מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות הורמונליותViki03/12/2010
שלום!
אני חושבת ששאלה קודמת שלי לא שאלתי נכון.
אז הנה השאלה:
אני בת 32 לא בהריון.
אלה תוצאות הבדיקה:
TSH 1.51
Prolactine 93
LH - Luteinizing Hormon 2.4
FSH 4.3
Estradiol (E2) 313
Progesterone 2.1
HCG-B Qualitative (B) שלילי
Testosterone Total 2
אילו ערכים אמורים להיות לי כדי לקבל וסת תקינה?
(אני לא מקבלת וסת תקינה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר נכון, אני לא מקבלת וסת בכלל
Viki03/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות הורמונליות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/12/2010אולי טסטוסטרון שלך קצת גבוה (תלוי בנורמות של המעבדה), פני לרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתןסיגל02/12/2010
שלום,
אני חודש לאחר ניתוח קיסרי ובתרבית שתן יצא Strep. agalactiae (group B)
>100,000 CFU\ml
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית שתן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/12/2010אנחנו לא מפענחים תשובות מעבדה. נא לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות-מתי מותר להתחיל סקס לא מוגן?שירלי02/12/2010
שלום
התחלתי לקחת גלולות (מסוג לודן) בפעם הראשונה ביום הראשון של המחזור שלי,
האם אני יכולה לקיים יחסים ללא קונדום כבר אחרי המחזור (מבלי חשש להכנס להריון), או שצריך לחכות חודש?
שמעתי דעות סותרות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות-מתי מותר להתחיל סקס לא מוגן? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/12/2010את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה ראשונה מיום שני של מחזורדנה02/12/2010
קיבלתי מהרופא גלולות דיאנה לטיפול באקנה.
אני יכולה להתחיל לקחת את הגלולות מהיום השני של המחזור (פעם ראשונה שאני נוטלת גלולות) וזה עדיין יהיה רלוונטי לצורך הטיפול?
אשמח אם תעני בהקדם/ היום..
תודה=].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה, למרות שעבר זמן..
דנה05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולה ראשונה מיום שני של מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010יהיה רלבנטי לטיפול באקנה א ך אם את צריכה את בגלולות גם כאמצעי מניעה כדאי להשתמש בנוסף גם בקונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשירה ו02/12/2010
ברצוני לדעת עם אני לוקחת גלולות סרזט למניעה והפסקתי להניק
אבל הכדורים טובים לי ואני לא מקבלת האם אני יכולה להמשיך לקחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
שירה ו05/12/2010מחכה לתשובה לגבי הסרזט רציתי לדעת אם הסיכוי להיכנס להריון יותר גבוהה אם אני לא מניקה?
ואם כן בכמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/12/2010כן, אך התיעצי גם עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קונים לפני מחזוראנה02/12/2010
שבוע לפני המחזור הופיע לי כמה חצ'קונים קטנים
אני לוקחת גלולות כבר 3 חודש עוד 2 כדורים אני מסיימת חפיסה 3
האם זה נורמלי שיצא לי כמה חצ'קונים לפני המחזור למרות שאני לוקחת את הגלולות?
והפנים שלי יחסית נהיו חלקות מאיך שהיה לפני זה, האם יש מצב שישתפר עוד יותר אם אני ממשיכה עם הגלולות?
אשמח לתשובות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצלי
שירה02/12/2010זה ככה שהתחלתי לקחת את פמינט זה באמת עזר לי בזה שהעור בפנים נהיה יותר חלק באופן קבוע. אבל עדיין פה ושם לפני המחזור היו יוצאים כמה בודדים וחולפים להם אחרי המחזור.
