מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור מקדיםנטלי2721/09/2015
המחזור כל פעם מקדים
היי אני בת 27 כבר במשך 5 חודשים עם וסת לא סדירה . המחזור כל פעם מקדים לי ב5 ימים . ככה שיוצא שכל שבועיים אני מקבלת מחזור. ואני לא נוטלת בכלל תרופות ולא גלולות. מזה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מקדים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/09/2015יכול לקרות שבושי מחזור עקב שינויים הורמונליים פני לרופא נשים להסדרת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מליאן והגנהאני21/09/2015
שלום, לאחר תקופה ארוכה ללא גלולות התחלתי לקחת מליאן ביום השני של המחזור (הרופאה אמרה לי שאהיה מוגנת בחודש הראשון גם אם אקח ביום השני והמליצה לי לקחת ביום זה), אני רואה שבכל מקום כתוב שרק אם לוקחים ביום הראשון של המחזור מוגנים בחודש הראשון... האם אני מוגנת החודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מליאן והגנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/09/2015הוסיפי קונדומים בשבוע הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-גלולה היום שאחרימורית21/09/2015
שלום, קיימתי יחסי מין לא מוגנים אתמול 20/9 בשעה 23:00 בערך והיום בשעה 14:30 בערך התחלתי להרגיש כאבי ביוץ. מהיכרות עבר עם התהליכים בגופי, זה סימן שאני מתעברת. שאלתי היא, האם לקיחת גלולת היום שאחרי במצב אותו אני מתארת, שכרגע מתרחש תהליך הביוץ, היא אפקטיבית? או שההריון כבר התרחש? ובאם יש עדיין אפשרות לקחת את הגלולה, מה הסיכונים לעובר במקרה שהגלולה לא הפסיקה את ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-גלולה היום שאחרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/09/2015זה בדיוק הזמן הנכון לקחת את גלולת היום שאחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור גלולות ומחזוראני20/09/2015
שלום,
ביום רביעי היה היום האחרון לחפישת הגלולות ובדכ לאחר מכן מקבלת מחזור ביום ראשון.
בגלל תקרית קטנה לקחתי ביום רביעי יחד עם הגלולה האחרונה פוסטינור. והנה יום ראשון מסתיים ולא קיבלתי מחזור..
הגיוני? אמורה להלחץ או שזה יכול להיות בגלל הפוסטינור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור גלולות ומחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015סביר להניח שזה בגלל הפוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה שחוזרת כל כמה חודשיםמור20/09/2015
שלום,
אחרי שאני סובלת כבר כמה שנים מפטריה קנדידה בנרתיק כל כמה חודשים אני רוצה לעשות לזה סוף ולמנוע את החזרה שלה..
אני לוקחת מדי כמה שבועות פלורג'ין בנרות כדי לשמור על איזון החומציות בנרתיק, אך שמעתי לאחרונה על כדורי פרוביוטיקה שמומלץ לקחת וייתכן ויעזור למנוע..
אפשר המלצות בנושא? הם פרוביוטיקה אכן יכול לעזור ואם כן אשמח לשמוע איזה סוג לקנות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פרוביוטיקה ייעודית לנשים
איילה20/09/2015אני לוקחת ביו-פימייל.
פרוביוטיקה שייעודית לנשים מיועדת בדיוק בשביל כל עניין הפטריות והדלקות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה שחוזרת כל כמה חודשים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015קודם כל כדאי שתעשי תרבית נרתיקית בזמן התקף ותראי אם זה באמת פטריה ואם כן איזה סוג כי יש זנים שעמידים לטיפולים המקובלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת עם כאבים קיצונייםדנה20/09/2015
אני עם גלולות. כבר כשנתיים ומקבלת בזמן בדכ. וקיבלתי עשרה ימים קודם.עם כאבים חזקים. מה שלא היה לי אף פעם, אף פעם לא כואב לי והפעם זה היה קיצוני בצד שמאל. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת עם כאבים קיצוניים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015פני לבדיקת רופא נשים בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםדינה20/09/2015
שלום רב
אני בת 55.6 ללא מחזור 3 שנים ללא תופעות לוואי של גיל המעבר מרגישה בריאה.
בביקור אצל רופא נשים הומלץ לי ליטול כדור אחד של EVIANA
וברצוני לשאול: האם לא מאוחר להתחיל הורמונים לאחר 3 שנים?
האם כדור זה בטוח והאם יש תופעות לוואי?
