מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ca125ליז14/10/2010
שלום רב. יש לי שחלות פוליציסטיות . בפעם אחרונה שהייתי אצל רופא נשים גילו ציסטה בקוטר של 4 ס"מ . רופא שלח אותי לעשות בדיקת דם ביום 5 למחזור. קיבלתי תוצאה
CA-125 16.6 U/ml מבוצע במכשיר E170. אני לגמרי שככתי מה אמר לי רופא. האם יש למה לדואג ולפנות אליו שוב או שהתוצאה בגדר הנורמה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ca125 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2010תוצאה בגדר הנורמה אבל חזרי אליו לצורך המשך מעקב וטפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!מבולבלתאורה13/10/2010
שלוום!
אני התחלתי ליטול בפעם הראשונה גלולות. ואני רוצה לדעת האם יש מצב שאני יקבל מחזור לא בשבוע הפסקה?
ואם זה רק בשבוע הפסקה ..באיזה שלב של השבוע וכמה זמן נמשך המחזור פחות או יותר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף!מבולבלת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2010ב3 חודשים ראשונים ללקיחת גלולות עד שהגוף מתרגל אליהן יכול להיות דימום לא סדיר ולא רק בזמן מחזור. בשבוע הפסקה בדרך כלל הדימום מגיע אחרי 3 - 4 ימים אבל יכול גם להגיע לפני או אחרי ימים אלה. בדרך כלל גלולות מקצרות מחזור אצל נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה- בבקשה תענו לי מהרגלית13/10/2010
היי,
אני בת 21 עשיתי בדיקה אצל רופא צוואר רחם והוא אמר שיש לי קנדידה.
הוא נתן לי טיפול של פלוקנול- כדור אחד פעמיים בשבוע במשך 3 שעות.
אני כבר בשבוע השני (לקחתי כבר 3 כדורים) ועדיין יש לי הרבה הפרשות סמיכות, שורף לי קצת ומדי פעם שורף לי גם בשתן.
קיימתי 3 פעמים יחסי מין עם חבר שלי מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים.
האם אני צריכה טיפול נוסף לקנדידה?
זה בסדר לקיים יחסי מין?
יכול להיות שגם לחבר שלי יש קנדידה? אם כן מה הוא צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה- בבקשה תענו לי מהר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2010אל תקיימי יחסי מין בזמן לקיחת הטיפול לא כי הקנדידה מדבקת אלא כי יחסי מין יכולים להפריע לטיפול. אם אין שפור אחרי 3 כדורים פני לרופא הנשים שלך שיעשה לך תרבית נרתיקית. אולי צריך טיפול אנטיביוטי מקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין מחזורחגית13/10/2010
שלום, אני בת 45, הופניתי לבדיקות בעקבות דימום (רק בעת ניגוב) שבועיים לאחר מחזור. בין התוצאות :
PROLACTIN - 829.0
TSH - 1.70
SHBG - 69
FREE ANDROGEN INDEX - 2.31
TESTOSTERONE TOTAL - 1.6
אני מבקשת לדעת אם מדובר בתוצאות חריגות, מה זה מעיד על הדימום לאחר המחזור (בינתיים הפסיק), האם המחזור החודשי עומד להסתיים לחלוטין ומה ניתן לעשות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין מחזור - תגובה
ד''ר יואב פלד13/10/2010לבדיקות הללו אין קשר לתלונות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטן 1רונית13/10/2010
שלום, הרופא רשם לי את האגיסטן 1
בגלל הפרשות קלות שיש לי, השאלה אם מותר לקיים יחסי מין בתקופה הזו? יום למחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן 1 - תגובה
ד''ר יואב פלד13/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה..שרית13/10/2010
לפני כחודשיים שלושה קיימתי יחסי מין עם מישהו אבל ללא גמירה מאף צד והיתה חדירה ללא קונדום.
כמה ימים לאחר מכן, אולי שבוע, החלו להיות לי גירודים בלתי נסבלים בנרתיק ואז גם ראיתי שנוספו לכך הפרשות לבנות בצורת חתיכות נייר/קוטג' מסביב לפתח המין.
בשלב מאוחר יותר כבר לא נראו שום הפרשות מסביב אך הופיעו חתיכות לבנבנות צהבהבות בתוך הנרתיק עצמו, מה שמפחיד אותי כי אני גם לא יודעת מה זה, וגם מוגבלת מבחינת פעילות מיני מפני שאם מחדירים אצבע אז אפשר להוציא את החתיכות האלה.
אני שמה מגן תחתוך וההפרשות יכולות לצאת עליו ואיתן גם נוזל צהוב (וזה לא שתן).
