מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמינים שהחגברו של הביוץ והווסתאישה9127/04/2017
היי,
רציתי לשאול מה יכולות להיות הסיבות להחמרת התסמינים של הביוץ והוסת?
אני בת 25, בריאה, בזוגיות קבועה ללא אמצעי מניעה הורמונליים (רק קונדום).
בחודשיים האחרונים שמתי לב להתגברות תסמינים כמו בחילות בביוץ וכאבי ביוץ חזקים יותר.
המחזור גם קשה יותר מבחינת הכאבים (אין שינוי בזרימה או באורכו).
לא עשיתי שום שינוי בתזונה או באורח החיים שלי.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017כשיש ביוץ המחזור יותר כואב
לא ברור מדוע יש החמרה פני נלרופא נשים לבדיקה ולהערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מרסילון וחשש הריוןמור27/04/2017
שלום
שאלה חשובה..
התחלתי לקחת גלולות בחודש מרץ האחרון בפעם הראשונה.
הגניקולוג שלי אמר לי להתחיל את הגלולות ביום החמישי של המחזור והדגיש שאני מוגנת מהריון כבר מגלולה ראשונה. למרות זאת חיכיתי בערך שבוע עד שאוכל לקיים יחסי מין מלאים, ועדיין אני חוששת כי בדקתי רק אחר כך את הנושא ונאמר לי שאני אמורה גם להתחיל גלולות ביום הראשון של המחזור וגם אם לא ביום הראשון עליי לחכות שבועיים עד שאהיה מוגנת מהריון. (שוב, הגניקולוג אמר אחרת) קיבלתי כבר ״מחזור״ אבל יודעת שזה מחזור של גלולות ויש אפשרות שאני בהריון מבלי לדעת בכלל.. כרגע אני בחפיסה השניה של הגלולות (מרסילון) ובתחילת החפיסה התחילו תופעות לוואי של בחילות... עשיתי שתי בדיקות הריון שתיהן יצאו שליליות.
רק מציינת שהגלולה נלקחת כל יום בדיוק באותה שעה.
יש לי סיבה לדאגה??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולה למניעת היריוןנועה26/04/2017
שלום, אני לוקחת גלולות יאז (אני על גלולות כבר במשך כמה שנים) ושכחתי לקחת גלולה ביום ה7 של החפיסה. גיליתי את זה ביום ה8 (כלומר עברו 24 שעות מאז ששכחתי) ולקחתי שתי גלולות ביחד. בחוברת ההסברים של הגלולות יש תרשים "שכחתי ליטול" ורשום שם שאם שכחת גלולה בין הימים ה1-7 לחפיסה + קיימת יחסי מין באותם ימים יש להתייעץ עם רופא.
האם לקחת פוסטינור בנוסף (עדיין לא עברו 72 שעות מאז קיום היחסים)?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017כן קחי פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזט ותשישות וחוסר שינהאורית26/04/2017
אני נוטלת סרוזט חודשיים ויש מצבים של תשישות מטורפת גופנית ,והשינה לא ממש שינה מצבי רוח קצת ירודים ואקנה
האם אלו תופעות חולפות? או שזה המצב ולהפסיק? האם העייפות הזו נובעת מהגלולות???
אין לי תופעות לואי מעבר לכך אבל העייפות הזו פוגעת לי באימונים
גם הזמן לפני קבלת מחזור נהיה יותר קשה מבחינת כאבים
זה נורמאלי??? האם לתת צאנס כי זה ישתנה או שזה מה יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017התיעצי עם רופא הנשים המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף העור של השפתיים הפנימיות בפותנוי26/04/2017
שלום, אתמול התקלחתי וככל הנראה זרם המים החזק פצע אותי בפות ונוצר לי עור שהתקלף. מאוד שורף לי וקשה לי ללכת. האם יש משחה שאוכל למרוח על זה? משחת דרמובט יכולה לעזור?( יש לי גם ליכן סקרוליס אולי יש קשר בין הדברים). אין תור פנוי בימים הקרובים לרופא נשים ולכן פונה אליכם. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מתקלף
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017כרגע עד לבדיקת הרופא הייתי שמה רק שמנים כמו שמן שקדים או קוקוס ואZראקאין שהוא מאלחש להקל על הכאב ולפנות בהקדם לבדיקת רופא
יש מיונים גינקולוגיים בחלק מקופות החולים למקרים דחופים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ולא יודעת מה הסיבהרחל25/04/2017
היה לי וסת בתחילת החודש, עבר בערך 22 יום מהיום שקיבלתי . המחזור החודשי שלי מסודר ובדרך כלל מקבלת בין 28 עד 30 יום. אך הפעם עבר 22 יום מהוסת הקודם , וראיתי שקיבלתי שוב. בהתחלה חשבתי שזה אולי שאריות שנשארו.הוסת היה בגוון בורדו. אך אני רואה שהדימום עדיין ממשיך.. הוא לא כמו וסת רגילה יש זרימה יותר חלשה אבל עדיין יש .
