מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רירית רחם דקהויקה19/01/2011
שלום,
האם רירית רחם בעובי של 6.7 ביום/יומיים לפני הביוץ נחשב לרירית דקה? האם אפשר להקלט ולהחזיק הריון בריא עם עובי רירית של 6.7?
תודה.
יש לציין שאני מטופלת בכדורי איקאקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-לא עניתם לי
ויקה21/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית רחם דקה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן22/01/2011זה בסדר. אי אפשרל לומר חד משמעי לגבי ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף קצת- פוסטינורשירה19/01/2011
שלום וברכה
יש לי שאלה מעט ארוכה, ב8.12 קיבלתי מחזור לאחר שבועיים לערך ב22.12 קיימתי יחסי מין ללא אמצעי מניעה ולמחרת לקחתי פוסטינור, שבוע אחרי, המחזור הקדים וקיבלתי שוב ב29.12 אתמול לאחר שלושה שבועות ב18.1 קיימתי שוב יחסי מין ללא אמצעי מניעה, אך לא היתה גמירה בפנים. כך שנראה לי שהסיכוי להכנס להריון מאד נמוך. השאלה שלי היא האם כדאי לקחת שוב פוסטינור, הייתי מעדיפה שלא מפני שזה שיבש לי את המחזור וגם כי זה אינו בריא.
תודה רבה
ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף קצת- פוסטינור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/01/2011כן כדאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסטינורהמשך
שירה19/01/2011תודה על התשובה המהירה , אבל רציתי לדעת מה הסיכונים ולמה זה יכול לגרום לקיחת כדור נוסף בהפרש של חודש?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה הימיניתגלית19/01/2011
שאלה דחופה,
אני בת 54, לפני כמה חודשים התגלתה ציסטה בשחלה הימינית בלבד בגודל
של 3.5 ס"מ , הרופע המליץ לכריתת 2 השחלות+חצוצרות.
הרופא אמר שיש פוליפ קטן ברחם.
אני בדילמה מאחר , יש לי עדיין מחזור סדיר, ורופא אחר שהתייעצתי עימו
לא בטוח בהחלטה וחושב שישנה אפשרות של גרידה בלבד מאחר ויש גם את הפוליפ.
יש עליה ב: ca 125 = 117
אולי תוכלו לתת לי עוד חוות דעת בענין זה כיצד לקבל את ההחלטה הסופית???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה הימינית - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/01/2011במקרים של ממצא ציסטי בשחלה עם CA125 מוגבר חייבים לשקול ניתוח לפרוסקופי ( זה באופן כללי). כמובן חייבים לשלות כל מקור אחר ל- CA125 . לא מקובל היום בגילך לכרות גם את השחלה הבריאה במידה והציסטה היא שפירה.
אינני רוצה להתייחס למקרה של משום שלא בדקתי אותך אישית. תשובתי היא תשובה הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט או נובה טישירה19/01/2011
שלום,
אני לוקחת גלולות סרז'ט 9 חודשים (מאז הלידה) ללא קבלת מחזור חודשי וללא דימומים.
מרגישה שהסרז'ט גורם לי להשמנה ולתאבון מוגבר
האם כדאי להמשיך ליטול סרג'ט או לנסות התקן מסוג נובה טי כדי להצליח לרדת במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט או נובה טי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011אם הסרזט לא מתאים לך התיעצי עם רופא הנשים שלך איזה אפשרויות אחרות יש לך. התקן הוא פתרון טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזורשרי18/01/2011
ב20/10 הפסקתי לקחת גלולות לאחר כמה שנים שאני לוקחת.
הסיבה שהפסקתי לקחת היא שהיו לי דימומים כשבוע לפני שסיימתי את החפיסה. הרופא המליץ הפסקה של כ3 חודשים לפחות.
מאז קבלתי מחזור רק ב1/12 .
מה1/12 קיימתי יחסי מין עם קונדום, אך עד היום לא קיבלתי מחזור.
האם זה סביר?
הבנתי שכאשר מפסיקים גלולות לוקח למחזור זמין להיות סדיר.
