מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דוקסילין והופעת אדמומיות בפנים. האם זה הפיך?גליה19/04/2016
קיבלתי דוקסילין כי עברתי הפלה בשבוע 17 (הדופק שלל העובר הפסיק)
כבר בכדור השני התחילה מעט אדמומיות בלחיים בחלק שקרוב לאף, אבל לא הייתי בטוחה
שזה מהדוקסילין כי נתנו לי גם תרופות בהרדמה הכללית שעשו כדי לבצע את הפעולה
כשלקחתי את הכדור דוקסילין השלישי ראיתי שהאדמומיות התפשטה על חלק נרחב יותר של
הלחיים והפסקתי את השימוש בתרופה. הגעתי לרופא נשים שהחליף לי אנטיביוטיקה לזינט
ונראה היה שהאדמומיות חלפה, אבל הייתי בבית ולא חשופה לשמש. לאחר שבוע מתום האנטיביוטיקה זינט ובעצם כמעט שבועיים האדמומיות חזרה שוב באותו מקום של הלחי (על חצי לחי בשני הצדדים, בחלק הקרוב לאף ). אף פעם לא הייתה לי אדמומיות כזאת לפני כן. יש לציין שגם שמתי לב להופעת נימים קטנים בצדדים של האף. האדמומיות בלחיים התגברה עם חשיפה לשמש.
הלכתי לרופא א.א.ג מומחה אחראי מחלקה בבי"ח והוא הסתכל ואמר שיש לי אקזמה בפנים , למרות שהסברתי לו שזה הופיע מהדוקסילין בפעם הראשונה. האבחנה שלו לא נראית לי נכונה, לכן לא קניתי את המשחה שהוא נתן לי. איך יכול להיות שזאת אקזמה בפנים כתוצאה מלחץ נפשי כמו שהוא אמר אם זה לא מגרד לי? היתה לי כמה פעמים אקזמה בגוף וזה מגרד בצורה נוראית ובפנים לא מגרד לי בכלל. החשש לי הוא שיש קשר בין הנימים שהופיעו באף לבין האדמומיות הזאת כי אם זה התפוצצות של נימים ושבירתם אין לזה פתרון חוץ מתרופות ולייזר....
האם האדמומיות שמופיעה בפנים שהיא ידועה וכתובה כתופעת לוואי בעלון התרופה שבגללה צריך להפסיק מיד את התרופה היא תוצאה של התפוצצות נימים או אקזמה? האם האדמומיות שמופיעה כתוצאה מנטילת הדוקסילין אמורה לעבור או שהסתבכתי בצרה שלא הייתה לי לפני כן בגלל נטילת 3 כדורים בלבד של דוקסילין? תודה. גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין והופעת אדמומיות בפנים. האם זה הפיך? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2016פני לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח דרמואיד בשחלה בזמן מחזורלילי19/04/2016
שלום.
האם ניתן לעבור ניתוח לפרוסקופיה להוצאת דרמואיד מהשחלה בזמן מחזור? או שיש לדחות את הניתוח?
