מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגרינות בזמן מחזור או סמוך להםעדי30/10/2016
מגרינות בזמן מחזור או סמוך להם כולל שלישולים והקאות ממה זה נובע ואיך ניתן למנוע את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2016התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי המשך ברור וטיפול בנושא
יכול להיות שגלולות למניעת הריון יוכלו להקל על תופעות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש איזה דרך להקל על זה
עדי01/11/2016במידה ואני לא לוקחת גלולות אולי
תזונה התור לרופאת נשים שלי יכול לקחת חצי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר כמה שאלותמירי29/10/2016
שלום,
אני בת 49. סובלת ממיגרינה כרונית. משתמשת במירנה כ- 10 שנים (פעם שנייה) וצריכה להוציאה עוד כחצי שנה.
לפי חוו"ד הנוירולוג שלי, התגברות המיגרנות לאחרונה, קשורה בשינויים הורמונאליים. הוא המליץ לי להוציא את המירנה, להמתין כמה חודשים ולבחון אם אני צריכה איזון הורמונאלי תרופתי.
שתי שאלות:
1. מה המשמעויות של טיפול כזה?
2. אילו אמצעי מניעה עומדים לרשותי בגילי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2016כשתוציאי את המירנה אפשר יהיה לעשות לך הערכה הורמונלית ולראות אם את זקוקה עדיין לאמצעי מניעה והאם נכנסת לגיל מעבר כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מועד קבלת וסתענבל29/10/2016
שלום, אני נוטלת גלולות באופן קבוע ומתחילה חפיסה בימי ד'. מכיוון שרציתי לדחות את מועד קבלת הווסת *בימים בודדים*, המשכתי עד כה ליטול 3 גלולות מהחפיסה הבאה וברצוני להפסיק ולהמתין להופעת הדימום. שאלתי היא האם אני עדיין מוגנת מפני הריון? או שמא צריכה להמשיך לקחת את כל החפיסה הבאה (כלומר "לדלג" על דימום) כדי להמשיך להיות מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2016אין שום בעיה לקחת עוד מספר ימים גלולות ואז לעשות שבוע הפסקה ולחזור לחפיסה חדשה ביום השמיני כרגיל
את ממשיכה להיות מוגנת כל עוד ההפסקה היא לא יותר מ7 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתית לאחר הפלהלי27/10/2016
שלום ד״ר,
היום עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית, כיוון שעברתי הפלה לפני חודשיים עם ציטוטק והיה חשש שנשארה שארית. הבדיקה יצאה תקינה. יש לי קצת כאבים דמויי כאב מחזור וקצת דימום חלש. האם זה נורמלי ויעבור? ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016נורמלי לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
לי29/10/2016תודה ד״ר על התשובה. האם אפשר לקיים יחסים במטרה להרות עכשיו? יש האומרים שצריך לחכות שבועיים אבל הרופא אמר שכן אפשר אפילו באותו יום של הבדיקה.והדימום פסק רק קצת מדי פעם כואב. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים בשבוע הפסקה מגלולותאנונימי27/10/2016
שלום, אני לוקחת גלולות מליאן על בסיס 21 ושבוע הפסקה . השאלה שלי היא אם ניתן לקיים יחסי מין בשבוע הפסקה ללא חשש? אם כן, יש ימים מסויימים בשבוע שאי אפשר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע הפסקה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016כל עוד את ב7 ימי הפסקה ולא יותר את מוגנת גם בשבוע הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט כדי לקבל מחזורשיר27/10/2016
היי
לקחתי 5 ימים פעמיים ביום, סיימתי לפני שבוע וטרם קיבלתי מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוטנור
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016חיזרי לרופא הנשים שלך להמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהנרתיק זמן ממשוךמישהי26/10/2016
שלום וברכה!
עברתי ניתוח אבצס ברטולין ניקזו לי 6 ס"מ מוגלה. לאחר שבוע בוצע ניקוז נוסף בניתוח עקב המשך היווצרות מוגלה.
לקחתי אנטיביוטיקה שבועיים. ושטיפות פולידין. האבצס עבר כמעט לגמרי. אבל משהו כמו שבוע וחצי יש לי הפרשות בלתי סבירות מהנרתיק - לבן וצהוב. בכמויות מציק מאוד וקצת מעלה חששות.
הנני רווקה...
אשמח לקבל תשובה למייל ממה זה נגרם ואיך אני פותרת את זה בהקדם. תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016דורש בדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה מה לעשות?אנוני26/10/2016
היי,אני כרגע במחזור..
הייתי אמורה להתחיל חפיסה חדשה אתמול(יום שלישי) ושכחתי לקחת את הגלולה הראשונה.
קיימתי יחסי מין ביום שישי האם זה מהווה בעיה?
