מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי אקבל מחזורטלטול18/10/2010
שלום לרופאים.
ילדתי לפני שבועיים וחצי, ונפשי חשקה בלהתחיל לקחת גלולות ולחגוג עם בן זוגי. רציתי לשאול מתי אני אמורה לקבל מחזור (אינני מניקה), והאם אני חייבת לחכות למחזור כדי להתחיל לקחת אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אקבל מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/10/2010במהלך החודש חודשיים הקרובים המחזור אמור להתחדש
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות ברצףמור18/10/2010
רציתי לדעת האם זה מסוכן להמשיך כמה חבילות ברצף של גלולות? מה תופעות הלוואי האפשריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות ברצף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/10/2010לא מסוכן אבל בהחלט לא רצוי לתקופה בלתי מוגבלת בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירור חיסון הפפילומהמירי18/10/2010
רכשתי את החיסון הראשון של הפפילומה מסוג גרדיסל לביתי בת ה-15.
קיבלתי את החיסון מבית המרקחת בצמוד לקרחון. הגעתי עם החיסון הביתה תוך כרבע שעה. הבעיה היא שבבית שכחתי לשים אותו במקרר והוא נשאר בשקית במקום חשוך ומוצל בטמפרטורה נעימה למשך כשלוש שעות.
בנוסף, כשהלכנו לקבל את החיסון אצל האחות במכבי בשעות אחה"צ. החיסון היה שוב בתוך תיק מוצל מהשעה 17:00 לערך ועד 17:45, אבל הפעם לא עם קרחון אלא בצמוד לבקבוק מים קרים.טרם חיסנתי את ביתי.
רציתי לשאול אם להערכתכם החיסון עדין תקין או שצריך להשליכו.
תודה רבה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קירור חיסון הפפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2010התיעצי עם נציגי חברת התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי 3 גלולות מה עושים?טל18/10/2010
שלום
שכחתי לקחת 3 גלולות ברצף.
טופלתי בהמלצת רופאת הנשים בנורמפלורC לאחר פטריה.
יצא שב3 הימים האחרונים לטיפול בנורמפלור שכחתי לקחת גלולות.
שאלותי:
האם אני מוגנת?
האם ההפרשות של הלילה האחרון (הכהות יחסית) הן תוצאה של מחזור?
האם להמשיך לקחת את יתרת הגלולות לחודש? (אני באמצע החפיסה)
האם ניתן לקיים יחסי מין?
תודה על העזרה!
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי 3 גלולות מה עושים? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2010את לא מוגנת. המשיכי את יתרת הגלולות אך השתמשי בקונדומים עד סוף החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהאורלי18/10/2010
אני בת 40 . בשנתיים האחרונות יש לי מידי פעם מחזורים ארוכים זה קרה לי כ-6 פעמים, לפני כחודשיים היה לי מחזור למשך 17 יום.
כמו כן היו לי גם מחזורים קצרים יחסית .
אחת לכמה חודשים יש לי מעין הכתמה של הפרשה חומה או הפרשה שלא הראית רגילה בין המחזורים.
לפני חודש עשו לי בדיקה וגינלית , בדיקת פאפ, ולפני שבוע אולטרהסאונד אגן קטן והכל יצא תקין. יש לי שרירן בקיר הקדמי בגודל 32 מ"מ.
המחזור האחרון היה תקין , כך גם ההפרשות.
אתמול הרופא אמר לי שאם התופעות האלה יחזרו הוא יפנה אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית.
האם אני חייבת לעבור הליך זה, האם יש כאבים במהלך הבדיקה?
כמה זמן נמשכת הבדיקה.
ואם לא ימצאו שום דבר מה ההליך הבא? האם יש מקרים שבבדיקות שציינתי לא ראו מה שרואים בהיסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2010בהיסטרוסקופיה מסתכלים על החלל הפנימי של הרחם ועל רירית הרחם ולוקחים דגימה לפתולוגיה. הבדיקה יותר אבחנתית לשינויים של רירית הרחם מכל הדיקות שעברת
הבדיקה יכולה להתבצע בתנאי מרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוררוני17/10/2010
שלום,
אני בת 25 לקחתי גלולות יסמין במשך 8 שנים ללא הפסקות (מלבד השבוע בין חפיסה לחפיסה) וקיבלתי מחזור בצורה נורמלית לחלוטין.
