מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלה??חנה07/12/2010
אני מנסה להכנס להריון מזה 4 חודשים. ההריון שלי סדיר מאוד - כל יום רביעי אחת ל 28 יום.
הפעם האחרונה קבלתי פתאום ביום שני כלומר לאחר 26 יום. והחודש קבלתי ביום שישי כלומר אחרי 23-24 יום.
האם מדובר בהפלות טבעיות ? מה פשר הדבר ? זה מאוד חריד מבחינתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה?? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן07/12/2010יש צורך להבדק לשלול בעיה שחלתית או רחמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת סרזט וכדור טרבינאפיןשיר07/12/2010
אני משתמשת באופן קבוע בגלולת למניעת הריון מסוג סרזט. לאחרונה התחלתי טיפול נגד פטריות- עם כדור טרבינאפין טבע 250 מ"ג.
רשום בעלון של הכדור שיכול להיות אי יעילות הנובעת מתגובות בין תרופתיות- במיוחד לגבי גלולות למניעת הריון.
השאלה שלי- האם בגלל הטיפול שהתחלתי אין לי הגנה מלאה של הגלולות? האם אני צריכה להזהר בדרך נוספת? או שגלולת סרזט לא בעייתית יחד עם הכדור הנ"ל?
תודה מראש וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מלווים בשרפה בפות ובשפתים
לסק זהבה08/12/2010אני בת 63 שיוצאת עם חבר כחמש שנים . עד לפני חודשים בכל פעם שקימתי יחסי מין אחרי מס' שעות הרגשתי שורף וכואב לי באזור השפתים והפות רופאות הנשים לא מצאו דבר כולל בדיקה מיכרוסקופית.אני עדין לוקחת הורמון ליויאל. אני מבקשת את עזרתכם מה עלי לעשות. ביקשתי מהרופאה לעשות לי שוב בדיקת פפס . אבל מפריע לי הכאב והשרפה בשפתים שזה מונע ממני לקיים יחסים כבעבר . אנא תנו תשובתכם . או תפנו אותי לגורם שיכול לעזור לי. תודה זהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולת סרזט וכדור טרבינאפין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/12/2010כדאי להוסיף קונדומים לתקופת הטפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותרינה חד07/12/2010
שלום
יש לי כמה שאלות :
1. יש לי הפרשות חומות כבר כמה ימים ואני לא יודעת אם זה מחזור , המחזור האחרון היה ב 5.11 ובסוף כחודש כלומר ב 25.11 התחילו הפרשות חומות שאני לא יודעת אם זה מחזור .
2. אני נשואה פלוס שניים וכבר שנים כשאני מקיימת יחסים עם בעלי הוא גומר אך ורק בחוץ ושמעתי שזה לא טוב במשך השנים גורם ליובש בנרתיק , האם זה נכון ?
ומה אפשר לעשות האם ישנה משחה שיכולה לעזור כי אני באמת הרבה הרבה פעמים לא רטובה בכלל וזה גורם לכאבים . האם יש אמצעי מניעה חוץ מקונדום וגלולות למניעה שגורמות להשמנה ככה שמעתי האם יש משהו אחר ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין07/12/2010על פי התלונות רצוי להבדק ע"י רופא נשים
לצורך בדיקה והערכה של התסמינים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לה פרסקופיה כן או לאדינה07/12/2010
אני מועמדת לניתוח להסרת שחלות (רחם הוסר לפני 16 שנה) והסרת גידול גדול מולטי ציסטי 7.8 ס"מ אשר יושב על השחלה הימנית.
לה פרסקופיה הוא הניתוח שמציעים, אבל אני שוחחתי עם שתי קולגות קרובות שנותחו במסיבות דומות. במהלך הניתוח של לה פרסקופיה, אצל שתיהן נגרמו פגיעות ונזקים באברים הסמוכים ובסופו של דבר נאלצו לעשות ניתוח של בטן פתוחה כדי לתקן נזקים , ולאחת מהן נגרם נזק בלתי הפיך.
אני מודעת לכך שתהליך ההחלמה מלה פרסקופיה (אם הוא מצליח) מהיר יותר
השאלה שלי מה הסיכונים בניתוח לה פרסקופיה כאשר הגידול הוא גדול?
