מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולותאורה31/10/2010
לאחר השבוע הפסקה של הגלולות,אני ממשיכה עם הגלולות ויכולה לקיים יחסי מין ללא חשש וללא אמצעי הגנה נוסף..נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010נכון בתנאי שאת מקפידה להתחיל ביום השמיני חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות לאחר שנתייםקורל31/10/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 22 ,
הפסקתי גלולות אחרי שנתיים ,העיניין הוא ששכבתי (רק עם קונדום)יום אחרי שסיימתי את המחזור הקודם ורציתי לדעת אם עליי לדאוג אחרי שעבר כבר 32 ימים ועדיין לא קיבלתי מחזור..???
תודה מראש.רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות לאחר שנתיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010המחזור אחרי הפסקת גלולות יכול להיות לא סדיר ולאחר. אם את מודאגת(אין סיבה) עשי בדיקת שתן להריון ותרגעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בשפתייים חיצוניותטל31/10/2010
שלום
לפני כחודש וחצי חשתי בגירוי בשפתיים החיצוניות, ופתח הנרתיק
שהתבטא בגרד, צריבה, כאב ורגישות יתר.
מבדיקה אצל רופא נשים לא נראה כי מדובר בפטריה
אך בעקבות היסטוריה בנושא טופלתי ע"י טיפול סיסטמי (2 כדורים) ומשחה אנטי דלקתית ופטרייתית..
תוך כדי הטיפול קיבלתי מחזור.
מיד לאחריו לקחתי נורמפלור (בהמלצת רופא הנשים).
לצערי, אני עדיין סובלת מגירוי חיצוני זה (לא באותה עוצמה כמו לפני חודש וחצי).
אני ממש סובלת ולא יכולה לקיים יחסים או להרגיש בנוח (האיזור רגיש מאוד למגע).
מה לעשות?...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי בשפתייים חיצוניות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010קשה לתת תשובה מבלי לבדוק. יכול להיות שאריות של רגישות עורית אחרי הפטריה. נסי למרוח משחה כמו טבעקוטן לעוד מספר ימים, אם לא יעזור צריך לעשות תרבית לראות מה יצמח בהפרשה הנרתיקית שיכול לגרום לגירוי בעור, ובהתאם לתוצאות לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר שכיחת גלולותטל31/10/2010
שכחתי לקחת 3 גלולות כשבוע לאחר שהתחלתי חפיסה.
בהמלצת רופאת נשים המשכתח את החפיסה עד תומה.
כשבמהלך החודש הופיעו דימומים כדוגמאת מחזור (בכמות מעטה)
כעת סיימתי החפיסה.
עברו 3 ימים מסיומה, אך עדיין לא קיבלתי מחזור רגיל.
שאלתי: מה לעשות? האם להתחיל חפיסה חדשה או לחכות עד שיגיע מחזור רגיל ולהתחיל משם?
*אציין שאני סובלת ממחזור לא סדיר ללא גלולות ושחלה פוליציסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר שכיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010אחרי 7 ימי הפסקה התחילי ביום השמיני חפיסה חדשה ללא קשר למתי יגיע המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בנרתיקטניה31/10/2010
היי,
אני מרבה לסבול מדלקות בדרכי השתן,פטריות וגם אם לכאורה אין לי את הבעיות האלה אני מרגישה כאב כאשר אני מקיימת יחסים עם בן הזוג שלי,יש לי גם כאבים בנרתיק לא רק בזמן קיום היחסים,ובצידי בטן באזור הכליות,אינני מצליחה לאתר את הבעיה ולא יודעת לאיזה רופא טוב לפנות.האם אפשר בבקשה לתת לי הכוונה אילו בדיקות אני צריכה לעשות ואם בבקשה אפשר להמליץ לי על רופא נשים.
בתודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ
מורן31/10/2010שלום
אני רוצה בבקשה שתעזור לי
יש לי שתי ילדים הריון ספוטני ואני שנתיים מנסה להכנס שוב להריון ללא הצלחה
עשיתי בדיקת דם לאיתור הביוץ ביום 16 אבל זה לא עובד.
