מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות עזרה דחופהרוני10/10/2016
היי, אני לוקחת גלולות מינס, מתחילת החפיסה אין לי שעה קבועה לגמרי ללקיחת הגלולה, אלא בין 21:00-23:30 פחות או יותר. היו ימים החודש שלקחתי ב21:00 ובימים האחרונים לקחתי יותר לכיוון 23:30. הבוקר קמתי ב9:20 ולקחתי מהר גלולה כי שכחתי לילה קודם (הגלולה ה17 החפיסה). ביום שלפני זה לקחתי את הגלולה בשעה 23:30 בערך. האם זה נחשב איחור של 12 שעות או פחות?
השאלה שלי, אם אין שעה מדוייקת לגמרי, האיחור נקבע לפי הגלולה הראשונה או לפני הגלולה של יום לפני האיחור?
האם אני מוגנת ? תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
דר` ליאורה אברמוב16/10/2016אם לא עברו יותר מ12 שעות מלקיחת הגלולה האחרונה את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי שלא הגיע לנערה בת 12 +מיקה09/10/2016
בתיקבלה מחזור חודשיים עכשו עברו כבר 38 ימים ועדין לא קבלה .היא בת 12 ו10 חודשים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי שלא הגיע לנערה בת 12 + - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016יכול להיות שבושים בשנה הראשונה לקבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ברחם וגוש בצד השמאלי בבטן התחתונהאודליה09/10/2016
שלום, אני בת 35 + 2. סובלת בשנתיים וחצי האחרונות ממיומה ברחם(גודל 6×7) הגורמת לדימומים חזקים ביותר בימי המחזור.
בחודש האחרון אני מרגישה ממש בדקות הראשונות של ההתעוררות בבוקר, גוש די קשה בצד השמאלי בבטן התחתונה. זה גם נראה לעין ודי מטריד אותי. במהלך היום הכל תקין ואין זכר לגוש. זה קורה בשעות הבוקר או אחרי שכיבה ממושכת כמו בשבתות.
יש לי תור לרופא נשים אבל רק בעוד חודש. הייתי רוצה להסיר דאגה מליבי ולשמוע מה זה יכול להיות והאם יש קשר למיומה הממוקמת בצד השמאלי בדופן הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה ברחם וגוש בצד השמאלי בבטן התחתונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016יכול להיות אבל אי אפשר לתת אבחנה ללא בדיקה שלך ולכן המתיני לבדיקת רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת פוליפ מהרחם לפני שלושה שבועותת.08/10/2016
שלום. עברתי לפני 3 שבועות הסרת פוליפ מהרחם. יום לפני הניתוח ו-התחלתי לקחת אנטיביוטיקה כי אני מאוד רגישה באזור וכדי למנוע דלקות וסיבוכים. עוד בזמן שלקחתי את האנטיביוטיקה הרגשתי כאילו ששורף לי מבפנים אבל ייחסתי זאת לתהליך שעברתי. אחרי שסיימתי את האנטיביוטיקה שרף לי נורא ברמה שלא יכולתי ללכת עם מכנסיים או לשבת אז קיבלתי טיפול נגד פטריה בכדורים בלבד כי אסור לי להכניס שום דבר פנימה. זה לא עזר. קיבלתי טיפול נוסף לפטריה בשילוב של מריחת קרם חיצוני בלבד. זה גם לא עוזר לי ועדיין מאוד שורף לי בפנים. מה עושים? אגב, אחרי הכריתה אמרו לי לא לשטוף את האזטר פנימית שלושה שבועות.
זה מסתכל מאוד, כואב מאוד ומפריע לי לנהל אורח חיים תקין. תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת פוליפ מהרחם לפני שלושה שבועות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016פני לבדיקת רופא נשים אי אשפר לתת אבחנה וטיפול דרך האינטרנ ט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור Primolut Nor מינון לצורך קבלת ווסת עבור PCOדולי07/10/2016
היי
בת 29, עם שחלות פוליצסטיות. לא מקבלת מחזור כלל, רק אם נוטלת גלולות
ביקשתי להפסיק גלולות ולעבור לפרימולוט נור Primolut Nor
מאחר ולקחתי את התרופה מזמן מבית המרקחת וחיכיתי כדי לראות אם מקבלת מחזור (לא קיבלתי, עברה חצי שנה אני לא זוכרת מה המינון שאני צריכה לקחת ולכמה זמן בשביל לקבל מחזור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור Primolut Nor מינון לצורך קבלת ווסת עבור PCO - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016שבוע
פעמיים ביום כדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטן התחתונה בזמן ביוץsaru07/10/2016
אני בת 32, כ-17 חודשים אחרי לידה, עם הנקה מלאה. לפני כארבע חודשים הפסקתי להניק ומאז התחלתי לקבל מחזור סדיר (בזמן ההנקה אני לא מקבלת מחזור בכלל). אני לא משתמשת באמצעי מניעה כלשהם.
בזמן שלהערכתי הוא זמן הביוץ אני סובלת מכאב בבטן התחתונה בצד ימין. הנמשך כ-24 שעות. (עם עליות ומורדות בעוצמת הכאב, אך קיים כל הזמן)
זוהי תופעה שמעולם לא הייתה קיימת אצלי.