לפני כחודש ו- 3 שבועות קיבלתי את המחזור האחרון והפסקתי את הגלולות משום שאני מתכננת הריון בעוד כ- 3 חודשים ורוצה לנקות את הגוף. בינתיים אנחנו משתמשים באמצעי מניעה אחרים. עד היום לא קיבלתי מחזור ואני מתחילה להילחץ. אני לא בהריון, עשיתי בדיקה וגם אין סיכוי גדול להריון יחד עם אמצעי מניעה ושימוש של 8 שנים ברצף בגלולות. לפני שעשיתי הפסקה עם הגלולות לקחתי 3 חבילות ברצף (בלי הפסקה בין חפיסה לחפיסה) כי הייתי בחו"ל ולא רציתי לקבל.
האם יש סיכוי שבלי גלולות לא אקבל מחזור ושיש לי איזושהי בעיית פוריות?
חשוב לציין שלפני שהתחלתי לקחת גלולות זכור לי שהמחזור שלי לא היה סדיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2010בדרך כלל אחרי הפסקת גלולות יכול להיות שבושים עד החזרה של מחזורים ביחוד בנשים שעוד לפני הגלולות המחזורים לא היו סדירים. פני לרופא הנשים שלך לקבלת כדורים לזרוז המחזור ולהערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרההאורה17/10/2010
האם יש מצב לקבל מחזור בזמן נטילת הגלולות,ביום האחרון של הנטילה?או רק לאחר בשבוע הפסקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרהה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2010יש לפעמים דימומים לא סדירים במהלך החודש תחת נטילת הגלולות עקב רירית רחם דקה מידי. אם הבעיה חוזרת על עצמה צריך לשנות גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשופכן לאחר לידהע17/10/2010
שלום,
אני כשבוע וחצי לאחר לידה ווגינאלית עם תפרים. בשלושת הימים האחרונים אני מרגישה נפיחות בשופכן המלווה בכאבים חזקים. ההרגשה היא של מעין גולה. אציין כי אין לי צריבה במתן שתן, אך אם אני מתאפקת מעט אני חשה בכאבים עזים המקרינים לכל שאר האזור.
עוד אציין כי אני עושה שטיפות רבות בעקבות התפרים (אולי יש קשר???)
לעזרתכם הדחופה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשופכן לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2010יכול להיות שיש לך בצקת בכל האזור עקב התפרים. אם הנפיחות היא תופעה חדשה שלא היתה קיימת קודם פני לבדיקת רופא הנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. הנפיחות היא אכן תופעה חדשה
ע17/10/2010והיום החל גם גירוד בכל האזור, אולי מדובר בפטריה? ואם כן, האם יש תרופות המותרות בהנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לאחר הפלה - בקשה שניה לתשובהורד17/10/2010
בחודש ינואר 2010 ובחודש מאי 2010 עברתי הפלות שכללו פעולת שאיבה וגרידה בעקבות הריון נדחה.
מאז התחלתי לסבול מדלקות חוזרות באגן (PID) שחזרו על עצמן 3 פעמים .
כמו כן , מאז ההפלה האחרונה לא קיבלתי מחזור.
עד היום אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה, עשיתי בדיקת הרומנים והכל היה תקין. בנוסף, בדיקת האולטרסאונד האחרונה הראתה שיש הרחבה של החצוצרה השמלית ובתוכה יש גם נוזל.
מאחר ולא קיבלתי מחזור קיבלתי פרוברה במשך שבוע והיום כשבוע וחצי לאחר סיום הכדורים טרם קיבלתי מחזור.
מה עוד אני צריכה לעשות כדי לוודא שהכל בסדר???
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לאחר הפלה - בקשה שניה לתשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2010לדעתי צריך לבדוק את רירית הרחם בהיסטרוסקופיה כדי לברר מדוע אין לך דימום אחרי הפרוברה
חזרי לרופא המטפל שלך ועדכני אותו שטרם קבלת מחזור אחרי הפרוברה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בבקשה - דחוףחסוי17/10/2010
היי אני בת 19
והייתי אצל רופאת נשים עקב ריח לא נעים מאבר המין יחד עם הפרשות .
הרופאה אמרה שכעיקרון הכל בסדר , ושלחה אותי לעשות 3 בדיקות פאפ , קלופסקופיה, ביופסה . קראתי באינטרנט שזה בדיקות לגילוי סרטן צוואר הרחם והאמת שנלחצתי .
למרות שלפני כמה שנים משהו כמו 3 שנים עשיתי חיסון נגד סרטן צוואר הרחם .