האם עליי להיות מודאגת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011לא מודאגת אבל כדאי לעשות בדיקת שתן להריון כדי להרגע. אם שלילית פני לרופא הנשים שלך שיתן לך כדורים לזרוז המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטורפיון של וגינהענת18/01/2011
שלום רב
ילדתי לפני חצי שנה. לידה ראשונה. מאז יש כאבים חזקים מאד בחדירה, בעת קיום יחסים. בהסתכלות במראה ראיתי מעין גופיף אדום מאד, באיזור שכנראה היה בו תפרים לאחר הלידה. המיקום של זה הינו יחסית קרוב לפתח הנרתיק מבפנים.
הלכתי לרופאת נשים והיא אמרה שזה אקטורפיון של הוגינה ורצתה לחתוך לי את זה על המקום. אני חששתי ורציתי להתייעץ קודם.
א. מזה בדיוק אקטורפיון של הוגינה?
ב. אם אכן זה מה שיש לי, האם חיתוך שלו ע"י רופא כרוך בסיכונים? אם כן, מהם?
ג. האם יש טיפול אחר חוץ מלחתוך את זה?
ד. האם זה יכול לעבור לבד, בלי לחתוך את זה?
ה. אם יהיה לי דימום לאחר החיתוך, כמה זמן הוא אמור לקחת?
ו.האם כדאי ללכת למומחה לעשות את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטורפיון של וגינה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011לא ברור לי מה זה אקטרופיון של וגינה.
אקטרופיון זה הגדרה הקשורה למצב של צוואר הרחם. יכול להיות שיש לך רקמת גרנולציה ואז צריך לצרוב את ה"בשר" העודף. מהדיווח שלך לא ברור לי מה הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי רקמת גרנולציה
ענת19/01/2011הרופאה הסבירה שהאקטרופיון זה מעין פוליפ, תאים מבפנים שיצאו דרך חור במקום שבו היו תפרים, ושצריך להסיר את זה. הייתי מאד מבקשת אם אפשר לענות על השאלות ששאלתי וגם, האם הוסרה של הדבר הזה תבטיח שלא יהיו לי כאבים בעת חדירה? האם יש סיכון בהסרה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ללא הפסקהמאי18/01/2011
שלום, אני נוטלת גלולות (flam) כבר 5 חודשים ורציתי לדעת אם באופן חד פעמי זה יהיה בסדר לקחת חפיסה אחת וישר בסופה להתחיל אחת נוספת ללא ההפסקה הנדרשת.
כל זה כמובן באופן חד פעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ללא הפסקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011אין מניעה באופן קבוע לקחת רצוף עד 3 חודשים ולקבל מחזור פעם ב3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנונימי2118/01/2011
שלום,
לפני שבוע בדיוק חברתי התחילה לנטול גלולות בפעם הראשונה בחייה.
השאלה שלי היא אחרי כמה זמן מהנטילה הראשונה ניתן לקיים יחסי מין ללא קונדום, משמע להסתמך רק על הגלולות ?
שנית, אחרי שלושה ימים מיום השימוש (בנטילת הגלולה השלישית) קיימנו יחסים ללא קונדום, האם קיים סיכון כלשהו, או שאנו מוגנים כבר מנטילת הגלולה הראשונה ?
שאלה נוספת המטרידה את חברתי היא האם ייתכן מצב בו לאחר שבוע ההפסקה בנטילת הגלולות היא לא תקבל את המחזור? הרי השימוש בחפיסה חדשה מתחיל בהגיעו של המחזור. ואם כן, הדבר מעיד בהכרח על הריון?
אודה לך מאוד על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011אם התחלת את הגלולות ביום הראשון של המחזור את מוגנת ולא זקוקה לאמצעי מניעה נוספים. בשבוע הפסקה אמור להגיע המחזור. אחרי 7 ימים ביום השמיני צריך להתחיל חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאה בנושא הזהאריאלה18/01/2011
איזה עוד סוגים של גלולות היום שאחרי יש?..
וכמה זמן הכי מאוחר אפשר ליטול גלולה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאה בנושא הזה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011יש רק פוסטינור והן יעילות עד 72 שעות אחרי המשגל החשוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?דנה18/01/2011
ד"ר שלום
עשיתי בדיקת דם לגילוי הריון והתוצאה שקיבלתי היא 13.50 miu/ml
מחזור אחרון-18.11
ביוץ-1.1
האם מדובר בהריון? האם הערכים תקינים?
