מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשה לאחר סיום המחזורעלמה21/01/2016
שלום,
אני צעירה בת 25,
סיימתי את המחזור לפני כ-5 ימים וגיליתי על התחתון (*סליחה על התיאור*) הפרשה צמיגית בצבע חום אדמדם. מעולם לא ראיתי הפרשה שכזאת לפני כן (רק שקופות). לא היו לי שום כאבים או תסמינים יוצאי דופן.
זה נורא מלחיץ אותי. רציתי לשאול האם זה סביר? אם כן ממה זה נובע? והאם עליי לפנות לרופא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה לאחר סיום המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2016פני לבדיקת רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר תפוס במפשעה בצד שמאל בחודש ראשון מההריוןמ.ג21/01/2016
זה ימים אני מרגישה ששריר במפשעה תפוס בצד שמאול ועקיצה,ואני בחודש ראשון ממהריון ,ואני מודאגת יש לי תור לרופא רק בשבוע הבא . האם זה דבר טביעי או שזה משהו שהגוף שלי משדר שמשהו לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר תפוס במפשעה בצד שמאל בחודש ראשון מההריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2016תתחילי עם בדיקת רופא משפחה כי אני לא מבינה מה זה שריר תפוס ועקיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצד שמאול בטן תחתונה תפוס הריון חוד
מ.ג23/01/2016שלום רב הייתי אצל רופא משפחה והפנה אותי לרופאת נשים התור עוד שבוע. בבדיקה אצל רופאה משפחה אמר אין שבר או נפיחות . אני מודאגת מבחינת שאולי זה סימן להריון מחוץ לרחם,אך אין לי דימום ,אני רק מרגישה בטן תחתונה בצד שמאול תפוס רדום ולחץ באות איזור ,האם הדאגות שלי במקומן ? אני עדין בשבועות הראשונים עדין לא הייתי אצל רופאת נשים אני מחקה לתור. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצד שמאול בטן תחתונה תפוס הריון חוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/01/2016את צריכה לעשות אולטראסאונד כדי לבדוק תקינות הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באמצע המחזורתמר21/01/2016
אני אקדים ואומר שאני בחורה רווקה בת 22.
בתולה, לא לוקחת גלולות או שום תרופה אחרת.
הווסת של נגמרה לפני כשבוע וחצי.
ופתאום לפני יום וחצי-יומיים. התחיל להופיע לי כתמים קלים מאוד, אתמול זה התגבר לדימום קל.
הייתי אצל רופאת נשים, היא שאלה שאלות ואז לאחר שאמרה לי לשתות המון מים-עשתה אולטרסאונד.
באולטרסאונד היא אמרה שהכול נראה תקין ובסדר והיא באמת ראתה שם נוזל שיוצא(או משהו כזה).
והיום בבוקר קמתי עם דימום כמו של מחזור, ועכשיו אפילו יש לי כאבי מחזור קלים עם דימום של מחזור בינוני.
האם יש לי סיבה לדאגה? כי אתמול הכל היה נראה תקין בבדיקה, אבל מצד שני עכשיו הדימום התגבר.
אני ממש לחוצה וחוששת מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום באמצע המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2016לא נראה לי שיש מה להלחץ אם הבדיקה היתה תקינה
צרי קשר עם הרופאה שלך בתחילת שבוע הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לפני תום חפיסת גלולותעדנה21/01/2016
בוקר טוב,
קיבלתי מחזור ויש עוד 4 גלולות עד לסיום החפיסה.
להמשיך כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לפני תום חפיסת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2016תעשי כבר את השבוע הפסקה וביום השמיני תתחילי חפיסה חדשה אם התופעה תחזור על עצמה פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גרידהדבורה21/01/2016
שלום רב,
עברתי גרידה לפני כשבוע וחצי,לאחר שני נסיונות כושלים של כדורי ציטוטק.
הדימום פסק תוך מספר ימים, וכבר מהרגע הראשון היה מועט מאוד.
אין כאבי בטן.
כיום אני מרגישה טוב, ללא דימום.
התופעה היחידה שנשארה לי - היא הפרשות צהובות-חומות
בעלות ריח רע מאוד.
אני בחורה מאוד הגיינית,
מתקלחת לפחות פעמיים ביום, לפעמים יותר, מחליפה מגיני תחתון באופן תדיר.
מעולם לא היה לי הפרשות בעלות ריח חריף כזה.
זה רק מאז הגרידה.