האם כדאי להתחיל את החפיסה מהיום או לקחת כבר את שתי הגלולות יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016בעקרון אם לא התחלת במועד את החפיסה החדשה אינך מוגנת בשבועיים הקרובים ועליך להוסיף עוד אמצעי מניעה את צריכה להתחיל את החפיסה ביום הבא אין טעם בלקחת 2 גלולות בבת אחת אם עברו יותר מ12 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליונה חזקים במחזורעדנה26/10/2016
שלום,
בחודשים האחרונים בימים הראשונים של המחזור יש לי כאבי בטן עליונה חזקים בעיקר במרכז ובשמאל, יחסית מתחת לצלעות (בקיבה?). זאת ללא קשר לכאבי הבטן התחתונה הרגילים. ברקע אנדומטריוזיס, אינני נוטלת גלולות.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? הכאבים די משביתים אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016פני לברור רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון ב2 מצביםא25/10/2016
שלום, אני בת 35 ומנסה להיכנס להריון. בסקס בן זוגי גמר כשהייתי מעליו, ולאחר 4 שעות בערך נכנסתי להתקלח לפני העבודה ושטפתי ממש טוב את הנרתיק מבפנים במקלחת. האם משהו משני המצבים האלו (כשאני מעליו ואז מקלחת יסודית מבפנים לאחר 4 שעות) יהרוס את הסיכוי להריון? אשמח לתשובה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016תנוחות לא משנה אבל לא הייתי מציעה לעשות שטיפה נרתיקית זה מוריד את הסכוי להריון למרות שהסבוי הגדול ביותר להריון הוא מיד אחרי השפיכה ואחר כך הזרעונים שנשארים בנרתיק מתים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה וכאבים בבטן התחתונהניני25/10/2016
שלום רב
אני סובלת כשבוע מכאבים בבטן התחתונה, כאבים דמויי כאבי מחזור חלשים אך מאוד טורדניים, והפרשות מימיות ללא ריח.
הלכתי היום בחירום לגניקולוג שלי והוא בדק ואמר לי שכנראה יש לי סוג של ציסטה ברחם ושוהא גילה את זה "על הדרך". הוא סבור שמה שאני מרגישה זה כאבים בגלל פטריה ונתן לי כדור טריקאן להעביר את זה.
בנוסף הוא שלח אותי לבדיקת אולטרה סאונד יסודית בבית החולים על מנת לבדוק את הציסטה.
אבל לא נשמע לי הגיוני שאני מייצרת הרבה הפרשות מימיות וחשה כאבים כאלה רק בגלל פטריה אני די משוכנעת שזה קשור לציסטה, למרות מה שהרופא אומר.
היום אני חושבת לעצמי כמה זמן יעבור עד שיטפלו בזה כי הכאבים שלי רק מתגברים ונהיים יותר תכופים. זה קצת מלחיץ אותי.
הוא כתב בהפניה "מרקרים שחלתיים והפניה להדמיה ביחידה". מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016מרקרים שחלתיים זה בדיקת דם שבודקת האם הציסטה היא שפירה
לגבי שאר הבדיקות צריך לחכות לתוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולה בימי המחזורדנה25/10/2016
שלום, אני משתמשת בגלולות יאז ולא הייתה לי חפיסת גלולות בימים הראשונים של המחזור. היום אני ביום הרבעי של המחזור ויש לי חפיסה רציתי לדעת מה לעשות?האם לקחת גלולה והלהתחיל את החפיסה?לקחת כמה גלולות?לחכות לחודש הבא?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016התחילי את החפיסה כרגיל אבל אינך מוגנת בשבועיים הראשונים לשימוש שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור הפרשות ומחזורקרנושה25/10/2016
המחזור שלי אומנם מגיע כל 28 יום אך הדימום אינו סדיר. כלומר, ארבעה ימים יש לי הפרשות חומות ולאחר מכן שבוע של מחזור חזק ושוב שלושה ימים הפרשות חומות. רופא נשים נתן לי פרימולוט נור וביקש לקחת ביום הראשון לדימום למשך 21 יום. אכן התחילו לי ההפרשות החומות, התחלתי ליטול את הכדורים שממש גורמים לי למיגרנה חזקה ובחילות. יש לציין שאני רוצה להיכנס גם להריון. האם להמשיך ליטול אותן למרות כאבי הראש החזקים? מה בעצם הגלולות האלה עושות? האם יפגעו בסיכוי להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוטנור
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016לא ניתן להכנס איתן להריון ואם גורמות לך לכאבי ראש חזקים הפסיקי וחיזרי לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור ביחד עם נטילת גלולותמיכל25/10/2016
שלום,
אני בת 35, אמא לשניים.
לאחר מס שנים ללא גלולות, חזרתי להשתמש במרסילון לפני כשנה. אף פעם לא פספסתי גלולה, המחזור תמיד הגיע כ-3 ימים לאחר סיום החבילה.
שמתי לב שלאחרונה המחזורים שלי מאד חלשים ובפעם האחרונה לא הופיע בכלל. ובנוסף הופיעו מס ימים הפרשות רבות הנראות כמוגלה צהובה-לבנה, אבל ללא דם בכלל.
אציין שיש לי מחסור ב-B12, אבל לוקחת תוסף.
האם להמשיך לקחת רגיל את הגלולות? מה הסיבה לאי הופעת המחזור? ומה הן ההפרשות? האם יש לבדוק זאת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016יכול להיות שמחזור מפסיק לחלוטין תחת גלולות
בכל מקרה פני לרופא הנשים שלך לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא מפסיק 12 ימיםמיכל25/10/2016
שלום, אני בת 26 (לא לוקחת גלולות ולא הייתי בהריון) ובדרך כלל המחזור שלי סדיר ונמשך 3-4 ימים, החודש הזה מתי שהמחזור היה צריך להגיע התחילו הפרשות חומות כאילו הוא הולך להגיע אבל לא וככה זה נמשך 12 ימים לאחר מכן המחזור הגיע אבל לא הפסיק הדימום ואני כבר 11 ימים מדממת (אחרי 12 ימים של הפרשות חומות ) סהכ 23 ימים. ממש מוזר..זה משהו חריג? או מה זה אומר? אשמח למענה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום ממושך
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2016יכול להיות הפרעה הורמונלית פני לרופא נשים להערכה ולברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)