מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פספסתם הודעה- דימוםנ02/03/2011
שלום,
אני בת 28 שנה אחרי לידה ראשונה. הרופא נתן לי גלולות חדשות בשם באלרה ( לפני כן השתמשתי במליאן). זו החפיסה השניה שלי ועדיין יש לי מריחות של דם על התחתון. דיברתי עם הרופא לפני חודש, והוא אמר שזה נורמלי. השאלה עד מתי אני אמורה לחכות שהדימום ייפסק? איך אני אמורה לדעת האם הגלולות מתאימות לי?
הרופא רשם לי את הגלולות בגלל שאמר שבאולטרסאונד הוא רואה שחלות פוליציסטיות, בנוסף, יש לי אקנה ושיעור בפנים. עברתי בירור אנדוקרינולוגי לפני חודש והרופא אמר שלפי הבדיקות דם אין לי שחלות פוליציסטיות.
אשמח לתשובה.
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתם הודעה- דימום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011בד"כ מקובל להמתין עד 3 חודשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר מחזוררעות02/03/2011
שלום,
אני בת 28 (טוב, עוד מעט 29...), משתמשת בגלולות על בסיס קבוע מגיל 20.
לפני כשבוע קיבלתי מחזור כצפוי, אולם לאחר מספר ימים, לאחר שכבר החל להעלם (שוב, כרגיל...), התחיל דימום. אני לא בטוחה, אבל לא נראה שזה דימום של מחזור, אלא פשוט דימום (מצטערת על הפרטים, אבל הצבעים שונים...).
זה מעולם לא קרה לי, ואני קצת חוששת.
עבר יום בינתיים, וזה לא פוסק.
אני בריאה בד"כ (לאחרונה התגלה תפקוד יתר קל של בלוטת התריס, אבל לא נראה לי קשור) ושוב - מאז שהתחלתי גלולות, הכול היה כמו שעון שוויצרי.
אני קצת לחוצה (ובעלי לחוץ פי כמה ממני...)
אשמח לתגובה/ייעוץ מה לעשות בנידון (קבעתי תור לרופא שלי ליום ראשון, כך שמסר מרגיע יעשה פלאים :) )
תודה!!!
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011במידה ואכן את נוטלת את הגלולות לפי ההמלצות בעלון אזי כפי הנראה מדובר בשינויים קלים ללא משמעות קלינית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנה זה לא מספיק זמן כדי להבין של01/03/2011
משהו לא בסדר??
אוף.
נמאס לי.
זה בא והולך וחוזר חלילה..
הדלקת הפטריה או מה שזה לא יהיה..
אי אפשר כבר לסבול את זה..
בזבזתי כל כך הרבה כסף עבור תרופות..
שעוזרות לי לכמה ימים ואז שוב..
מה זה?? מה עושים שזה יעבור??
זה עד כדי כך שאני לפעמים חוזרת הביתה או לא הולכת לעבודה מרוב שאי אפשר לסבול את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי שנה זה לא מספיק זמן כדי להבין ש - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011יש לפנות לרופא על מנת לדון אודות טיפול מניעתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אומר שהכל בסדר
ל02/03/2011נתנו לי כבר מלא כדורים ונרות..
טען שהיתה לי ציסטה- לקחתי גלולות ואחרי חודש היא נעלמה...
וזה לא עובר..
התרופותמרגיעות את זה מספר ימים ואז חוזר שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוזר אחרי פוסטינורתהילה01/03/2011
שלום ותודה ענקית מראש,
אני בת 19 ולוקחת גלולות יסמין כבר מספר חודשים. אני לא סובלת מתופעות לוואי כלשהן והמחזור שלי לא השתנה עקב לקיחת הגלולות.
לפני שלושה חודשים בערך שכחתי לקחת גלולה ולכן לקחתי פוסטינור. לאחר 30 יום שוב שכחתי ולקחתי פוסטינור בשנית. בשתי הפעמים המשכתי לקחת את היסמין כרגיל.
מאז אנחנו נזהרים יותר וכמעט בכל פעם מוסיפים קונדום לגלולות.
