מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשול לאחר גלולהמאי14/09/2015
שלום, אני נוטלת גלולות יאז כבר מספר חודשים. היום אני וחבר שלי קיימנו יחסים, ושעה לאחר מכן נטלתי גלולה. שעה אחרי נטילת הגלולה שלשלתי. מה אני אמורה לעשות? להשתמש שבוע בקונדום? או שאני לא מוגנת מפני שזמן קצר לפני הנטילה קיימתי יחסים? אשמח לתשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה לך
מורן נשים.17/09/2015להוסיף קונדומים לשבועיים הקרובים ולהמשיך לשתות את הגלולות כסדרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשול לאחר גלולה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/09/2015להשתמש שבוע בקונדום?
=== כן, כדאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת אסטלאהובה13/09/2015
אני בת 22 רווקה
לפני שנה עברתי ניתוח להוצאת ציסטה בשחלה,
קיבלתי את המחזור הראשון בגיל מאוחר (16.5)
מאז ומתמיד סובלת מפצעי אקנה והשמנת יתר, מחזור לא סדיר.
קיבלתי המלצה מרופה לקחת גלולות אסטל לסידור המחזור האם יש טעם כרגע?
וכן האם זה עלול לגרום להשמנה נוספת?
חוששת מעט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת אסטל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2015אסזטל היא גלולה מצוינת עבורך ולא רק להסדרת המחזוור אלא לטיפול בכל תופעות הלואי ההורמונליות כמו אקנה שאת סובלת מהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ודימוםשירן12/09/2015
לפני שלושה שבועות היה לי התקף כאבים נוראי מהבטן התחתונה עד פי הטבעת . כאב שנמשך יום שלם והרגיש ממש כמו צירים . במשך שבועיים הכאב בא והלך . ולפעמים הקרין לכתפיים ולמותן. במהלך השבועיים האלה קיבלתי מחזור שנמשך לכל היותר יומיים . למרות שבדרך כלל מחזור אצלי נמשך לפחות ארבעה ימים עשיתי בדיקות דם ושתן והתוצאות היו תקינות. אתמול קיבלתי שוב פעם מחזור. שבועיים לפני הזמן . אני נמצאת עם התקן תוך רחמי כבר כמעט שלוש שנים בלי בעיות ומחזור סדיר. רופא המשפחה אמר שכדאי לבדוק את הרחם אבל התור הקרוב הוא לעוד חודש. בינתיים עשיתי בדיקת הריון ביתית כדי לשלול הריון חוץ רחמי. אולי לפי התופעות תוכל להצביע על הבעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ודימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2015את חייבת בדיקת רופא נשים בהקדם. י ש מוקדים דחופים גם במסגרות קופת החולים ואם אין שיפנו אותך למיון נשים.
צריך לבדוק האם ההתקן יושב טוב, האם יש הריון חוץ רחמי
האם יש אולי דלקת אגנית או ציסטה שחלתית.
בכל מצב דורש בדיקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה של יום שאחריאביבה12/09/2015
סיימתי בשישי לפני שבוע( 4.9) לקחת גלולות, כאשר את הגלולה הלפני אחרונה ( של יום חמישי) שכחתי לקחת. אתמול קיימתי יחסי מין לא מוגנים( בשבוע הפסקה בין חפיסות) כי שכחתי ששכחתי לקחת גלולה לפני אחרונה. היום בבוקר לקחתי פוסטינור. היום בערב אני אמורה להתחיל חפיסה חדשה, האם אני יכולה לקחת גלולה ראשונה של החפיסה היום בערב עם הפוסטינור או שיש הנחיות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה של יום שאחרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2015קחי את הגלולה הראשונה כסדרה. יכול להיות שיהיו לך שבושים במחזור עכשיו עם הפוסטינור לא להבהל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אביבה13/09/2015תודה רבה על המענה.
ומה קורה החודש מבחינת הגנה? האם יש צורך באמצעי מניעה נוספים או שלקיחה מסודרת של הגלולות החודש מספיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספיקה.
מורן נשים.17/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאויקי11/09/2015
שלום!
