מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי יבלות קטנותבר23/10/2016
שלום
יש לי מעין יבלות קטנטנות, בליטות
רופא אחד חשב שאולי זו קונדילומה ונתן לי פרימוד וכשלא ראיתי שינוי הגעתי לרופא אחר שאמר שהוא לא חושב שזו קונדילומה ונתן לי זובירקס
אני לא בטוחה האם יש שינוי (יום אחד זה נראה שיש ויום אחרי שלא) מה עוד זה יכול להיות ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016אם יש ספק בקשי הפניה לבדיקה שנקראת וולווסקופיה שמסתכלים בהגדלה על אזור היבלות ויראו בברור מה טיבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחה של גלולת יאזמרב23/10/2016
ביתי לוקחת גלולות יאז. שכחה לקחת 2 גלולות בשבוע הראשון של הגלולות וקיימה יחסים בשבוע שלפני ששכחה.
האם סיכון להריון ואיך תדע אם ממשיכה לקחת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכחה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016לא אמורה להיות בעיה עם יחסי המין שבוע לפני אבל היא אינה מוגנת עכשיו שבועיים
לפני סוףמ החפיסה שתעשה בדיקת שתן לשלול הריון ליתר בטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיכחה
מרב29/10/2016היי שוב,
אודה על הבהרת התשובה שלך ומעדכנת: לפי מה שהיה כתוב בנייר של היאז, אם שכחה יותר מיומיים וקיימה יחסים בשבוע שלפני השכחה, יש סיכוי להריון. הבנו שהיא בחלון האפשרי למנוע הריון אם תיקח פוסטינור וזה מה שהחלטנו שתעשה.
מובן שהיא משתמשת באמצעים נוספים בהמשך החודש.
מצד אחד את אומרת שלא אמורה להיות בעיה ומצד שני ממליצה שתעשה בדיקת הריון ליתר ביטחון. אשמח להבהרה האם נהגנו נכון ואם כך אנחנו אמורות לנהוג אם חו"ח תשכח שוב בעתיד. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות על גלולותשיר23/10/2016
שלום
1. באיזה מצבים שלשול חד פעמי מסכן את יעילות הגלולה? היה לי שלשול לאחר כ8 שעות מנטילת הגלולה, עליי לחשוש ?
2. האם הקאה מסכנת את הגלולה?
מה החוקים לגבי 2 מקרים אלו? איזה טווח אני יודעת שזה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול אחרי נטילת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016הקאה בטווח של 4 שעות מנטילת הגלולה יכולה לפגוע בספיגה שלה שלשול בודד אחרי 8 שעות לא בהכרח יפגע
אבל אם יש ספק תמיד עדיף להוסיף עוד אמצעי מניעה לשבועיים אחרי זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כן אשמח למייל שלי תודהלימור23/10/2016
סובלת מדימומים המחזור קשים ביותר
במצב שאין שליטה מתלכלכת מאוד
מחליפה כל רבע שעה תחבושת מלאה
גם המיטה מתלכלכת
לא יוצאת מהבית לרגע במשך שלושה ארבעה ימים
ובנוסף המחזור מלווה בגושים
התקנתי התקן מירנה לאחר חודש הוא יצא לבד
מה עושים ?
לא יודעת עם יש קשר לכאבי ראש חזקים כמו מתיחות בצידי הראש
וכאבים חזקים בצד ימין מהגב התחתון
גם לא בזמן המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום כבד
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2016לא ניתץן לתת יעוץ רפואי פני לרופא הנשים שלך לבדיקה ולהערכה חוזרת
את צריכה לעשות ברור כאב ראש ואולטראסאונד אגני בנוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת מיקרולוט להמתין לאחר מחזור?מיטל22/10/2016
שלום
אני נוטלת גלולת מיקרולוט באופן קבוע 3 שנים מאז ההריון האחרון. אני שומרת נידה. והחודש טבלתי יום לפני ערב כיפור. קימנו יחסים יום לפני ובצאת הצום. ביום כיפור לא לקחתי גלולה רק בצאת הצום .