האם יש קשר? האם יכול להיות שנגרם משהו מסויים במהלך הניתוח שגורם לריח הזה?
הריח הוא כ"כ חמור עדי כדי כך שזמן מועט אחרי המקלחת אני כבר מתחילה להרגיש בו, אפילו שלא הורדתי בגדים.
אני לא מעוניינת להשאר במצב כזה.
ביקורת אצל רופא רק בעוד שבועיים,
אשמח לדעת לפני זה האם יש קשר ומה אפשר לעשות. הנושא מביך....
אשמח להתייחסות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר גרידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2016פני כבר לבדיקת רופא נשים כדי לשלול תהליך דלקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שממש מטרידה אותידנה20/01/2016
אני בתולה ולפני פחות מחודש חבר שלי הכניס את האיבר שלו קצת לתוכי ולא גמר ונורא פחדתי אז עשיתי בדיקה שיצאה שלילית ועשיתי עוד בדיקה היום שיצאה שלילית למרות שקיבלתי מחזור שדרך אגב הקדים בשלושה ימים ... האם יש סיכוי שאני בהריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שממש מטרידה אותי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2016את לא בהריון אם עברו יותר משבועיים מהארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחור שחור ליפני מחזורשיר20/01/2016
מה זה אומר קיבלתי את זה גם פעם שעברה לא זוכרת מתי זה שחור כזה ואני ממש,לא יודעת מה זה והאם זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחור שחור ליפני מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2016חסר משמעות כנראה דם סמיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לידהרינת20/01/2016
שלום, אני שבועיים אחרי לידה בשבוע 36+5 תחנוקת במשקל 3200 . הייתה לי בטן מאד גדולה וזורזתי ללידה אחרי ירידת מים. אני עדיין מדממת. לא דם טרי , מחליפה 2-4 תחבושות ביום, ללא כאב או ריח רע. האם זה נורמלי? יש מקום ללכת לרופא או לחכות עוד קצת? רק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2016חכי יכולים לדמם עד כחודש אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ואדמומיות בחזהליטל19/01/2016
שלום, אתמול נרדמתי עם החזיה ובבוקר קמתי עם כאבים ונפיחות בבית השחי והשד השמאלי, היום הכאבים פחתו אך השד עדיין נפוח ויש לי אדמומיות באזור הפטמה.. האם הדבר נגרם כתוצאה מלחץ של החזייה, אציין כי אכן הרגשתי שהיא לוחצת לי מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ואדמומיות בחזה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2016כנראה
אם לא יעבור ביומיים הקרובים פני לבדיקת חירורג שד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכת ביוץניקי19/01/2016
האם התוצאה בתמונה נחשבת שלילית או חיובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכת ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2016קיראי את העלון המצורף עם ההנחיות לפענוח הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכי הריוןשירי19/01/2016
אני לאחר 7 לידות חלקן מוקדמות (1 פג) ותמיד מגיע לבי"ח על רקע של חשד ללידה מוקדמת. רציתי לשאול כיצד להמנע מסיבוכים ולשם כך אצטרך לתאר את הלידות הקודמות:
לידה ראשונה ירידת מים בשבוע 36 כמובן לא בדקו לפני אורך צוואר כך שהיה הריון לכאורה ללא סיבוכים - אבל לידה מוקדמת.
לידה שניה היו צירים (שסופסוף ידעתי לזהות אותם אחרי הלידה הקודמת...) בשבוע 32 התחילו לתת תרופה (לא זוכרת מה) ובשבוע 34 (עם פתיחה של 5) אושפזתי ל-5 ימים עד שיצא מגדר פג - נולד בשבוע 38 (ירידת מים).
לידה שלישית - מעקב אורך צוואר בשבוע 26 התחיל להתקצר ונמנעתי מקיום יחסים עם בעלי עד שבוע 33 אז היינו במיטה יחד ואחרי שעתיים נולד תינוק פג.
לידה רביעית - שוב מעקב אורך צוואר שהתקדם והפעם נמנענו מקיום יחדסים עד שבוע 36. בלילה שהיינו יחד נולד הילד.
לידה חמישית - אותה תמונה של התקדמות לקראת לידה מ-שבוע 26 נמנענו נקיום יחסים עד שבוע 36 ואז לא התרחשה לידה למרות שקיימנו יחסים לפחות 3 פעמים בשבוע!(והייתי כבר עם פתיחה!) הילדה נולדה לאחר מאמץ פיזי קשה, ירידת מים, ובפתאומיות של ציר אחד בלבד... בבית!!!
