פורום גניקולוגיה - רפואת נשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לסרטן הרחם
    עירית
    14/10/2010

יש לי בת ,בת13 בעקבות כל הפרסומים של החיסון אני נמצאת בדילמה
    אם לחסן או לא ?
    שואלת מתענינית ,חלק אומרים שכן וחלק שלא גם רופאים עונים אותו דבר
    איך יודעים מה לעשות ?? שלא נגרום נזק עם חיסן או בלי חיסון
    אשמח לקבל תשובה שנוכל להגיע להחלטה אם לתת לילדה חיסון או לא

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לסרטן הרחם

הוספת תגובה

• חיסון לסרטן הרחם - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    14/10/2010

מדובר בחיסון נגד סרטן צוואר הרחם ולא סרטן הרחם. החיסון מומלץ לגלאים בין 9 ל- 45 (חיסון CERVARIX ) - לכל הנשים, כמובן למעט הנשים שכבר חלו בסרטן צוואר הרחם.
    אין צורך בשום בדיקות מקדימות. יותר יעיל לתת חיסון לפני תחילת חיי המין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור הרחם
    אורית
    14/10/2010

אני בת 23 ובתולה . הרבה פעמים בזמן לחץ או מתח שעובר עליי לאחר זמן מה אני מרגישה כאבים באזור הבטן התחתונה - ממש באזור של הרחם אני מרגישה שם מעין כיווץ של השרירים

1. האם זה הגיוני ונורמלי ?
    2 . האם זה עלול לגרום לנזקים לרחם? - בעז"ה אני רוצה ללדת בעתיד ..

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור הרחם

הוספת תגובה

• כאבים באזור הרחם - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    14/10/2010

הרחם לא נמצא בבטן התחתונה אלא באגן הקטן. אני לא חושב שאצלך מדובר בכאבים הקשורים לגוף הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף שבוע הפסקה
    חסוי
    14/10/2010

שלום . ביום שלישי הקודם לקחתי את הגלולה האחרונה בחפיסה . טעיתי וחשבתי שצריך שבוע הפסקה ולכן לקחתי את הגלולה הראשונה בחפיסה הבאה ביום שלישי (אתמול) ורק אחר כך הבנתי שהייתי צרכיה לקחת אותה היום , שמונה ימים אחרי מסיום החפיסה הקודמת. מה עליי לעשות כעת ? ממתי אני מוגנת ?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף שבוע הפסקה

הוספת תגובה

• דחוף שבוע הפסקה - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    14/10/2010

את מוגנת, תמשיכי ליטול את הגלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשה....
    נינה
    14/10/2010

אני סובלת מהתכווצות ברחם כבר שלושה חודשים,אני מנסה לקיים יחסי מין עם בן זוגי אבל זה בלתי אפשרי בגלל כאבים בחדירה..ועכשיו גם גיליתי כמה פצעים פנימיים מדממים.אני בחרדה נוראית..אני רוצה להבין מה אומרים כל התסמינים האלה לפני שאני הולכת לגיניקולוג..תענו לשאלתי בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי בבקשה....

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשה.... - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    14/10/2010

אני מצטער מאד אך לא ניתן לענות לתשובתך. את חייבל להבדק על מנת לאבחן מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורטל
    14/10/2010

אני וחבר שלי מקיימים יחסי מין ואני בלי גלולות
    ועוד כמה ימים אני צריכה לקבל מחזור ובדרך כלל לפני שאני מקבלת כואב לי הבטן והציצי והפעם לא כואב ליי... מה זה אומר??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    14/10/2010

זה אומר שלא כואב לך. זהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקליה פתח
    עמית
    14/10/2010

אני בשבוע 20, הריון שלישי. בבדיקה אובחנה אצלי שליית פתח חלקית, קדמית. הרופא אמר בתחילת ההריון שהשיליה רק נמוכה, עכשיו היא גם קצת מכסה את הפתח. מה הסיכוי בשלב זה השיליה תעלה ותתאפשר לידה וגינלית?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקליה פתח

הוספת תגובה

• שיקליה פתח - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    14/10/2010

הסיכוי קיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דניאל
    14/10/2010

הי,

בת 24 נוטלת גלולות מינס כ4 שנים.
    לא זכור לי שפיספסתי גלולה מתישהו.
    מחזור סדיר.
    כבר חודש וחצי עם בחילות.עשיתי את כל בדיקות הדם האפשרויות הכל תקין.