האם 9.5 ימים לאחר זריקת אוביטרל
בטא = 11 זה הריון שלילי ב 100%?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/09/2015גבולי
חיזרי על הבטא בעוד יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהשנאל11/09/2015
היי
נוטלת גלולות יאז באופן קבוע, מתחילת החפיסה הנוכחית ועד לגלולה מספר 5 היו לי יציאות מימיות ולדעתי ייתכן כי הגלולה לא נספגה. לקראת סיומה של החפיסה הנ"ל, לקראת המחזור הלכתי להיבדק אצל רופא נשים באמצעות אולטראסנד מהבדיקה עולה כי נמצאה אצלי ציסטה בשחלה, בצורה עגולה, עם דופן מוגר, ללא מחיצות ונוזל.. אני מודאגת.. האם זה מסוכן סוג הציסטה הנ"ל.. לדעת הרופא זה ציסטה המאפיינת ביוץ.. ובסיכום ביקור נרשם שהכל תקין ועליי לחזור רק לביקורת.. מה דעתך? זה מסוכן? ציסטה בכללי מסוכנת? האם מה שתיארתי זו ציסטה פשוטה או מורכבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/09/2015כדאי לעשות עוד בדיקת אולטראסאונד אחרי המחזור לראות שהציסטה נעלמה
התיאור של הציסטה היא ציסטה פשוטה אבל חסר נתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הוצאת התקןענת11/09/2015
האם הגיוני שקיבלתי מחזור שלושה ימים לאחר הוצאת התקן מירנה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר הוצאת התקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/09/2015בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך להמתין תקופה לפני הריון?
ענת11/09/2015בכוונתי להכנס להריון שלישי. האם מאחר וקיבלתי מחזור, לאחר 3 ימים מהוצאת התקן המירנה, יש צורך להמתין תקופה מסויימת כדי להקות את הגוף מהורמונים? אגב, גוון הדימום במחזור הנוכחי, הינו חום. זה מצביע על משהו בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך להמתין תקופה לפני הריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2015הגיוני שיהיה מחזור קצת שונה ולא אין צורך להמתין עד לכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםקרן11/09/2015
שלום,
בהדרכת כלות נאמר שלפי חישוב וסת אחרונה, אקבל את המחזור בחתונה ולכן ביקשו שאקח כדור בשם פרימולוט נור.
שאלותי הן:
1. האם הכדור גורם לדימום בזמן שלוקחים אותו בימים הראשונים ואם כן האם עליי להפסיקו מיידית?
2. האם גורם לבחילות ואם כן להפסיק לקחת?
3. ואם יחליטו שעליי להפסיק לקחת אותו האם יתנו לי כדור אחר לדחיית מחזור?
כשלקחתי בעבר גלולת מינולט לא הגבתי טוב והקאתי תמיד האם ישנה סבירות שזה שוב יקרה, אני כנראה רגישה להורמונים.
4. יוצא שאצטרך להתחיל לקחת בערב יום כיפור, מה קורה אם לא ארגיש טוב בעת לקיחת שני כדורים ביום הראשון ולמחרת עוד שני כדורים ובכיפור הכל סגור ביומיים האלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/09/2015המחזור עלי פרוב לא גורם לדימומים עד לאחר הפסקת הכדורים
באשר לתופעות לוואי לט ניתן לצפות מראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
קרן11/09/2015תודה
אבל שאלתי עוד שאלות.. וגם לא ענית לשאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייחסוייה10/09/2015
האם במידה ואני לובשת שמלה צמודה או חצאית זה יכול לפגוע בעובר.?אני בחודש 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/09/2015אין קשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בגיל 42אילנה10/09/2015
שלום
אני בת 42 והתחלתי גלולות לפני כ שבוע
אני מרגיש ממש לא טוב מזה ויש לי בחילות מדי יום
א מ שוקלת להפסיק את הגלולות
האם זה בסדר להפסיק אחרי שבוע?
האם אקבל מחזור או שתקופה קצרה של 7 לא משנה הרבה?
האם בכלל מומלץ גלולות בגיל 42?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בגיל 42 - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/09/2015צריך לשקול אפשרויות של אמצעי מניעה אחרים
מקובל לסיים את החפיסה ואז להפסיק את הגלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילנה11/09/2015האם זה בכלל רעיון טוב להתחיל גלולות בגיל 42?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידהרוני10/09/2015
ילדתי לפני יום וחצי ועדין לא נתנו לי להיתקלח ביגלל עומס עצום כל פעם אומרים לי עוד מעט האם זה מסוכם שלא מיתלחים אחרי יום וחצי אחרי לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא נותנים להתקלח?
