מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ודימום קל בניגוב אחרי אולטרסאונסוזן29/11/2010
שלום רב
אתמול בערב עברתי אולטרסאונד ביקורת אחרי גרידה שעברתי לצערי לפני שבועיים וחצי.
מאז יש לי כאבים קלים בבטן תחתונה ( רחם ) וגם בצדדים וגם דימום בניגוב.
האם טבעי או לא\גשת לרופא ?
תודה רבה, סו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ודימום קל בניגוב אחרי אולטרסאונ - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/11/2010אינני מוצא קשר בין הכאבים לבדיקה סונוגרפית. הסיבה להפרשה דמית באמת יכולה להיות בעקבות הבדיקה. לפי דעתי אין מקום לדאגה, נראה אך זה יתפתח. אני מקווה שהכל יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאליהדס29/11/2010
בת 34,
ביצעתי פרופיל הורמונאלי ביום השלישי למחזור, להלן הממצאים:
קבלת מחזור:26.11 , תאריך בדיקה: 28.11
ESTRADIOL (E – 2) – 158.0 pmol/L
PROGESRERNE – 1.0 nmol/L
LH 6.1 iu/L
PROLACTIN 314.9
FSH – 5.8
האם הבדיקות תקינות? אני צריכה להתחיל השבוע איקקלומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/11/2010מצטער. אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה. נא לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון כפול של סרזטאא29/11/2010
שלום ,
בעקבות דימומים הומלץ לי לקחת 2 גלולות סרזט ליום, האם ניתן להמשיך לאורך זמן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון כפול של סרזט - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/11/2010שלום רב,
אני מאד מצטער, אך אין לי מושג על נטילה כפולה של כדורי סרסט. לא נראה לי שזה נבון. הרי לא במקרה שחברה ממליצה על מינון מסוים. אולי ישנה הצדקה ליטול כמות כפולה רק לחודש בודד על מנת להפסיק דימום. לא נראה לי שכדאי להמשיך את זה דרך קבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשאלה...29/11/2010
שלום רב,
האם דימום לאחר יחסי מין/בזמן יחסי המין יכול להעיד על סרטן צוואר הרחם?
מהם התסמינים לכך?, על מה עוד יכול להעיד הדימום?, ייתכן בעיות הורמונליות?
הייתה תקופה לפני כחודשיים שהיו לי הפרשות חומות-דמיות, עכשיו הדבר הפסיק לחלוטין.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/11/2010ברוב המקרים דימום לאחר מגע מיני לאו דווקא מעיד על סרטן. נא לא להגזים, אבל כדאי מאד להבדק. שני דברים - משטח פאפס ובדיקה קולפוסקופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה והפרשות חומותנועה29/11/2010
אני לוקחת מזה כחודשיים גלולות מרסילון. ברצוני לציין שזוהי לא הפעם הראשונה שאני נוטלת גלולות גם מהסוג הזה. לפני כחודש החלו לי כאבים בעת חדירה בתנוחה מסויימת ובבדיקה שנעשתה אצל הגניקולוג ע"י אולטרסאונד אובחנה ציסטה כ3-4 ס"מ והגניקולוג שלי אמר שהיא אמורה להעלם תוך חודש שאחזור לבדיקה בעוד חודש. אני כרגע בחפיסה השנייה של הגלולות. לציין שמידי פעם אני מרגישה מן דקירו תמציקות באיזור הרחם פעם בצד שמאל ופעם בימין ולפני יומיים שקמתי מהר ממצב ישיבה הרגשתי דקירה חדה וכואבת בצד שמאל וזה עבר מהר. בנוסף, החלו לי הפרשות חומות ויש לי גרד קל בפתח הנרתיק. אני מאוד דואגת ורוצה תשובות. אני מבקרת המון אצל רופא הנשים שלי ובכל פעם שאני הולכת אליו הוא לא מבין מה אני רוצה ואומר שהכל בסדר. אבל אני יודעת מה אני מרגישה....יש הסבר התחלתי לפחות לתופעות הנ"ל? אשמח לתשובה מהירה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי??
נועה29/11/2010דילגתם עליי:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואגת...
נועה30/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה והפרשות חומות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010סביר להניח שהציסטה לא קשורה להפרשות החומות שיכולות לקרות תחת גלולות.
צריך להמתין בסבלנות ולראות אם הציסטה תעלם.
גם גרד יכול להיות עקב פטריה מקומית ולא קשור לציסטה ולהפרשות החומות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...
