מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחיה בים או בבריכה לאחר גרידהאור03/04/2016
שלום,
האם מותר לשחות בים/בבריכה ארבעה שבועות לאחר גרידה? (שבוצעה בשבוע 9 להריון).
תודה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה בים או בבריכה לאחר גרידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/04/2016כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת לא ברורות של בדיקת פאפ - אשמח להסבראלונה03/04/2016
עשיתי בדיקת פאפ והתשובה שקיבלתי היא HPV - חיובי (עם פירוט של מספר זנים שיצאו ב-PCR) .מעבר לזה לא היה כתוב כלום לגבי שינויים בתאים. מה המשמעות של תשובה כזאת? ככל שאני מבינה, אין משמעות להימצאות וירוס בפני עצמו אלא רק אם יש שינויים בתאים. קבעתי כמובן תור לגניקולוג, אבל הוא רק בעוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת לא ברורות של בדיקת פאפ - אשמח להסבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/04/2016
כדאי להתיעץ עם הרופא שלך תלוי איזה זנים יצאו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בעניין היפרפלזיה רחם וכריתת רחםסיגל03/04/2016
שלום, בת 42,וסת עם דימומים חזקים מספר שנים, לאחרונה דימום 3 שבועות. רגישות לפרוגרסטרון (לא ניתן להשתמש בגלולות או התקן) ביופסיה לאחרונה מציינת היפרפלזיה, הרופא שלי טוען שאין ברירה אלא כריתת רחם וחצוצרות והשארת שחלות. האם אכן אין מוצא אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בעניין היפרפלזיה רחם וכריתת רחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016אם יש לך ספקות פני לעוד חוו"ד רפואית
זה לא תשובה שמתאימה לאינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפופרוברה ודימומים לאחר שנה. האם זה תקין?יערה02/04/2016
שלום רב. ילדתי לפני שנה וארבעה חודשים. כשנה נוטלת דפופרוברה. לפני שבוע ויום התחילו לי דימומים שלא פסקו עד היום. אני פחות או באמצע תקופת זריקה (באמצע שלושת החודשים). האם זה תקין? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפופרוברה ודימומים לאחר שנה. האם זה תקין? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016יכול להיות דימום לא סדיר עם הפרוברה אבל בכל מקרה פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין לאחר דימום חד פעמי האם לקחת בכל זאתטלי02/04/2016
שלום, קיבלתי איקקלומין עקב שחלות םוליציסטיות, המחזור שלי לא סדיר ולא הופיע 72 ימים אך שלשום בבוקר הופיע דם אדום בניגוב ומאז נעלם כלא היה שאלתי היא האם לספור מהדם הזה 5 ימים ולהתחיל איקקלומין? ואם זה לא היה מחזור? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין לאחר דימום חד פעמי האם לקחת בכל זאת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016התיעצי עם רופא הנשים המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אני אמורה לקבל מחזור בזמן לקיחת גלולות ?בתאל01/04/2016
היי, התחלתי לקחת גלולות של YAZ לפני כחודש , והיום לקחתי את הגלולה הלבנה הראשונה. רציתי לשאול מתי אני אמורה לקבל את המחזור שלי , והאם לאחר סיום הכדורים הלבנים עליי להתחיל בחפיסה השנייה מיד ? או לחכות שיגמר המחזור ? תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אני אמורה לקבל מחזור בזמן לקיחת גלולות ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016לוקחים את החפיסה הבאה ברצף ללא הפסקת תקבלי מחזור בסוף הכדורים הלבנים או בהתחלת החפיסה החדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה ראשונה בחפיסהדוריס01/04/2016
שלום רב
האם ישנו קשר בין כך ששכחתי גלולה ראשונה בחפיסה , נטלתי אותה יום למחרת ויום אחרי בבוקר יש לי דימום , לא מאסיבי אבל ישנו דימום ...
החשש הגדול שלי שאין קשר ...