האם יש סיכוי להריון?למרות שקיבלתי מחזור לפני שבועיים וחצי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    15/10/2010

לא, אין. הרי קבלת מחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד
    שירי
    14/10/2010

שלום, אני בת 14.5 יש לי מחזור כבר כמעט שנתיים המחזור פחות או יותר הסדיר אך הבעיה היא אחרי המחזור, תמיד אחרי המחזור יש לי תחושת גירוד\ עיקצוץ ולעיתים הפרשות לא נעימות, עד כה הייתי מורחת אגיסטן שהקל מעט על התופעות אימי מתעקשת שאלך לרופא נשים. השאלה שלי היא מה הן הבדיקות שעושים במצב זה? כי אני מאד חוששת מבדיקות פולשניות וכו',תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד

הוספת תגובה

• גירוד - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    14/10/2010

אין צורך בבדיקה פולשנית יש צורך לברר את הסיבה לגירוד ניתן לעיתים גם לזהות שינויים בבדיקה חיצונית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לאחר קיום יחסי מין-אל תתעלמו!
    אנונימית
    14/10/2010

שלום

אני בת 21 ונוטלת מליאן כבר למעלה משנה.
    לפני 3-4 חפיסות של גלולות ראיתי דימום קל מאוד בבוקר שלאחר נטילת הגלולה האחרונה ויומיים לאחר קיום יחסי מין אחרונים. דבר שהטריד אותי במיוחד- כיוון שאני אמורה לקבל ווסת רק אחרי 3-4 ימים.
    פניתי לרופאה שביצעה שעשתה לי בדיקת PAP. היא אמרה שתוצאות הבדיקה יגיעו כעבור שלושה שבועות ואכן כך היה.
    לא נשלחו לי תוצאות מדוייקות עם נתונים מספריים, אלא רק מכתב שמודיע לי כי הם שמחים לבשר לי כי בדיקת הPAP שלי יצאה תקינה.
    זה הרגיע אותי מאוד.

אבל אז, אחרי 2 חפיסות נוספות של מליאן (לקראת סיום החפיסה) קיימתי יחסים עם החבר שלי ולאחריהם שוב צפיתי בדימום קל מאוד. מקרה זה חזר על עצמו פעמיים.
    ניגשתי שוב לרופאה וכשהיא בדקה במחשב את התוצאות של הPAP היא אמרה שנצפה משטח דלקתי.
    היא אמרה שבכדי לשלול סיכוי שמדובר בסרטן צוואר הרחם היא הפנתה אותי לבדיקת קולפוסקופיה.
    וכן רשמה לי "פולידין פתילות וגינליות 5%" של דוקטור פישר למשך 10 ימים.
    אוסיף ואומר כי לא באמת הרגשתי משהו מיוחד שעשוי להעיד על דלקת, עם זאת, היו תקופות בעבר שסבלתי בהן מגרד או תחושות צריבה אך הן עברו ללא התערבות רופא ולא קיבלתי טיפול אף פעם נגד כל דלקת או פטריה שהיא.
    ועוד פרט מידע אחרון וחשוב: התחלתי לקיים יחסי מין בגיל 19, עם החבר שלי בלבד וגם אני הייתי היחידה שהוא קיים איתה יחסי מין.
    אין לי עבר משפחתי של סרטן צוואר הרחם.