עשיתי גם בבית בדיקת ביוץ ויצאה לי ביום 9 כבר פעמיים ואני מרגישה כאבים
מה עליי לעשות.
(הרופא נתן לי צילום רחם ואני מאוד פוחדת)
אודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010פני למרפאות העריה ובררי לגבי וסטיבוליטיס שזו רגישות בפתח הנרתיק הגורמת לכאבים בזמן יחסיי מין. עשי תרביות שתן ותרביות נרתיקיות בזמן שיש לך תחושות של דלקת כדי לאשר או לשלול תהליך דלקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןרונה31/10/2010
שלום רב,
אני רוצה להיכנס להריון ולהביא בת לעולם.
איך עליי לחשב את הביוץ ומתי עליי לקיים יחסים?
אשמח לכל עצה בנושא
תודה מראש
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010אין מדע מדויק איך להביא בנות! חוץ מהפרית מבחנה ובדיקת מין הביצית המופרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של בדיקת פרוגרסטרוןורד31/10/2010
בוקר טוב,
אשמח לדעת האם התשובה של הפרוגרסטרון שקיבלת תקינה.
Progesterone 33.0 nmol/L
:ערכי יחוס
Follicular <3 nmol/L
Luteal 8-68 nmol/L
Postmenopausal <1.3 nmol/L
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות של בדיקת פרוגרסטרון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010הרמות גבוהות ומעידות שהיה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןהדס31/10/2010
שלום,
בת 34 + ילדה בת 4.
הריון ספונטיני ותקין.
מנסים כבר שנתיים להרות, ללא הצלחה ונמצאת בלחץ מזה שאולי כנראה משפיע עליי.
בדיקת פרופיל הורמונלי, צילום רחם ובדיקת זרע תקינות לחלוטין.
הרופא המליץ להתחיל איקקלומין (טבליות):
שאלותיי:
1. האם כדאי לי להמשיך לנסות טבעי, ואם כן כמה זמן?
2. מהן תופעות הלוואי של האיקקלומין? האם יכול להיות נזק מזה?
3. הרופא אמר לי להתחיל ביום החמישי למחזור, 2 כדורים למשך 5 ימים = סה"כ 10 כדורים, המינון לא גדול מדי?
4. עפ"י הכדורים מתי אמור להיות הביוץ?
5. לפי מעקבי זקיקים שעשיתי בחודשים האחרונים, אני כן מבייצת ועובי רירית תקין, אז למה בכל זאת להתחיל את האיקקלומין, אני מתלבטת מאוד האם זה יכול לגרום לי נזק יותר מאשר תועלת?
אנא עזרו לי, מודאגת מאוד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010אחרי שנתיים נסיונות באופן טבעי שכשלו יש בהחלט מקום לשקול חיזוק תרופתי. המינון של האיקקלומין מקובל ואיננו גבוה. ביוץ יגיע 5 ימים אחרי סוף האיקקלומין כלומר ידחה קצת..
תופעות לוואי דרמטיות אין - קצת יותר הריונות מרובי עוברים ויכול להתפתח ציסטות שחלתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת שלייהיעל31/10/2010
שלום, בסקירה ראשונה נקבעה שלייה קדמית.
בסקירה שנייה נקבע כי השלייה אחורית עם אינסרציה מרגינלית משמאל. וכי ככל הנראה האבחון הראשוני היה שגוי עקב דימום וזיהוי מוטעה.
היום (26+5) עשיתי מעקב גדילה (לבדיקת היקף ראש) ונאמר לי כי השלייה קדמית שמאלית נמוכה ויש ריבוי קל של מי שפיר.
למרות שהסבתי את תשומת לב הבודק כי ייתכן ומה שמזוהה כשלייה הוא שאריות של הדימום כפי שנקבע בסקירה שניה- הוא אמר כי שלייה יכולה לזוז כל הזמן.
שאלתי: האם זה ייתכן כי שלייה אחורית תהפוך לקדמית?!