רוצה לציין שלפני כשנה ומספר חודשים גילו לי cin 3 ועברתי קוניזציה אז אני חוששת שחזר ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה ראשונה בחפיסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016יכול להגרם דימום. בכל מקרה אם יש חשש פני לבדיקת רופא נשים
בכל מקרה אינך מוגנת עכשיו שבועיים אם את פעילה מינית הוסיפי עוד אמצעי מניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אדמת לפני היריון - נוגדנים נמוכיםשלי31/03/2016
שלום
בבדיקת דם יצאו נוגדני אדמת מאוד נמוכים (מתחת ל10).
רופא הנשים שלי אמר שכל עוד רשום בפנקס החיסונים שלי שאכן התחסנתי - זה בסדר מבחינתו ואין צורך שאתחסן שוב. אכן רשומים לי שני חיסונים בפנקס - אחד בגיל 2 ואחד בגיל 7.. האם זה באמת נכון שהנוגדנים עדיין בדם שלי ואני נחשבת מחוסנת?
הבנתי גם שגם אם עושים חיסון נוסף, לא בטוח שהדבר ישפיע על רמת הנוגדנים..
וכל השאלה שלי גם מושפעת מהעובדה שאני במקצועי עובדת עם ילדים ותינוקות יום יום ומודאגת מהחשיפה.
אשמח לתשובה - האם אני צריכה לעשות חיסון נוסף? או שבאמת אין צורך כמו שהרופא אמר לי?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אדמת לפני היריון - נוגדנים נמוכים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016עד כמה שידוע לי לפי הנחיות משרד הבריאות אין צורך בחיסון אדמת נוסף
אם את רוצה להיות רגועה בררי שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם גלולות, פגיעה ביעילות?נועה31/03/2016
אני לוקחת כבר שנים גלולות יסמין בצורה מסודרת. אבל יצא לי השבוע שכמה ימים לקחתי את הגלולה באיחור של כמה שעות מהשעה שאני אמורה לקחת בה בגלל עניינים טכנים. (אם אני אמורה לקחת ב10 בבוקר אז כמה ימים לקחתי ב14:00 ופעם אחת אפילו ב18:00)
והיום דיממתי קצת בבוקר. מה שהדליק לי נורא אדומה, אז רציתי לדעת אם בגלל הפאשלות הרצופות שלי של הזמנים נפגעה היעילות של הגלולה למרות שלא עברו 12 שעות מהשעה האמורה?
תודה ויום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום עם גלולות, פגיעה ביעילות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016בדרך כלל לא קשור אם השלמת תוך 12 שעות
לפעמים יש דימומים לא סדירים תחת לקיחת הגלולות גם אם את לוקחת סדיר
בכל מקרה פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בגיל מבוגר מלווה בתופעות לוואי קשותענת31/03/2016
אני בת 53 ויש לי מחזור חודשי קבוע המלווה בתופעות לוואי קשות ואורך כשבועיים כל פעם. רופאת הנשים שלי ממליצה על טיפול חודרני , האם יש תרופה שמפסיקה מחזור ללא כל מיני טיפולים פולשניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בגיל מבוגר מלווה בתופעות לוואי קשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016אפשר לנסות טיפולים הורמונליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד ויפאקס אלפרוקס הפרשת חלב מהשדאירית31/03/2016
דר' היקרה,שלום רב,בתשובה הקודמת צדקת ב100% אני באמת הרבה קוראת הרבה באינטרנט.ואני נכנסת לחרדות מטורפות. אני בת 33 לידה לפני שנתיים. מטופלת בויפאקסXR 300 מג ליום+ אלפרוקס 1 מג פעמיים ביום. מהיום בבוקר הפרשת חלב מהשדיים בלחיצה. לפני חצי שנה בדיקת דם לפרולאקטין עקב אותה בעיה - תקין- 175. ניגשתי לרופאת משפחה שהסבירה לי שתופעה כזו קיימת בויפאקס והמליצה להפסיק אותה בהדרגה ולעבור לכדורים אחרים. חשוב לציין שזה כבר קרה לי פעמיים, שפעם אחד זה היה בגלל ריספונד שאותו אני כבר לא לוקחת. מכוון שאני סובלת מחרדות קשות ואחרי קריאה מרובה באינטרנט, הבנתי שקיימים גידולי מוח אשר גם כן גורמים לתופעה כזו. מאז אני בלחץ מטורף, לא מבסיקה לבכות. רופאת המשפחה אמרה שאין צורך לחזור על בדיקת פרולאקין כי הרמה הייתה מאוד נמוכה בבדיקה הקודמת.