בואי נגיד שזה עדיף על מה שהיה לי קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפרחל01/12/2010
בבקשה שאלה באולטרהסאונד גילו לי פוליפ 1*1.5 סמ בפונדוס.. חשד לפוליפ אנדומטריאלי נלקח פיפל אנדומטריאלי אטרופי [התשובה של ביופסיה תקינה] הרופא אומר שאני חייבת להוציא את הפוליפ בהרדמה כי צריך לבדוק את הפוליפ ובכלל יותר בריא מה דעתכם? אני חושבת לחכות ולבדוק בכל פעם האם גדל הפוליפ או נשאר בגודלו ? האם הדעה שלי נכונה רק לחכות? אולי בכלל ישאר קטן? תודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
רחל04/12/2010שכחתי לציין את גילי- אני בת 58 בבקשה ענו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/12/2010ממליצה לך להוציא את הפוליפ למרות שהוא נמצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקת אוורהבבקשה תענו...01/12/2010
שלום רב,
הייתי אצל רופא נשים שהמליץ לי על מדבקת אוורה מאחר וגלולות למניעת הריון (דיאנה) גרמו לי לפיגמנטציה. אני בחורה שמנה וקראתי באינטרנט שבעקבות עודף המשקל שלי המדבקה יעילה פחות. האם הדבר נכון? כמו כן, מה לגבי עישון?, האם הסיכוי למחלות לב וכד' גבוהה יותר בעקבות השימוש במדבקה מאשר בגלולות?
(ברור לי שתמליץ על הפסקת עישון ודיאטה- אך כרגע אלו הם הנתונים).
מה דעתך? האם כדאי להשתמש במדבקה ?
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
בבקשה תענו...02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
בבקשה תענו...04/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקת אוורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/12/2010אם יש פיגמנטציה הייתי ממליצה לך לנסות גלולות עם מינון הורמונלי נמוך יותר שיהיה אידיאלי יותר גם עם העישון שלך. לגבי עודף משקל - תלוי כמה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת דחופה...roni01/12/2010
היי,
ילדתי לפני כשלושה חודשים בניתוח קסרי.
אני מניקה באופן מלא, התינוקת לא מקבלת תל"מ.
עדיין לא קיבלתי מחזור.
במשך כחודש לקחתי גלולות מיקרולוט באופן סדיר ולאחר מכן הפסקתי - כשבועיים בערך עד שקיבלתי מרשם נוסף.
אתמול לקחתי כדור, ולאחר מכן קיימתי יחסי מין.
האם אני מוגנת?!
האם כדאי לקחת גלולה של היום שאחרי?
קצת בלחץ..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת דחופה... - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/12/2010לא בטוח שאת מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV וקנדידה - יש קשר?בת 2201/12/2010
שלום!
אני בת 22 ועם HPV.
היו לי נגעים/יבלות בפות בעבר והם הוסרו במספר טיפולים בלייזר.
אחרי תקופה שהכל נראה בסדר, עשיתי PAPS והתגלה הדבר הבא: Fungal organisms morphologically consistent with Candida
species
הרופא זימן אותי לקולפוסקופיה, בה הראה לי מלא נקודות לבנות ונתן לי נרות אגיסטן ופלוקנול - פעם בשבוע, 3 שבועות.
השאלות שלי הן:
1. האם יש קשר בין הפטרייה לבין הHPV? כי הרופא אמר שיש קשר. לא הבנתי מהו.
2. הרופא אמר שאני מדבקת. האם זה בגלל הפטרייה או בגלל הHPV? כי הבנתי ממנו בפעם אחרת, שהHPV מדבק רק אם יש יבלות.
3. התרופות הן אנטיפטרייתיות, נכון? אז מה עם הHPV? הוא פרץ או לא? הרי אין יבלות כמו פעם.
4. האם אני חייבת לקחת את הכדור והנר באותו היום? כי ייתכן שבגלל מחזור אצטרך להזיז את אחד הימים של הנרות. עד כמה זה רע?
5. האם יש דרך אלטרנטיבית למניעת התפרצות הHPV? (תזונה/דיקור..)
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV וקנדידה - יש קשר? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/12/2010שלום רב.
אין קשר בין הקנדידה לזיהום ב- HPV . פטריה ( קנדידה) זאת לא מחלה מדבקת. לא אתערב לטיפול אותו קיבלת משום שלא בדקתי אותך. לגבי התרופות - תפני לרופא המטפל שלך. אינני מומחה ב"רפואה" אלטרנטיבים לכן אין לי דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHPV
בת 2201/12/2010שלום!
תודה על התגובה הקודמת.
האם HPV מתפרץ רק בצורה של יבלות?
האם יכול להיות שישנן יבלות רק בפנים (בבדיקת קולפוסקופיה) ואין שום סימפטומים כלפי חוץ?