אני צריכה לחשוש? השתמשתי בגלולות אבל הפסקתי כבר מלפני קרוב לחצי שנה אם זה משנה משהו. אני נורא בלחץ שזה משהו אחר .. צריך לבדוק את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריכה לחשוש?
ד``ר מיכאל פרידמן25/04/2017אני צריכה לחשוש?
--- לא. רק להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת פצעון קטן אגום באזור המפשעהאנונימית25/04/2017
היי, הופיע לי לאחרונה פצעון קטן אדום, קצת כואב שנוגעים אבל לא מאוד, כלומר נש איזו שהיא רגישות. פונה לכאן מחשש שזאת תגובה למחלת מין.. או שזה סתם פצעון מחוסר הגיינה. כמובן שאגש לבדיקה אבל עד אז..(ללא גרד, צריבה או משהי בסגנון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שאגש לבדיקה אבל עד אז..(
ד``ר מיכאל פרידמן25/04/2017כמובן שאגש לבדיקה אבל עד אז..(
--- זה הכי טוב - להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה
אנונימית25/04/2017המצב מחמיר זה כבר נהיה מוגלתי והתור הקרוב ביותר לרופא המשפחה הוא רק בראשון. האם זה נראה חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון cin 2 בבדיקת פאפרייצל24/04/2017
היי לפני כחודש עשיתי בדיקת ביופסיה לאחר תוצאה של cin 2 בבדיקת פאפ מאוד הביופסיה היו לי הפרשות חומות למשך 6 ימים לאחר מכן קיימתי יחסים עם בעלי ואחרי יומיים שוב אותה ההפרשה רק שהיא דמית יותר.
עד היום עברו כבר שלושה שבועות ואני עדיין עם אותה ההפרשה חומה דמית.
מה זה כבר יכול להיות?!
יש לי גם איחור של יומיים אבל לא נראה לי שזה אומר משהו..
מה צריך לעשות כי אני מיואשת מרופאים שאומרים לי טלפונית שכל יהיה בסדר נמאס לי מהפרשות האלה
הוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה כבר יכול להיות?!
ד``ר מיכאל פרידמן25/04/2017לא ניתן לעשות אבחול בהתכתבות. לכן לא נוכל לתת לך המלצה כלשהי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון cin 2 ועוד..
רייצל25/04/2017זה הגיוני אבל שיש הפרשות חומות דמעות כבר שלושה שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור נעלם. גיל המעבר?חן24/04/2017
אני בת 48 אם לילדים והקטן בן 8.
יש לי מחזור סדיר כל 26 יום. מקיימת יחסים ללא הגנה כבר כמה שנים ואין הריון. כרגע המחזור שלי מאחר כבר בשבועיים ובדיקת הריון שקניתי בסופרפארם הייתה שלילית.
מה זה יכול להיות? ככה נעלם לו המחזור בגיל כמו שלי? האם אני צריכה לעשות משהוא או פשוט לחכות ולראות מה יקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלם מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017בהחלט יכול להיות שבושים במחזור בגיל שלך
חכי עוד שבוע אם עדיין לא יגיע פני לרופא הנשים שלך להערכה הורמונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולות ואנדומטריוזיסמיכל24/04/2017
היי, אולי יש לי אנדומטריוזיס. זה לא בטוח ועל כן מנסה גלולות בלארה. בגלל שההמלצה היא לקחת ברצף ולא מפחדת מהריון, אני רוצה להתחעל לקחת עכשיו )יום שביעי למחזור) זה בסדר, נכון? (הרופא אמר שלא משנה אם אין חשש מהריון) יש שעה ביום שבה מומלץ ליטול אותן? והאם על בטן ריקה/מלאה? אני צריכה להימנע או להיזהר ממשהו? עישון/שמש וכו? הרופא שלי אמר לי לקחת 3 חודשים רצוף ואז להפסיק לשבוע למחזור. הבנתי שלפעמים צריך לקחת ברצף בלי הפסקה, מה נכון ומהן הסיבות להפסיק בעצם? הרבה תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017ההחלטה מתי לביום לקחת את הגלולה היא לשיקולך בלבד לפי הנוחות שלך
לא משנה בטן ריקה או מלאה
שבוע מחזור כדי למנוע דימומים בין וסתיים תחת הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה בחישוב הריוןרבקה24/04/2017
אני בחורה בת 31.