בבדיקה של רופא נשים גם אמר שרוב הסיכויים שמדובר בתופעה של ויפאקס ואלפרוקס במינון גבוה והמליץ להוריד בהדרגה.אמר שאין צורך בבדיקת פרולקטין חוזרת מאחר שלפני כמה חודשים זה היה תקין לחלוטין. סיטי מוח לפני חצי שנה תקין ומ.ר.י מוח לפני שנתיים תקין. אשמח מאוד לשמוע את דעתך כי החרדה רק גוברת.. תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד ויפאקס אלפרוקס הפרשת חלב מהשד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016שכיח הפרשת חלב כתוצאה מהתרופות שאת לוקחת. אם עשית בדיקת CT מוח לפני חצי שנה את יכולה להרגע!!!!
גידולים לא צומחים תוך חצי שנה
אבל אם את כל כך בחרדה רק להרגיע אותך הייתי עושה לך בדיקת דם לפרולקטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי תוצאות בדיקת פיפליעלה30/03/2016
שלום
תודה על המענה המהיר. היות ונקבע לי תור רק בשבוע הבא. אני בלחץ נוראי. האם הממצאים סרטניים? תקינים?
מודה על תשובתך יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי תוצאות בדיקת פיפל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/04/2016אין מספיק חומר אך במה שיצא אין עדות לתאים סרטניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הכדור פרימולוט נור לדחיית המחזור פעמיים ביום והשמנהקרין30/03/2016
שלום,
האם נטילת הכדור פרימולוט נור גורמת להשמנה? עלייה במשקל התנפחות , אגירת נוזלים וכו'? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת הכדור פרימולוט נור לדחיית המחזור פעמיים ביום והשמנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/03/2016יכול לקרות אבל כל השינויים יחלפו עם הפסקת הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת פיפליעלה30/03/2016
שלום!
אודה על פענוח התוצאות של ביופסיה של רירית הרים:
התקבלו מספר קטעים של ריר סמיך שקוף בנפח של 2 סמ"ק.
החומר כולל רירי עם לפעמים קסקסים ונויטרופילים.בודד של פירורים של אפיתל אנדוצרבקלי ואנדומטריאלי שטחי. אינו אבחנתי מספיק.
בדירה מאקרוסקופית: התקבל פוליפ חום עגלגל בקוטר מירבי של 0.6 ס"מ בנוסף התקבלו גם שני פירורים של ריר סמיך.
אני בת 58 ללא מחזור של כעשר שנים. פניתי לרופא נשים עקב כאבים עמומים בבטן התחתונה.
מצפה למענה תודה, יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת פיפל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/03/2016פני לרופא הנשים שלך לקבלת תשובה וטיפול אם יש צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגלולות מעל גיל 35 האם מסוכן?יערה30/03/2016
שלום,
האם השימוש בגלולות מסוג הרמונט מסוכן מעל גיל 35?
אני לא מעשנת אך בעלת כולסטרול גבולי (לא מטופלת בשום אופן אך שומרת על תזונה מאוזנת)
מחפשת אמצעי מניעה מתאים לאחר לידה שניה, ומעוניינת בהריון נוסף בהמשך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בגלולות מעל גיל 35 האם מסוכן? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/03/2016יש מספר מגבלות לשימוש בגלולות מעל גיל 35
והם עישון, יתר לח"ד, עודף שומנים בדם, סיכון למחלות לב. התיעצי עם רופא הנשים שלך
יש מספיק חלופות אחרות כאמצעי מניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)