מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בזמן מחזוראחת26/11/2010
שלום,
קיבלתי המלצה לטיפות בשם נושפה - להקלה והפחתת כאבי מחזור. האם מישהי שמעה? ממליצה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן מחזור - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010לא מכיר
לא שמעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין ההורמונים.סקרנית.26/11/2010
שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין גסטודן לדזוגסטרל?
איזה הורמון נחשב כפתרון לשיעור יתר?
אילו תכונות יש לכל הורמון בעצם?
ומה גורם לפתיחת התאבון?האסטרוגן?
או ההורמון השני המשולב?
התחלתי לקחת גלולות פמינט שמכילות דזוגסטרל
מאז השתחלתי אותן התאבון שלי גבר ועליתי כ7 קילו...
מאיזה הורמון זה קרה?והאם מומלץ לחכות עוד חודש?0אני לוקחת כבר חודשיים)וזה יעבור?
כי אני מסוגלת להתמודד עם עניין המשקל יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה
סקרנית.26/11/2010**לא מסוגלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל בין ההורמונים. - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010הרבה שאלות שאלת !
אין ספק שאם עלית 7 ק"ג על הגלולה הספציפת שלךאז היא לא מתאימה לך
פני לרופא שיחליף לך לגלולה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בנרתיק ובסביבתורון26/11/2010
לחברתי בת 50 יש גרוי קבוע בנרתיק וסביבתו הגורם כמובן למצב שהיא מגרדת האיזור , דבר שכמובן מגביר את הגרוד . הגרד נפסק עם קבלת המחזור !!
היא לא מאמינה בטיפול קונבנציונלי ולכן אינה הולכת לגיניקולוג .
האם לפי התאור הנ"ל יש לכם המלצות איך ובמה לטפל בבעיה ?
תודה , רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בנרתיק ובסביבתו - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010ההמלצה היא לפנות לרופא בזמן הגרד על מנת שיאבחן את המצב
לאחר האבחנה תחליט החברה באם רצונה בטיפול ובאיזה טיפול תחפוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין ברחםמורן26/11/2010
כאבים בצד ימין ברחם ושורף לי בעת נגוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד ימין ברחם - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010פני לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש וגינלי בגיל 30דנה25/11/2010
אני לוקחת גלולות יותר מעשר שנים ועם בן זוג 7 שנים. בשנתיים האחרונות נהיו לי כאבים בזמן קיום יחסי מין שרופאת הנשים הגדירה כבעיה שנובעת משימוש בגלולות. היא המליצה לי על משחה היילופם שהיתה מאוד לא נעימה לשימוש אבל עזרה, אבל עכשיו הבנתי שהפסיקו להביא אותה לארץ. בנתיים היא רשמה לי סוג אחר של גלולות לראות אם יש שיפור. השאלה שלי היא איזה שמנים מומלצים לשימוש לסיכוך? אני אשמח לנסות משהו טבעי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש וגינלי בגיל 30 - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010משחה מקומית של אסטרוגן תפטור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולותמתעניינת25/11/2010
אני נוטלת גלולות כבר כמעט שנה....
ולאחרונה התחלתי לקיים יחסי מין עם בן זוגי ללא קונדום.
האם אני יכולה להמשיך לקיים יחסי מין ללא קונדום גם בשבוע שאני לא נוטלת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010בודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץמורן25/11/2010
בדיקת ביוץ הרופא עשה לי בדיקת ביוץ ואמר שאני מבייצת ביום 16
1 האם זה קבוע כל חודש ביום ה 16
2 אני קצת בבעיה כי אני שומרת נידה ואני טובלת ביום 14 15
האם יכול להיות שאני מפספסת כי הרופא אמר לנסות לטבול לפחות ביום 12 13 כדי להעין את הרחם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010לא בטוח שזה קבוע
יכולים להיות שינויים קלים בין חודש לחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה יכול להיותמורן25/11/2010
לפני מספר שבועות כולנו נדהמנו למשמע הידיעה החדשותית המזוויעה לפיה ילדה בת תשע ניכנסה להיריון, אתם יכולים להסביר לי איך זה יכול להיות? הרי מבחינה פיזיולוגית זה בלתי אפשרי מפני שבנות לא מקבלות וסת בגילאי שמונה/תשע?!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך זה יכול להיות - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/20101 לא צריך להאמין לכל מה שכתוב בעיתון
2 מי בדק ש 9 זה אכן 9
3 יש בנות שמבגרות מוקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקות ביוץ בתיות אמינותמורן25/11/2010
האם בדיקות ביוץ בתיות אמינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקות ביוץ בתיות אמינות - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010בזוג רגיל אין להן מקום
לזוג שיש לו בעית פוריות יש בדיקות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות הורמנליותיפית25/11/2010
שלום, אני בת 23, וביום השלישי למחזור ביצעתי בדיקת דם. אני מאוד רוצה להיכנס להריון, וחשוב לי לדעת אם הבדיקות תקינות.