הייתי אצל גיניקולוגית אך היא לא בדקה אותי אלא רק אמרה לי להשתמש בפוליקוטן על סמך הבעיות שתיארתי לה (גושים לבנים וגירודים) והיא אמרה לי שזו פטרייה. הבעיה היא שפוליקוטן זו משחה שבסך הכל מרגיעה את הגירודים, אני לא חושבת שהיא יכולה לרפא את הפטרייה. אני מורחת את זה רק מסביב לפתח, האם צריך למרוח גם בפנים?
והאם זו פטרייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2010נשמע כמו פטריה. קני נירות אגיסטן לנרתיק בבית מרקחת וקבעי פגישה אצל רופא נשים לבדיקה אם המצב לא ישתפר
אל תקיימי יחסי מין כל עוד את סובלת מהבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מתמשך ודימומים בין מחזוריםלין13/10/2010
בחודש שעבר קיבלתי מחזור בדיוק בזמן אך הדימום היה חלש יחסית לדימום הרגיל. בדרך כלל המחזור שלי נמשך 3-4 ימים (יומיים של דימום מסיבי)ונפסק. במקרה זה המחזור התארך ללמעלה משבוע ולאחר מכן במשך כל החודש סבלתי מדימומים חלשים (דם נטו ללא רקמה רירית). חשבתי שהדבר נבע כתוצאה מתקופה מאוד לחוצה שעברה עלי והשפיעה על מצבי הנפשי והפיזי (למרות שבעבר כבר חוויתי תקופות כאלה ולא הייתה להן השפעה פיזיולוגית על המחזור החודשי).
החודש קיבלתי מחזור (שהוא די המשך לדימומים מחודש שעבר) ושוב אותו סיפור של דימום חלש יחסית למחזור רגיל, דם נטו (ללא רירית או קרישי דם) שמתמשך כבר למעלה משבוע.
אני בת 31 ולא פעילה מינית (גם מעולם לא לקחתי גלולות), קבעתי כבר תור לרופא נשים אך קבעו לי רק לעוד 3 שבועות ואני קצת בחששות מהעובדה שעלי להמתין כל כך הרבה זמן עם בעיה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מתמשך ודימומים בין מחזורים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2010נשמע כמו הפרעה הורמונלית, את יכולה להמתין עד לתור אצל רופא נשים. צריך לבצע בדיקה גינקולוגית, בדיקה מצואר הרחם -פאפ ואולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהחסויה13/10/2010
שלום,
לפני כשנה נמצאו אצלי קונדילומות, קיבלתי טיפול ומאז הן לא חזרו. הבנתי שהוירוס נשאר בתוך הגוף ולמעשה תמיד יש סיכוי שהן יחזרו. האם הכרחי להזהיר בין זוג פוטנציאלי או שהוא לא יידבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד''ר יואב פלד13/10/2010אם אין נגעים אין צורך להזהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המדבקות יעילות?מדבקות נגד הר13/10/2010
שלום,
ברצוני לדעת אם המדבקות יעילות ולא מצריכות להשתמש בקונדום
והאם יתכנו תופעת לוואי
ומה הסדר פעולות שאני אמורה לשים אותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המדבקות יעילות? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/10/2010יעילות. נא ליקראו את ההוראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותאנונימית12/10/2010
שלום, מזה 4 חודשים אני סובלת מפטריה חוזרת. טופלתי במגוון משחות ונרות ואין שיפור במצב.
אני חשה צריבה וכאב בנרתיק ובפי הטבעת.
הייתי אצל רופאת נשים והיא לקחה משטח שיצא תקין ללא עדות לפטרייה.
ממה זה נובע? ומה הטיפול?
זקוקה לעזרה בדחיפות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
ד''ר יואב פלד13/10/2010בפורום לא יהיה ניתן לעזור לך
עלי לבוא ולהיבדק על מנת שניתן יהיה לאבחן את מצבך ולטפל בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה בשבוע 20רותי12/10/2010
שלום רב! עברתי גרידה בשבוע 20 (לא היה דופק) ובבדיקה אצל הרופא שלושה שבועות לאחר הגרידה נמצאה שארית שליה. עוד לא קיבלתי וסת לאחר הגרידה. מה עושים עכשו? האם מומלץ לחכות לוסת ואז להתחיל הליך טיפולי או שכדאי להתחיל כבר עכשו? רוב תודות וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה בשבוע 20 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2010לדעתי כדאי כבר להשתמש במכווצים של הרחם כמו מתרגין כדי לנסות להוציא את שרידי השליה
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מקבלת מחזורשוהם12/10/2010
שלום
אשמח לקבל ייעוץ בקשר לתופעה לא שכיחה אצלי. מזה כשלושה חודשים אני לא מקבלת ממש מחזור. ז"א בפעם האחרונה שראיתי מעט דימום היתה לפני כשלושה חודשים. מאז באופן די מוזר זה נראה שכל חודש אני כמעט מקבלת ובסוף משום מה המחזור ה מיוחל לא מגיע. למשל בימים אלו, אני מרגישה שכל הגוף שלי מנופח ממש, החזה כואב מאד ויש גם כאבי בטן (שאני מזהה ככאבי מחזור, אם כי רק לעיתים נדירות יש לי כאבי מחזור), אבל תופעות אלו הן כבר למעלה משבוע והמחזור מתבושש. אציין כי אינני בהריון (אני בתולה) וגם כיום אינני סובלת מתת תזונה (בעבר היתה לי הפרעת אכילה, אולם גם אז המחזור לא לגמרי ניפסק). מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם עלי לחכות עוד תקופה ולראות מה יתפתח? אולי חשוב לציין, כי באופן כללי אין לי הרבה דימום, והמחזור עצמו יכול לעיתים פתאום לאחר או להקדים או להיות רציני ומלא דימום לעומת פעמים שאני כמעט ללא דימום, אז אולי המצב בעכשיוי הוא עוד תופעה חדשה שלו? אגב, אני בת 28.
