וחושבת שזה לא טוב לקחת ברצף ולקבל אחרי הרבה זמן...חייבת דיעה מקצועית ממומחה)
מחכה לתשובה..
תודה רבה ויום טוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
שני15/03/2011לפי מה שאני יודעת- עדיף לא לשחק בגלולות
לא נשמע לי הגיוני להגיע למצב של מחזור פעם בשלושה חודשים... אני אישית לוקחת פליים ומשתדלת לא לשחק עם זה ובאמת שהמחזור שלי ממש מסודר וזה נראה לי הכי טוב ככה :)
אז ערב טוב גם לך!:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחק גלולות-גלולות ברצף.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/03/2011היום כל העבודות מראות שאין בעיה לקחת 3 חפיסות ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםגלי14/03/2011
שלום רב,
אני בת 32 סובלת מאנדומטריוזיס כ-7 שנים ומטופלת באופן שמרני ע"י נטילת גלולות במשך 3 חודשים ברצף כאשר לאחר 3 חודשים אני עושה הפסקה ע"מ לקבל מחזור.
יש לציין שעפ"י בדיקות רופא שמומחה ומבין באנדו' אני נמצאת במצב טוב יחסית ועדיין יכולה להתנהל ללא ניתוח.
כרגע אני בתחילת החפיסה השלישית ונותרו לי עוד שבועיים לסיומה אך היום התחיל לי דימום , ממש דם אני מדגישה שזה ממש דימום מכיוון שבד"כ מה שקורה וגם זה לעיתים רחוקות שלקראת אמצע החבילה השלישית יש לי הפרשות חומות.
קצת נבהלתי מהדימום הזה כי איני יודעת אם זה מחזור כביכול או שזה נובע מצוואר הרחם.
חשוב לי לציין שלפני 5 חודשים הפנו אותי לקולופסקופיה עקב תשובת פאפ שהייתה: atypical squamous cell of undetermind significance
ascus-pap
האבחנה הייתה בקולופוסקופיה הייתה: " אקטרפיון עם תבניות של מטפלזיה קשקשית פעילה, מוקדים ארוזיביים עדינים מדממים קלות למגע
בשפה תחתונה.
תעלת צוואר הרחם בחלקה הניצפה תקינה, אין תבניות החשודות לדיספלזיה או לזיהום נגיפי,
בוצעה צריבה עם חנקת הכסף למוקדי הארוזיה." הרופא אמר שהבדיקה תקינה ולא לקח ביופסיה אלא ביקש לחזור על הבדיקה תוך כמה חודשים.
כרגע יש לי כאבי בטן תחתונה כמו של מחזור , לא חזקים+דימום כפי שציינתי. אני אמורה לחזור על בדיקת הפאפ במאי.
האם יש לי ממה לחשוש בקשר לצוואר הרחם או שהדימום קשור למחזור שלא יכול להתמהמה יותר (פשוט תמיד זה היה הפרשות חומות ולא דם ממש). אני מאוד חוששת שזה מצוואר הרחם .
אודה לכם באם תוכלו להשיב לשאלתי,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/03/2011אי אפשרל לענות על שאלתך ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יסטה בשחלה הימניתיפה14/03/2011
שלום,
קיבלתי תוצאות בדיקה ורציתי לדעת האם אצטרך לעבור ניתוח,להלן תוצאות הבדיקה:
נתוני שחלה ימנית:
מימין לרחם ממצא מולטי ציסטי בגודל של 31 * 20 ממ,עם מחיצות לא סדירות
בין הציסטות עם אלמנט סולידי בתוך הממצא כ 7 ממ.נצפו מעט זרימות על המחיצות.
הממצא ככל הנראה ממקור שחלתי.
יש לציין כי כבר עברתי ניתוח להסרת השחלה השמאלית לפני 13 שנה לערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יסטה בשחלה הימנית - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/03/2011נו איך אפשר לקבוע צורך בניתוח ללא בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות לאחר היסטרוסקופיהיעל14/03/2011
עברתי בדיקת היסטרוסקופיה ביום חמישי לפני ארבעה ימים.מאז הבדיקה יש לי הפרשות חומות קלות מספר פעמים ביום.
האם זה תקין ומתי זה אמור להפסק?
האם מותר להתעמל בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות לאחר היסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/03/2011אין כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות דמיות אחרי היסטרוסקופיה
עדידה13/04/2015שלום
עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית אתמול ומאז יש לי כמה הפרשות שקופות עם מעט הכתמה דמית ורדרדה.
האם זה תקין????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד הריון לא רצויהודיה14/03/2011
אני לוקחת גלולות כבר 3 חודשים והכל תקין ללא תופעות לוואי.
הייתי אמורה לקחת את הגלולה האחרונה ביום שישי
אבל יצאתי לסופ"ש עם בן הזוג שלי ולא לקחתי איתי את חפיסת הגלולות ולא לקחתי את שני הגלולות האחרונות (לא הגלולה של יום חמישי ולא של יום שישי)
וקיימתי עם חבר שלי יחסים ללא הגנה ביום שישי ,לפני זה לקחתי בהקפדה את הגלולות..
אני אמורה לקבל מחזור? כי אני בשבוע הפסקה בין הגלולות או שיש מצב להריון לא רצוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד הריון לא רצוי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/03/2011הזמן יראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה...למה?14/03/2011
אני מנסה להכנס הריון. הבנתי שעדיף לקיים יחסים יום כן יום לא.
למה?
למה לא לקיים יחסים כל יום?
לכמה זמן אם תאריך ביוץ לא בטוח?