להלן התוצאות:
FREE ANDROGEN INDEX 2
SHBG 56.50 nmol/L
TESTOSTERONE- TOTAL 0.9 nmol/L
DHEA SULPHATE 2.4 umol/l
TSH 4.00 mU/L
ESTRADIOL (E-2) 102.0 pmol/L
FSH 9.0 IU/L
LH 3.4 IU/L
PROGESTERONE 1.0 nmol/L
PROLACTIN 152.8 mU/L
האם זה תקין??
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי...
יפית27/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקות הורמנליות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן27/11/2010לפענוח של הבדיקות נא לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקינות?
יפית27/11/2010ברור שאני אפנה..אבל רק רציתי לדעת אם אפשר בבקשה, להרגעה ראשונית..אם הן תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ברכי השתן+הפרשות חומותמרי25/11/2010
לפני כשבועיים התחלתי להרגיש כאבים חדים בעת מתן שתן גירוד עז בנרתיק, אדמויות וצריבה. לא היה ניתן לקיים יחסי מין בשל כאב עז.
הלכתי לעשות בדיקת דם ושתן ובתרבית התגלה אי קולי הרופאה המליצה על אנטיביוטיקת מאקרודנטין וכרגע זה היום השני שאני נוטלת אותה 3 פעמים ביום.
לפני האנטיביוטיקה הופיעו הפרשות צהובות ולבנות מהנרתיק ועכשיו הכאבים החדים עברו אך ההפרשות נעשו ממש חומות והרבה יותר ממקודם. זה ממש נראה כמו דם קרוש. אני לוקחת גלולות יסמין והמחזור עוד לא קרוב.
מה ההפרשות אומרות? האם זה חלק מהתהליך הטבעי של הריפוי או שזה מצריך טיפול רפואי אחר?
תודה על ההענות הדחופה.. אני ממש בלחץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ברכי השתן+הפרשות חומות - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010יתכן ויש לך גם דלקת בנרתיק
פני להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולותאור25/11/2010
שלום !
אני לוקחת גלולות מסוג מינס.
יש לי 2 שאלות :
1. שכחתי גלולה בהפרש של כמעט 12 שעות אבל לקחתי מיד כשנזכרתי. אני יודעת שמעל 12 שעות צריך גם אמצעי מניעה נוסף אבל כאמור נזכרתי רק אחרי כמעט 12 שעות, זה משנה? או שצריך להיזהר במשך שבעת הימים הבאים?
2. כיוון ששכחתי גלולה, יומיים אחרי זה אני אמורה לעשות הפסקה של 4 ימים . בעלון רשום שאם אני שכחתי גלולה בשבוע שאני אמורה לעשות הפסקה, יש להתחיל חפיסה חדשה בלי הפסקה. זה נראה לי לא הגיוני אבל חייבים לעשות את זה? במקרה שלא עושים הפסקה לא אקבל ווסת עד ההפסקה הבאה בעוד חודש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד27/11/2010אם עברו פחות מ 12 שעות זה לא נחשב שיכחה
המשיכי כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןמיכל25/11/2010
שלום גילתי שאני בהריון,יש לי ילדה בת 4 ולפני שנה עברתי גרידה בגלל שלעובר כבר לא היה דופק.כרגע אני עובדת במסעדה אני צריכה כל היום לעבוד בעמידה ועובדת בסביבה של חומרי ניקיון כגון:מסירי שומן חזקים וחומצה(למטרת חיטוי חלקים).
בסביבת מטבח עם ציפסר שמן ,והמקום חם,וגםסכנות החלקהכמעט באופן קבוע.
האם יש סיכוי לקבל שמירת הריון כדי לשמור על עצמי ועל העובר.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/11/2010לפי דעתי את לא זכאית לחופשת "שמירת הריון".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאורה25/11/2010
האם בשבוע הפסקה אני מקבלת באותו יום את המחזור?כלומר כל שבוע הפסקה נגיד ביום שישי?
והאם יש מצב שאני לא אקבל מחזור בשבוע הפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/11/2010בד"כ כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםיסמין25/11/2010
שלום רב
אני בת 42 והווסת לי פסקה לאחרונה. קיבלתי הורמונים (טריסקוונס) והתחלתי לקחת חפיסה ראשונה. הפסקתי אחרי 17 כדורים מאחר והיה לי כאב ראש ובחילות ולא ידעתי למה לקשר את זה (לחץ דם היה תקין). האם לאחר הפסקה של 6 ימים אני יכולה להמשיך כרגיל את החפיסה ?
ואגב - האם הירידה בהורמונים יכולה לגרום לנשירת שיער ?
תודה מראש
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/11/2010שתי תשובות - פעמיים כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)