מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות ועלייה במשקלאתי16/10/2010
ברביעי ביצעתי גרידה יזומה, ההריון היה בן 7 שבועות.
יתכן שכתוצאה מההריון היתה עלייה של 2 קילו במשקל?
אני עדיין מאוד נפוחה בבטן-מה שממש לא מאפיין את גופי אני רזה בדר"כ.
האם יתכן שה-2 קילו המיותרים כתוצאה מהצטברות נוזלים?ולאו דווקא משומן?
ומתי כל הנפיחות הבלתי נסבלת הזו תסתיים?
יש כדורים להקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ועלייה במשקל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/10/2010פעילות ספורט תפטור את הבעייה
אין צורך בטיפול תרופתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו.קיי אבל כמה זמן זה בערך לוקח?
אתי16/10/2010או.קיי אבל כמה זמן זה בערך לוקח?
והאם העלייה תיתכן מההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר גרידהאתי16/10/2010
הבנתי שאסור לקיים יחסי מין לאחר גרידה מחשש לזיהום.
האם גם אסור להגיע לאורגזמה בצורה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לאחר גרידה - תגובה
ד''ר יואב פלד16/10/2010מותר ורצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה ומחזור..מיכל16/10/2010
היי, בוקר טוב,
שאלה..
בזמן האחרון (בכמה חודשים האחרונים) התחילה תופעה חדשה אצלי..
יום לפני המחזור, יש לי נדודי שינה, שגורמים לי ממש לחוסר תפקוד ועייפות נוראית ביום שאחרי...
יש לציין, שמאז ילדותי, כשקיבלתי, המחזור היה סדיר, עד לפני שנה בערך שהזמנים השתבשו, ולפני 3 חודשים לערך זה הסתדר..
מה אפשר לעשות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה ומחזור.. - תגובה
ד''ר יואב פלד16/10/2010זה כניראה סוג של PMS תסמונת קדם וסתית
יש מגוון טיפולים שיכולים לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשון?שרית16/10/2010
שלום,
לביתי בת התשע וחצי היה דימום מהנרתיק. הדימום היה די מסיבי. הלכנו לרופאת המשפחה והיא בדקה ואמרה שכנראה מדובר במחזור ראשון. הדימום נמשך יום אחד ונעלם. ביתי דיווחה שיש לה כאבים במתן השתן ודחיפות במתן השתן (כל מספר דקות).
ביתי שמנמונת אך אינה מפותחת. ניצני החזה החלו להופיע, אך אין לה שיער בשום מקום בגוף.
על כמה שכיחה התופעה של קבלת מחזור בגיל כל כך צעיר?
האם יתכן שזה באמת מחזור? לאור העובדה שנמשך יום אחד?
מה קורה בענין הגובה? הגובה שלה הוא מטר שלושים ושלוש ואני מאוד מאוד מודאגת שהגדילה תואט או תעצר - יש משהו לעשות בנושא?.
האם הופעת המחזור אינו גנטי? אני קיבלתי מחזור בגיל 12 וחצי.
אודה על תשובתכם המהירה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ראשון? - תגובה
ד''ר יואב פלד16/10/2010לא ניתן לענות מבלי לבדוק את הבת
אולם לא ניראה כי מדובר המחזור אלה בדימום מדרכי השתן
פני לרופאת נשים ולא לרופא המשפחה על מנת לקבל יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים מציקים באיזור הרחםנועה16/10/2010
שלום רב, בחודש האחרון החלו לי דקירות באיזור הרחם פעם בצד שמאל ופעם בימין. מן כאב עמום... בכמה ימים האחרונים זה ממש מציק לי וכואב יותר. לציין שהיו הכאבים הראשונים הלכתי לרופא נשים שלי והוא הרבה באולטרסאונד שזהו תהליך ביוץ. אבל עכשיו זה ממש כאבים חדים ומציקים ומפריעים לי מה גם שיש לי הפרשות צהובות והבטן שלי קצת נפוחה. אנא אשמח לעזרה בדחיפות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדים מציקים באיזור הרחם - תגובה
ד''ר יואב פלד16/10/2010לא ניתן להתיחס ללא בדיקתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אין סופישושה15/10/2010
שלום רב,
אני בת 39 אם לשלושה ילדים
מזה כשנתיים אני סובלת מדימומים ארוכים מאוד - 3 שבועות הפסקה של שבוע ושוב 3 שבועת דימום וכך הלאה.