אשמח לשמוע דעתכם,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לה פרסקופיה כן או לא - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין07/12/2010בכול ניתוח קיימת אפשרות של נזקים לאברים סמוכים
מומלץ במקרה הנ"ל לשבת עם הרופא המנתח על מנת לעבור על כול הששלכות של הניתוח והגישות לניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים בטוחיםטלי07/12/2010
אנו זוג בני 35, ורוצים הפוגה מילדים - אבל אין שום אמצעי מניעה שאנו מתחברים אליו. מזה שנים המחזור שלי נמשך 22-24 יום. ומתוך הימים האלו הדימום עצמו נמשך ארבעה ימים. אשמח להבין מהם הימים הבטוחים מבחינתנו? ברור לי ששלושה ימים לפני תחילת הדימום אין סיכוי להיכנס להריון אבל האם הדבר תופס גם לגבי יום יומיים לאחר שהדימום נפסק, כלומר ביום החמישי והשישי למחזור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים בטוחים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין07/12/2010שיטה מאוד לא בטוחה לא מומלץ
כעיקרון ככול שתתרחקי מימי הביוץ כך הבטחון שלא תהרי גדל
מומלץ לשוחח עם רופא נשים לגבי אפשרויות של שימוש באמצעי מניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלא משנה07/12/2010
מאחר לי המחזור רק ביומיים אבל אני לחוצה...
ועשיתי בדיקת היריון והיא שלילית
מה הסיבות לאיחור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין07/12/2010יכולות להיות סיבות כגון לחץ שינוי הורמונאלי חולפת
על כול מקרה במידה ומדובר בתופעה חוזרת לפנות לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפון שנשכחלמור06/12/2010
שכחתי טמפון בגוף בין 36-48 שעות למעט ריח לא נעים ותחושה קלה של צריבה לאחר ההוצאה אין לי שום תופעות אחרות.אני די לחוצה האם לגשת לרופא להבדק ? האם ישנם תופעות לוואי מדאיגות שעלי לשים לב אליהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפון שנשכח - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין07/12/2010דלקת נרתיקית יכולה להגרם כתוצאה מטמפון נשכח
כול תופעה חריגה יש לפנות לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטואסטרוגניםלורן06/12/2010
במהלך לימודיי בשיעור קוסמטיקה, ציינה המורה כי אחת הסיבות להרוסטיזם היא אכילת מאכלים המכילים פיטואסטרוגנים,
האם מידע זה אכן נכון ועליי לעדכן נשים הלוקות בתופעה זו כי עליהן להפחית באכילת מזונות אילו שבעיקרם הסויה, או שאין ממצה כזו כי זו אכן פעם ראשונה שאני נתקלת במידע מהסוג הזה.
תודה על התשובה
שכן אינו רוצה להפיץ מידע שאיני בטוחה בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטואסטרוגנים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין07/12/2010מודבר בםקטור אשר לא הוכח בוודאות ועל כן לא הייתי תולה את הפיטאסטרוגנים כבעייה עיקרית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין B6 עם גלולות יסמיןגל06/12/2010
שלום, אני בת 23, לוקחת גלולות יסמין כבר 3 וחצי שנים. לאחרונה נושר לי השיער (מתח, חוסר שינה) וקיבלתי מהרופאת משפחה אבץ וויטמין בי 6. העניין הוא שבהוראות כתוב שיכולים להיות סיכונים ואי יעילות ותגובות בין תרופתיות עם גלולות וויטמין בי 6. מה לעשות???
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי בכל זאת מישהו יודע??
גל09/12/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציתאיה06/12/2010
מה גודלה של הביצית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים.???
איה08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום הבתוליןאלמונית06/12/2010
שלום,
היכן בדיוק נמצא קרום הבתולין ? מאחורי פתח הנרתיק ? או בסוף הנרתיק שקרוב לצוואר הרחם ?
אלמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום הבתולין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין07/12/2010נמצא ממש בפתחו של הנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרום הבתולין
אלמונית09/12/2010ממה עשוי קרום הבתולין?
האם טמפונים יכולים לקרוע את קרום הבתולין?
האם ניתן לבצע בדיקה שגרתית אצל הגניקולוג עם המכשיר ספקולום הארוך למישהי בתולה שיש לה קרום בתולין ? האם קרום הבתולין מסתיר את הנרתיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרום הבתולין
אלמונית09/12/2010ממה עשוי קרום הבתולין?
האם טמפונים יכולים לקרוע את קרום הבתולין?
