מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי להתחיל ליטול את הגלולה?אני..05/12/2010
שלום,
לא קיבלתי מזה 3 חודשים מחזור (לא הריון), הלכתי לרופא והוא נתן לי את גלולת אסטל, ואמר לי להתחיל לקחת אותה ביום הראשון של המחזור. שבועיים לאחר מכן התחיל לי ממש קצת דימום, אז ישר נטלתי את הגלולה בתקווה שזו תסדר את המחזור. הבעיה היא שמאז לא קיבלתי, כבר שבוע וחצי שאני נוטלת אותן. האם עשיתי טעות? הייתי צריכה לחכות שהמחזור יתחיל משמעותית?
בנוסף, אני וחבר שלי שכבנו (להזכירכם אני נוטלת את הגלולות שבוע וחצי סה"כ) . האם אני לא מוגנת? ממתי ההשפעה של מניעת ההריון מתחילה? מה עליי לעשות?
אשמח אם תעזרו לי, תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל ליטול את הגלולה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010המשיכי את הגלולות אך השתמשו בקונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיקמיכל05/12/2010
שלום שמי מיכל
ילדתי בת מקסימה לפני שנה ומאז כל חודש חודש וחצי מתחיל לי גירוד בנרתיק למשך יומים שלושה ואז זה עובר לאחרונה התחילו לי כאבים בבטן התחתונה כאב חזק שבא והולך שגורם לי עד כדי קושי בהליכה וקושי להתכופף עשיתי בדיקת שתן והיא יצאה תקינה וצילום בטן עליונה יצא תקין האם זה יכול להיות מפטריה ממושכת האם זה יכול לגרום לזהום ברחם והאם יש קשר לכאבים האם פטריה יכולה לגרום לכאלה כאבים לתשובתכם אודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010אין קשר בין הכאבים שאת מתארת לפטריה נרתיקית. עשי הערכה אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 ימים בלי גלולה מה עושים?צ.א.05/12/2010
בתחילת שבוע שני לגלולות, נאבדה לי חפיסת הגלולות ולא לקחתי 3 ימים גלולה.
היום קניתי חפיסה חדשה.
כעת השאלה היא איך להמשיך לקחת את הגלולות?
- לקחת מהחפיסה החדשה לפי כמות הימים שנשארה לפי החפיסה המקורית
- או להתחיל את החפיסה החדשה ולסיים אותה
(אני לוקחת פמינט כבר כ-4 שנים וזו פעם ראשונה שיצא שלא לקחתי 3 ימים)
האם יהיה לי שיבוש במחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום קיבלתי מחזור
שיקי06/12/2010אתמול בערב לקחתי גלולה מהחפיסה החדשה ובלילה קיבלתי מחזור
עכשיו אני לא יודעת אם להמשיך עם הגלולות? להפסיק?
מה עושים??
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום קיבלתי מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010הדימום נגרם עקב הפסקה של 3 ימים
המשיכי את החפיסה החדשה רק השתמשי גם בקונדומים בשבועיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ..מאיה05/12/2010
כרגע סיימתי את השבוע הפסקה של הגלולות , האם אני צריכה להתחיל את החפיסה החדשה בשעה שבה הייתי לוקחת את הגלולות בחפיסה הקודמת או שאני יכולה בכל שעה שאני רוצה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה .. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/12/2010שתי אופציון ניכונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלינטע05/12/2010
שלום רב!
אני בת 37 ללא ילדים.
עשיתי בדיקת הורמונים ביום ה3 של מחזור.
יש לי ירידה משמעותית בכמות המחזור החודשי הפרשים בין מחזורים לא סדרים וקצרים (19-20 יום). לפני חודש הופיעו גלי חום שחלפו בנתיים.
אני מאוד מודאגת ממנופאוזה מוקדמת.
האם ערכי ההורמונים שלי מבשרים על מנופאוזה מוקדמת?
E2- 336.00 pmol/l
FSH- 8.80 miu/ml
LH- 2.60 miu/ml
Progesteron- 0.70 nmol/l
prolactin- 311.30 m/ul
בברכה
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/12/2010אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתןשני05/12/2010
שלום וברכה לצוות
אשמח לשמוע את דעתכם מכייון שאני כרגע מתביישת לפנות לרופא נשים.
כבר שלושה-ארבעה חודשים שאני סובלת מבריחת שתן,סתם כך בלי שום קשר לצחוק או שיעול.
התחלתי גם כן להשתמש במגן תחתון אבל גם הוא מהר מאד נרטב,
זה לא נעים ולא נוח,איך אני יכולה לטפל בזה? ואיך זה פתאום התחיל?
לא יודעת אם זה משנה אבל אני בחורה צעירה,רק בת 22 וזה לא ניראה לי הגיוני במיוחד שזה לא קרה לי בעבר......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/12/2010הכל נכון, איך את חייבת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשני05/12/2010
שלום רב,
אני ובעלי מנסים להכנס להריון,כרגע ללא הצלחה,
אני יודעת שעד שנה זה בסדר אבל רציתי לשאול האם כשאני לא גומרת עדיין אפשר להיקלט או שזה מקשה על הסיכויים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010אין קשר בין אורגזמה וסיכויי הריון
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים באיבר המיןאורה05/12/2010
היום התחילו לי גירובים באיבר המין,הכוונה לגירודים פנימיים כאלה...