ש10/09/2015את אחרי לידה רגילה או קיסרית?
אחרי 2 הלידות (רגילות) כמה שעות אח"כ התקלחתי, בעלי היה איתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/09/2015יש לברר עם המחלקה בה את מאשופזת
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובותישראלה10/09/2015
שלום, לפני כחודש הייתה לי פטריה וגינךית שטופלה האמצעות משחה ונרות. לאחר שבועיים חזרה התופעה של ריבוי ההפרשות אך ללא כאבים או תחושת אי נעימות. הלכתי שוב לרופא הוא נתן לי נרות פולידין אדומים להפסקת ההפרשות. היו לי כמה ימים רכילים ועכשיו חזר ריבוי ההפרשות ואני כבר אובדת עצות. ההפרשות חסרות ריח, הן בצבע אפור לפעמים עם דם ויחיסת צמיגיות. מישהו יודע אולי במה מדובר? זו עדיין פטריה או שמשהו אחר? ואיך אפשר לטפל? פשוט התור הבא לרופא נשים הוא עוד המון זמן ואני לא יכולה להמתין עד אז. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מרובות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/09/2015יש להיבדק ע"י רופא נשים לקבלת טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בגלל הנרות פולידין הוסת מתאחרד``ר ליאורה אברמוב10/09/2015
שלום,
בבדיקה לפני 3 שבועות התגלה לי פצע / פטריה (הרופאה לא זיהתה ולקחה פאפ) בצוואר הרחם ונתנה לי נרות פולידין ל 6 ימים, הפסקה למחזור ועוד 6 ימים.
המחזור מתאחר במעל שבוע.
אני ללא גלולות כבר מעל 3 חודשים.
2 בדיקות הריון ביתיות יצאו שליליות.
ואני לא יודעת מה לעשות.
אומר שאני שומרת גם נידה ובעקבות הפצע היה לי דימום שבגללו אני נידה.
הרופאה אמרה לי לחכות לוסת בשביל להמשיך עם הנרות אבל השאלה האם אני יכולה לקיים יחסים?
כמו כן, האם בגלל הנרות פולידין הוסת מתאחר, בדר"כ הוא סדיר.
תודה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות פולידין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/09/2015במידה ואין הפרשות או תסמינים של דלקת אין מניעה מקיום יחסי אישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של פיפי בזמן קיום יחסי מיןיעל09/09/2015
שלום רב,
ישנה בעיה שיש לחברה שלי (ולא בצינייות) שברגע קיום יחסי מין עם חברה הטרי (יוצאים חודשיים, בשבילה הוא הראשון ושכבה איתו רק פעמיים שלוש) היא חשה צורך לעשות פיפי. אני חושבת שהיא מגיעה לאורגזמה, אבל לא ממש ברור לי אם זה יכול להיות אחרי זמן ככ מוגבל. יעצתי לה אולי לחזק את שרירי האגן שלה, אני כבר לא יודעת ככ איך לעזור לתסכול שלה, גם תשובות קונקטרטיות באינט' אני לא ממש מקבלת. האם תוכל לעזור לי לעזור לה?
האם כדאי לה לברר את זה מול רופא נשים (למרות שהיא ממש מתביישת .. )
אשמח לעזרה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של פיפי בזמן קיום יחסי מין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/09/2015כמובן שאין תשובות באינטרנט ללא בדיקה של מטופלת
ניתן להסביר את תופעתה שהיא קיימת
במידה ואכן מדובר באי נקיטת שתן ניתן לטפל ע"י פיזיותרפיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולוץ סרזט ואנטיביוטקת אמוקסיקלבYuval09/09/2015
אני כרגע על גלולות סרזט.
אתמול קיבלתי אנטיביוטיקה לדלקת בסינוסים -אמוקסיקלב.
האם זה בסדר?יחד עם הגלולות האם זה מנטרל את השפעת הגלולה ובעצם לא מגן בפני הריון אם אני יקיים יחסי מין שאני על האנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולוץ סרזט ואנטיביוטקת אמוקסיקלב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/09/2015כדאי להוסיף קונדומים בתקופה שאת על האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)