האם ניתן לבצע בדיקה שגרתית אצל הגניקולוג עם המכשיר ספקולום הארוך למישהי בתולה שיש לה קרום בתולין ? האם קרום הבתולין מסתיר את הנרתיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאת גלולה- דחוף ביותר!רעות06/12/2010
אתמול לקחתי את הגלולה כרגיל בשעה 22:00- הגלולה 9 בחפיסה (יש לציין שאני נוטלת מליאן כבר 8 או 9 חודשים) ולאחר שעה וחצי בערך הקאתי. רק לאחר 11 שעות ב-9 בבוקר למחרת קלטתי שכנראה הקאתי את הגלולה ולכן נטלתי אחת נוספת. השאלה שלי היא האם בכל זאת לאחר 11 שעות מהשעה בא אני אמורה לקחת את הגלולה אני מוגנת ושאלה נוספת- האם עשיתי לעצמי נזק בנטילת 2 גלולות בהפרש של 11 שעות? אשמח אם תענו לי מהר אני לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאת גלולה- דחוף ביותר! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010פעלת נכון
הערב קחי את הגלולה הרגילה של יום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זידובל ג'לאני06/12/2010
היתה לי פטרייה בנרתיק כנראה
הרופאה לא עשתה לי משטח ונתנה לי זידובל ג'ל וגינו-פבריל
לפי הבנתי אחד נגד חיידק ואחד נגד פטרייה
שאלתי היא האם היה נדרש משטח במקרה הזה? תמיד אני באה עם תלונות על צריבות ומעולם לא עשו לי משטח! האם לבקש זאת? זה יעזור במשהו?
שנית לא לקחתי את הזידובל כי קראתי את העלון וזו נשמעת תרופה ממש קשה "לעיכול", למה אני צריכה את זה? עפ"י השערות?
את הנרות לקחתי והוטב לי, םא כי תמיד לא הטבה מלאה, מה עושים? איך ממשיכים? אני מרגישה שאני נופלת בין הכסאות בטיפול הגיניקולוגי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זידובל ג'ל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010פעם הבאה שתהיה לך שוב בעיה בקשי לבצע תרבית נרתיקית עקב התלונות החוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות וסימנים של פטריה אולילירן06/12/2010
הי.אני בהריון בטרימסטר הראשון וסובלת מדלקות חוזרות בשתן (חיידק קולי) וגם מסימנים של פטריה (ריח לא נעים, הפרשות).נאמר לי שבתחילת הריון יש כל הזמן הפרשות, האם זה נכון? מה עליי לעשות עם הדלקות החוזרות? זה גם מונע ממני קיום יחסי מין כי מיד לאחר מכן אני מרגישה שמתפתחת דלקת.האם מותר לקחת אנטיביוטיקה לדלקת במהלך ההריון? עד כה לקחתי אופלוקסצין, האם מותר לקחת את הכדור הזה? ומה לגבי נרות ואגינליים? מותר לטפל בהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות וסימנים של פטריה אולי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010את צריכה טיפול אנטיביוטי לפי החיידק שבשתן, אי אפשר לקחת את האופלו שלקחת בעבר בתחילת הריון וגם אי אפשר להחדיר נירות נרתיקיים אלא רק משחה חיצוןנית. את יכולה להחדיר קפסולות של פרוביוטיקה לנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול וזרמים אחרי קבלת החיסוןשירה05/12/2010
שלום,
אני בת 23, ביצעתי חיסון לנגיף הפפילומה ביוני נגלה 1 ולא חשתי בתופעות לוואי.
לאחר הנגלה ה-2 באוגוסט, אציין קודם כל שהחיסון כאב במיוחד. כשבוע לאחר קבלת החיסון, שבוצע ביד ימין (אני שמאלית), התחלתי לחוש בנימול וזרמים בצד השמאל של הגוף, בעיקר ביד וברגל שמאל. במשך יומיים המצב החמיר וכאב, ואחר כך חשתי בירידה במצב. עם זאת, עד היום אני מרגישה קצת שיד ורגל שמאל נוטות להירדם במהירות רבה יותר, חשה בנימול,זרמים ומשב קור, בעיקר בכף רגל וכף יד. אני צריכה עוד כשבוע לעשות
את הנגלה ה-3 של החיסון ואני חוששת, האם זה קשור לחיסון? זה נראה שכן.
האם חייבים לבצע את הנגלה ה-3 ולאן כדאי לפנות לגבי הזרמים והנימול? מזה יכול להיות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול וזרמים אחרי קבלת החיסון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010התיעצי עם רופא נוירולוג לגבי תופעות לואי אלו לפני שאת מתחסנת בחיסון השלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)