מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בנוברינג בחו"לקרן13/01/2016
היי,
אני טסה לחודשיים למזרח, ואני לא יודעת איך אני אמורה להמשיך להשתמש בטבעת נוברינג.
אני לא יכולה לקחת מהארץ,מכיוון שצריך קירור.
הייתי שמחה לדעת מה האופציות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בנוברינג בחו"ל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016אם זה רק טבעת אחת אפשר לקחת ללא קרור רק בטמפרטורת חדר.
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןסימה13/01/2016
שלום, האם אפשר לשפר איכות וכמות הזרע בעזרת ויטמיננם או משהו? על מנת להכנס להריון מהר, יש לציין ש היתה הפלה לפני תשע חודשים ומאז מנסים.בבדיקה בזרע שנעשה פעמיים , פעם אחד ריכוז יצא חמש ותנועה50,ופעם שניה בביקה ריכוז 16 ותנועה 15, מורפולוג 4. שאר נתונים יצאו תקין,, האם זה אומר שיש צורך בטיפול או להמשיך טבעי.תודה על תגובהבת 32
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016כדאי להתיעץ עם מומחה לפריון הגבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין אנדומטריוזיססתיו13/01/2016
ביום שני השבוע ביקרתי אצל גניקולוג שקבע כי יש לי אנדומטריוזיס.
לטענת הרופא גם דלקת האגן שאובחנה אצלי בתקופת הקיץ הייתה למעשה אנדומטריוזיס ולא דלקת אגן, שכן לא חוויתי חום או תופעות דלקתיות אופייניות. (טופלתי באבחנת הדלקת במשך שבועיים באנטיביוטיקה - היו לי כאבים בבטן, מחזור עם גושי גם (מה שלא אופייני לי בעליל), דימום רב מאוד ותחושה של חולשה, סחרחורת, וכאמור כאבים מרובים).
באופן כללי אני חווה תסמינים משתנים בעת מחזור - לעיתים המחזור לא כואב ועובר על מי מנוחות ולעיתים הוא כולל תסמינים כגון: כאבי גב ובעיקר בטן תחתונה חזקים, הליכות מרובות לשירותים ויציאות רכות. הדימום הוא בד"כ מתון ונמשך בד"כ יומיים בלבד, שאר הזן הוא בכמות מועטה. לפי פירוט התסמינים הרבים של אנדומטריוזיס נראה שאני לא לגמרי תואמת את התמונה הקלינית. באופן כללי אציין שבכמה שנים האחרונות פיתחתי כאבים בעת קיום יחסי מין. סקסולוג ביצע בדיקה רגילה והסיק כי אין מדבור בבעיה פיזית, הכאבים הם בחדירה עמוקה בלבד ומדובר בעניין רגשי שכן הכאבים לא קיימים כל הזמן אלא קורים לסירוגין. (מצד שני, התדירות של הכאבים עלתה)
בכל מקרה, ביום שני הארון הלכתי לגניקולוג מפאת תחושת אי נוחות שאני התחלתי לחוש בשבוע האחרון בצד שמאלי של הבטן התחתונה, תחושה פיזית של משהו שלא רגיל, עיקצוצים ודקירות מידי פעם, תחושת כאב קלה. בנוסף כאב בעת חדירה השונה מזה שיש לי בד"כ, עם הדגשה בצד השמאלי של הגוף בלבד.
הוסבר לי כי באופן כללי הטיפול הנפוץ באנדומטריוזיס הוא בעזרת גלולות (אותן אני כבר כמה שנים לא לוקחת).
מכאן מספר שאלות:
1. האם ייתכן ואכן אבחנת דלקת אגן הייתה לא נכונה ומדובר היה באנדומטריוזיס מלכתחילה?
2. האם כדאי לבקר אצל גניקולוג נוסף לקבלת חוות דעת נוספת באשר לאבחנה שכן אין למעשה בדיקה מומלצת שיכולה לתת תשובה וודאית בקשר לאנדומטריוזיס (כי הבנתי שבדיקה כירורגית בהרדמה מלאה ממלצ רק במקרים חריפים)?
