מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון בזמן מחזורשני03/03/2011
שלום,
משיעורי ביולגיה בתיכון היה זכור לי כי לא ניתן להיכנס להריון בזמן הוסת. אך מקריאה בפורמים באינטרנט הסתבר כי ניתן להיכנס להריון כיון שזרע יכול להישאר בנרתיק למשך חמישה ימים. שאלתי היא זאת:
אם קיימתי יחסי מין בזמן ווסת (היום החמישי לווסת) האם יש סיכוי שאכנס להריון? והאם כדאי לי ליטול פוסטינור שכן טרם עברו 72 שעות?
אודה על תשובתכם,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בזמן מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011הסיכוים להרות בזמן המחזור נמוכים למדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת מינסמודאגת03/03/2011
שלום אני בת 17, התחלתי ליטול את הגלולה מינס לפני כחודש.
לפני כן הייתי סובלת מPMS בדרגה שהפריעה מאוד לאורך החיים שלי, לצערי הרב מינס לא פתרה לי את הבעיה אלא רק החמירה אותה.
-הגודש בחזה גדל פי כמה
-ספיחת הנוזלים בבטן גדלה עוד יותר
-כאבי בטן החמירו והשינויים במצב הרוח הפכו להיות בלתי נסבלים עוד יותר.
אני ביום ה8 של החפיסה השניה (לפני שבוע וחודש התחלתי לקחת את הגלולות) ואני יודעת שתקופת ההסתגלות לא הסתיימה אך לצערי הרב עליתי במשקל בצורה די חריגה (ממש מעירים לי על זה) ופתאום יש לי תאבון ורצון עז לדברים מתוקים שבכלל לא היו לי קודם!!!
השאלה שלי היא- האם אני יכולה להפסיק את השימוש בגלולה מיד או שעלי לחכות לסיום החפיסה (אני ממש לא רוצה...). הייתי רוצה לדעת האם יש אופציות אחרות לגלולות שמונעות (בוודאות!!!) את הגודש הזה, אני ממש מפחדת לקחת את הסיכון הזה.
אשמח מאוד לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת מינס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011רצוי מאד לסיים את החפיסה ולפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?אפרת03/03/2011
תוצאת בדיקת הדם שעשיתי 5 IU\L האם יש הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..אני צריכה עזרה דחוףשלום03/03/2011
המחזור לי מאחר ואני מפחדת שאני בהריון..
האם יוצא חלב איך שניכנסים להריון??
והאם אפשר לכנס להריון שהחבר שלי גמר בפנים ואני לא??
ועוד שאלה..אם החבר שלי לא גמר בפנים אני יכולה לכנס להריון?
המחזור שלי לא סדיר אבל מפחיד אותי שלא קיבלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ושכחתי לציין ש..
חסויי03/03/2011שיש לי כאלה סימנים של מחזור בדרך כלל שאני מקבלת החזה שלי כואב ועכשיו הוא כואב לי אבל כבר מ25 הוא כואב לי ואין כאילו אני לא מקבלת וגם אני מרגישה כאלה כמו טיפות שיוצאות לי אבל כשאני הולכת לשירותים לבדוק עם קיבלתי מסתבר שלא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום..אני צריכה עזרה דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011במקום כל השאלות תעשי בדיקת הריון. בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מליאןנועה03/03/2011
התחלתי לקחת גלולת מליאן לפני 14 יום, ביום הראשון של המחזור (פעם ראשונה שאני לוקח גלולות) מתי הגלולה מתחילה להשפיע ואהיה מוגנת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מליאן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011את מוגנת. ההשפעה מיידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהאלונה03/03/2011
לבעלי הופיעה לאחרונה יבלת על איבר המין ורופא עור אמר לו שזה ממשפחת הפפילומה
אנחנו יחד חמש שנים ועשיתי בזמן זה 2 בדיקות פאפ שיצאו שליליות (אחת לפני חצי שנה)
האם הוירוס מדבק רק כאשר פורצת היבלת? האם כאשר היבלת תטופל (בצריבה) לא יהיה חשש להדבקות יותר? האם כדאי לי להתחסן, מאחר ואנחנו רוצים להביא ילדים? האם יחסי מין עם קונדום המכסה את היבלת מגנים עלי מפני הידבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011לא ברור האם הדבקה מתרחשת - בנוכחות יבלת או בזמנים אחרים. חיסון נגד הפפילומה מומלץ לכל אישה בגיל 9 עד 45 . קונדום בד"כ מונע הדבקה אך לא תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה אודה לכם על תגובה מהירהשושנה02/03/2011
שלום.
הותקן לי היום התקן מירנה.