ביצעתי כבר בדיקת פאפ-תקינה, ביופסיה-תקינה. בשלב מסיום רופא טען שדפנות הרירית שלי לא מתעבות ולכן זה חוזר על עצמו. הרופא שלי המליץ לי על התקן עם הורמונים וגם זה לא עוזר כבר מעל חצי שנה והמצב לא משתנה.
יש לציין שאת הבן הצעיר שלי הנקתי מעל שנה ובכל הזמן הזה לא היו לי דימומים בכלל
איזה בדיקות נוספות עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אין סופי - תגובה
ד''ר יואב פלד16/10/2010יש עוד הרבה מה לעשות
השאלה האם את מעוניינת בעוד ילדים ומה מבנה הרחם שלך
אבל ברור שאת לא יכולה להמשיך עם הפגיעה הזו באיכות חייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר סיכה.בדוי15/10/2010
שמתי לחברה שלי חומר סיכה בתוך הנרתיק והיא התחילה להרגיש צריבה. יש לציין שחומר זה הוא חומר סיכה בטעמים. האם הוא יכול לגרום לתחושת גירוי וצריבה ומה יש לעשות במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר סיכה. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/10/2010כן יכול,
שטיפה במים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה ואנדומטריוזיסגלי15/10/2010
שלום ,
אני בת 32 סובלת מזה 5-6 שנים מאנדומטריוזיס . לא עברתי לפרסקופיה כך שהאבחון היה בעזרת בדיקה וגינאלית ובדיקת אולטראסאונד שהדגימה את סוג הציסטה (ציסטת שוקולד כדבריי הרופאים) אני מטופלת כרגע בגלולות רצוף והמצב טוב באופן יחסי . לפי הרופא אפשר עוד להמתין עד ניתוח.
ברצוני לברר משהו לגבי העניין הזה . היה לי חבר לפני כמעט 7 שנים (חבר רציני) שלאחר שיחסנו אלכו והתהדקו החלטנו לקיים יחסי מין ללא קונדום . בהמשך הקשר הוא סיפר לי שבמהלך התק' הצבאית (הוא בדיוק השתחרר מהצבא כשהכרנו ) התגלה לו שנדבק בכלמידיה והוא קיבל טיפול אנטיביוטי ואף עשה בדיקות לאחר מכן והכל היה תקין .
לא יודעת מדוע נזכרתי בכך אבל מקריאה על כלמידיה באינטרנט הבנתי שהיא יכולה לגרום במצביה החמורים לדלקת באגן ולהידבקויות .והתחלתי לחשוש אומנם יש לי הדבקויות אבל זה מהאנדו'
האם זה יכול להיות הגורם לאנדומטריוזיס אצלי?האם אדם שטופל באנטיביוטיקה יכול להדביק בכלמידיה? מהתייעצותי עם רופא עור ומין ועם הגניקולוג שלי שניהם נתנו את אותן תשובות . "אין טעם לעשות את הבדיקה" "ייתכן שגם עם הייתה כלמידיה היא חלפה כבר עקב טיפולים אנטיביוטיים אחרים שקיבלת" הם פשוט מסרבים לתת לי לעשות בדיקה . בנוסף , הגניקולוג שמומחה באנדו' טוען שאין קשר בין התחלואים וההידבקויות שגורמת הכלמידיה לאנדו' שיש לי .