הבעיה היא שמאז, שני המחזורים שקיבלתי (בזמן) לא רגילים, הדימום מופחת ודליל (מין מחזור-לצאת-ידי-חובה כזה..) בשעה שבדר"כ הדימום שלי כבד וסמיך עד כדי כך שאני יכולה להרגיש אותו (מתי מתחיל, מתי נגמר..).
מרוב לחץ, קניתי ועשיתי בדיקת הריון עוד לפני שהמחזור המוזר הראשון הסתיים והיא יצאה שלילית. לא סמכתי על התוצאה וחודש לאחר מכן עשיתי שוב בדיקה שיצאה שלילית אבל אני חושבת שלא עשיתי אותה כמו שצריך.
השאלה שלי היא, האם יש אפשרות שכן נקלט הריון איכשהו ובגלל שהמשכתי לקחת גלולות אני מקבלת את המחזורים המוזרים? האם זוהי תופעה של הפוסטינור?
תודה רבה, ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מוזר אחרי פוסטינור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011על מנת להסדיר את כול המחזורים כולל דיון אודות אמצעי מניעה יש לפנות לרופא נשים
הסיכוי שנלקטת להריון קיים אולם נמוך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןיעל01/03/2011
שלום,
לקחתי גלולות הרבה שנים ועשיתי הפסקה לכמה חודשים. חיכיתי לווסת כדי להתחיל לקחת גלולות מחדש. ביום הראשון לווסת לקחתי את הגלולה הראשונה, אך באותו הלילה הדימום הפסיק וחזר למחרת אחה"צ לכמה שעות בלבד. כשבועיים לפני כן נאלצתי לקחת פוסטינור ובדיעבד איני יודעת אם הדימום היה באמת ווסת או תופעת לוואי של הפוסטינור. המשכתי לקחת את הגלולות אך איני בטוחה במידת יעילותן בנסיבות הנ"ל.
אשמח לעזרתכם בנושא, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011לאחר השלמת חפיסה ראשונה תוכלי להסתמך רק על הגלולות מאחר ולא ברור האם נטלת את הגלולות החל המהיום הראשון של הוסת בשלב זה יש להשתמש באמצעי מניעה נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראסתי01/03/2011
קיימתי יחסי מין ביום האחרון של המחזור ... מה הסיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011בכול מקרה של קיום יחסי מין לא מוגנים קיימת אפשרות להרות פחות כאשר מדובר בימים טרם הדימום הוסתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתנפחחות ורידים ברגליים אחרי לידהאוהד כהן01/03/2011
אשה לאחר לידה עם היתנפחות רצינית בורידים ברגליים. ממה זה נובע ומה דרכי הטיפול?
אשמח לתשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתנפחחות ורידים ברגליים אחרי לידה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/03/2011חייבים לבדוק לחץ דם ולבצע בדיקות שתן. בד"כ הכל חולף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ל אחר מחזוריפית01/03/2011
שלום,
הסתיים לי המחזור לפני 5 ימים, להפתעתי גיליתי אתמול דימום נוסף, כמו כן זה מלווה בכאבי בטן מתגברים בבטן התחתונה בצד שמאל.
חשוב לציין כי זה המחזור הראשון לאחר הפסקת גלולות וכי אני לא סובלת בדרך כלל מכאבי מחזור.
האם יש סיבה לדאגה? האם דורש ביקור אצל רופא?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ל אחר מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/03/2011אין סיבה לדאגה, אבל את חייבת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה - דאלאציןאלינה01/03/2011
התחלתי אתמול בלילה את הטיפול עם התרופה דאלאצין 2%.
במהלך כל היום היה דימום מהנרתיק. השאלה שלי האם זה תקין (בתופעות הלוואי לא רשום את זה ), האם להמשיך בטיפול ? או שצריך להפסיק ולפנות לרופא?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - דאלאצין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/03/2011להפסיק ולפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפסעינת01/03/2011
שלום,
רציתי לדעת האם בהריון ניתן לקחת משטח מצואר הרחם? נאמר לי במפורש ע"י רופא מומחה שממש לא מומלץ ולא עושים בדיקה זאת בהריון
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/03/2011אין כל בעיה לקחת פאפס בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לפני מועד המחזור 4 יוםחיים01/03/2011
שלום , חברה שלי מקבלת מחזור ב1 לחודש בדרך כלל סדיר עם נטיעה לאיחור של יום יומיים ...