השאלות שלי הן כאלו:
    1. מה הסיכוי שמדובר בסרטן צוואר הרחם שלא הצליחו למצוא בבדיקת הPAP?
    2. מהו בעצם משטח דלקתי?
    3. למה נמסר לי כי תוצאות בדיקת הPAP שלי תקינות אם נמצא בהן כי אני סובלת מדלקת?
    4. האם ניתן לבצע קולפוסקופיה בזמן שאני עדיין משתמשת בפתיליות הוגינליות שציינתי?
    5. מהי סוג הדלקת שהרופאה איבחנה אצלי?
    6. הבנתי שוירוס הפפילומה הוא הגורם השכיח ביותר לסרטן צוואר הרחם, האם ישנם עוד גורמים לסרטן צוואר הרחם? אם כן, מהם?
    7. אם וירוס הפפילומה עובר רק על ידי מגע מיני ואני וחבר שלי היינו היחידים שנחשפו למגע מיני האחד של השניה, כיצד ייתכן מצב שבו אני נדבקתי (אם בכלל)?
    8. קראתי שבמהלך בדיקת קולפוסקופיה ייתכן שהרופאה המבצעת תיקח דגימה של ביופסיה עבור פתולוג. תוך כמה זמן יש תשובה לבדיקה כזאת?
    9. בעזרת השם אם לא יימצא שום דבר בקולפוסקופיה מהן הסיבות להופעת הדמם לאחר קיום יחסים?

אני ממש לחוצה ולא יודעת מה לעשות עם עצמי.... בבקשה תענו לי מהר... בבקשה...

הוספת תגובה

• דימום לאחר קיום יחסי מין-אל תתעלמו! - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2010

הפורום איננו מקום לעשות על כל השאלות שלך - את צריכה לפנות לרופאת הנשים שלך.
    משטח דלקתי איננו קשור לסרטן אלא מעיד על זהום מקומי בצוואר שניתן לטיפול אנטיביוטי מקומי.
    הדלקת המקומית הזו יכולה להסביר את הדימום אחרי קיום יחסי מין
    אל תגשי לקולפוסקופיה עם הנירות או המשחה האנטיביוטית בפנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות - שולחת הודעה שנייה
    לירי
    14/10/2010

שלום אני לוקחת גלולות באופן קבוע ולא שוכחת
    ביום שני 11 באוקטובר לקחתי מהחפיסה את הגלולה של יום ראשון הבא כלומר את 17 באוקטובר (במקום זו של יום שני..)
    כשקמתי בבוקר שראיתי שלא נלקחה הגלולה של יום שני נלחצתי שלא לקחתי גלולה וישר לקחתי את זו שכביכול שכחתי...
    ביום שלישי בלילה לקחתי כרגיל את יום שלישי...כלומר מה שיצא זה שלקחתי ביום שני בלילה גלולה וביום שלישי בוקר שוב... (אחת יותר מידי)
    מה עושים?!\
    החפיסה שהיתה אמורה להגמר עם גלולה אחרונה ביום ראשון הקרוב 17/10 עכשיו תגמר לי בשבת...
    מתי המחזור יגיע?
    בדרכ הגלולות מסתיימות לי ביום ראשון (חפיסה אני מתחילה ביום שני) וביום שישי של אותו שבוע מגיע המחזור...האם גרמתי נזק בלקיחת 2 גלולות בסמיכות גבוהה ? להמשיך רגיל ?(נשארו לי 4 גלולות במקום 5 עד סוף החפיסה החודשית)
    אנא תשובתכם המהירה
    תודה
    מודאגת

הוספת תגובה

• גלולות - שולחת הודעה שנייה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2010

לא נגרם נזק. את תסיימי את החפיסה יום אחד יותר מוקדם מהרגיל - עשי הפסקה 7 ימים וביום השמיני תתחילי חפיסה חדשה כלומר שוב ביום אחד יותר מוקדם. הכל זז ביום אחד מוקדם יותר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגלולה לא מתאימה לי?
    שני
    14/10/2010

שלום לכם,

אני בת 20 וחצי, חיילת כבר שנתיים.
    לפני חצי שנה התחלתי שימוש בגלולת 'דיאנה 35' מפני שהתחלתי לקיים יחסי מין.

חשוב לי להתחיל ולספר כי אני סובלת משיעור יתר בפנים באיזור הסנטר והצוואר (ניסיתי לעשות לייזר שרק הגביר את השיעור, כרגע אני עושה אפילציה ) וגם סובלת מאקנה (פצעים פנימיים ומוגלתיים ואודם נוראי באיזור הלחיים והסנטר).