אני עדיין לא רגועה ורציתי לבדוק גם איתכם האם ש הבדל בין הדבקויות של אברים בשל מחלת הכלמידיה לבין האנדו' ? אני מרגישה שהם לא רוצים לתת לי את הבדיקה כי זה פשוט כנראה יקר לקופה והם מנסים להימנע מזה ץ
לתשובתכם אודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה ואנדומטריוזיס - תגובה
ד''ר יואב פלד15/10/2010הרופא שך צודק
אין קשר בין הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן-חוסר איזון הורמונליאתי15/10/2010
יש לי בעייה כבר המון זמן..
בערך 10-15 יום לפני המחזור הבטן מאודדד מתנפחת לי ואליה מתווספות תופעות של רעב ועצבנות---מה שפחות מפריע לי
מה שממש מתסכל אותי ומפריע לי זו הנפיחות בבטן..
האם יש לכך טיפול כלשהוא?
אני בת 35 + 3 ילדים בוגרים,בריאה בדר"כ...
התסמין הזה ממש מפריע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן-חוסר איזון הורמונלי - תגובה
ד''ר יואב פלד15/10/2010זה חלק מהתסמונת הקדם וסתית
יש הרבה טיפולים אחד מהם בטח יתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאורה15/10/2010
הייתי רוצה לדעת כמה גדול הסיכוי שיהיו לי דימומים בעקבות הגלולות?
ובמידה ויש אז כמה זמן הם נמשכים בד"כ?ועל איזה כמות דם מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/10/2010סיכוי קטן להפרשה דמית - וסתית שעלולה להמשך גם כל החודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןדנה15/10/2010
הייתי רוצה לדעת איך מחשבים את הביוץ, הייתי רוצה להיכנס להריון ולהביא בתלעולם ונאמר לי שעליי לקיים יחסים לפני הביוץ, אז איך בעצם מחשבים את הביוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/10/2010את הרי לא נמצאת בטיפולי פוריות לכן אין צורך לחשב זמני הביוץ. תקיימי יחסי מין 3 פעמים בשבוע לפחות והכל יסתדר. אל תחשבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דנה17/10/2010תודה רבה לך ד"ר פרידמן על תגובתך, אבל אני רוצה להיכנס להריון עם בת!!!!! ולכן חשוב לי לדעת על זמני הביוץ
אודה אם תוכל להתייחס שוב לשאלתי ולכוון אותי כך שההריון שלי יביא לי בת.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מוזרהדנה15/10/2010
שלום רב,
בשנה וחצי האחרונות לקחתי סרזט בגלל הנקה, ובחודש האחרון החלפתי לפמינט. כרגע אני באמצע החפיסה (הראשונה אחרי סרזט), והיום הופיע לי מעין הפרשה חומה / אדומה (לא רצינית במיוחד). הייתי רוצה לדעת מה הסיבה לכך ומה זה בעצם???
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מוזרה - תגובה
ד''ר יואב פלד15/10/2010הסתגלות לגלולה החדשה
בחפיסה הבאה הכל יסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתןשלומי15/10/2010
כרבע שעה אחרי קיום יחסי מין עם מישהי שקיבלה מחזור לאחר יחסי המין וגם הייתה רטיבות יתר בזמן הסקס לאחר הסקס היה המון דם בשתן ממש כל השתן היה אדום ללא כל כאבים אבל מיד לאחר מכן לא הייתה שום בעיה והשתן חזר להיות רגיל לחלוטין זה היה חד פעמי וגם לא קרה לי בחיים אני בן 27 רציתי לדעת אם יש סיכוי שהדם בשתן איכשהו קשור לסקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן - תגובה
ד''ר יואב פלד15/10/2010יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ועישוןאנוש15/10/2010
התחלתי לקחת גלולות דיאנה לפני חודשיים
אני בת 21
מעשנת 2-3 סיגריות הכי הרבה ביום
האם זה אסור או יפריע לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ועישון - תגובה
ד''ר יואב פלד15/10/2010כדאי להפסיק לעשן בכל עת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון דחוףלמ15/10/2010
שלום
ברצוני לדעת אם אפשרי להפסיק הריון לאישה מעל גיל 40 באמצעות מיפיג'ין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון דחוף - תגובה
ד''ר יואב פלד15/10/2010מה שקובע זה שבוע ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)