3. האם הכאבים בצד השמאלי שאני כרגע התחלתי לחוש אכן יכולים להיות קשורים באנדומטריוזיס (ז"א האם זה יכול להיות נגע של רקמת אנדומטריום על איבר פנימי כלשהו) והאמצעי היחיד להיפתר מהם הוא באמצעות ייבוש האזור הפנימי בעזרת גלולות לטווח הרחוק וכרגע צפויים לי כאבים חזקים בזמן המחזור הקרוב?
4. אני לא יודעת אם יש טעם לבקש US בטן לבדוק את האיברים הפנימיים כדי לדעת בוודאות שמדובר בנגע של רקמת אנדומטריום, האם בכלל אפשר לגלות את זה בUS בטן או בUS איברי האגן והרחם? ז"א האם יש דרך לקבל תשובה וודאית ומיידית למקור הכאבים והאי נוחות ולטפל באופן מיידי בבעיה או שיש להסתפק באחנת אנדומטריוזיס ולהפסיק לחפש פתרונות ותשובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין אנדומטריוזיס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016הייצתי ממליצה לך לנסות לקחת גלולות למספר חודשים ולראות אם המצב משתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל לקחת גלולותסתיו13/01/2016
שלום רב.
אני אמורה להתחיל לקחת גלולות (אחרי הפסקה של כמה שנים שעשיתי).
ההמצלה להתחיל ביום ה-1 של המחזור.
אתמול התחילו הפרשות חומות.
האם הייתי אמורה להתחיל כבר אתמול או רק ברגע שיתחיל דימום רגיל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל לקחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016בעקרון איך שמתחילות ההפרשות החומות
גם אם אחרת התחילי עם הגלולות והוסיפי עוד אמצעי מניעה בשבועיים הקרובים ליתר בטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת דימום עם יאזענת13/01/2016
שלום,
אני בת 28 ונוטלת גלולות "יאז" במשך 5 שנים, כולל 2-3 פעמים של דילוג על הגלולות הלבנות (לצורך דילוג על מחזור). בשנתיים האחרונות הדימום שלי מועט מאד. החודש הדימום לא הופיע כלל (לפני שבוע כבר התחלתי את הגלולות של החודש הבא).
רציתי לברר:
1. האם זה תקין שהדימום כל כך מועט ואפילו לא מופיע כלל?
2. האם מותר ליטול גלולות במשך מספר שנים ללא הפסקה (קראתי שדוקא התקופה הראשונה של לקיחת הגלולות היא מסוכנת מבחינת היווצרות קרישי דם)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת דימום עם יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016יכול בהחלט לקרות שאין דימום
אם יחזור על עצמו ומפריע לך פני לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
ענת14/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינה12/01/2016
שלום, אני בת 23 עם חבר קבוע כבר 3 שנים. הוא הראשון שלי.
בתחילת מערכת היחסים קיימנו יחסי מין מוגנים ע"י גלולות. משהו כ7-8 בחודשים האחרונים, אני מרגישה שכל פעם בכניסה - הנרתיק נסגר\מתכווץ ונורא קשה להכניס . גם עם משחק מקדים וכו' . השאלה היא כזאת, האם יש לי איזשהו מבנה ייחודי שכל פעם מחדש דורש ממש מאמץ כדי להחדיר או שזה משהו שכיח ?
בנוסף אחרי כמעט כל אקט - יום למחרת שורף לי בדרכי השתן. ועובר אחרי כמה שעות . חשוב לציין שאחרי האקט תמיד שוטפת את האיזור עם סבון וגינלי, מחליפה תחתוניות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016סבון זה ממש לא רצוי כי הוא מיבש
פני לבדיקת רופא נשים יכול להיות שבגלל הגלולות יש לך יובש וכאבים בחדירה ולכן את מתכווצת
יש לזה טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בשילוב ויטמניםדנה12/01/2016
אני לוקחת טיפות ויטמין d, כדור חומצה פולית וכדור תרדיפרון(שניהם נגד אנמיה) אבל אני גם לוקחת גלולות באופן קבוע.
השאלה שלי היא אם זה לא מסוכן והאם השילוב ביניהם מבטל ומחליש ספיגתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בשילוב ויטמנים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016אין קשר בין התרופות לגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעותיפה12/01/2016
שלום, מה פירוש המילה Virgo?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016בתולה בלטינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק בשחלה ובדיקת דם הורמונליתאפי12/01/2016
שלום רב יש לי שאלה רופא נשים בדק אותי אתמול כשהייתי 19 ימים אחרי מחזור והוא ראה זקיק 1.5 ס״מ
בדיקת דם הורמונלית :11.1.16
Lh 8.5
Fsh8.9
אסטרדיול 487
פרוגסטרון 31 מה זה אומר ?
