מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפקטיביות של פוסטינור בזמן נטילת אטיביוטיקהשירלי14/11/2016
שלום
אתמול בת 21 קיימתי אתמול יחסי מין לא מוגנים עם חבר שלי.
האם אני יכולה לקחת פוסטינור בזמן שאני נוטלת אנטיביוטיקה בגלל סינוסיטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ופוסטינור
ד``ר ליאורה אברמוב16/11/2016גם אם האפקטיביות תרד מעט הרי שעדיף לקחת מאשר לא לקחת כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החסרת גלולת מניעה מיקרולוט אחת אחרי יחסי מיןאביבה14/11/2016
אני בת 45 ולוקחת באופן קבוע גלולות מניעה מסוג מיקרולוט (פרוגסטרון בלבד). עכשיו גיליתי שאתמול שכחתי לקחת את הגלולה היומית וחלפו 24 שעות (עכשיו לקחתי גלולה כרגיל).
אתמול בערב קיימתי יחסי מין ואיני רוצה להסתכן בהריון.
עד כמה מסוכנת החסרת הגלולה לגבי יחסי המין של אתמול?
האם ליתר בטחון כדאי לקחת פוסטינור? כמה זמן אחרי יחסי המין עוד ניתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרולוט
ד``ר ליאורה אברמוב16/11/2016בהחלט כדאי לקחת פוסטינור בנוסף הוא יעיל עד 72 שעות אחרי המשגל הלא מוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בהריון - סיכון לעובריא14/11/2016
האם המטומה בהריון מהווה גם סיכון להתפתחות העובר, (כך שגם אם ההריון ימשיך יתכנו בעיות בילד הנולד)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
ד``ר ליאורה אברמוב16/11/2016המטומה לא פוגעת מיבנית בהתפתחות העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס פנימי בפנים השפתיים הגדולות בפותקורני13/11/2016
שלום
מזה מספר חודשים אני סובלת מגוש אדום כואב ללא ראש לבן בפות בצד השמאלי ( הייתי אצל הרופאה שאמרה שלא מדובר בברוטולין) הגוש מופיע כשבוע אחרי המחזור מזה 4 חודשים כל פעם במקום אחר לפני חמישה חודשים היה פצע שנוצר ממריטת שיער בשעווה והרופאה ניקזה אותו ונתנה לי אנטיביוטיקה מאז עבר במקום וחוזר במקום אחר הייתי אצל 3 רופאים שהתייחסו לזה כמו חצקון עד שהיום הרופאה אמרה שאולי מדובר בהרפס ( מדובר בגוש ללא הפרשות כואב ומגרד וסגור) יכול להיות ואמרו לי להתעלם ונתנו משחות מרגיעות האם מדובר בהרפס? היא עשתה לי משטח ואמרה שיכול להיות שלא תהיה תשובה כי אין הפרשה
במקביל הציעה טיפול דרך הפה..