איך מחשבים ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה... - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/03/2011תקיימ י יחסי מין לפי רצונך אפילו מספר פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובשצ14/03/2011
בת 37, סובלת מיובש נרתיקי כבר הרבה זמן, לא לוקחת גלולות גם לא לקחתי בעבר, רציתי לדעת מה הסיבות לכך ואיך אפשר לטפל בבעיה אם יש משחה כלשהי מומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/03/2011בהחלט ניתן לטפל ע"י משחות KY או עם מרכיב הומרנאלי (משחות אחרות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הריוןבעיה עם החברה14/03/2011
חברה שלי חושבת חושבת שהיא בהריון והיא משתמשת בגלולות מינס, ברטלין באופן קבוע והיא גם לקחה אנטיביוטיקה, השאלה אם נגרם נזק כלשהו במידה והיא בהריון?
אשמח לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
בעיה עם החברה14/03/2011היא חושבת שהיא בהריון בגלל שהיא בדיוק סיימה את החפיסה לפני יומיים ולא הגיע המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות גדולה של דםחניתי14/03/2011
הי אני בת 25 אמא ל3 ילדים ילדתי לפני 10 חודשים ועשיתי התקן טבעת לפני 8 חודשים הענין הוא שכל מחזור מלווה בכמויות גדולות גדולות של דם כאילו החלפת פד כל שעה במיוחד בלילה זה בלתי ניסבל אני קמה כולי מלוכלכת כל המיטה המצעים הפיזמה וזה לא נעים בכללללל..... דרך אגב אני מניקה...... אשמח לתשובה כמה שיותר מהר.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תשובה???
חניתי15/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות גדולה של דם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/03/2011הדימום בגלל ההתקן. את יכולה להחליף להתקן עם הורמונים שיצמצם את כמות הדימום, לעבור לגלולות ולהוציא את ההתקן או להתיעץ עם רופא הנשים שלך לגבי נטילת תרופות המצמצמות את כמות הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות למניעת הריוןאוורה13/03/2011
היי כולם,
לקחתי כשנה באופן מסודר גלולות עד שהן הפסיקו להשפיע עליי ולפני 4 חודשים עברתי למדבקות אוורה. אני חייבת לציין שבינתיים אני מרוצה מהמדבקות
אני נוסעת לחופשה של שבוע וזה יוצא על היום שבו אני מורידה את המדבקה ואמורה לקבל את המחזור.
השאלה שלי היא איך אני יכולה לשנות את התאריך של יום קבלת הווסת? יש אפשרות שאני יכולה להאריך את השהות עם המדבקה או אולי להקדים בשבוע?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
חניתי14/03/2011אני גם הישתמשתי במדבקות אוורה וניכנסתי להריון יד אחד היתה עם מדבקה ויד שניה מקלון עם שני קווים-סימן להריון .....כמובן ילדתי את בני המתוקקק.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן סקס לאחר לידהnurit13/03/2011
שלום רב
ילדתי את בתי הבכורה בלידה טבעית לפני 7.5 חודשים, היו לי מספר תפרים פנימיים בלבד ולא חשתי כאבים מיוחדים בהחלמה. בתום משכב הלידה (6 שבועות) ביקרתי אצל גניקולוג שבדק אותי ואמר שהכל תקין, והתחלתי גלולות סרזט (אני מניקה/שואבת חלב עד עכשיו).
בחודשים הראשונים לאחר תום משכב הלידה חשתי כאבים בזמן קיום יחסים, בהתחלה חשבתי שזה הגיוני לאחר הטראומה שהמקום עבר, אך לאחר 4 חודשים כאלה הלכתי שוב לגניקולוג לקבל מרשם לגלולות, והוא בדק אותי שוב ואמר שהכל תקין ואולי זה בגלל הגלולות שגורמות ליובש בנרתיק.
החלטתי להפסיק לקחת את הגלולות, לפני כחודש וחצי, אולם עדיין חשה כאבים. לפעמים מצליחים להתגבר עליהם בעזרת סיכוכים שונים, ולפעמים נדמה לי כאילו זה משתפר - אבל זה לא...
מה זה יכול להיות ? מה כדאי לעשות ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - אשמח לתגובה
nurit21/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בזמן סקס לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2011אי אפשר לדעת מבלי לבדוק אותך
יכול להיות יובש נרתיקי - אם את עדיין מניקה - כדאי במצב כזה לתת טיפול באסבטרוגן מקומי
יכול להיות מצב של וסטיבוליטיס שהתפתח לאחר לידה
יכול להיות בעיה עם הצלקת בנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה עצמית של דלקת בדרכי השתןViki13/03/2011
שלום!
האם יש דרך לבדוק בבית האם יש דלקת בדרכי השתן, במקום כל הזמן לרוץ לרופא?
אולי קיימים טסטרים? ערכות וכו'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואם קיימים אז איפה קונים אותם?!
Viki15/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוציםיולי13/03/2011
שלום1 אני בת 30 בריאה בדרך כלל רק שותה אלטרוקסין מזה חצי שנה. לפני כשבוע הופיעו אצלי עקצוצים באיבר המין (לא בפנים אלא מבחוץ בעיקר בשפתיים) קודם חשבתי שאולי אלו סריטות מיקרוסקופיות שאולי לאחר יחסי מין מופיעות אבל זה לא עובר ומציק - אין הפרשות. אין פצעים הכל נראה טוב, מה זה יכול להיות,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי שיער הערווה?
אנונימי13/03/2011אם את מורידה שיער, אז השיערות הקטנות גורמות לפעמים למן תחושה מעקצצת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)