לפי אפליקציית לוח השנה שלי הביוץ יוצא ביום כיפור(קיבלתי מחזור ביום שלישי 27/9 ) האם יש סיכוי להריון והאם להמשיך לקחת גלולות או להמתין לקבלת המחזור ואז להמשיך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרולוט
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2016אם עשית עם המיקרולוט הפסקה יותר מ3 שעות איינך מוגנת מהריון. המשיכי את הגלולות ועשי בדיקת שתן להריון בסוף החפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין כשיש ציסטה בשחלהתום21/10/2016
יש לי ציסטה בגודל 6.5 ס"מ בשחלה השמאלית (במעקב כבר חודשיים). חבר שלי מסרב לקיים איתי יחסי מין עד שתעלם הציסטה, הוא מפחד שהוא יגרום לי לנזק (וגם קצת נגעל כנראה...). האם יש ממה לחשוש? סקס יכול להרע את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2016יחסי מין עם חדירה עמוקה יכולים לגרום לקרע בציסטה ודימום
מציעה לקיים יחסי מין עם חדירה שטחית או ללא חדירה עד שהבעיה תפתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לאחר נטילת גלולהדנה21/10/2016
מועדים לשמחה :-) ברצוני לשאול אותך : אתמול היה לי שלשול מימי, אך לאחר כ7 שעות ממועד נטילת הגלולות.. האם זה משפיע על הגלולות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2016יכול פגוע בספיגת הגלולות הוסיפי עוד אמצעי מניעה לשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ווסתי אשמח לעזרהרונית19/10/2016
שלום.
מזה כשבוע וחצי יש לי מחזור בעייתי. ולפני כמה ימים התחיל לי עם גושים. ולצערי הרבה הרבה גושים גדולים.
הייתי אצל רופא נשים הפנה אותי למיון נשים. ושם להגיד בעדינות לא התייחסו לעניין של הגושים המרובים והגדולים שיש לי. קיבלתי טיפול 2 סוגי כדורים. אחד provera. והשני הקסאקפרון.
למה מביאים לי את הכדור provera. אם הוא גורם למחזור.
האם זה בסדר לקחת את שניהם?
למה זה קורה שיש ככה את הגושים?
אשמח לכל תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וסתי
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2016הקרסקפרון עוצר את הדימום הכבד ואילו הפרוברה אני מאמינה שניתנה לאחר בדיקה שלך שהראתה שרירית רחם מעובה
לא יכולה לתת לך תשובה מדויקת ללא קבלת כל הפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית28/10/2016בדיקה לא הצליחו כל כך לראות את הרחם באולטרסאונד חיצוני, כמה שהשלפוחית היתה מלאה.
אשמח לדעת אילו עוד פרטים את צריכה.
גם מה שלא מובן הכדור הקרסקפרון, צריך פעול מהר, וגם אחרי שנטלתי 5 ימים כפי שאמרו עדין נשארו דימומים, אומנם בלי גושים אבל עדיין דימומים עד לאתמול שפסק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016חיזרי להמשך ברור אצל רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיכנס להריון שוב אחרי שני פגיםחן18/10/2016
שלום וברכה ,לפני שנה ושבע חודשים ילדתי את הבן שלי בניתוח קיסרי בשבוע 33 פג
ואחרי ארבע חודשים נכנסתי שוב להריון אחרי ארבע חודשים ילדתי את ביתי בשבוע 36 במשקל נמוך 1940,
אחרי חצי שנה שאני לוקחת נוברינג
אני רוצה להיכנס שוב להריון האם כדאי ?
