מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת גלולות באמצע חפיסהענת04/11/2016
שלום רב, אני בת 29 ולוקחת כבר שנים גלולת מינס עם הפסקות מידי פעם. כרגע אני נוטלת ברצף 11 חודשים.
על מנת לדחות את מועד קבלת המחזור אני פעם בכמה זמן מאחדת חפיסות. כך גם עשיתי הפעם, העניין שאני רוצה להקדים את מועד המחזור ולא לחכות לסיום החפיסה. האם אפשרי להפסיק חפיסת גלולות באמצע?
אודה לכם על התשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג על גלולה בטעותפיונה03/11/2016
שלום רב
לפני חודשיים וחצי (בערך..) התחלתי ליטול גלולות, אני בחפיסה השלישית עכשיו, אתמול שמתי לב ששכחתי לקחת בטעות את גלולה מס' 7 או 6...
האם ומתי אני אהיה מוגנת?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילוג
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016הוסיפי קונ דומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות פיזיות אחרי גרידהofir03/11/2016
ער. טוב
שלשום עברתי גרידה שבוע 10.5
היה דימום 24 שעות ופסק, אולם עדיין סובלת מכאבי בטן תחתונה
בעוצמות משתנות. כמו כן מדי פעם מופיעה הפרשה שאינה דמית.
אני חוששת שמא זו הפרשה דלקתית. אין לי חום או הקאות
האם מצריך ביקורת רופא? או שזו תופעה נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016פנילבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור לצורך ניתוחאביטל03/11/2016
ב 17/11 אני אמורה לעבור בדיקה רפואית פולשנית ואני לא רוצה לבצעה בזמן מחזור. בדיוק סביב התאריך הנ"ל אני אמורה לקבל את המחזור. אם אני מעוניינת ליטול פרימולוט נור כדי לדחות את המחזור מתי עלי להתחיל לקחת אותו על מנת להבטיח את דחייתו? ולראות האם אני זוכרת נכון שלוקחים אחד בבבוקר ואחד בערב? אשמח אם תחזרו אלי בהקדם. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016כדי שהטיפול יהיה יעיל צריך להתחיל לקחת כ 10 ימים לפני המועד הרצוי בקר וערב כדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך חיי הביצית מרגע הביוץדנית03/11/2016
שלום רב.קראתי בכל מיני מקומות על אורך חיי הביצית מרגע הביוץ והתשובות לא היו אחידות.הן נעו בין 12 שעות ל24.אז מהו אורך חיי הביצית והאם ככל שהגיל של אישה ספציפית גבוה יותר-משך חיי הביצית שלה מרגע הביוץ גם מתקצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיי ביצית
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016אכן נע בין 12 ל 24 שעות
גבי גיל אין תשובה אחידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפות בשפתיים ופטריות / דלקות חוזרותוולף02/11/2016
שלום,
אני בת 57 ועברתי כריתת רחם ושחלות בפברואר שעבר. בזמן האחרון מופיעים אצלי על השפתיים הגדולות כל הזמן פצעים חלקם עם מוגלה. בנוסף כל האיזור מקדימה ועד לעכוז כל הזמן מודלק, מגרד, עוקץ.....אני כבר לא בטוחה שמדובר רק בפטרייה חוזרת. מה ניתן לעשות, מאוד לא נעים ומפריע לחיים תקינים. שכחתי לציין שאני מסתובבת עם פד עקב דליפת שתן.
תודה על כל עצה,
וולף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016יכול להיות שזאת אלרגיה לפדים הלחים אבל אי אפשר לאבחם דרך אינטורנט ואת צריכה שוב לפנות לרופא הנשים שלך או לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת /דימום בין ווסתיענבל02/11/2016
שלום רב,
החודש הווסת שלי הגיעה 5 ימים לפני הזמן. לא בטוחה האם זה היה ווסת או דימום אחר מכיוון שה 5 ימים הראשונים היו דימום קל מאוד.
בזמן הווסת המיועדת התחילה זרימה מסיבית לעוד 6 ימים.
כך שיצא שדיממתי 11 יום.
כרגע אני בחו"ל לחודשיים הקרובים ואין לי למי לפנות.
תהיתי מה יכולות להיות הסיבות לכך.
בנוסף יש לי כאב קל בבטן תחתונה כבר כמה ימים למרות שהווסת נגמרה.
אשמח לעצתכם בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016יכול להיות שלא היה ביוץ החודש ולעומת זאת יכול להיות שיש שינויים אחרים שדורשים בדיקת רופא ואולטראסאונד בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים לבנים ואדומים בנרתיקגילה02/11/2016
היי, לפני יומיים יצאו לי שלושה פצעונים קטנים בצבע לבן ואדום באזור השפתיים והנרתיק. אינם מוגלתיים אך מעט מגרדים ושורפים במגע.. מרחתי אגיסטן על מנת להרגיע אך רצית לדעת בבקשה מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט פני לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להרות לאחר גלולותשנית02/11/2016
שלום רב,
בת 30 לאחר נטילת גלולות פלורט במשך שנתיים וסרזט שנה קודם לכן, הפסקתי את הגלולות לפני חודשיים ומאז קיבלתי 3 מחזורים, המחזור הראשון מיד לאחר הפסקת הגלולות והוא היה מחזור רגיל ושניים האחרים בהפרש של 28-30 יום, דימום חלש מאוד- רוב הימים כתמים כלומר דימום פנימי שאינו יוצא על הפד. יש לציין כי בשלשת הלידות הקודמות ניקלטתי מיד לאחר הפסקת הגלולות . שאלתי היא, האם זה נורמלי? האם זה אומר שעדיין לא היה ביוץ לאחר הפסקת הגלולות או שהביוץ חלש?מאוד ולכן איני תופסת אותו. יש לציין שלפני הפסקת הגלולות עשיתי אולטרסאונד והכל היה תקין ב"ה. שאלה נוספת: כמה זמן זה יכול להמשך כך והאם יש סיכוי להרות עם דימום כזה, או רק אחרי שיגיע דימום רגיל?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016פני לרופא הנשים שלך להמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פדים אורגניים לעומת פדים רגיליםTJMK01/11/2016
שלום,
האם פדים אורגניים עדיפים על פדים רגילים שמיכילים חומרים מזיקים ?