כיצד אני יכולה לבצע מעקב אחרי הוירוס (התפרץ או לא התפרץ) בנוסף לביקור הרגולרי אצל הרופא? (כדי לתפוס את זה הכי מוקדם שאפשר)
ולגבי הקולפוסקופיה - מה מטרתה, אם כבר בPAPS רואים שיש פטריה? הנקודות הלבנות שרואים בקולפו' - האם ככה נראית הפטריה?
שוב, המון המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות ברצףבקי01/12/2010
שלום..האם אפשר לקחת שתי חפיסות של גלולות ברצף,בלי הפסקה בינהם?וכך לקבל את המחזור פעם אחת לחודשיים?חשוב לציין שזה חד פעמי.
האם זה יכול להזיק?או להיפך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עשיתי את זה פעם אחת
שירה01/12/2010אני לוקחת פמינט וכשטסתי לחופש באנטליה לא רציתי לקבל, כמובן אחרי ששאלתי את הרופאה שלי אם זה בסדר והיא אמרה שאין עם זה בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
בקי01/12/2010אבל השאלה אם אפשר כמה פעמים..נגיד פעמיים רצוף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...מיכל30/11/2010
לפני חודש קיימתי יחסי מין והיה לי כאב נוראי ולאחר מכן קצת דימום
השבוע שוב קיימתי יחסי מין והסימפוטמים חזרו רק הכאב התגבר והדימום היה ממש נוראי,הלכתי לרופא נשים שראה שצואר הרחם תקין,רחם תקין הוא לקח לי פאפ וביופסיה ושלח אותי לבדיקה קולפןסקופיה,אותה בדיקה שעשיתי לפני 4 חודשים שנאמר לי שהכל תקין אך הרירית רגישה ולכן הוא עשה לי צריבה עם חנקן הכסף.
יש לציין שעשתי גם תרבית נרתיקית לפני שבוע שיצאה תקינה
מימה יכול להיות הדימום והכאב הנוראי?? לא מצליחה לעמוד במתח וזה מדאיג אותי
מה יכול להיות? הוא יכל להבחין בדלקת צוואר הרחם בבדיקה פשוטה או צריך לחכות לתוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010חשוב לדעת היכן היה הכאב, אם הוא היה בכניסה ממש עם החדירה יכול להיות שיש קרע בפתח ומזה הדימום ולא קשור בכלל לצוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן מאוד
מיכל01/12/2010עכשיו שאת אומרת ייתכן מאוד,כי יש לי כאב קל באזור החיצוני
,אבל איך הרופא נשים לא עלה על זה????????
מה אני יכולה לשים על זה?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאורית30/11/2010
איזה פתרונות יש לאשה דתיה שלא מקיימת עם בעלה יחסים שבועיים מרגע קבלת המחזור החודשי , ובזמן הזה חל הביוץ , במקרה שהיא רוצה להכנס להריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010יש כדורים שדוחים ביוץ בכמה ימים. פני לרופא הנשים שלך לפתרון הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולה - מאוחר מדי?ניצן30/11/2010
שלום, אני לוקחת גלולות יסמין. בולעת גלולה בשעה 6 בערב.
לפני כמה ימים נזכרתי בשעה 10 בבוקר שאחרי, שלא לקחתי גלולה ביום שלפני..
לקחתי אותה בכל זאת ברגע שנזכרתי, והמשכתי כרגיל עם החפיסה.
האם אני צריכה להשתמש בקונדום עד סוף החודש?
(לא יודעת אם זה משנה, אבל החפיסה שאני לוקחת עכשיו היא בהמשך רצוף של הקדומת - כלומר "דילגתי" על המחזור שלי).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה - מאוחר מדי? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזטדליה30/11/2010
שלום רב.
רציתי לשאול האם שימוש בגלולות סרזט עלול לגרום לעלייה קלה בחום הגוף? הייתי קצת חולה בימים האחרונים ויש לי חום של 37.3 ואני לא בטוחה האם זה מזה שאני התקררתי או שאולי הגלולות גורמות לעלייה בחום גוף? האם זו תופעת לוואי אפשרית? אני לוקחת את הגלולות רק שלושה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/12/2010חום גוף יכול לעלות מעט מאוד בעקבות הגלולות אך רוב הסכוי שזה בגלל ההתקררות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)