אני עכשיו בודקת לגבי ההריונות הקודמים שלי
למה שתיהם פגים ונולדו קטנים
אשמח שתענו לי בהקדם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2016מציעה לך לסיים קודם כל את הברור לפגות ואז להפסיק עם הנובהרינג ולהכנס להריון
כמובן ביעוץ עם רופא הנשים המטפל בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהתחיל באמצע חבילת גלולות וממשיך 3 שבועותנועה18/10/2016
שלום רב, אני לוקחת גלולות מינס כבר 5 שנים ומאוד מרוצה. מדי פעם אני מחברת חבילות כדי לדלג על מחזור (בהתייעצות רופא הבנתי שזה בסדר). אף פעם לא הייתה לי עם זה בעיה, אך החודש, לאחר חיבור חבילות התחילו לי הפרשות חומות כמו בסוף מחזור מאמצע השבוע הראשון של החבילה. זה המשיך כשבועיים וחצי ועכשיו הפך ממש לדימום. האם זה תקין? אני אמורה מחר להתחיל את הגלולות הלבנות בכדי לקבל מחזור- להמשיך כרגיל עם רצף החבילות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור תחת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2016מציעה לך החודש לא לחבר חפיסות תני אפשרות ל4 ימים הפסקה וקבלת מחזור
במידה והדימום ימשיך גם בחפיסה הבאה פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאז, האם זה בסדר ותקין או שלא?שירה18/10/2016
אשמח לדעת האם זה תקין, קיבלתי מחזור ביום של תחילת החפיסה החדשה ולא במהלך 4 גלולות הדמה, אתמול נטלתי את גלולה מס 1.. והבוקר אני רואה רק הכתמות.. האם זה בסדר ? שמתי לב תמיד שאני לוקחת את הגלולה הראשונה המחזור מתמעט וכמעט מפסיק.. (האם זה בסדר שהיה אתמול דימום והיום כמעט שנפסק?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאז
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2016תקין
יכול להיות שינויים מחודש לחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחוזר לאחר הפסקת גלולותמיכל18/10/2016
שלום רב,
אני בת 37 והפסקתי לקחת גלולות לאחר 4 שנים . המחזור מאחר לי כבר ב-10 ימים .
עשיתי בדיקת הריון יצא שלילי .
האם זה נורמלי ? מתי זה יסתדר ? והאם כדאי כבר לגשת לרופאת נשים ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
ד``ר ליאורה אברמוב18/10/2016נורמלי שהמחזור יהיה משובש בחודשים הראשונים לאחר הפסקת גלולות. אם לא לקבתי מחזור בשבועיים הקרובים פני לרופאת הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר ציטוטקטל17/10/2016
שלום רב, בתאריך 9.9.16 קיבלתי 4 כדורי ציטוטק דרך הנרתיק בגלל שהעובר לא התפתח , הייתי בשבוע 8 . חזרתי לבית חולים לאחר יומיים אמרו לי ששק ההריון יצא טך יש עדיין כמות גדולה מאוד של דם ויש לקחת מנה שנייה דרך הפה , לאחר המנה הזו היה דימום כבד מאוד במשך שבועיים וחצי . היום אני חודש ושבוע לאחר נטילת הציטוטק והמחזור לא הגיע . האם תקין ? מתי אמורים לקבל מחזור? יכול להיות שאני בהריון שוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר ציטוטק
ד``ר ליאורה אברמוב18/10/2016יכול להיותשיתאחר קצת המחזור בשבועיים לאחר שדיממת הרבה זמן
אם קיימת יחסי מין ללא אמצעי הגנה בהחלט כדאי לעשות בדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון שלושה ימים לאחר היסטרוסקופיהשני16/10/2016
שלום, עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת שאריות לאחר הפלה נדחית וטיפול בציטוטק. רק שלושה ימים לאחר שעברתי את ההיסטרוסקופיה, התחלתי לקחת כדורי פרוגילוטון. האם התרופה עדיין תגן עלי מפני הידבקויות אפילו שנלקחה רק לאחר שלושה ימים מהניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון
ד``ר ליאורה אברמוב18/10/2016מאמינה שכן אבל התיעצי עם הרופא שמטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות ממליאן ליאזמאיה16/10/2016
שלום ע"פ המלצת הרופא לאחר לקיחת גלולות מליאן החלפתי לגלולות יאז . אני בימי הפסקה של החפיסה החדשה של יאז ואני ביום השני של ההפסקה ועדיין לא קיבלתי מחזור . הכאבי מחזור קיימים אך אין דימום . אשמח לתשובה שתעזור לי להבין מה קורה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב18/10/2016הדימום יכול להגיע בימים הבאים כשתהיי תחת החפיסה החדשה של היאז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)