הערב התחלתי להרגיש צמרמורת ותחושת קור. אין לי חום. למרות שאני בחדר מחומם ועטופה בשמיכת פוך = התחושה אינה עוברת.האם זו תופעה נורמלית כתוצאה מההתקנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה אודה לכם על תגובה מהירה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011תופעה זה לא בהכרח קשורה למירנה. אך ייתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת אשרמןמיכל02/03/2011
שלום רב,
אני סובלת מתסמונת אשרמן, כבר עברתי 4 הסטרוסקופיות ובכל פעם הרחם נדבק מחדש. אין לי אפשרות להכנס להריון אלא בעזרת פונדקאית.
שאלתי: האם יש תכשירים שמונעים דהבקויות לאחר הסטרוסקופיה?
אני יודעת שיש תכשירים המיועדים למניעת הדבקויות בניתוחים אחרים ברחם, האם יש אפשרות להשתמש בהם במקרה שלי גם אם אין התוויה ספציפית?
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת אשרמן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011אין תכשירים מיוחדים. פעם היה מקובל להחדיר התקן תוך רחמי לתקופה קצרה. או מיד אחרי היסטרוסקופיה להכניס בלון לתוך חלל הרחם . לא בטוח שזה יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים בזמן הריוןאנונומית02/03/2011
אני בהריון שבוע 31 , אתמול קיימיתי יחסי מין עם החבר שלי והיה ממש מכאיב ושורף והיה אודם באיזור הנרתיק , אחרי המקלחת הכל נעלם , מה זה יכול להיות ?
אני יכולה להמשיך ולקיים יחסי מין או שזה מסוכן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בזמן הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011בד"כ אין כל מניע לקיים יחסי מין בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפנוי02/03/2011
שלום,
ביצעתי היום בדיקת פאפ. התבקשתי לכתוב את התאריך בו קיבלתי את המחזור האחרון וטעיתי. האם זה משהו שצריך לתקן?
האם יכולה להיות לכך השפעה באשר לפענוח תוצאות הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011במידה ולא היה דימום בעת לקיחת המשטח - אין כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לאחר התקן תוך רחמייוספה02/03/2011
העם יש צורך בהמתנה( ועם בכלל) לאחר הכנסת התקן תוך רחמי מסוג מרנה על מנת לקיים יחסי מין.עם כן כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין לאחר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אולטרה סאונדרות מור02/03/2011
רחם: אורך 46 מ"מ - עובי 68 מ"מ - רוחב 48 מ"מ
עובי רירית הרחם 7 ממ ( מכילה מעט נוזל רושם להחזר בגודל 4*7 מ"מ)
שחלהות: ימנית 12 ממ X 11 מ"מ
הערות משמאל החזר בגודל 10*12 מ"מ כנראה שחלה
דוגלס חופשי ללא נוזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אולטרה סאונד - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2011אנחנו לא מפענחים בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לא מוסברותיסמין02/03/2011
שלום, אני יסמין בת 23
כאשר אני מקבלת מחזור, קיימות תופעות לא מוסברות
הגוף רועד, לחץ הדם עולה, רעידות בכל הגוף, עד מצב של הירדמות הידיים(חלק מהאצבעות נתפסות) וחוסר שליטה בגוף ובנוסף גם שלשולים.
*, התופעה כבר חזרה על עצמה במשך 3 פעמים(לא ברציפות)
אשמח לדעת למי אוכל לפנות בנושא הנל
והאם התופעה מוכרת? האם היא קשורה למחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לא מוסברות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011לא מוכרת יש לפנות לרופא משפחה בהקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזיקנה קפצה עליי???????רינת02/03/2011
אני בת 41 ,מחזור סדיר שבחודשים האחרונים התמעט ליום וחצי בערך.
אומנם חיסכון כספי אבל קצת מדאיג-גיל הבלות?!
ברקע ציסטה בשחלה שנצפתה בבדיקת אולטרסאונד לפני חצי שנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הזיקנה קפצה עליי??????? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011לאו דווקא
יש לעקוב אחר הציסטה ע"י רופא נשים
שינויים במוזר יכולים להיות זמניים בלבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמה תלוי התמעטות ימי מחזור
רינת03/03/2011תודה על התשובה
ענית שמיעוימי מחזור יכולים ליהיות זמניים-במה זה תלוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וחזהאור02/03/2011
האם יש גלולות למניעת הריון שיכולות להגדיל/לתת נפח לחזה אפילו במעט?איזה?
האם זו בעיה ליטול אותן? כרגע אני עם יאז כחודש ורציתי לעבור לגלולה שתעזוא לעניין החזה.. אשמח לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וחזה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011גלולות יכולים לגרופ לשינויים בחזה כתוצאה מהמרכיב ההרומנאלי שלהן.
על כול מקרה גלולות לא נרשמות בהתוויה של הגדלת חזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)