מה עושים עד כמה זה חמור ? יש לי מה לדאוג .. קצת הסבר לא יזיק
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה בבקשה - דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2010בלי קשר לסרטן כנראה שיש לך מה שנראה לרופאה כדלקת בצוואר הרחם שזה המקור להפרשות ולריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אפשר אז עוד שאלה שתעזור לי מאוד
חסוי18/10/2010אני סובלת מדלקות בדרכי השתן , גם בכלל וגם אחרי קיום יחסי מין .
הרופאת נשים אמרה לי שאחרי קיום יחסי המין זה טבעי כי יש המון בנות שסובלות מזה ,
אבל מה אפשר לעשות בכללי עם זה ? זה נורא ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקולוגיה נשיםנטלי17/10/2010
בהסטרוסקופיה אבחנתית אמרולי שיש לי הדבקויות בחלל הרחם עם אובליטרציה של הקרן הימין של הרח.הפנו אותי להסטרוסקופיה נתוחית.איזה סיכוה יש לי להריון אחרי נתוח כזה? אני בת40 יש לי בן 13 ואם הזה נתוח מסובך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניקולוגיה נשים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2010בהיסטרוסקופיה יעשו הפרדת הדבקויות וישפרו את מצב רירית הרחם כדי שתוכל לקלוט את הביצית המופרית. חסימה של חצוצרה אחת אינה שוללת הריון.
הניתוח לכשעצמו איננו מסובך. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידה והתקןלי17/10/2010
אני בת 30, ילדתי בתאריך 15.2.10 והנקתי עד 15.5.10 (בערך) והמשכתי לקחת גלולות להנקה עד יולי בערך. ביולי עשיתי התקן רגיל, לא הורמונלי. מאז לא קיבלתי מחזור נורמלי וכמו שציפיתי לו אחרי התקן (נאמר לי כי המחזור יהיה מרובה בכאבים ובדימומים), בערך במועד המחזור היו לי מספר טיפות של דימום וזהו.
יש לציין כי לפני ההריון נטלתי גלולות אשר ייצבו לי את המחזור, ללא גלולות המחזור אצלי לא סדיר.
לאחר חודש וחצי מהתקנת ההתקן ביקרתי אצל רופא נשים ואמר שהכל תקין. (לפני חודש וחצי בערך מהיום).
מה עליי לעשות? האם הדבר נורמלי?
אודה לכם על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה והתקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2010עצם העובדה שבמועדי המחזור יש כתומים דמיים זה אומר שהמנגנון ההורמונלי עובד. כדאי לעשות גם בדיקת אולטראסאונד לתקינות רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יאזמיכל17/10/2010
אני נוטלת גלולות יאז (גלולה משולבת) במשך כ3 חודשים, לפני כן נטלתי גלולה רגילה. בחודש האחרון שכחתי 2 גלולות בהפרשים של 3 ימים זו מזו. לפי מה שכתוב על האריזה צריך תמיד לקחת את הגלולה ששכחת, גם אם זה אומר לקחת 2 ביחד, וזה מה שעשיתי. כתוב גם שבתחילת החודש, שזה מתי שאני, שצריך להשתמש בקונדום 7 ימים ואז הכל הסדר. האם זה תקף גם אם שכחתי 2 גלולות? האם במקרה כזה אני צריכה לחכות שבועיים? או שיותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2010השתמשי שבועיים בקונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואנטיביוטיקהמ17/10/2010
שלום,
עקב דלקת בשתן קיבלתי נר אגיסטן ואנטיביוטיקה בשם צפורל
אני לוקחת גלולות בשם לודן ואמורה לסיים אותן ביום שלישי.. האם אפשר לקחת את האנטיביוטיקה עם הגלולות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי..
מ18/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ואנטיביוטיקה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/10/2010בהחלט בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?מאיה17/10/2010
שאלה- אם קיימתי יחסים לא מוגנים וביום הבא קיבלתי מחזור, האם צריך לקחת פוסטינור או שאין הריון באופן ודאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/10/2010זה מוגדר כדימום לאחר מגע מיני לכן את חייבת להבדק. אולי גם בדיקת פאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה...
דחוףףףףףף17/10/2010האם לקחת פוסטינור או שזה אכן המחזור?
לפי חישוב התאריך זה יכול להיות מחזור, האם ייתכן שזהו סתם צירוף מקרים או דימום לאחר יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה
דחוףףףףףף17/10/2010אני ממש לחוצה.... בקשה תענו לי מהר. האם לקחת פוסטינור? או שאם יש דימום אז אין צורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)