מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור ממושךהילה25/12/2015
לפני 9 ימים התחלתי לקחת גלולות חפיסה ראשונה לאחר שנתיים שלא לקחתי. (התחלתי לקחת ביום הראשון למחזור) וכיום עדין קיימת הפרשה חומה מועטה בנוסף כאבים באזור הרחם.
קיימתי יחסי מין (ללא הגנה נוספת מלבד הגלולות) לפני 4 ימים כאשר גם אז ההפרשה היתה מועטה כמו היום.
מה יכול להיות פשר ההפרשה הממושכת והכאב (לא כאב קבוע מופיע פעם בשעתיים, קצר ולא דוקר ולא חזק)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ממושך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/12/20153 חודשים ראשונים לנטילת גלולות יכול להיות דימומים לא סדירים למרות שאם את לוקחת סדיר ולא שוכחת את מוגנת מהריון למרות הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מחזור או השרשהשאלה25/12/2015
שלום רב,
שבועיים לאחר קיום יחסי מין עם קונדום (לא הייתה ראיה לכך שהוא נקרע) קיבלתי מחזור. איך אפשר לדעת שלא מדובר בדימום השרשה? הדימום לא כ"כ קל, אך קשה לי לדעת אם הוא בכמות של מחזור רגיל שחוויתי עד עכשיו. יש דרך להיות בטוחה שאני לא בהריון עם הדימום הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מחזור או השרשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/12/2015עשי בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי כזה? היה דימום של שבוע
שאלה29/12/2015דיברתי יותר על ההבדלים ואיך ניתן להבחין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מקבלת ווסת אחרי גלולותבת2025/12/2015
שלום,הפסקתי לקחת תרופות מסוג יאז לאחר נטילה של חצי שנה בעקבות מיגרנות מהיאז.
כרגע אני לא לוקחת כלום . הווסת האחרונה היתה 7/11 . הסיבה שבגללה התחלתי גלולות הוא סידור מחזור ולכאבי בטן.
האם מצב תקין מתי אני אמורה לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מקבלת ווסת אחרי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/12/2015אי אפשר לדעת מתי ידיע המחזור הטבעי. חכי עוד חודש אם לא יגיע פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאודהיי25/12/2015
שלום..
אני בהריון בחודש בחודש 8 והתחסנתי נגע שפעת.
עכשיו בגלל כל המצב היום עם השפעת חזירים רציתי לשאול האם אנ צריכה להתחסן שוב לחיסון נגד שפעת חזירים??
או שהחיסון שעשיתי נגד שפעת תופסת??
ורצויי שבעלי גם יתחסן לחיסון נגד שפעת רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/12/2015התיעצי עם רופא המשפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט והיריוןרחלי24/12/2015
שלום רב,
הפסקתי לנטול סרזט לפני כארבעה-חמישה ימים בכדי להיכנס להיריון.
לאחר שהפסקתי, הופיע לי דימום קל ביותר.
גם כיום, כחמישה ימים לאחר שהפסקתי, הדימום הינו עודנו קיים לסירוגין, אך מועט ואינו כמו מחזור רגיל שלי.
האם דימום זה הינו מחזור?
אם לא- מתי ייתכן ואכנס להיריון (האם חובה שיהיה לי מחזור קודם?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט והיריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2015הדימום הזה התיחסי אליו כסוג של מחזור אם הפעילות ההורמונלית שלך תחזור כסדרה את אמורה לקבל מחזור נוסף כחודש אחרי הפסקת הסרזט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהלילי23/12/2015
שלום. בתחילת החודש עשיתי אולטאסאונד ובו התגלה ציסטה צלולה. בבדיקה שעשיתי שוב לאחר מחזור הציסטה עדיין שם אך המרקם שלה הוא חלק צלול חלק עכור. מה זה אומר. ולמה זה השתנה מבדיקה קודמת שבוצעה לפני המחזור?
האם זה אומר שהציסטה הופכת למשהו מסוכן?
אני ממש מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/12/2015היות ואף אחד מאתנו לא בדק אותך ולא ראה את הבדיקה הסונוגרפית שלך לא נוכל לתת לך תשובה כלשהי. תפני לרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספסתי גלולהאפרת23/12/2015
שלום, פיספסתי גלולה החודש (באמצע החבילה בערך) וקיבלתי אחרי יומיים מחזור. המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל, כי בהתחלה חשבתי שזה רק דימום של יום, מקסימום יומיים.. כבר עבר מעל שבוע, אמנם כבר אין דימום, אבל עדיין יש לי קצת כתמים.. אמורה לסיים את החבילה עוד יומיים; רציתי לדעת אם להמשיך כרגיל ולקבל שוב מחזור שבוע הבא? המקרה נשמע תקין באופן עקרוני? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתי גלולה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/12/2015רציתי לדעת אם להמשיך כרגיל ולקבל שוב מחזור שבוע הבא?
--- כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח א.סאונד וגינליאסתי שרעבי23/12/2015
מנח רחם-קדמי
גודל רחם-57*42*43
רקמת רחם-שרירני
רירית בעובי: 7.8 מ"מ
דוגלס: ללא נוזל
שחלות-קושי ניכר בביצוע הבדיקה עקב לולאות מעי מרובות באגן
שחלה ימנית-29*15 לא הודגמה בבירור
שחלה שמאלית-21*18מ"מ -לא הודגמה בבירור
אני במתח רב ויש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים-אשמח לתשובה אם יש סיבה לדאגה.תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח א.סאונד וגינלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2015חסר נתונים עליך ואי אפשר לתת תשובה ולכן תצטרכי להמתין לבדיקת רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה נדחיתמיכל23/12/2015
האם לאחר הפלה נדחית ומתן ציטוטק יש צורך באמצעי מניעה עד לקבלת מחזור ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה נדחית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- endometrium thicknessתמר23/12/2015
במנופאוזה מזה כ-6 שנים(בת 55) אחרי הכתמה חד פעמית של דם טרי נשלחתי לביצוע אולטראסאונד וגינלי ממצאים: רחם בגודל נורמלי בגודל 55X31X37 מ"מ VOL 33 M"M
MYOMETRIUM : הומוגני ENDOMETRIUM: עובי 6 מ"מ ערך גבולי למנופאוזה ללא עדות לכלי דם אנורמליים NO ADNEXAL ABNORMALITY OR FREE FLUID
משטח פאפ סמיר נמצא תקין ובאיסוף מהוגינה נמצא בקטריוס וגינליס
האם עריכת בדיקת פיפל היא הצעד הנכון? האם עובי רירית של 6 מ"מ נחשב לחריג?
מה המשך טיפול מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר endometrium thickness - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/12/2015האם עריכת בדיקת פיפל היא הצעד הנכון?
==== מקובל בהחלט
האם עובי רירית של 6 מ"מ נחשב לחריג?
==== דורש בירור
מה המשך טיפול מומלץ?
==== לפנות לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה 20 תקלה קטנהדנית22/12/2015
שלום , מקודם לקחתי את הגלולה ה20 מסוג פמינט .. כרבע שעה עשרים דקות אחכ היה לי שלשול קל יציאה רכה מה לעשות מעכשיו תודה רבנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה 20 תקלה קטנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2015אחרי 20 ד השלשול לא אמור להשפיע על ספיגת הגלולה מהקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקריםלילי22/12/2015
שלום רב.
רופאת נשים ביקשה שאבצע בדיקות מרקרים בגלל דרמטית בשחלה קיבלתי תשובות ואני מודאגת מהתשובה של בדיקת הca19.9 שהגיע גבוה.
Ca19.9 יצא 51.5
Ca125 יצא 13.4
Cea יצא קטן מ 1.3
מזה אומר?
האם יש מקום לדאגה?
מה אומר הca19.9 שיצא 51.5 כשהנורמה הוא עד 37.
אודה לתשובה מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה
לילי22/12/2015היתה בגלל דרמואיד בשחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרקרים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2015לא ניתן להתרשם מהתשובות ללא הערכה קלינית מלאה חיזרי לרופאת הנשים שלך עם התשובות
המרקר השחלתי CA 125 יצא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לאחר היסטרוסקופיהמיטל20/12/2015
שלום,
שמי מיטל בת 27
עברתי לאחר לידה היסטרוסקופיה להוצאת שארית שיליה מהרחם .
נאמר לי ליטול כדורים מסוג פרוגינובה 2 מ"ג פעמיים ביום למשך 28 יום וכדורים מסוג פרימולוט 5 מ"ג פעמיים ביום בעשרה ימים האחרונים לטיפול בפרוגינובה.
אני רוצה לציין שהנני מעשנת, סובלת מאסטמה ומטופלת בונטולין וסרטייד בטיפול יומי , אני מניקה (ילדתי לפני חודשיים, היסטרוסקופיה הייתה לפני שבוע 14.12).
אני ממש חרדה ומודאגת אם זה תקין ולא מסוכן לשלב בין כל הדברים...
בנוסף, מאז נטילת הכדורים אני קמה בלילה עם הרגשה של "בטן נדבקת לגב",
והרגשה של חום פנימי בגוף ותחושת תשישות בכפות ידיים (כאילו אין לי כוח ביד)
האם זה בסדר???
אני ממש לחוצה , אשמח לתשובה בהקדם.
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לאחר היסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/12/2015כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגרד וצורב עם אדמומיות ונק' לבנות ברגל קרוב לאיבר מיןליבנת20/12/2015
היה לי פעם בעבר יבלות על שפתי הנרתיק שמאוד כאב והגביל את התנועתיות.
לפני 3 ימים האזור שבין איבר המין לרגל שמאל קיים צריבה ומשטח לבן ןמאוד מתוח ונראה כמו יבלות פנימיות .האזור היה מאוד נפוח התחלתי לשים גרידרם קרם אבל ללא הוראת רופא ופעם ביום. האם זה הטיפול הנכון או שעדיין יש צורך להיבדק אצל גניקולוג/רופא עור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרד וצורב עם אדמומיות ונק' לבנות ברגל קרוב לאיבר מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/12/2015פני לבדיקת רופא נשים בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך מחזור עם דופסטוןדנה20/12/2015
קיבלתי דופסטון על מנת לקבל מחזור, מכיוון שיש לי שחלות פוליסיסטיות ואני לא מקבלת מחזור באופן טבעי. לקחתי לאורך שבוע כל יום כדור, ולפני יומיים סיימתי.
היום קיבלתי את המחזור והוא מאוד עוצמתי. רציתי לברר האם זה תקין וכמו כן, כמה זמן בערך נמשך המחזור לאחר לקיחת הכדורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך מחזור עם דופסטון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/12/2015הגיוני שיהיה מחזור יותר חזק אבל אי אפשר לצפות כמה זמן הוא ימשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)