בנוסף, האם דרמואיד שחלתי גורם לca19.9 מוגבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח דרמואיד בשחלה.................... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016התיעצי עם רופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא נפסק אחרי נטילת גלולותלירז18/04/2016
אני 10 חודשים אחרי לידה וחזרתי לקחת גלולות אחרי שלא נטלתי שנתיים בערך. התחלתי ביום הראשון של המחזור והדימום לא נפסק כבר 11 ימים (בדרך כלל האורך של המחזור שלי הוא 6 ימים) האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שלא נפסק אחרי נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016יכול לקרות דימום לא סדיר או ממושך עם התחלת גלולות
בכל מקרה לשלילת סיבות אחרות פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר רציף מגלולות מרסילון לגלולות מינסבחורה2818/04/2016
שלום
נטלתי גלולות מרסילון כשנה+. בהתייעצות עם רופאת הנשים החלטתי לעבור למינס. לפי הוראות היצרן סיימתי את החפיסה הנוכחית של מרסילון והתחלתי ליטול ישר ברצף מינס. האם פעלתי נכון? ואם כן, מתי אני אמורה לקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר רציף מגלולות מרסילון לגלולות מינס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016את אמורה לקבל מחזור בסוף החפיסה של המינס לאחר שתסיימי את 4 גלולות הלבנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת וכמה זמן אחרי זה צריך להימנע מיחסיםימית18/04/2016
קיבלתי טיפול לדלקת צוואר הרחם, נרות אנטיביוטיים לשלושה ימים. אחרי שאני שמה את הנר השלישי, כמה זמן צריך או מומלץ לחכות לפני שמקיימים שוב יחסי מין עם הבן זוג? האם אפשר כבר למחרת או שכדאי לחכות יותר זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדלקת וכמה זמן אחרי זה צריך להימנע מיחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016חכי עוד יום לתת לנר השלישי לעבות ואז קיימי יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולפוסקופיה,דלקת בצוואר הרחם,אבחנהדנה18/04/2016
היי,
בת 23, בריאה בדר"כ.
הייתי בבדיקת קולפוסקופיה לאחר שלבן זוגי היה קונדילומה. יש לי דלקת בצוואר הרחם כרונית(שכנראה נגרמה מוירוס הפפילומה). התחלתי לקבל חיסונים(עשיתי 1 מתוך 3). השאלה היא האם יש לי סיכוי לחלות בסרטן צוואר הרחם? איזה טיפול ניתן לדלקת בצוואר הרחם?
הנה מה שהרופא ציין, אשמח להסבר:
קולפו-ארטרופיון בולט עם כיסוי חלקי שלמטפלזיה;מעליו הפרשה עכורה-דמית;כמה נקודות דימום בניגוב.ללא יבלות.אקטו תקין. נרתיק תקין.
וולווסקופיה: בקליטורויס נקודות AWE שטוח.בכניסת הנרתיק ובשפתיים הקטנות: AWE מפושט,שטוח. ללא יבלות. ללא כלי דם.
תודה מראש על ההתייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולפוסקופיה,דלקת בצוואר הרחם,אבחנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016מציעה לך לפנות לרופא המטפל בך עם כל השאלות
לא תשובה שניתן לתת באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין גלולות פמינט וגזיםאמריקה17/04/2016
שלום,
נטלתי גלולות דיאנה ב6 שנים האחרונות ולאחרונה הרופא נשים הציע לי להחליף לפמינט כיוון שהן במינון נמוך יותר.
שמתי לב שמאז החלו אצלי תופעות גזים ונפיחות ואף התפתחה פיסורה.
האם ייתכן קשר? אם כן, האם סביר להניח שתופעות אלו יחלפו עם ההתרגלות או שכדאי להחליף שוב סוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין גלולות פמינט וגזים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016לא אמור להיות קשור פני לרופא גסטרו לברור הבעיה הבטנית אבל אם לא יעברו התלונות הללו בעוד כחודש נסי בכל זאת לעבור לגלולות אחרות ולראות מה יהיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בשבוע 8 וחמישה ימים לאחר מספר ימים של דימומיםמיכל17/04/2016