בתאריך 28.3 הייתי במגע מיני עם גבר ללא הגנה ואני גם לא נוטלת כדורים למניעת הריון.
מאז אני חיה בפחדים נוראיים שאני בהריון.
ערכתי מספר בדיקות דם לגילוי הריון בתוצאות שליליות, והאחרונה שבהן, עשיתי ב23/4 (אתמול), וקבלתי תוצאה שלילית. בתאריך 14.4 היה לי דימום במשך חמישה ימים ואני לא יודעת אם זה מחזור או לא (בד"כ המחזור שלי 7 ימים) אם זה היה דימום של השרשה היה צריך לראות בבדיקת הדם HCG גבוה?.
אני מרגישה כאבים בשדיים ולא יודעת אם לייחס זאת לפחד ולחץ בו אני נמצאת או לתסמינים. האם הבדיקה שעשיתי (23/4) שיצאה שלילית אכן מספיק ודאית כדי לשלול הריון? או שעדיין צריך להמתין עוד מספר ימים? עבר כמעט חודש מאז קיום היחסים.
אציין גם שמתוך לחץ, שבוע שעבר הייתי במיון ועשו לי בדיקה ואגינלית שלא הראתה שום דבר. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
ריקי26/04/2017בבקשה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ניסגר אתך?
א26/04/2017את פרנואידית ! במיון בדקו ולא ראו בדיקות דם לא הראו מה ניסגר אתך תשתמשי באמצעי מניעה קודם כל בשביל עצמך אחר כך בשביל הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופאת נשים אמרה שזה מוקדם
ריקי26/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מהריון
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017אם 3 שבועות לאחר קיום יחסי מין הבדיקה שלילית אינך בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני שקים ריקים ללא דופקרות23/04/2017
אני עשיתי החזרה של עוברים מוקפאים ב3.4.17 .פניתי לרופא נשים ב23.4.17 ראה שתי שקים אבל רקים. ללא דופק.האם זה בסדר ?מתי רואים עובר בשק? היו לי בחילות וצרבות היום נגמרו .האם זה בסדר? נאם מרמז שיש בעיה? ואיזה שבוע אני איך מחשבת? תודה אני לחוצה ודואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה אני לחוצה ודואגת
ד``ר מיכאל פרידמן23/04/2017ראשית את חייבת להיות בקשר עם הרופא המטפל שלך. בנוסף - לפי דעתי זה עדיין מוקדם מדי לבצע US ובכלל לעשות מסקנות... כמו כן לא ניתן לראות דופק עוברי בשבק שלישי של הריון. רק בשבוע 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ארוך מהרגיל לבת 50אכ23/04/2017
שלום דר.
אני בת 50, יש לי 6 ילדים ואני מקבלת מחזור באופן קבוע כל 24-25 ימים, מחזור שנמשך בין 7 ל8 ימים. עכשיו אני ביום ה15 כשהדימום לא מפסיק. ב7 ימים האחרונים הוא הרבה יותר דליל אבל לא מפסיק. מה זה יכול להיות? קבעתי תור לרופאה שלי ליום א הבא. האם ניתן לחכות לתור או לחפש רופא אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לחכות לתור או לחפש רופא אחר?
ד``ר מיכאל פרידמן23/04/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי .כן לחכות או כן לחפש רופא אחר?
אכ24/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הריון מחוץ לרחםמודאגת23/04/2017
שלום רב, אני לאחר הריון מחוץ לרחם בטיפול שמרני בלבד ללא שום התערבות חיצונית.
בטא ב18.4 הייתה 12 והיום 3..האם למרות הבטא של כביכול הריון יכול להתרחש ביוץ? אציין כי הדימום נגמר לפני כשבוע... שואלת מאחר והרגשתי שינוי בהפרשות ובצוואר הרחם.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם למרות הבטא של כביכול הריון יכול להתרחש ביוץ?
ד``ר מיכאל פרידמן23/04/2017לא בטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אני צריכה לקחת פוסטינור?לי23/04/2017
היי אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין עם קונדום אבל בלילה כשישנו אני סבלתי מכאבי בטן ובבוקר כשקמתי לא כאב כלום ואז בלילה שלאחר מכן כאב שוב ובבוקר פחות ואני חשבתי שזה אולי מהיחסי מין ודברתי אם החבר שלי והוא אמר שלא נקרע ושנשאר שפיך בתוך הקונדום אבל אני נורא בלחץ מזה.
חשוב לי לציין שביום ששכבנו לא אכלתי כל כך הרבה וגם ביום שאחרי אכלתי קצת יותר.
מקווה שתחזרו מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שתחזרו מהר
ד``ר מיכאל פרידמן23/04/2017לא נראה לי שאת זקוקה לפוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)