אשמח מאד לתשובתכם
שוהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מקבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2010פני ליעוץ רופא נשים. כדאי לבצע בדיקת אולטראסאונד ובדיקות דם הורמונליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןלילי12/10/2010
כואב לי הראש ,יש לי סחרחורות ובחילות ואני מרבה להקיא ,קיימתי כבר יחסי מין אבל עם כמה בנים ואני בת 17 ,לא התשתמשתי בקונדום .מה לעשות ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2010עשי בדיקת שתן לשלילת הריון - אפשר לקנות בבית מרקחת ללא מרשם רופא ופני לרופא מטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PIDדניאל12/10/2010
עברתי לפני כחודש הפסקת הריון תרופתית-ההריון לא היה רצוי.
לאחר כשבוע התפתח אצלי חום וכאשר הלכתי לרופא הפנו אותי במהירות למיון.
הייתה לי דלקת ברחם PID.
אתמול עשיתי אולטרסאונד ווגינלי. - אני כשבועיים לאחר הפסקת האנטיביוטיקה והאישפוז.
ברצוני לדעת על מה ממצאי של האולטרסאונד מצביעים, אם בכלל.
נתוני רחם:
מידות רחם: 46X 33X 41 מ"מ
עוברי אנדומטריום 12.2 מ"מ
הערות: רירית רחם לא סדירה עם הדיות גבוה.
נתוני שחלה ימנית:
מידות: 30X 32X 35מ"מ
הערות: נצפו זקיקים קטנים רבים.
נתוני שחלה שמאלית:
מידות: 36X 32X 35מ"מ
הערות: נצפו זקיקים קטנים רבים.
דוגלס: חופשי מנוזל.
*היום הופיע לי סוף סוף דימום הנראה כמחזור.
אני בחורה צעירה שמודאגת מאוד מהסיבוכים שאולי נגרמו בעקבות הדלקת(כמו בעיות פריון).
תודה רבה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PID - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2010תחזרי על בדיקת האולטראסאונד אחרי סוף המחזור - כי רירית הרחם שלך כעת מעובה ולא סדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpid
דניאלה12/10/2010נראה כרגע שהדימום שיש לי עכשיו הוא מחזור.
יש סיכוי שאחרי המחזור באולטרסאונד הבא עדיין תהיה לי רירית עבה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
דניאלה12/10/2010האם כדאי לי להתחיל גלולות היום או לחכות למחזור הבא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור וסתרעות12/10/2010
זוהי שאלה רצינית, שמעת יאת זה מחברה - האם זה נכון שאם שותים מיץ לימון בזמן הוסת כלי הדם מתכווצים, הדם נסחט החוצה והוסת מתקצרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור וסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2010לא מכירה את התיאוריה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה רווחת והרבה אומרים שהיא נכונה
ל13/10/2010אני אישית עדיין לא ניסיתי , אבל עצה שלי שאלות כאלה הן לא לרפואה הקונבציונאלית .....
במכון פועה שזה מכון שמתמחה בטיפולי פוריות המליצו לי על זה כאחת מהדרכים לקיצור מחזור יחד עם כדורים שניקראים מחזורון ויש גם מסטיק תימני . וכמובן שרבנים לפי דעתי הם יודעים על מה הם מדברים . אגב המסטיק תימני קיצר לי לפחות ביום וחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטיק תמני
רעות13/10/2010מה זה ואיפה מסיגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטיק תימני
ל13/10/2010מסטיק תימני עשוי מאלת המסטיק שזה סוג של עץ
אפשר למצוא אותו בכל חנות טבע שמכבדת את עצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)