ממה נוצר האבצס? האם יכול להיעלם לבד? יכול להיות מתחבושות? לחות בפות? ( עקב ריבוי שיער לציין שאני גוזרת את השיער ומגלחת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס פנימי
קורן14/11/2016שלום שוב הייתי אצל רופאה שלא יודעת במה מדובר האם נראה כמו הרפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס
ד``ר ליאורה אברמוב16/11/2016לא ניתן להמליץ על טיפול ללא בדיקה ואבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שעה לקיחת הגלולהעדי13/11/2016
שלום רב, אני במשך שנה וחצי נוטלת גלולות בסביבות השעה 20.00. אני רוצה לשנות את מועד לקיחת הגלולה ולקחת אותה באופן קבוע במקום בערב בבוקר. איך משנים את מועד לקיחת הגלולה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מועד
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2016קחי יום אחד בערב ולמחרת בבקר ומכאן ואילך בבקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הדבקות בקונדילומה לאחר קיום יחסי מין באופן קבוע עם אדם נגועמאיה13/11/2016
שלום, יצאתי עם בחור חודשיים שאחרי הרבה מאוד פעמים ששכבנו עם קונדום הבחנתי שיש לו יבלת אחת על איבר המין. הלכנו לרופא שאישר שזו אכן קונדילומה וצרב לו את היבלת עם חנקן. אני בחורה בת 25 ולפני כמעט 5 שנים עשו לי את החיסון נגד וירוס הפפילומה מסוג גרדסיל. אני מתה מפחד שנדבקתי ולא מוכנים לעשות לי בדיקת pcr ל hpv מתוך טענה שזו בדיקה שעולה הרבה כסף לקופת החולים. מה הסיכויים שנדבקתי? כי אני אמנם מחוסנת אבל שכבנו אלף פעם בערך והבנתי שקונדום לא מגן מפני הידבקות. ובמידה ונדבקתי תוך כמה זמן יתחילו לצוץ יבלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון בגרדזיל
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2016אמור למנוע הדבקה ב2 הזנים השכיחים ביותר
גם אם חוסנת לפני 5 שנ ים ההגנה נשמרת
לגבי עיתוי והסבירות אי אפשר לתת לך תשובות מדויקות כי זה מאוד אינדבידואלי לאישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מגיע דימום בגלולות סיזוניק?תמרה12/11/2016
שלום
אני נוטלת גלולות סיזוניק.
כמה ימים לאחר תחילת לקיחת הגלולות הצהובות שבחפיסה, מגיע הדימום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2016יופיע לאחר 3 - 4 ימים
אבל יש מצב שלא יהיה דימום בכלל גם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולת מליאןשי12/11/2016
היי,
אני נוטלת מדי יום גלולת מליאן בשעה שמונה בערב בערך. ביום חמישי נטלתי את הגלולה בשעה שמונה וחמישה. עוד באותו יום קיימתי יחסים. ביום שישי שכחתי לקחת גלולה ולקחתי את הגלולה בבוקר יום שבת בשעה שמונה ועשרים (כלומר, עברו 12 שעות ורבע). האם עליי לקחת פוסטינור? כמו כן, מה עליי לעשות בהמשך החודש? מציינת כי מדובר בגלולה החמישית בחפיסה חדשה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2016מציעה כן לקחת פוסטינור ולהמשיך עם הגלולות כרגיל
יש מצב שיהיה דימום לא סדיר בגלל הפוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול ונטילת גלולת בלארהנטלי11/11/2016
שלום, התחלתי חפיסה חדשה אחרי שבוע ההפסקה ובגלולה הראשונה כעשרים דקות חצי שעה אחרי לקיחת הגלולה הראשונה לחפיסה החדשה שילשתי..בעלון כתוב לקחת גלולה נוספת..כמובן שלקחתי..האם עשיתי בסדר?האם אני מוגנת? הכל מתקצר ביום? מה קורה אם אני צריכה לקחת אחרי סוף החפיסה הזו ברצף חפיסה נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול וגלולה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2016מוגנת
תקבלי יום לפני הזמן עשי שבוע הפסקה וביום השמיני התחילי חפיסה חדשה או צרפי אין שום בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מליא ואנטיביוטיקה רפאפןמיר10/11/2016
היי
קיבלתי אנטיביוטיקה רפאפן פעמיים ביום ל10ימים
במהלך לקיחת האנטיביוטיקה התחלתי חבילת גלולות חדשה.
האם יש פגיעה ביעילות הגלולות?
