מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוזל בדאגלאס פאוץ' ...........ילנה15/04/2016
שלום בעקבות כאבים באגן ממקור לא ידוע נעשתה בדיקת MRI אגן אשר גילתה נוזל בדאגלאס פאוץ' בכמות של כ4 סמק
האם זאת סיבה לדאגה או למקור הכאבים ומה לעשות הלאה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בדאגלאס פאוץ' ........... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016פני עם התשובה לרופא הנשים שלך למעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות קרישיות והמשך טיפולעיולי15/04/2016
שלום רב,
בת 35, בהריון שני נמצא עובר ללא דופק מתאים לשבוע 14 (שקיפות עורפית וסקר שליש ראשון יצאו תקינים). הריון ראשון בגיל 31 תקין ולידה תקינה למעט גרד הריון בחודש התשיעי ולאחר הלידה, עם עלייה בתפקודי כבד שחזרו להיות תקינים כשבוע אחר הלידה.
תוצאות בדיקת קרישיות ראשונה כחודש וחצי לאחר הגרידה:
נמצא Cardiolipin IgM Ab חיובי
נמצא beta2-GP1 IgM Ab חיובי
נמצא beta2-GP1 IgG Ab גבולי
LAC (Lupus Anticoagulant)
נמצא גבולי בבדיקת PTT Ratio
תוצאות בדיקת קרישיות חוזרת (אחרי 3 חודשים)
נמצא Cardiolipin IgM Ab חיובי
נמצא beta2-GP1 IgM Ab חיובי
אשמח לחוות דעתך לטיפול בהריון הבא.
האם יש צורך להיות במעקב הריון בסיכון?
תודה,
עיולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות קרישיות והמשך טיפול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016פני לרופא נשים מומחה לבעיות קרישיות יתר כדי לבנות טיפול לקראת הכניסה להריון הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות לפני היריון ויש לי דימום כמו מחזור ואני קצת בלחץדניאלה14/04/2016
שלום,
הפסקתי לקחת גלולות על מנת להיכנס להיריון אחרי שבוע בלי גלולות יש לי ממש דימום יותר בהיר משל מחזור רגיל פשוט אדום
האם זה תקין?
היתכן שזה מהפסקת הגלולות?
זה הגיע בדיוק בימים שהייתי אמורה לבייץ
תודה רבה על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות לפני היריון ויש לי דימום כמו מחזור ואני קצת בלחץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016יכול להיות דימום קל בזמן ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דימום אלא מחזור
דניאלה19/04/2016קודם כל תודה על תשובתך אך זה לא היה דימום קל אלא כמו מחזור בערך גם שבוע ימים כמעט
האם זה עדין תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להכנס להריון בגיל 43 יש סיכון?ליז14/04/2016
שלום רב
אני בת 43 ויש לי 2 ילדים שעברתי בהם ניתוח קיסרי.
ילדיי בני 9 ו 10
כרגע אני נוטלת כדור 50 מג לתת פעילות בלוטת התריס. הבלוטה מאוזנת כרגע.
רציתי לשאול האם עלי להבדק באופן פרטני במידה ואני רוצה להכנס להריון? האם עלי לעבור בדיקות מיוחדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכנס להריון בגיל 43 יש סיכון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016פני לרופא נשים לעשות הערכה הורמונלית ורפואית לפני הכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מספיק הגנה כשתמחילים חפיסה חדשהשיר14/04/2016
שכחתי אתמול לקחת גלולה וגיליתי רק היום כשלקחתי את הגלולה של היום. אני נוטלת מינס כשנתיים ועוד שבוע וחצי נוסעת עם בן זוגי למלון.. רציתי לשאול אם כדי להיות מוגנת ולא להשתמש בקונדום אני יכולה לעשו. כעת הפסקה של 4 ימים ולאחר מכן להתחיל חפיסה חדשה. האם כשאתחיל חפיסה חדשה אהיה מוגנת מספיק כדי לא להשתמש בקונדום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מספיק הגנה כשתמחילים חפיסה חדשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016לא כל כך ברור לי השלב ששכחת את הגלולה
אם עוד לא התחלת את ההפסקה של 4 ימים המשיכי חפיסה ברצף אם כבר התחלת הוסיפי קונדומים לשבועיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה לפני מחזור. האם יש כזה דבר?אני14/04/2016
היי,
בת 35 כמעט. כמעט שנה לאחר ליד. מאז שילדתי לא המשכתי לקחת גלולות. לאחרונה הבחנתי בתופעה שקורית לי שבוע לפני מחזור אני מאוד מזיעה בלילה.