נועה01/12/2010מצטערת על ההטרדה, אבל למרות שיש לי תור לרופא נשים , יש לי כאבים ומציק לי באיזור הרחם גם בישיבה וגם בעמידה וגם איזור הגב התחתון כואב לי.. יכול להיות שזוהי דלקת? ולמה הרופא שלי לא ראה כלום באולטרסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קצר, אולי במקום מחזור??ש28/11/2010
שלום רב.
לפני שנה פלוס ילדתי את בני הבכור. זמן קצר לאחר הלידה חזר להופיע לי מחזור, מידי 28-29 ימים. לפני חודשיים, לראשונה ובסמוך להפסקת ההנקה, התעכב דימום המחזור בארבעה ימים, ואחריו הופיע דימום לאחר 29 יום.
מאז עברו שישה שבועות ללא דימום. לפני שלושה ימים, מספר שעות לאחר קיום יחסים, הופיע דימום משמעותי (בסדר גודל של תחילת מחזור) ואני הייתי בטוחה כי זהו המחזור שהתעכב. להפתעתי הדימום פסק לחלוטין לאחר מס' שעות. ביחסים עצמם לא היה שום דבר חריג או כואב.
אציין כי אינני נוטלת גלולות מאז הלידה שכן התקשיתי להכנס להריון בפעם הראשונה (על אף המחזור הסדיר גם אז). הכניסה להריון אז היתה ספונטנית לאחר שנה וחצי של נסיונות. כמו כן אציין גם כי אין סיכוי שנכנסתי החודש להריון.
אשמח לתגובתך - האם עלי להבדק אצל רופא נשים בהקדם או שעלי פשוט להשלים עם כך שאני מזדקנת :-) (לא עד כדי כך... אני בת 30).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה...
עדין02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום קצר, אולי במקום מחזור?? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/12/2010את זקוקה לבדיקת פאפס וקולפוסקופיה. כמובן שאת חייבל לפנות לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחופהנטע28/11/2010
שלום,
אני בת 18, בגלל בעיות הורמונליות הגניקולוג נתן לי גלולות דיאנה ואני צריכה להתחיל לקחת אותן
הבעיה היא שצריך להתחיל לקחת אותן ביום הראשון של המחזור, ואני לא קיבלתי מחזור כבר בערך חצי שנה
אני יודעת שאי קבלת המחזור זו בעיה חמורה, היא נובעת מירידה במשקל
אני מנסה להחזיר את המחזור ולאכול יותר
אני רק רוצה לשאול האם אם אני מתחילה לקחת את הגלולות באופן אקראי זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך ולהעלים לי את המחזור לתמיד
או שאפשר לקחת ואני אשפר את התזונה שלי בתקווה להחזיר את המחזור
אני לא מתכוונת לספר כרגע לאף אחד שאני לא מקבלת מחזור
רק רוצה לדעת האם לקחת את הגלולות או לא
מקווה שתוכלו לעזור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2010אם את לא חייבת את הגלולות כאמצעי מניעה את יכולה להתחיל אותן גם ללא מחזור, אבל האידיאלי זה לקבל כדורים שגורמים למחזור ואז להתחיל את הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bacterial vagenosisאופיליה28/11/2010
פניתי לרופא נשים אחרי תלונות על הפרשה לבנה מהנרתיק וריח רע ואבחן את זה שזה bacterial vagenosis קיבלתי טיפול אנטיביוטי flagyl אני מתכננת לכנס להריון ורוצה לדעת אם bacterial vagenosis מעכבת את הכניסה להריון ותודה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bacterial vagenosis - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2010אחרי שתטפלי בבעיה אין שום מניעה להכנס להריון ואין סיבה לעיכוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותעדי28/11/2010
היי אני בת 24 ולוקחת גלולות יסמין כבר 5 שנים..
רוצה להפסיק עקב מיגרנות וכאבי ראש
השאלה שלי היא:
1. האם אני יכולה להשמין אם אני מפסיקה?
2. האם יכול לצאת לי פצעים על הפנים?
ובכלל איזה תופעות לוואי עלולות לצאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2010הפסקת הגלולות לא תגרום להשמנה אך בהחלט יכולה לגרום להתפרצות של אקנה עד שהגוף יתרגל לנפילה ההורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא נושא.מישהי28/11/2010
1. בתקופה האחרונה (כחודש) השתן שלי נהייה שונה, מעט עכור וגם בעל ריח שונה, חזק אבל לא של שתן לאחר הרבה זמן שלא שותים אלא באופן קבוע בלי קשר לצבע שלו
אני לא יודעת אם יש קשר אבל זה מאז שקיימתי יחסי מין עם חבר שלי ויצאו הרבה נוזלים יחסית, הדבר מדאיג אותי וגם גורם לי לחוסר ביטחון.. מה יכולות להיות הסיבות ואילו פיתרונות קיימים?