והאם זה גורם לדלקות ?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדים
ד``ר מיכאל פרידמן01/11/2016אי אפשר לדעת. הנושא לא נבדק מבחינה מדעית, איני בטוח שבפדים רגילים ישנם חומרים מזיקים. מה זה בכלל פדים אורגניים...???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפלה/ הריון כימי /השרשהשי01/11/2016
שלום ד"ר
שמי שי בת 32 מנסה מזה שנה להכנס להריון. המחזור שלי סדיר ואני מזהה ביוץ לפי בדיקות כן, גם בדיקת הזרע של בעלי תקינה.
החודש קרה לי מקרה יוצא דופן. קיבלתי מחזור בול בתאריך המשוער הוא החל בזרימה מאוד חזקה אבל הפסיק ביום שלמחרת לקראת הערב. היו לי יומיים של הכתמות ולאחר מכן, החל דימום קל ועוד יומיים הפרשות כתומות שנפסקו.
בדרך כלל יש לי מחזור 6 ימים- 3 ימים קשים ואחכ יומיים קלים וטפטפופים פה ושם. הפעם זה כאילו היה לי מחזור ליום וחצי והפרשות בשאר הימים.
לצד זאת יש לי תחושות מוזרות בבטן התחתונה.
אני די בלחץ מהדבר ומקווה שלא מדובר בהריון חוץ רחמי/כימי/הפלה.
האם ייתכן כי מדובר בכל זאת בהשתרשות ולא במחזור?
מתי אוכל לבצע בדיקת הריון?
אשמח לחוות דעתך
תודה רבה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2016את יכולה כבר לעות בדיקת הריון אם את בהריון היא כבר תצא חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה אחת יותר מדיירוני01/11/2016
היי אני נוטלת גלולות מינס
יצא שבטעות התחלתי חבילה ולקחתי את הגלולה במקום לקחת את גלולת הסרק מתוך הרגל ..
מה עליי לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2016חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור שלא סדיר לאחרונהיפית01/11/2016
שלום! אני בת 41 והחודש פעם ראשונה קיבלתי מחזור פעמיים בחודש שמעולם לא קרה לי וממש מחזור שלם של שבוע כל פעם. בלידה האחרונה לפני כשנתיים עברתי קשירת חצוצרות. שאלתי אני אמורה לטוס סוף החודש וממש חוששת לקבל מחזור בזמן השהייה שלי בחופשה. מה אני יכולה לעשות בכדי לא לקבל החודש הזה בכלל.. בתאריך 23.10 סיימתי את המחזור ובדיוק חודש הבא אמורה לטוס.. האם ניתן לקחת כדור כלשהוא שלא אקבל כל החודש הקרוב? זקוקה לתגובתכם בהקדם.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2016פני לרופא הנשים שלך לברור המחזור החריג ולטיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב מחזור חודשי עקב חתונהאורנה שוקי31/10/2016
הייי
אני אמורה להתחתן ב12.12 והמחזור העתידי שלי לפני יתקיים ב6.12 ולפי הדת התבקשתי לדחות את המחזור עד ל12.12 .
הלכתי לרופא וקיבלתי את הגלולות לדחייה primolut nor (כ30 כדורים בחישוב של 15 ימים כפול פעמיים ביום)
ונמסר לי שאני צריכה לקחת את הכדורים כ10 ימים לפני המחזור העתידי וכל פעם אומרים לי משהו אחר...
ולגבי חישוב זה לא יספיק לי הכדורים לדחיית המחזור..
אשמח לדעת מה הזמן הנכון להתחיל את הכדור על מנת לעכב את המחזור ואם אקח עד ה11.12 האם המחזור יגיע למחרת או ייקח מספר ימים.. אשמח לעזרתכם בנושא.
חשוב לי לציין כי אני לא נוטלת גלולות ...
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2016את הפרימולוטנור צריך לקחת כ 10 ימים לפני המחזור שעתיד להגיע ולהמשיך אותו עד שאת רוצה לקבל מחזור. אם אין לךמספיק כדורים חיזרי לרופא הנשים שלך לקבל מרשם נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יאז מול יאז פלוסדנה31/10/2016
האם יתכן שביאז פלוס אחווה תופעות לוואי וביאז הרגיל לא?
התופעות לוואי הן
עייפות
כאבי חזה- רגישות שלא חולפת
אקנה
עלייה במשקל
(מדובר בנטילה של 5 חודשים)
לעומת ביאז הרגיל שלא חוויתי
ושאלתי השנייה, מה השוני בניהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאז
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2016לא קשור לשנוי של יאז פלוס ששם התוספת היא רק של חומצה פולית שזה סוג של ויטמין
פני לרופא הנשים לשקול החלפת גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, גם אני חשבתי כך אבל
*****01/11/2016הרופא אמר לי לחזור לגלולות היאז הרגילות
כי הם לא עשו לי תופעות לוואי.
האם זה הגיוני שגלולת היאז פלוס עושה לי רע
למרות שזה רק ויטמין?
ואם אחזור ליאז הרגיל הכל יחלוף?
או שלדעתך למרות שבעבר גלולת יאז הייתה טובה לי, פתאום היא לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)