האם זה טבעי? יש צורך לבדוק את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה לפני מחזור. האם יש כזה דבר? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2016נראה לי שקשור לשינויים הורמונליים לפני המחזור. את יכולה לעשות הערכה הורמונלית ולבדוק מה המצב
בנוסף התיעצי עם רופא משפחה שלך לשלילת בעיות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת שנייה- מודאגת............אושר13/04/2016
שלום רב, הנני שבוע 24. לאחר סקירה מאוחרת שנייה יש פיגור בין גיל ההיריון לגודל העובר:
55.1 מ"מ מתאים לשבוע 22+6 ---DBP
75.6 מ"מ ----ofd
210.9 מ"מ מתאים לשבוע 23 ----hc
187.4 מ"מ מתאים לשבוע 23+1 ------ac
41.9 מ"מ מתאים לשבוע 23+2 ---femur
ממוצע גיל ההיריון על פי 23+1 hc ו fl
** יש לציין כי היריון קודם היה היקף ראש והיקף בטן קטנים (הריון ראשון ללא הבדל כלל. האם מן האמור ניתן להסיק כי העובר יוולד קטן??? ועל מה זה יכול להשפיע ומה המשמעות בגיל זה של ההיריון? אודה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת שנייה- מודאגת............ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/04/2016פני עם התשובה לרופא מטפל שלך. יכול להיות פער מסוים בין גיל הריון לתוצאות האולטראסאונד שהוא עדיין בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת צוואר הרחם והמשך קיום יחסיםימית12/04/2016
התגלתה אצלי דלקת בצוואר הרחם וקיבלתי נרות וטיפול. העניין הוא שאני מקיימת יחסים עם בן זוגי בלי קונדום ( עם גלולות), אז יכול להיות שהדבקתי אותו? דלקת בצוואר הרחם היא דבר שמדביק את הגבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת צוואר הרחם והמשך קיום יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/04/2016תלוי מה הדלקת. התיעצי עם רופא הנשים המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לא טובות מגלולות יסמיןימית12/04/2016
הי, התחלתי חבילה ראשונה של גלולות יסמין. בריאה, אין בעיית קרישיות, בת 40. מאז שהתחלתי אין לי תיאבון ויש כאבי בטן ( בעיקר בטן עליונה), ויש לי עייפות חזקה כל היום שממש שורפות העיניים. אין אנמיה והכל תקין, זה התחיל מאז תחילת הגלולות. היום כבר לקחתי את הכדור האחרון של החבילה. השאלה מה נכון לעשות. האם להמשיך לקחת עוד חבילה?? או שלא להמשיך? מה עושים במצב של תופעות כאלה, האם זה נורמאלי ואמור להשתפר עם המשך לקיחת הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לא טובות מגלולות יסמין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/04/2016בעקרון תופעות הלואי אמורות להסתדר תוך חודשיים אבל אם את מרגישה ממש לא טוב פני לרופא הנשים שיחליף לך סוג גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגלולות למדבקות למניעת הריוןימית12/04/2016
שלום, הרופא המליץ לי על מדבקות למניעת הריון במקום גלולות כי גלולות עושות לי תופעות לוואי שלא עוברות ולא יכולה להמשיך אתן. שאלתי אם באופן יחסי, מדבקות גורמות לפחות תופעות לוואי ואם זה לא מסוכן כי יש במדבקות מינונים גבוהים יותר מאשר בגלולות ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מגלולות למדבקות למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/04/2016היתרון של המדבקה זה שההורמונים מדלגים על מעיים וכבד. ונספגים ישירות למחזור הדם לא ציינת מה היו תופעות הלואי שהיו לך עם הגלולות. אבל מציעה לך לנסות ל3 חודשים ולראות איך תסתדרי איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון BETA-HCGמודאגת12/04/2016
שלום עשיתי בדיקת הריון בגלל שאני רוצה לקחת תרופת מסוימת והתוצאה היא שם הבדיקה BETA-HCG
תוצאה 7]
למרות שאני לא נשואה ואני בתולה ו יש לי בעיות במחזור מחזור אחרון היא לי בחודש נובמבר ואני בטוחה שלא קיימתי שום יחסי מין
מה זה יכול להיוווות ?!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט תרגעי יקרה, את לא בהריון...