יש לי משחה שהשתמשי בה לפני כחודשיים כשאר היו לי אותם גירודים...
אני יכולה גם הפעם למרוח אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים באיבר המין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010כן אם לא יעזור פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבהאורה05/12/2010
אתמול בזמן קיום היחסים הרגשתי מדי פעם סוג של צריבה ומין הרגשה כאילו האיבר מין לא נכנס כל כך טוב...למרות שהיה די רטוב...
לאחר היחסים הלכתי לשירותים ושרף לי לעשות פיפי...וזה עבר לאחר שעתיים בערך...
מה זה יכול להית?ממה זה נרם?ומה לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010יכול להיות שלא היית רטובה ואולי קצת מכווצת
, אולי הזוית של החדירה לא היתה טובה ולכן היה שפשוף.... מקוה שלא יחזור יותר וזה ארוע חד פעמי חולף, אם יחזור פני לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד סרטן צוואר הרחםלל05/12/2010
הבנתי שיש 2 סוגים של חיסונים
איזה חיסון עדיף הבתחשב בכך שאני בת 25 ועם בן זוג קבוע?
האם יש בחיסונים אלו סיכונים או תופעות לוואי חריגות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד סרטן צוואר הרחם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/12/2010אני ממליץ על חיסון - CERVARIX . המלצה לחסון לא קשורה למספר הפרטנרים, זה מומלץ לכל אישה עד גיל 45.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים גבוהים..בר05/12/2010
ד"ר שלום , בת 18
לאחרונה הופיעה אצלי תופעה של שיעור יתר בחזה ובפנים, מחזור לא סדיר (כל שבועיים). TSH בלוטת התריס במעקב לעיתים מאוזנת ולעיתים לא .
גניקולוג שלח אותי לבדיקות הורמונים ואולטרסאונד
בדיקת הדם בוצעה ביום ה-5 למחזור
Prolactine 462
LH - Luteinizing Hormone 3.9
FSH 3.9
Estradiol (E2) 216
Progesterone 5
Testosterone Total 3.3
DHEA-S 7.6
Androstendion 6.03
לפי הנראה האולטרסאונד תקין. אך ידוע לי כי רמת ההורמונים גבוהה מעבר לנדרש
מה יש לעשות בנידון ? הרופא אמר כי יתכן טיפול בגלולות לאזן את ההורמונים...
על איזה גלולות אתה ממליץ ? שלא יגרמו להשמנה ותופעות לוואי מיותרות
תודה ויום טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שירה06/12/2010רציתי להגיד לך שגם לי היתה תופעה של שיעור ייתרוהרופא רשם לי גלולות פלורט. אחרי כשלושה חודשים בהחלט נרשם שיפור ניכר במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים גבוהים.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010התיעצי עם רופא הנשים שלך שיתאים לך גלולות המתאימות למצבך, יש מבחר עצום של גלולות וההחלטה היא של הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזה גדל שובויק05/12/2010
שלום אני בת 23,
החזה שלי הפסיק לגדול בגיל ההתבגרות
אך פתאום שמתי לב שהחזה שלי התחיל לגדול שוב, הוא יותר רגיש ולפי מה שראיתי לא העליתי במשקל...
מה יכולה להיות הסיבה (אני לא בהריון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזה גדל שוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010יכול להיות פעילות הורמונלית אם התחלת לקחת גלולות למשל,
המתיני כחודש ואם התופעה תמשיך עשי ברור הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי05/12/2010
אני חושבת שאני סובלת מפטרייה, אך אינני בטוחה.
לקחתי על דעת עצמי "פלוקנול".
האם במקרה שארגיש שאין שיפור אפשר להתחיל טיפול באנטיביוטיקה?
אני סובלת רבות מדלקת בדרכי שתן..
אין באפשרותי להגיע לרופא בימים הקרובים.
יש לי בבית אופלודקס.
האפשרויות הן או פטרייה או דלכת בדרכי שתן.
היש נזק בשילוב בין שתי התרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/12/2010אנחנו לא נוטנים המלצות טיפוליות דרך האינטרנט.טיפול עצמי - זה רע. תפני לרופא שלך. הפורום שלנו זה לא תחליף לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן?נופר04/12/2010
האם זה מסוכן ?
יש פרק זמן מסוים שזה ממשיך בו ?
תודה על התגובה המהירה ! !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מסוכן? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן04/12/2010מסוכן מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום המדבקהמדבקת אוורה04/12/2010
שלום,
האם אפשר להדביק את המדבקה בגב התחתון? , האם ניתן להדביק בכל מקום מלבד השדיים? אני רוצה להיות בטוחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום המדבקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/12/2010ניתן להדביק בגב תחתון. למעשה בכל אזור שאין בו שערות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)