סיימתי אתמול את האנטיביוטיקה מתי אהיה מוגנת שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2016ההגנה יורדת עם אנטיביוטיקה מציעה לך להמשיך לקחת קונדומים עוד כשבוע לפחות לאחר הפסקת האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולאחר שבוע
מיר13/11/2016ושבוע לאחר סיום האנטיביוטיקה אהיה מוגנת?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה
ד``ר ליאורה אברמוב16/11/2016כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גלולות לגגלולות הנקהשני10/11/2016
הי אני בת 42. שנים על גלולות אברה ומאוד מרוצה. לאחרונה הרופא שלי החליף לי לסרזט כי אמר שאלברה לא מומלץ לקחת אחרי גיל 40. הסרזט עושים לי ממש רע, השמנה, דכאון, חולשה, כאבים בבטן. אני מאוד רוצה לחזורל אלברה שממש עזר לי וסידר לי את כל הצד ההורמונלי. אבל הרופא לא מסכים כי זה מסוכן ויכול לעשות קרישי דם. אבל המצב העכשווי גם לא טוב. יש עיצה בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2016אפשר לנסות מיקקרולוט שזה פחות הורמונים מהסרזט ואולי לכן פחות תופעות לואי אין להחדיר התקן תוך רחמי כאמצעי מניעה
בהסכמת הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שני13/11/2016תודה על התשובה. בכל זאת אם ניתן לחזור לבלארה? יש לי שחלות פולציסטיות וההרגשה איתן היתה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
ד``ר ליאורה אברמוב16/11/2016בהתאם להנחיות רופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך הזמן להשפעת ציטוטקאופיר09/11/2016
ביום שני במהלך היום לקחתי 4 כדורי ציטוטק
לקח להם להינמס (בפה)
עד היום (יום רביעי) הגוף לא מגיב.
האם זה אומר שאצטרך לבצע גרידה נוספת?
או שיש סיכוי לווסת והרחם תתרוקן תוך כדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוטק
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2016חיזרי לבדיקת רופא נשים בתחילת שבוע הבא להמשך מעקב וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן נטילת גלולותניצן הדס09/11/2016
אני נוטלת גלולות מינס ואמורה לסיים מחר את החבילה (כלומר לקבל מחזור ביום שני). קיבלתי מחזור היום.
האם הדבר תקין?
אציין כי אני לוקחת אנטיביוטיקה החל כבר יומיים בשל עקירת שן בינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2016לקיחת אנטייביוטיקה יכולה להחליש ספיגת גלולות ובמקרה כזה לגרום לדימום ולהורדת ההגנה מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לעיכוב מחזור לפני חתונהאורית שקדי09/11/2016
הייי
אני אמורה לקבל מחזור ב6.12 ואני צריכה לדחות מחזור עד ה12.12 עקב חתונה ואני צריכה להיות נקיה לפני 7 ימים עקב טבילה ב10.12 (הלכות דתיות)
עכשיו הייתי אצל רופא נשים והוא נתן לי 30 כדורים של פרימולט נור שלוקחים עשרנ ימים לפני עד היום הרצוי וזה יספיק לי עד ה11.12 לפי החישוב שלי ואני מפחדת לקבל ביום החתונה אז חזרתי לרופא אחר עקב אי תור לרופא שהייתי אצלו והוא במקום לתת לי עוד 2 כדורים שישלימו לי את החוסר של יום החתונה נתן לי את הכדור provera ואמר לי לקחת מה20.11
אני מתלבטת איזה כדור לקחת... מה יותר בטוח?? מה ההבדל בין השניים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2016שני הסוגים מכילים פרוגסטרון ביעילות זהה ולכן לא משנה איזה את לוקחת לדחית המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים לעיכוב מחזור
אורית שקדי10/11/2016וכמה זמן המחזור נדרש לקחת את הכדורים?? מהיום ה16 למחזור עד יום ה26 וכמספר הימים שאני מעוניינת לדחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מעלות סוכר וכולסטרולגל09/11/2016
עשיתי בדיקות דם לאחר חצי שנה עם גלולות
אני שומרת על אורך חיים בריא ולכן הכולסטורול הטוב ,ברזל ובי 12 השתפרו פלאים
אבל מנגד, גם הכולסטורול הרע ,טיגליצרידים וסוכר עלו בקפיצה מדאיגה
בעבר נאמר לי שגלולות מעלות כולסטורול וסוכר
האם זה מסוכן?
האם מדובר בתופעה ידועה או שעלי לפנות להחלפת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2016ידוע שזו יכולה להתיות תופעת לואי של גלולות
התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי המשך גלולות הנוכחיות או אולי החלפת גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)