2. אני מעוניינת בלהתחיל ליטול גלולות, רופאת הנשים נתנה לי מרשם לדיאנה, אמרה שזה גם יהיה טוב לאקנה, אך לא עשתה לי בדיקת דם, האם זה תקין?
אני מאוד מפחדת מהשינויים ההורמונליים מכיוון שאני ממילא סובלת משיעור יתר ואני לא רוצה שהמצב יחמיר, אני יודעת שדרך כלל זה עניין של ניסוי וטעייה אבל האם יש אופציה לצמצם את האופצייה לחוסר התאמה לגלולות מסויימות?
אשמח לתשובות- תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא נושא. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2010עשי בדיקת שתן כללית ותרבית
דיאנה היא טיפול מצוין לעודף תשעורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ע"י תרופותנטליה28/11/2010
ברצוני לשאול רופא נשים בקשר להפלה ע"י תרופות.
אני בצעתי הפלה לפני כ חודש וחצי ועדיון יש הפרשות מעוטות בצבע חום.אני מאוג מודאגת.
האם זה באמת סיבה לדאגה או שזה טבעי שאחרי הפלה יש דימום ארוח (גם אחרי המחזור).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה ע"י תרופות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2010עשי בדיקת דם לבטא ואולטראסאונד לודא שהתנקית לגמרי מההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מסוכן?????
נטליה02/12/2010ואם לא זה מאוד מסוכן? האם זה יכול לגרום לבעיות בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שילוב של מינס ופרצטמולליאת28/11/2010
שלום,
אני בת 30
לפני שבועיים התחלתי לקחת גלולת מינס ורשום שפרצטמול יכול לעלות את ריכוז המינס בדם.
אני סובלת מכאבי ראש ולוקחת פרצטמול לעיתים קרובות יחסית, כאחד ביום.
מה ההשפעה של אינטראקציה הזאת, ומה זה אומר מעלה את ריכוז הגלולה בדם?
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שילוב של מינס ופרצטמול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2010זאת אומרת שכמות ההורמונים בדם של הגלולה תהינה גבוהות יותר. כי יש פחות פירוק
לא ברמות דרמטיות ולא צריך להטריד אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת..תמי28/11/2010
לפני כחודש נטלתי גלולת פוסטינור. לאחר כשבוע היה לי דימום שחשבתי בטעות שזה המחזור ואז התחלתי להשתמש בגלולות (לפני כן לא השתמשתי בגלולות), כעבור יומיים דיברתי עם הרופא ואמרתי שלדעתי הדימום הוא לא מחזור.הרופא אמר שבכל זאת אמשיך את הגלולות. כעבור שבועיים של שימוש בגלולות קיימתי יחסים. היום לאחר סיום החפישה עברו 3 ימים ועדיים לא קיבלתי את המחזור. אני מודאגת..מכיוון שלקחתי גלולות לפי מה שהרופא אמר וזה לא היה מיום המחזור אלא מדימום שחשבתי שהוא מחזור. האם ייתכן שאני בהריון.? האם אפשר כבר לבצע בדיקת הריון ביתית? מתי אמורים לקבל את המחזור לאחר סיום החפישה? תודה לעזרתם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2010עשי בדיקת שתן ביתית להריון. הסבירות להריון נמוכה. עשי הפסקה 7 ימים והתחילי חפיסה חדשה
המחזור אמור להגיע מספר ימים לאחר הפסקת החפיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץגלית28/11/2010
ני רווקה בת 29 בתולה ואני בודקת בעזרת סטיק את הביוןץ התוצאה אינה חיובית האם יכול להיות שאני לא מבייצת כל חודש? רק בתקופה מסויימת? מה הפתרון בדבר?מה הסיבות? המחזור שלי 8 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2010משך הביוץ בחודש הינו בין 12- 24 שעות וקורה כשבועיים לפני המחזור שיגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם גלולות לאחר לידהנורית28/11/2010
שלום רב.במשך שנים הנינ נוטלת גלולות גינרה.לפני חודשיים ילדתי.התחלתי שוב עם הגלולות עם קבלת המחזור אך מאז יש דימום קל בתחילת היום אדום ובסוף היום מאין הפרשה חומה מוזר מאוד ,פתאום יום אין דימום וחוזר.האם יתכן שפתאום הגלולות אינן מתאימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום עם גלולות לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2010חכי עוד חודש חודשיים עד שהגוף יסתגל שוב לגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)