האם זה ישפיע על השיקול לקיסרי נוסף? (עברתי קיסרי מצג עכוז)
האם יש טעם להמשיך ולבדוק את מיקום השלייה עוד 3 שבועות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת שלייה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010את צריכה לעשות בדיקת מעקב לא בגלל מיקום השליה -זה לא משנה לגבי החלטה על ניתוח אם היא אחורית או קדמית כך שחבל להיות מוטרדים לגבי המיקום שלה. מה שכן צריך לעקוב אחרי כמות מי השפיר ולבדוק שהשליה תעלה למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשדייםאילנה30/10/2010
שלום מזה 3 חודשים יש לי כאב בשדיים .כמו לפני מחזור ,בלי שום קשר כל החודש אן לי גושים או סימנים שונים. רק כאב שאני לא יכולה לגעת .אני בת 45 והמחזור שלי סדיר. אשמח לתשובה מהירה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשדיים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין31/10/2010רצוי לפנות לכירורג שד בהקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהנרתיק לאחר כריתת רחםיונית30/10/2010
שלום רב!
עברתי לפני 12 יום כריתת רחם, צוואר ושחלות בלפרסקופיה. עדין יש לי דימום קל
(אין זרימה אלא כזה שנראה רק בניגוב). כמה זמן נחשב לסביר במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהנרתיק לאחר כריתת רחם - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין31/10/2010כעבור מספר ימים מניתוח יתכן דימום נרתיקי קל, על כול מקרה הדבר מחייב את המעקב של הכירורג שבצע את הניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןגל30/10/2010
היי,
האם בבדיקת תרבית שתן אפשר לראות אם אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין31/10/2010לא בדיקת הריון אמורה לבדוק ספציפית את הורמון הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד בקשר לגלולת הרמונטח30/10/2010
אני בת 17 והתחלתי לפני 6 ימים לקחת גלולות פעם ראשונה, מסוג הרמונט.
התחלתי ביום של המחזור ומאז הוא מפסיק וחוזר - הוא מאוד ארוך למרות שהרופא ציין בפני שהוא יהיה קצר. יש לי דימומים
האם להפסיק ולקבוע תור להחליף את הגלולה או להמשיך ולקבוע תור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה לדעת כמה שיותר מהר, תודה!
ח30/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף מאוד בקשר לגלולת הרמונט - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין31/10/2010רצוי להמשי ך, יתכנו שינויים בסדירות המחזור בחודש או חודשיים ראשונים אם לאחר תקופה זו עדיין מחזור לא סדיר ישקל להחליף סוג גלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהGHB,30/10/2010
שלום אני בת 30 ,לידה אחת לפני כ-3 שנים. מזה 4 או 5 חודשים יש לי הפרשות/דימומים קלים בערך 7 ימים לאחר שמתסיימת הווסת, למשך 3 ימים בממוצע. האם הגיוני שהסיבה היא פשוט ביוץ או שעלולות להיות לכך סיבות נוספות? רופאת הנשים אמרה לי פשוט להמשיך לעקוב ,אך לא נתנה לי שום כיוון ואשמח להבין קצת יותר את הסיבות שיכולות להיות. תודה מעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/10/2010בשלב זה אני יכול להמליץ לך לבצע בדיקת פאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ושחלה פוליציסטיתאליה30/10/2010
שלום אני בת 33 ויש לי שחלה פוליציסטית.
לפני חודש איחר לי במחזור בשבועים והגינקולוג שלי הסביר לישיש לי ציסטה בשחלה ובעיקבות השחלה הפוליציסטית מתעקב לי המחזור.
שוב עבר לו חודש ויש לי איחור רק של יום....ואין סיכוי להריון האם יש סיבה לדאגה בגלל הציסטה?
הרופא אמר שהיא תעלם אחרי קבלת הווסת!!
האם הציסטה מעקבת מחזור או סוג השחלה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ושחלה פוליציסטית - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/10/2010ההסברים אותם קיבלת מהרופא נשך הם בהחלט נכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)