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011מעל 10 מוגדר כהריון. הרמות הן מאוד נמוכות.עשי עוד בדיקה בעוד מספר ימים ונראה היא הרמות במגמת עליה או שיחזרו לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפ לא תקיןדנה18/01/2011
היום הופאה התקשרה אלי ומסרה לי כי הבדיקת פאפ הגיע וכי נמצא שינוייםך מטאפלסטיים. מהם אותם שינויים? אני בתחילת ההריון. האם יש לכך השלכות? נדרשתי לעשות בדיקת קולופוסקופיה - האם זה יכול לפגוע בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפ לא תקין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011לא. בדיקת קולפוסקופית זה הסתכלות בצוואר הרחם בהגדלה עם צביעה מיוחדת. אין בעיה לעשות בזמן הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור לאחר לידהיסמין18/01/2011
שלום
אני כבר יותר מחודשיים לאחר לידה ראשונה רגילה לא מניקה ועדיין לא קיבלתי מחזור ראשון האם זה נורמלי? והאם יש חשש להריון כאשר אין מחזור ואין ביוץ בטווח הזמן הזה
קבעתי תור לרופא שלי אך אני יהיה אצלו רק שבוע הבא אבל עד אז אשמח לקבל תשובה מכם.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011המחזור יכול להתעכב אחרי לידה. יש חשש מהריון ולכן כדאי להשתמש בקונדומים עד לבדיקה אצל הרופא. התאימי אז גם אמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור-יש קשר לאנטיביוטיקה?שירה18/01/2011
שלום רב. בד"כ המחזורים שלי סדירים כל 31-32 ימים (לפעמים גם 33 ימים) בחודש קודם קבלתי לאחר 39 יום ועכשיו כבר היום ה41 ועדיין לא קבלתי מחזור. עשיתי בדיקת הריון ביתית לפני יומיים ויצאה שלילית.
נטלתי במשך 5 חודשים אנטיביוטיקה ולאחר ההפסקה המחזור איחר (הגיע לאחר 39 יום כנ"ל, לפני כן ובזמן נטילת האנטיביוטיקה היה סדיר כנ"ל)). האם יש קשר בינהם? ומתי עלי לבצע בדיקה נוספת? האם איחור כזה הוא בגדר נורמלי או שעלי לבצע בדיקות נוספות? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור-יש קשר לאנטיביוטיקה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011לא קשור לאנטיביוטיקה. אם המחזורים מתארכים מחודש לחודש כדאי לפנות לרופא נשים לבדיקות והערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שירה19/01/2011לאחר כמה פעמים של איחור צריך להבדק? הרי זה יכול להיות מושפע מכמה גורמים....
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
שירה19/01/2011מתי אמור להיות אם כך הביוץ? איך אוכל לדעת זמן משוער?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהגל18/01/2011
כמה זמן אחרי ביוץ מגיע המחזור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011כשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן גלולותליאור18/01/2011
שלום ,
אני לוקחת גלולות מריסילון כבר 4-5 שנים .
בסוף שבוע שעבר הייתי חולה בשפעת , שלה התלוו כאבים עזים באזור הבטן התחתונה,והרחם.
לאחר יום התחילו דימומים שנראו ממש כמו ווסת שלא נגמרו עד היום כלומר כבר חמישה ימים .
את חבילת הגלולות שלי אני מסיימת היום מה שאומר שאני צריכה לקבל שוב בסוף השבוע .
ואני קצת לחוצה היות ולא הייתי אמורה לקבל כי עוד לא סיימתי את חבילת הגלולות, הדימום היה חזק מהרגיל והכאבים גם כן מה שבדרך כלל לא קורה .
כבר קרה לי שמידי פעם במהלך החודש היה יום עד יומיים של דימום קל אך לא כזה .
האם אני ממש צריכה לדאוג?
מה ניתן לעשות ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/01/2011התעלמי מהדימומים החודש - יכול להיות שהשבושים קרו עקב המחלה. אם ימשיכו דימומים לא סדירים בחודש הבא פני לרופא נשים להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)