האם מדובר בתופעה נורמלית? או שעלי לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבטן התחתונה בזמן ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016תופעה נורמלית אבל בכל מקרה פני לרופא נשים לשלולת בעיות רפואיות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת כחצי שנה ממעגל מחלתי בנרתיק ואין פתרוןאולה06/10/2016
היי , אני כחצי שנה סובלת מבעיות שבות וחוזרות בנרתיק שלי,התרביות יוצאות שליליות אבל עדיין שורף לי לעשות פיפי כרגע.הבעיות בנרתיק מגיעות בתורות הייתה לי פטריה וכשהיא התרפאה ואני ניסיתי לקיים יחסי מין אני קיבלתי דלקת בשתן וכשנעלמה הדלקת חוזרת הפטריה ןככה זה במעגל בלתי פוסק כבר כחצי שנה. אני שותה כדורי פרובויוטיקה כדורי חמוציות , באופן מתמיד לאחר קיום יחסי מין הייתי הולכת לעשות פיפי ישר אחרי . בגל שסבלתי כל הרבה מבעיות בשתן הפכתי למודעת לכל מה שצריך לעשות כדי להמנע . כנל בנוגע לכל הטיפולים שהיו לי נגד הפטריה. אני כבר נואשת כל טיפול לא עוזר לי זה הורס לי את המערכת יחסים אני לא מקיימת יחסי מין באופן נורמאלי כבר כחצי שנה . בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת כחצי שנה ממעגל מחלתי בנרתיק ואין פתרון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016קשה לתת לך אבחנה ויעוץ טיפול דרך האינטרנט לבעיה ממושכת שכזו
צריך לבדוק אותך עם כל החומר הרפואי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף גלולות לטבעת נובה רינג.שירה06/10/2016
היי, אני לוקחת בשל כולסטרול גבוה טבעת נובה רינג.
אני נמצאת בחו״ל ושכחתי לקחת טבעת חדשה לפני שנסעתי.
פה לא קיימת הטבעת בבתי המרקחת. האם יש גלולות שאוכל לקחת החודש שיש להן מינון דומה? (יסמין? יאז? או משהו אחר?)
תודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף גלולות לטבעת נובה רינג. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016צריך מרשם לקנות גלולות ואין שום גלולה שמקבילה ממש לנובהרינג למעט המינס שמבחינת רמות אסדטרוגן היא הכי נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בIUD לאחר וולבודיניה עקב OCיעל06/10/2016
שלום,
בעבר נטלתי גלולות למניעת הריון וכעבור תקופה מסויימת התחלתי לסבול מכאבים עזים באזור הפות והנרתיק, כאבים בחדירה, בהכנסת טמפון וכן גרד והפרשות. זיהום חיידקי או פטרייתי וכן UTI נשללו פעמים רבות ולאחר בירור עלתה האבחנה של וולבו-וגינטיס/וולבודיניה. הפסקתי את הגלולות ולאחר תהליך שיקומי משולב ומספר שנים ללא גלולות (אני כעת יותר מ10 שנים ללא גלולות), מצבי השתפר מאוד.
לאחרונה אובחנתי כסובלת מאנדומטריוזיס והוצע לי טיפול בIUD מסוג מירנה. למרות שמדובר בהפרשה "מקומית" של פרוגסטרון, ספרות מקצועית מראה ירידה במספר הקולטנים ההורמונליים ברקמות הוגינליות גם במטופלות עם מירנה. מצאתי גם שכ10% מהמשתמשות במירנה סבלו מוגינטיס (כך עפ"י תיאור תופעות הלוואי באתר של ההתקן).
מחד, אני מעוניינת מאוד בטיפול ביכול להקל על האנדומטריוזיס ממנו אני סובלת, אך מאידך - מפחדת מאוד מחזרה של הוולבודיניה (אציין שהדבר פגע מאוד באיכות החיים שלי). האם קיים מידע בנושא זה? האם עצם העובדה שפיתחתי וגיניטיס תחת טיפול בגלולות יכול להוות גורם סיכון לוגיניטיס עקב התקנת מירנה?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בIUD לאחר וולבודיניה עקב OC - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016הטיפול באנדומטריוזיס הוא הורמונלי אם את לא מעונינת בהורמונים האופציה הטובה ביותר היא המירנה נראה לי ולקחת את הסכון. לכל טיפול תמיד יהיו יתרונות וחסרונות וההחלטה בסופו של דבר היא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אוביטרל-מחכה לתשובה בבקשה,תודהדנה06/10/2016
שלום
לקחתי אוביטרל ב-21.9
ועדיין לא קיבלתי מחזור,ידוע לי שצריך לקבל בין ה-12 -14 ימים לאחר מכן,אני ביום ה-16 זה הגיוני?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אוביטרל-מחכה לתשובה בבקשה,תודה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016עשי בדיקת שתן להריון ואם לא בהריון פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בנרתיק ותכיפות במתן שתן מזה חודשמיקי06/10/2016
שלום רב,
מרגישה קצת מיואשת. מזו תקופה של חודש וקצת אני סובלת מהתסמינים הנ''ל וקיבלתי טיפולים של קלוטרי, מנה אחת של פלוקנול, נרות פלג'יל וזה לא עזר. ונעשתה בדיקת תרבית שתן לדלקת שיצאה תקינה. רופא הנשים שלח לבדיקת דגימה מהנרתיק שיצאה תקינה ללא רבב וגם בדיקת שתן לקלמידיה שיצאה תקינה. התסמינים המשיכו להציק ולכן הוא נתן בנוסף שתי מנות של פרוטוציד ו6 נרות קלוטרי. התסמינים עדיין ממשיכים להציק, הרופא בחופשה אז הלכתי לרופא משפחה שנתן שוב נרות פלג'יל ומונורול. האם זה סוף סוף יפתור אותי מהצריבה והתכיפות במתן שתן? חשוב לציין שלא מקיימת יחסי מין כרגע.
מודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בנרתיק ותכיפות במתן שתן מזה חודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016לפעמים הבעיה היא לא זהומית אלא גרוי בפתח הנרתיק שמשפיע על צריבה וגירוי להשתנה
אם כל התרביות שליליות ואת לא מגיבה לטיפולים כדאי לחזור לרופא הנשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה אדומה לאחר יחסי מיןקרן05/10/2016
היי
שמי קרן ואני בת 22
לפני 3 ימים, קיימתי יחסי מין לא מוגנים.(ביום ראשון ועכשיו רביעי)
זה החודש הראשון שאני לוקחת בו גלולות, לאחר נפסקה של כ8 חודשים...
בכל אופן המחזור אמור להגיע ב13 לחודש, וביינתים לא היה כל דימום למרות שמדובר בחודש ראשון עם גלולות יאז לאחר הפסקה ממושכת . ( בפעם הראשונה לפני 3 שנים שלקחתי גלולות היה לי דימום 10 ימים)!
בכל אופן היייתי עכשיו בשירותים ופתאום ראיתי הםרשה חומה אדומה, דומה לדם מיובש .
האם זו יכולה להיות מחלת מין כתוצאה מיחסים לא מוגנים?
או שאולי זה קשור לגלולות?
אמורנ לקבל ב13..היום ה5..
תודה..מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה אדומה לאחר יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2016לא יודעת לומר לך מה מקור הדימום
יכול להיות פציעה של הנרתיק או צוואר הרחם כתוצאה מיחסי מין או דמם בגלל הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחקר החדש על הקשר בין גלולות לדיכאוןעמית05/10/2016
שלום
קראתי על מחקר כזה ואני מודאגת בקשר לבתי בת ה 15 שנוטלת גלולות YAZ לטיפול במחזור ולאקנה.... מה דעתכם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחקר החדש על הקשר בין גלולות לדיכאון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/10/2016אחוז נמוך של הבנות שנוטלות גלולות נכנסות לדכאון התגובה מאוד אידבידואלית והגלולות הספציפיות האלו לאקנה מצוינות. תהיי עם אצבע על הדופק ותראי מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי חפיסת גלולות לפני הזמן, מה לעשותשירה04/10/2016
שלום, אני לוקחת יאז והתחלתי חפיסה חדשה בטעות יום לפני,
לא קבלתי מחזור ואני כבר 4 גלולות לתוך החפיסה.
האם להמשיך ליטול כרגיל או להפסיק, לקבל מחזור ואז להתחיל חפיסה חדשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלתי חפיסת גלולות לפני הזמן, מה לעשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/10/2016אם אין חשש להריון המשיכי כרגיל והתעלמי מענין המחזור. אם חוששת מהריון עשי בדיקת שתן ביתית לשלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור באמצעות הורמונים לקראת חתונהאנונימי04/10/2016
שלום,
אני מתחתנת בקרוב ואמורה להיות במחזור בחתונה. עבורי זה לא בעייתי, אבל עבור המקווה כן.
אני מטופלת בטיפולים ביולוגיים עקב דלקת מפרקים, סובלת מווסטיבוליטיס (ולכן גם לא נוטלת גלולות).
רופאת נשים המליצה לי על נטילת כדורי פרוגסטרון (פעמיים ביום) מהיום ה 19 לאחר קבלת הווסת בחודש שלפני החתונה ולהפסיק את הכדורים רק כאשר אני מעוניינת לקבל מחזור. יוצא שאצטרך לקחת את הכדורים במשך כ- 20 יום.
אני מעט חוששת מתופעות הלוואי - השמנה, מצבי רוח, פצעים. ומהחמרה של הווסטיבוליטיס. האם יש ממה לחשוש או שאין תופעות לוואי בלקיחת הורמונים לתקופת זמן כה קצרה? והאם יש דרך אחרת, נטולת תופעות לוואי, לדחיית מחזור?
תודה רבה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור באמצעות הורמונים לקראת חתונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/10/2016הדרך היחידה לדחית מחזור היא כדורי פרוגסטרון.
נקווה שלא יהיו לך תופעות לואי מהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)