לפני תחילת נטילת הגלולה לא חשבתי שהיא בכלל יכולה להוות פיתרון לשיעור והפצעים אבל כשהתחלתי נאמר לי שהגלולה הזאת משפרת מאוד מצב של אקנה ושיעור יתר בפנים.

את האפילציה אני עושה כבר במשך שבעה חודשים ונוטלת את הגלולה במשך חצי שנה (כפי שציינתי בהתחלה ). מאוד מפריע לי שאין לי שיפור בפנים ! ! ! הפצעים נשארו כמו שהם ואפילו החמירו וגם בשיעור אני לא רואה שיפור משמעותי (למרות שאני עושה אפילציה כבר הרבה זמן וזה היה אמור כבר לעזור.. ).

חשוב לי לציין כי אני משרתת בבסיס סגור וחוזרת אחת לשבועיים וכפי שכולם בטח יודעים האוכל שצה'ל מספק לא הכי בריא שיש ואפילו מזיק ! (שמן בכמויות.. חוסר הגיינה, וכו' וכו').

*יכול להיות שהבעיה שלי בעצם נובעת מהתזונה הלא נכונה.
    גם במצב כזה הגלולה הייתה צריכה כבר לעזור לי?
    *יכול להיות שאני סובלת מבעיה הורמונלית ולמרות שאומרים שדיאנה היא הפיתרון בשביל בחורות כמוני היא בעצם לא מתאימה לי?
    *האם כדאי להפסיק עם הגלולה ולנסות אחרת?

הייתי לפני שבוע אצל רופאת הנשים שלי והיא רשמה לי כדור שבו יש במרוכז את החומר בדיאנה שאמור להפסיק את השיעור והפצעים (cyproterone acatate) ואמרה לי לקחת אותו במשך 15 ימים בכל פעם שאני פותחת חפיסה של דיאנה. מומלץ? יכול להזיק?
    היא עוד אמרה שהגלולה הייתה אמורה לעזור לאקנה כבר חודשיים לאחר תחילת השימוש- וכשהצעתי להחליף גלולה - היא אמרה: "זאת הגלולה הכי טובה לפצעים ושיעור!" הקטע היותר מלחיץ הוא שהיא בכלל לא עשתה לי בדיקות לפני שהתחלתי לקחת אותן וגם כשבאתי עליה אחרי חצי שנה היא הביאה לי מרשם חדש בלי לתת לי לבצע בדיקות כלשהן.. (דם, כבד, וכו'.. ).

ניסיתי ללכת גם לכמה קוסמטיקאיות וכולן אמרו שלא מדובר בבעיה חיצונית (שטיפול פנים אחת לכמה חודשים יכול לפתור ) אלא בבעיה פנימית (חיידק אקנה/בעייה הורמונלית). התחלתי לשקול לקחת רקוטן כדי להפטר מהפצעים אבל אז אני לא אוכל להמשיך עם האפילציה ומפחדת שהשיער יחזור לי וכל הטיפולים שהשקעתי ירדו לטימיון.

עוד דבר שאולי גם קשור או לא קשור, אבל אני סובלת מצריבה בשתן באופן קבוע, למרות שאני שותה המון ! עשיתי בדיקה וגם תרבית ואין לי חיידק וגם לא דלקת. יכול להיות שגם זה קשור לגלולה?

מה הייתם ממליצים? אני חוששת גם להפסיק עם הגלולה ולראות איך זה ישפיע עלי כי אין לדעת מה יהיה עם השיערות ואיך יחזרו לצמוח...

אשמח מאוד לייעוץ בהקדם, אני כבר חסרת אונים.
    תודה

-מצורפות תמונות של מצב הפנים שלי, אולי יוכל לתרום להבנה של הבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    האם הגלולה לא מתאימה לי?