קרין13/04/2016ערך נמוך מ 10 לא מעיד על הריון.
חותמת לך על כך.
תרגעי ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/04/2016התוצאה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מדוע יש לי את ההרמון בדם זה מה
מודאגת13/04/2016אבל מדוע יש לי את ההרמון בדם זה מה שמטריד אותי ,האם הוא נמצא באופן טבעי בגופה של כל נקבה ,ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא בזמן- בגלל בדיקת פאפ או בגלל הפסקת גלולותאורית12/04/2016
שלום,
החלטתי להפסיק עם הגלולות ולנסות להכנס להריון. האחרי ההפסקה האחרונה של ה7 ימים מהגלולות, לקחתי גלולה אחת וזהו, זאת אומרת שממש אחרי שלקחתי אותה החלטתי שאני לא לוקחת עוד. אתמול עשיתי בדיקת פאפ ולאחריה דיממתי קצת. היום אני ממש כבר מדממת, ממש דימום כבד של מחזור. מה זה יכול להיות? לא הגיוני שאני שוב מקבלת מחזור..יכול להיות שדימום כזה כבד נגרם מהבדיקה? או שזה בגלל ש"הפסקתי" גלולות? (מזכירה שלקחתי רק אחת..). אשמח לתשובה כי אני ממש בלחץ.. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שלא בזמן- בגלל בדיקת פאפ או בגלל הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/04/2016קשה לי להאמין שהדימום הכבד זה מבדיקת הפאפ יותר נראה לי כמו דימום רחמי שלא בא בזמן עקב איזה שיבוש הורמונלי
אם ימשיך קיבעי תור לרופא נשים לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בן הזוג יצאה חיובית, האם אני עלולה להדבק?רונית11/04/2016
אני בהליך הורות משותפת, בבדיקות של בן זוגי נמצא בפנל שתן U.UREAL/PARVUM-PCR
חיובי
א. מה זה אומר בדיוק ?
ב. האם אני יכולה להדבק מזה? (למרות שאנחנו לא מקיימים יחסי מין, אלא טיפול של השבחה והזרעה..?)
ג. במידה וזה עלול להדביק אותי, מה הסיכויים לכך ואילו תסמינים ארגיש במידה ואדבק?
ושאלה האחרונה האם העובר יכול להדבק מזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בן הזוג יצאה חיובית, האם אני עלולה להדבק? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/04/2016התיעצי עם רופא מטפל
כדאי גם לך לעשות בדיקת PCR לSTD ולראות מה מצבך נכון להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידה ניתוח קיסרי חירוםשירן11/04/2016
שלום.אני חודש לאחר לידה בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז. הדימום פסק אך בימים האחרונים חזר שוב קצת. בעיקר בניגוב ומעט על הפד.גם בצבע אדום וגם לפעמים בצבע צהוב כזה. כמו כן יש לי מדי פעם כאבי וסת.האם יתכן שמדובר עדיין בדימום שלאחר לידה?או במחזור שמתקרב ? אני לא מניקה הנקה מלאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה ניתוח קיסרי חירום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/04/2016יכול להיות גם וגם
פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנוגע לגלולות זואלילח11/04/2016
שלום רב,
אני נוטלת גלולות זואלי מזה כשנה. בחודשים האחרונים הייתי לוקחת 2 חפיסות רצוף (בלי הפלצבו) ובד"כ הייתי מתחילה לדמם לקראת סוף החפיסה השניה. הפעם נטלתי חפיסה אחת ואז התחלתי עם כדורי הפלצפו. זה כבר שבוע מאז ורק דיממתי טיפה (במשך כשעה) והפסיק לי. עשיתי 2 בדיקות הריון ויצא שלילי. מה זה אומר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בנוגע לגלולות זואלי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/04/2016זה קורה.
אבל ממליץ להבדק אצל הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לח11/04/2016תודה על המענה
אין לי רופא נשים קבוע ותור לרופא לוקח כמה שבועות. זה לא אומר שזה בהכרח הריון?
אם זה הריון אני צריכה לדעת אם להפסיק את הכדורים או להמשיך....
מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)