האם זה יכול להוות הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק בשחלה ובדיקת דם הורמונלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016מעיד שהיה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות לחופשהים12/01/2016
שלום רב,
הפסקתי ליטול גלולות לפני כ-4 חודשים.
שבוע הבא אני טסה לחו"ל ואמורה לקבל.. אם אני לוקחת גלולות רק בימים בהם אהיה בחו"ל האם זה יעזור לדחות את המחזור?
מבלי להתחיל חפיסה חדשה כמו שצריך... רק לקחת כל יום גלולה במהלך השהות בחו"ל..
האם זה אפשרי בכלל? האם זה יכול לפגוע לי בפריון?
ואם יש שיטה אחרת אולי להשיג את אותה המטרה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות לחופשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2016אין טעם לקחת גלולות רק לימים של הטיול בחול
אם לא אחרת את הזמן אפשר לקחת כדורי פרוגסטרון
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאנה אנטיביוטיקה ומה שביניהןדנה12/01/2016
הבנתי שאני צריכה להיעזר באמצעי מניעה נוסף בעת לקיחת אנטיביוטיקה מסוג רפאפן.
אני נוטלת אנטיביוטיקה חמישה ימים והיום גיליתי בעת הניגוב הפרשה עם דימום. אני רק באמצע החפיסה.
מדוע זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאנה אנטיביוטיקה ומה שביניהן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2016אנטיביוטיקה יכולה להוריד ספיגה של גלולות ולכן לירידה ברמה בדם ולדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלהמורן12/01/2016
שלום, עברתי גרידה בחודש מרץ, המחזור חזר לאחר כמה חודשים לעצמו, אך אני שמה לב שאורכו התקצר. פעם היה 5 ימים היום בערך 3.5
מזה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי הפלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2016חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם התקןמישל11/01/2016
היי
אני עם התקן כבר שנה ו-3 חודשים מחזור מגיע כל 28 ימים. בדרך כלל מחזור שנמשך 5-6 ימים עם דימום כבד. לפני גמה ימים ביום שפחות או יותר הייתי צריכה לקבל היה לי דימום כמו סוף מחזור ממש לא הרבה וזהו מאז כלום כבר שבוע כאילו מאחר לי. זה נקרא שמאחר לי או שהדימום זה סוג של מחזור?? יש סיכוי להריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור עם התקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2016כל דימום חריג שאשה שפעילה מינית דורש שלילת הריון. אם נשלל פני לרופא הנישם שלך להמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב והתקשות איבר המיןאנונימית11/01/2016
שלום, אני וחבר שלי מקיימים יחסי מין ללא קונדום (אני על גלולות) ויש פעמים שאני מרגישה קצת חיכוך שלאחריו כואב לי אבל עובר. בפעם האחרונה קיימנו יחסי מין גם לאחר הכאב ומאז מרגישה כאב אז בצד ימין של איבר המין שמקשה עליי לשבת, הכאב מקרין לכיוון פי הטבעת ולכיוון השני (המשולש). היום ראיתי שכל הצד הימני התנפח והתקשה, ברמה שאי אפשר לראות את פתח הנרתיק כשפותחים רגליים. יש לציין שקיימנו לפני שבועיים יחסי מין אנאליים ומיד לאחר מכן ואגינלים בלי לשטוף. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב והתקשות איבר המין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2016דורש בדיקת רופא נשים והדרכה איך לקיים יחסי מין אנאליים מבלי לזהם את הנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט והיריוןדוט11/01/2016
בוקר טוב
אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאול אבל אולי יש פה נשים עם ניסיון בזה...
עשיתן/ עושות פעילות גופנית בזמן ההיריון? אם כן, לאורך כל ההיריון?
אמא שלי אומרת שלא כדאי ממש להתעקש על ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט והיריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2016פעילות שאת רגילה אליה עוד מלפני ההריון יכולה להמשיך בהריון אם אין איסור של רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)