שלום, בשבוע 8 פלוס חמישה ימים הפלתי את העובר לאחר שנצפה שק היריון עם דופק. בשבוע 8 בדיוק התחילו לי הפרשות חומות, הלכתי לרופא וראו דופק. לאחר מכן ההפרשות נהיו יותר אדומות, ללא כאבים, רק הרגשה מוזרה שמשהו לא בסדר ונראה לי שהעובר לא ישרוד. כמו שחשבתי .. הייתה לי הפלה ביתית. לפתע הרגשתי שאני מתרוקנת, שק ההיריון נפלט ובתוכו העובר:( היו הרבה דימומים. הלכנו לבית חולים ששם אמרו לי שאכן עברתי הפלה ולאחר בדיקה הרופאה אמרה שהרוב יצא והרחם כמעט נקי אך נתנה לי כדורים כדי שהדימום יהיה יותר מהיר. שאלתי: איך זה ייתכן שרואים דופק והעובר נופל? ואם כן מהן הסיבות? אני קוראת בהרבה אתרים וקוראת על היריונות שאין דופק או אין שק היריון ולכן מתרחשת הפלה. האם זה מצביע על משהו שלעובר היה דופק ובסוף הייתה הפלה? אחריי כמה זמן אפשר לנסות להיכנס להיריון? האם עכשיו יש סיכוי שאעבור שוב הפלה? חשוב לי לציין שיש לי בת (בהיריון הייתי בשמירה בגלל קיצור צוואר הרחם משבוע 29). אני ממש חוששת:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה בשבוע 8 וחמישה ימים לאחר מספר ימים של דימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016מצבים כאלו יכולים לקרות. פני לרופא נשים העוקב אחריך לבדיקה אחרי ההפלה לודא שהכל התרוקן ורירית הרחם סדירה ותקינה
אם הכל תקין את כבר יכולה להכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות שקופות כמו בביוץ במשך כל החודששיר17/04/2016
היי, יש לי הפרשות שקופות כמו של ביוץ בלי ריח במשך כל החודש בין המחזורים. זה ככה בחודשיים האחרונים זה יכול להיות משהו בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות שקופות כמו בביוץ במשך כל החודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016חסר נתונים עליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות בשימוש בגלולות, שימוש ללא פיספוסריבי17/04/2016
שלום רב. אני משתמשת בגלולות פמינט מזה כשנתיים. נוטלת באופן קבוע סביב השעה 12 בלילה, חשוב לציין שלא פיספסתי אף גלולה, החודש קרה לי משהו מוזר. כאשר נשארו לי 3 גלולות אחרונות בחפיסה, התחילו לי מין הכתמות הפרשות חומות שנמשכות מזה כ3 ימים. ממה זה יכול לנבוע? תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות בשימוש בגלולות, שימוש ללא פיספוס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016יכול לקרות לעתים דימומים לא סדירים תחת לקיחת גלולות. התעלמי והמשיכי כרגיל אם התופעה תחזור על עצמה גם בחודש הבא פני לרופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה שבוע וקצת לאחר סיום מחזורמיכל17/04/2016
שלום,
אני בת 21 נוטלת נוברינג מזה 3 שנים .
ב5.4 קיבלתי מחזור רגיל בדיוק במועד שאני צריכה לקבל . מזה כמה ימים שיש לי הפרשות צהובות ואתמול הייתה לי הפרשה חומה .
היום לא היה לי כל כך ורציתי לדעת ממה יכולות להגרם ההפרשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה שבוע וקצת לאחר סיום מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016יכול להיות דימום לא סדיר תחת אמצעי מניעה הורמונליים
אם ימשיך פני לרופא נישם לבדיקה לשלילת סיבות אחרות לדמם
כתמים חומים זה סוג של דמם קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת בהריון עם מחזור לא סדיר בגיל 36שירה17/04/2016