לידה שישית- שוב כנ"ל ולא היתה התקדמות למרות קיום יחסים (על פתיחה 4) בשבוע 39 עם פתיחה 6 ביצעו סטריפינג ופקיעת מים והיתה לידה תוך דקה.
לידה שביעית - לא לקחו סיכון ואישפזו משבוע 32 (פתיחה 4, ציר על ציר) למרות הכל לא היתה לידה ובשבוע 38 יזמו לידה (פתיחה 8)
שאלתי: מעולם לא הכנסתי לפה תרופה, גם לא לקחתי אוטרוגסטן. רק מה שנתנו לווריד (פפורין אולי?) תמיד היו צירים במוניטור ולמרות הכל לא ילדתי. האם לאור הנ"ל יש טעם במניעת קיום יחסים? האם יש טעם באישפוז שמא יהיה פג? מה עושים אם אני רוצה בפעם הבאה להגיע לשבוע ה-40 בלי אישפוזים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכי הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2016מציעה לך לפנות עם כל ההסטוריה המילדותית שלך לרופא מומחה בהריון בסיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בשתן ובריחותלילך19/01/2016
ש לי בעייה מפחידה!!!
אני לא יודעת מה לעשות חייבת תשובה דחוף.
בת 21 , במשך שנה וחצי אני במצב שבלילה אני הולכת לישון וכל רגע יש לי פיפי ואני קמה ועושה ממש טיפה במשך 10 פעמים לפחות עד שאני נרדמת ולעיתים יש מצב שאני לא נרדמת עד 5 בבוקר( מ12) ברמה שיש לי ממש כל שניה והבעיה השנייה היא שיש לי ריחות נוראיים מלמטה וממש לא נעים ליי זה מלווה בהפרשות .. ממש נורא לי עם זה ! לקחתי תרופה נר בנרתיק וזה לא עזר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בשתן ובריחות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2016א. פני לרופא נשים לברור הריח והפרשות כי כנראה יש לך זהום חיידקי ואת צריכה אנטיביוטיקה
ב. עשי תרבית שתן לשלול דלקת בדרכי השתן ואם תקינה פני לבדיקת אורוגינקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשהאורית19/01/2016
בת 60. יש לי הפרשה צהובה מהנרתיק. רופאה לא ראתה הפרשה, רק אמרה
שהריח לא נעים. בדיקצ מעבדה צקינה. סובלת מליכן סקלרוזיס.
מה יכולה להיות הסיבה להפרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2016עשי תרבית נרתיקית אם שלילי יכול להיות שיש הפרשה כתוצאה מהשנויים ההורמונלים וחוסר באסטרוגן או שנוי בחומציות הנרתיק עקב אבדן חיידקים טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיזוניקליטל18/01/2016
שלום, ילדתי לפני כ-5 חודשים בלידה טבעית
לאחר הלידה כאשר הלכתי לבדיקה אצל רופאת הנשים היא נתנה לי גלולות סרזט שעשו לי דימום לאחר שבוע.
החלפתי גלולות לפי הוראת הרופאה לגלולות סיזוניק אותן נוטלים ל3 חודשים ברצף אך באמצע החפיסה השניה ( לפני כשבוע) החל דימום.
ממה זה יכול להיות?? האם הגלולה לא מתאימה לי?? האם יש עוד סוג של גלולות שניתן ליטול במשך 3 חודשים ללא הפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיזוניק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2016אין בעיה לחבר גם גלולות אחרות ולראות אם יהיה איתן דימום, התיעצי עם רופאת הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת דופק באוזן שמאלמאיה18/01/2016
שלום
אני בת 31 בהריון שבוע 17 ב"ה עם תאומים לאחר שנתיים ivf.
בימים האחרונים, אני מרגישה תחושת דופק לב באוזן שמאל כשאני עושה פעילות יחסית פשוטה
כמו לעלות כמה מדרגות או ללכת מהר לאחר ישיבה ממושכת.. וזה עובר רק אחרי שאני ממש יושבת ונחה.
אף פעם זה לא קרה לי בעבר ולא ידוע לי על בעיות לב שיש לי
האם זה קורה בהריון?
האם יש חשש לבעיה בלב? יש מה לעשות בנידון?
זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת דופק באוזן שמאל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2016לא מוכר לי וזה לא תלונה אופינית להריון, פני לרופא אף אוזן גרון לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)