הוספת תגובה

• האם הגלולה לא מתאימה לי? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2010

נסי את הטיפול שרשמה לך הרופאה - בהחלט יכול לשפר מצב.
    נסי ל3 חודשים. דיאנה היא גלולה מצוינת לטיפול באקנה בפנים מסיבה הורמונלית התוספת של ציפרוטרון אצטט יכולה עוד יותר לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת הריון
    ב
    14/10/2010

עשיתי בדיקת דם להריון 3 שבועות מזמן קיום יחסי מין, כשהמחזור שלי מאחר ב5 ימים. יצאה לי תוצאה קטן מ2. האם זה אומר שאני בהריון?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת הריון

הוספת תגובה

• תוצאה

ל
    14/10/2010

זה אומר שאת לא בהריון . בזמן כזה הבטא היה צריך להיות בין 50 ל200
    אם מחזור יתעכב שוב הייתי ממליצה לעשות בדיקת הריון חוזרת ולפנות לרופאת נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת הריון - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2010

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאוה
    אריאלה
    14/10/2010

שלום רב,
    אני בת 28, במשך כל ההתבגרות היו לי הפסקות במחזור עקב הפרעת אכילה.
    לקחתי גלולות (לא למניעה) לצורך הסדרתו וכשהפסקתי, לאחר שעליתי במשקל ל - 56 ק"ג, המחזור חזר טבעי (עדיין לא סדיר). התחלתי לפני שנתיים בערך לקחת גלולות למניעה יסמין, גם כדי להפחית את הכאבים וכדי להסדיר אותו.
    לפני כ - 3 חודשים ירדתי דרסטית במשקל (איזה 8 ק"ג) והיום אני שוקלת 50 ק"ג על 1.63 מ' גובה. ב-12.8 קיבלתי מחזור אחרון והפסקתי לקחת גלולות. עד היום לא קיבלתי מחזור (אבל יש טיפה מיחושים) ולא נראה לי שאקבל בגלל המשקל. בינתיים הופיע לי אקנה שמתפתח ואלרגיה שהחריפה והחשד שלי שאולי הפסקת הגלולות זו הסיבה. אני רוצה לחזור לגלולות. האם אני יכולה לחזור אליהן בלי לעשות בירור גניקולוגי (כי אני הרי יודעת שהבעיה זה כמו בעבר המשקל, ואני לא רוצה לעלות ל - 56 ק"ג שוב) אני אוכלת אוכל בעיקר בריא שכולל כוסמת, גריסי פנינה, לחם קיפון, ברנפלקס, פירות, ירקות, פריכיות אורז מלא, תפו"א...
    אם כן, מתי אני יכולה לחזור אליהן? מתי שאני רוצה? (כי הרי אני לא יכולה לחכות ליום הראשון של הוסת כי אני לא רוצה לחכות עד אין סוף... האקנה מתפתח והאלרגיה מחריפה)... התור לרופאת נשים ב - 25.10 ובוער לי לעצור את הסימפטומים כמה שיותר מהר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נאוה

הוספת תגובה

• נאוה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2010

כדאי שתמתיני לתור אצל רופאת נשים. ניתן לתת לך כדורים לזרוז המחזור ואז תתחילי את הגלולות בצורה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות
    אניט
    14/10/2010

סיימתי חפיסה ראשונה של גלולות דיאנה
    עכשיו אני במחזור עוד הפסקה שבוע
    סיימתי את החפיסה ביום שישי. אני חוזרת לקחת ביום שבת באיזה שעה שבא לי או כמו השעה שלקחתי את החפיסה הראשונה?
    היייתי לוקחת ב9 בערב אני צריכה ב9 או בשעה אחרת?

ורציתי לדעת איך הגלולות עוזרות לשיעור יתר
    מזה עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

• גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2010

התחילי את החפיסה כרגיל בערב.
    הדיאנה מדכאת את ההורמונים שגורמים לאקנה ותשעורת יתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת שיער הערווה אצל נשים
    אנונימוס
    14/10/2010

שלום,
    האם יש חשיבות לשיער הערווה מבחינה רפואית או שהורדתו היא בחירה אסתטית בלבד ?
    תודה

הוספת תגובה

• הורדת שיער הערווה אצל נשים - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2010

אסתטית בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה