מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרזט ודימום .דליה30/11/2010
שלום רב.
התחלתי לקחת גלולות סרזט לפני כשבועיים וחצי, אסור לי להשתמש בגלולות עם אסטרוגן ולכן אני משתמשת בהן . לפני כארבעה ימים התחיל לי דימום , בהתחלה חלש מאוד וטיפה התגבר, אבל לא ברמה של מחזור . אני בטוחה שזה לא מחזור כי זה לא בתאריך המתאים .
אני קצת חוששת כיוון שזו פעם ראשונה שאני נוטלת גלולות, מתי הדימום אמור להיפסק? כמה לחכות עם הדימום לפני שהולכים לרופא ? האם יכול להימשך רצוף מעל שבוע גם?
האם זה גורם לנזק?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט ודימום . - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010סרזט יכול לגרום לדימומים לא סדירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקנים שוניםמאיה30/11/2010
שלום רב,
אני בת 38 אחרי לידה .
בבדיקה אצל רופא הנשים אחרי הלידה הוא המליץ על התקן.
אמר שקיימים שני סוגי התקנים ובחר בעבורי את ההורמונלי - מירנה.
(יש לי VSD כך שנחושת כנראה לא בא בחשבון).
אשמח לשמוע מה ההבדל ביניהם? מה היתרונות והחסרונות של כל התקן והאם אכן זהו אמצעי המניעה המומלץ?
שאלה נוספת - כרגע אני משתמשת בגלולות המתאימות להנקה. האם יש בזה סיכון כלשהוא ?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקנים שונים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010אין סכון בגלולות הנקה.
ההתקן הרגיל המכיל נחושת יכול להיות טוב ל8 שנים מונע מצוין הריון. תופעות לוואי דימום חזק וממושך בזמן מחזור. המירנה מכילה פרוגסטרון ולכן יכולה להמעיט את כמות הדימומים עד להפסקתן לגמרי. בשנה הראשונה לשימוש יכול להיות דימומים לא סדירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקנים
מאיה01/12/2010תודה על המענה המהיר.
מה מומלץ מביניהם?
אני על רקע של אם עם סרטן שד.
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בהנקהמאיה30/11/2010
שלום רב,
אני כמעט 4 חודשים אחרי לידה שלישית .
מניקה באופן מלא.
ברצוני להסיר שיער בלייזר/אור מאזורים שונים בגוף.
האם מותר לבצע פורצדורה כזו בהנקה בכלל?
והאם בבית השחי בפרט?
תודה ,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בהנקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010לא נראה לי שיש מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר הפלה טבעיתנטלי30/11/2010
צהרים טובים,
בת 28, לאחר הריון ולידה תקינים לפני כשנה וחצי, עברתי לפני כחודש בשבוע ה-6 להריוני השני הפלה טבעית.
בבית החולים נתנו לי כדורים לעזור ל"הוצאת" שק ההריון,
ולאחר בדיקות דם וגניקוליוגית נאמר לי שהכל תקין ונקי.
בשבוע שעבר קיבלתי וסת לראשונה מאז ההפלה והמוזר הוא שכבר כמעט שבוע הוסת היא מעין כתמים/ טיפות חומים אדמדמים, כמו שיש לפני או בסוף הוסת אבל לא בכמויות הדימום שהיה לי קודם בימי הוסת.
כמו כן, לא הרגשתי כאבים אופייניים.
האם דבר מצביע על בעיה או שעליי להחשיב את פרק הזמן הזה כוסת ולהמשיך הלאה כרגיל?
תודה ויום טוב,
נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת לאחר הפלה טבעית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010התיחסי לזה כמחזור אך מציעה לך לעשות בדיקת אולטאסאונד לודא שאין שאריות הריון ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםשרית30/11/2010
שלום רב
התקנתי התקן מירנה לפני כשבוע וחצי
בשלושה ימים האחרונים תוקף אותי כאב חזק בוגינה עם מעט כאב בבטן התחתונה והכאב ממשיך לפי הטבעת.
זה בא בגלים וממש קשה לי לשבת, כשזה מגיע אם אני זזה זה מחמיר. אין דימום, מעט הפרשה חומה מידי פעם.
האם זה מההתקן? האם התופעה מוכרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010פני לרופא הנשים שלך בדחיפות
כאב כזה חזק לא אופיני להחדרת ההתקן. צריך לראות שהוא יושב טוב ושאין דלקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם אוורהדנה30/11/2010
שלום.
אני משתמשת במדבקות אוורה כבר 7 או 8 חודשים.
בהתחלה הכל היה בסדר עד לפני כחודש, אחרי המחזור הדבקתי את המדבקה, הורדתי אחרי שבוע ושכחתי להדביק, התחיל דימום והדבקתי את המדבקה.
שבוע לא היה דימום ואז התחיל שוב, כבר עם המדבקה, מאז אני מחליפה מדבקה כל שבוע והדימום ממשיך כבר שבועיים וחצי.
הייתי אצל רופא נשים, הוא עשה לי בדיקה ואמר שהכל בסדר ושזה יסתדר.
פשוט זה נורא מדאיג שיש לי דימום כבר יותר משבועיים וזה לא פוחת אלא רק מתגבר לפעמים ממש כמו מחזור.
מה אני יכולה לעשות? אולי יש משהו שיכול להפחית את הדימום? או להפסיק עם המדבקות לגמרי? למרות שהתחלתי איתן כדי לסדר את המחזור ואת בעיות הדימום שהיו לי בלי קשר למדבקות.
מקווה שתוכלו לעזור לי. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
דנה30/11/2010שעשיתי בדיקת דם וגם בבדיקה נראה שהכל תקין. ואני לא יכולה לעבור לגלולות, הן לא מתאימות לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום עם אוורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010דימום תוך כדי לקיחת מדבקות או גלולות שכיח. המשיכי את החודש התעלמי מהדימומים ונקווה שבחודש הבא הכל יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
דנה01/12/2010תודה רבה אני גם מקווה
להמשיך להדביק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפרוגיליטוןגילגיל30/11/2010
היי,
אני בת קרוב ל -40 לפני שלוש שנים התגלו תאים טרום סרטניים ברחם CIN 3,עברתי ניתוח קוניזציה ומאז אני במעקב והכל בסדר ב"ה.
מאז הניתוח התחלתי בדימומים חומיים מהביוץ{שהתחילו שבועיים לפני הווסת} הרופא המליץ לשתות פרוגליטון להסדרת המחזור.
1.סיימתי לשתות את הגלולות לפני 6 ימים ועדיין לא קיבלתי מחזור,מידי פעם יש לי הפרשות חומות. האם לשתות שוב את הגלולות גם אם לא קיבלתי מחזור?
2.באזהרות בפרוגיליטון כתוב שלא מומלץ לשתות את הגלולות למי שהיה בעבר סרטן ברחם,האם זה לא סיכון לאחר שהתגלו אצלי תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם ?
תודה ויום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפרוגיליטון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010אין קשר בין סרטן רחם לתאים טרום סרטניים בצוואר - שני סוגים לגמרי אחרים. התחילי שוב את הפרוגילוטון אבל פני לרופא הנשים שלך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
גילגיל01/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 16 ימים במחזור.אישה30/11/2010
שלום,
אני בת 31 + 2 ילדים עם התקן נובה טי כמעט שנה
אני במחזור כבר 16 ימים עם דימום חזק
המחזור שלי 7 ימים עם ההתקן ולפני היה מחזור של 5 ימים.
מה יכול לגרום לדבר כזה?
האם אני עוברת הפלה טבעית? או כל בעיה אחרת? האם יש תרופה שמפסיקה את המחזור?
אשמח לתשובה
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 16 ימים במחזור. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010פני לבדיקת רופא. אי אפשר לדעת מה הבעיה ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה לבנהאורית30/11/2010
כבר כמה חודשים יש לי הפרשה לבנה מהנרתיק ללא ריח וללא גירוד או סימפטומים אחרים.
עשיתי פעמים בדיקות לVaginal Yeast Culture, Gram Stain, Trichomonas Microscopy והכל יצא תקין.
אך עדיין ההפרשה קיימת. אני אפילו מרגישה אותה יוצאת בהרגשה כמו בריחת שתן.
אני אשמח לקבל כיוון מה זה יכול להיות כי לא מצאתי שום דבר דומה באינטרנט.
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה לבנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010יכול להיות הפרשה תקינה רק בכמות מוגברת. נסי להשתמש בפרוביוטיקה או ויטמין סי לנרתיק שאולי ישפר את האיזון המקומי שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן שאני בהריון?אני29/11/2010
שלום,
אני מנסה להיכנס להריון.(ראשון)
קיימנו יחסים בכל יום במהלך השבוע שבו אמור להתרחש הביוץ.
אני אמורה לקבל מחזור ב-7/12.
אולי פסיכולוגי- מרגישה עייפות מוגברת, בחילות (בשעות אחה"צ-ערב) ללא קשר לאוכל שונה.
ערכתי היום בדיקת הריון- שיצאה שלילית.
אני מרגישה כאבי מחזור ביומיים האחרונים (אף פעם לא הקדים לי המחזור)
האם יכול להיות סיכוי שאני כן בהריון והבדיקה נעשתה מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתכן שאני בהריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010הבדיקה תצא חיובית שבועיים לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז סימני הקדם מחזור...
אני01/12/2010יכולים להיות "אזעקת שווא"? או שייתכן שאלו אותם הכאבים בתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיק תימני,ילקוט הרועיםויקי29/11/2010
שלום , אני שומרת נידה , ורציתי לשאול שמעתי ששני הצמחים שרשמתי למעלה יכולים לקצר מחזור, רציתי לדעת האם הם פוגעים בפוריות עקב השימוש בהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטיק תימני,ילקוט הרועים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010לא מכירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהאנה29/11/2010
שלום. אני עומדת לשים התקן מירנה. יש לי גלולה אחרונה ליום לפני היום שבו אהיה אצל הרופאה לשם ההתקנה. האם עלי לבקש ממנה מרשם לגלולות לחודש נוסף או שאפשר באופן מיידי להפסיק עם הגלולות (האם ההתקן אמור "לעבוד" כמגן מפני הריון כבר באותו יום ?)
תודה מראש, אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010אין צורך להמשיך גלולות, ההתקן עובד מידית עם החדרתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותנושי29/11/2010
קיבלתי את המחזור האחרון ב10.11 קיימת יחסי מין לא מוגנים וללא גלולות ב13-14.11 בשבוע האחרון יש לי בחילות כל הזמן. האם יש מה לדאוג? אם אעשה בדיקה בימים הקרובים התשובה תהייה מהימנה? מה אתם ממליצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010סביר להניח שאין קשר בין הבחילות לחרדות מהריון. המתיני בסבלנות עד לקבלת מחזור
בדיקת שתן להריון תהיה חיובית רק בסביבות הזמן שאמור להגיע המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף - חשש להריוןאילת29/11/2010
אולי זה לא המקום, אבל אני מאוד מוטרדת.
חבר שלי ואני בטעות, הגענו למצב שהוא גמר שהייתי עם תחתונים והוא היה עירום.
יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף - חשש להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010אין כניסה להריחון דרך תחתונים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bacterial vagenosisאופיליה29/11/2010
אם בעית ה bacterial vagenosis לא עברה למרות הטיפול אני לא יכולה לכנס להריון וצריכה עוד טיפול ? תודה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bacterial vagenosis - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010כדאי לפתור את הבעיה לפני כניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)