בת 36, בריאה. מאז ומתמיד הוסת הייתה סדירה.מגיל 33 בערך הוסת שלי החלה להשתולל, ז"א אחת לחודש וחצי / חודשיים וכשמגיעה אז המחזור ארוך ונאלצתי להפסיק את הדימום עם תרופה. במהלך 3 שנים הללו נכנסתי להריון באופן טבעי, לפניי שנה ילדתי ולאחר מכן המחזור היה סדיר , עד החודשיים האחרונים אני מרגישה שהמחזור שוב מתחיל לשחק, כיו יש לציין כי בעבר בצעתי את כל הבדיקות והכל תקין. יש צ'סטות פשוטות בשחלה אחת. בעבר קבלתי פרוברה או פרוגסטרון כדיי לקבל או להפסיק את הדימום. אני חוששת להשתמש בתרופות שוב ( לא רוצה להתערב) ואני מעוניית בהריון נוסף,,,האם יש משהו נוסף שאוכל לעשות / לבדוק ?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת בהריון עם מחזור לא סדיר בגיל 36 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016כדאי לפנות לרופא נשים לברור חוזר ולטיפול בהתאם לתוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאוד מוזר מספר פעמים החודשאור17/04/2016
היי, אני נוטלת כבר יותר משנתיים את הגלולות מרסילון. החודש, בערך שבוע לאחר שפתחתי חפיסה חדשה קיבלתי מחזור במפתיע שנמשך בערך יום וחצי (דיי חלש). כאשר נשאר לי עוד שבוע לסיום החפיסה קיבלתי שוב מחזור שראו אותו רק בניגוב. באותו שבוע ביצעתי 2 בדיקות בכדי לשלול הריון ושתיהן יצאו שליליות. יום רביעי האחרון סיימתי את החיסה וביום שישי קיבלתי מחזור וזה מוזר כי בדרך כלל אני מקבלת את המחזור בערך יום או יומיים לפני תחילת חפיסה חדשה. המחזור היה דיי חלש ובמוצ"ש בערב שתי לב כי המחזור נורא בהיר, כמעט ורוד ומצטערת על הפירוט אבל יחד עם זאת, בניגוב זה הרגיש כאילו הוא לא רק וורוד אלא גם עם הפרשות שקופות ועדיין ממשיך להיות חלש. מה הסיבות לכך? אני ממש מודאגת ששתי בדיקות ההריון אולי טעו.מה יכולות להיות הסיבות לכל המקרים המוזרים לאורך כל החודש? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאוד מוזר מספר פעמים החודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016יכול להיות דימום לא סדיר וחלש תחת גלולות. אבל פני לרופא נשים לשלילת בעיות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות אחת על בעיה לפני חתונה. השניה תקווה לעתידקרן16/04/2016
שלום
יש לי 2 שאלות.אני בזוגיות כ3שנים. ואנחנו משתדלים לעבוד על הדברים הפחות מוצלחים. אחת הבעיות שבחדירה כואב לי. לפחות שנה שזה ככה. אני פחות נמשכת אליו כי הוא השמין. למרות שפעם בשבועיים בערך אנחנו שוכבים. מה שגם מרגיש לי ' שכלית' כמעט.הוא יוזם.אני לפעמים. אומר לטובתנו שאנחנו יוצרים אווירה. אבל יש את בעיית המשיכה. ואת זה שהפין שלו נוטה.דבר שתמיד היה לי מוזר.היה בבדיקה נאמר שזה נורמלי. במשחק המקדים אני נהנית אבל החדירה והתחלת הסקס לא נעימה וכואבת. ואני תופסת את עצמי במחשבות איךאנימתחתנת עם גבר שהמצב איתו הוא כזה?
אחרי שכל זה נכתב שאלתי השניה. כשנרצה להביא ילדים לעולם האם צריך ללכת לרופא? איזה? אילו בדיקות יש לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אחת על בעיה לפני חתונה. השניה תקווה לעתיד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016לגבי הבעיה הראשונה מציעה לך לפנות לרופא גינקולוג סקסולוג שיבדוק אותך וישלול בעיות רפואיות
לגבי הבעיה השניה כשיהיה רלבנטי פני לרופא נשים בקופח להדרכה לקראת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות יסמין עקב תופעות לוואי קשות מאודשירה15/04/2016
התחלתי לקחת גלולות יסמין לפני חודש וחצי, תופעות הלוואי הקשו עלי מאוד לכן הרופא שלי אמר לי להפסיק עם יסמין למרות שאני באמצע חפיסה ולהמשיך עם גלולות זולי...האם אני מוגנת מפני כניסה להריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות יסמין עקב תופעות לוואי קשות מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016כן אם את מחליפה ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)