ב11 לחודש שכבנו פעם אחרונה...
אתמול היא בא וסיפרה לי שביצע 3 בדיקות הריון ביתיות וכולם יצאו חיוביות...
הבדיקות נעשו 4 יום לפני תחילת מחזור המשואר , ושבועים אחרי ששכבנו פעם אחרונה.
צריך לציין ששכבנו פעם אחת בחודש כלומר אחרי המחזור שהיא קיבלה שכבנו רק פעם אחת ... ואז היא אומרת שהיא בהריון
יש מצב שהיא בהריון? או שהיא סתם בא לחרטט אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון לפני מועד המחזור 4 יום - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/03/2011אינני מוצא לנכון לענות על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור...שלום....01/03/2011
שלום אני בת 19 וכבר למעלה מחצי שנה שהמחזור שלי לא סדיר...פעם בחודשיים -עד חודשיים וחצי שאני מקבלת מחזור....לפני חודשיים קיבלתי מחזור שנמשך כמה ימים(נורמאלי..),לפני חודש קיבלתי מחזור של כמה שעות ובקושי היה לי דימום....והחודש אני כבר אמורה לקבל ועדיין לא קיבלתי...
אני אוכלת מסודר ובריא ואני לא יודעת מה הסיבה לשיבוש....אולי זה קשור לשינויים בחיי או לחץ....(לפני כמה חודשים)...
הייתי אצל רופאת נשים והיא אמרה שבנתיים אין מה לעשות...
השאלה שלי האם זה נורמאלי ומישהי נתקלה בכזה דבר?..
שאלה נוספת :האם מחזור של כמה שעות ומעט מאוד דימום גם כן נחשב למחזור?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום...
?01/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור... - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/03/2011היעדר מחזור סדירות במחזור יתכן עלמסיבות רבות
ניתן להסדיר המחזור בעזרת גלולות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...עדי01/03/2011
שלום,
אני בת 27, לאחר 2 לידות, לידה אחורנה לפני שנה וחודשיים מאז אני נוטלת גלולות מסוג מרסילון.
היום בבוקר ראיתי שיש לי הפרשה אדומה, כמו התחלה של וסת,
לא פספסתי גלולה החודש ואני ביום ה18 (מתוך 21 גלולות)
ממה זה יכול להיות, אני צריכה ללכת לרופה או לחכות לוסת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/03/2011כל דימום ווגינאלי שלא במועד דורש בדיקה גינקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסת אוויר לנרתיקאיילת01/03/2011
שלום
אני בת 30 נתקלתי בתופעה מוזרה לפעמים אחרי שאני נעמדת ממצב שכיבה יוצא לי אוויר מהנרתיק וזה משמיע רעשים כמו נפיחות. זה קורה לפעמים גם אחרי ישיבה אבל בד"כ אחרי שכיבה. (אני סובלת מפטריות הולכות וחוזרות וגם יש לי צ'יסטה קטנה בנרתיק שלא מפריעה)
התופעה ממאוד מאוד מפריעה לי אשמח אם יש לה טיפול והאם זה נורמלי?
תודה איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסת אוויר לנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/03/2011התופעה ידוע. אין טיפול שיכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לא מוגניםרועי01/03/2011
אני וחברה שלי קיימנו יחסי מין לא מוגנים אך היא הייתה בזמן או ממש בסוף הווסת החודשי. מה הסיכוי להיכנס להריון? היא לא רוצה לקחת פוסטינור משום שלגלולה תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז היא מעדיפה
שירה01/03/2011להכנס להריון ולעבור הפלה במקום לקחת פוסטינור באופן חד פעמי???
תשמע, לכו תעשו בדיקות דם ואחרי זה שהרופא יתאים לה גלולות למניעת הריון, יש סוג עם מינון מאוד נמוך שנקרא פליים ובגלל זה גם כמעט ואין תופעות לוואי אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין לא מוגנים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/03/2011ייתכן הריון, אבל אל שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)