האם הכדור מכיל גם פרוגסטון מאחר ויש לי רחם?
אני לוקחת כל יום תרופה בשם אולנזפין וכן כדור מטרפומין האם זה מתנגש?
סליחה מראש על ריבוי השאלות בתודה מראש על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015אביאנה זה טיפול הורמונלי חליפי שמכיל אסטרוגן ופרוגסטרון. לא אמור להתנגש עם כדורים אחרים שלך
מתארת לעצמי שלרופא שלך היו שיקולים מסוימים שבגללם החליט להתחיל לך הורמונים לאחר 3 שנות הפסקה וללא תלונות של גיל מעבר.
לי לא ברור למה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים המשך
דינה21/09/2015תודה על התשובה
אני באתי לרופא נשים ושאלתי עם צריך ואז הוא הסכים.
האם לדעתך לא צריך לקחת הורמונים ללא תופעות גיל המעבר?
בתודה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים המשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/09/2015הדעה המקובלת היא שאין צורך לתת הורמונלים אם אין תלונות
אבל כל רופא וגישתו הוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץאביטל20/09/2015
שלום, רציתי לדעת מתי הזמן להיכנס להריון.. כשיש לי ביוץ יש לי במשך יומיים שלושה הפרשות לבנבנות ושקופות. וזה מלווה בכאבים בצד(כל חודש). האם הזמן שנקלטים הוא לפני ההפרשות, אחרי ההפרשות או תוך כדי?? חשוב לי לדעת כי אני מניקה ולא לוקחת גלולות.. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015ביוץ חל בזמן הכאבים. אבל אפשר להכנס להריון כבר 3 ימים לפני זה כי זרע יכול לחיות בגוף האישה 3 ימים מהשפיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם הגלולותדניאל חיימוב20/09/2015
מזה 4 שנים אני לוקחת גלולות של "יאז" החודש החלטתי להפסיק את החבילה באמצע על מנת לקבל מחזור עוד השבוע (עוש שבוע וחצי אני נופשת באילת ואני מעדיפה אל להיות במחזור).
לכן אתמול הפסקתי לקחת את הגלולות הפעילות ועברתי ל4 הלבנות.
השאלה אם אחרי ה 4 האלו אוכל להמשיך כרגיל לחפיסת גלולות חדשה ועדיין להיות מוגנת מהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015תלוי אחרי כמה כדורי יאז הפסקת את החפיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב בשדייםגלי20/09/2015
אני אמורה לקבל את הווסת ב- 27 לחודש ומיום חמישי כאבים בחזה וכשאני לוחצת יוצא חלב
האם זה יכול להיות הריון? עשיתי בדיקה ביתית יצא שלילי -אולי מוקדם מידי ?
הלידה האחרונה שלי לפני 4 שנים
אשמח לתשובה קצת מודאגת שאולי זה לא הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב בשדיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015א. מוקדם מידי לבדיקת הריון חכי למועגד הוסת שאמור להגיע
ב. פני לגינקולוג לעשות בדיקות דם הורמונליות יכול להיות שבלי כל קשר יש לך הפרשה עודפת של פרולקטין שגורם ליצור חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן לקיחת גלולות***20/09/2015
היי יש לי שאלה חשובה
אני לוקחת גלולות מינס במשך כחצי שנה. לפני כשבועים וחצי שכחתי לקחת גלולה. ביום שני לפני כשבועיים הופיע דימום קל הנחתי שזה בעקבות הגלולה שלא לקחתי. העניין הוא שהדימום נמשך עד היום אך זה אינו דימום רגיל. אני נתקלת בו בעיקר לאחר שאני הולכת לשירותים ורואה על נייר הטואלט. האם זהו מצב נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן לקיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015יכול לקרות לפעמים כדאי בכל מקרה לפנות לבדיקת רופא נשים לשלול בעיה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקותתרצה20/09/2015
שלום
בשנה אחרונה סובלת מדלקות כרוניות בדרך שתן-מתחילה השנה עברתח 7 דלקות .פנתי למחלקה לזיהומים קיבלתי לנסיון היפרקס+ומונרול לנסיון .
לצערי מרוב דלקות הרופא ה נותנת אנטיביוטיקה ושוב בדיקה ושוב לקות.
אני לוקחת חמיציות +ויטמין סי +אסידופולס קבוע.
יש לציין שהשלפוחית לא מתרוקננת וזה גורם לדלקות.
ביצעתי פיזיותרפיה לרצפ אגן לא פטרו את הבעייה ןוזמן הליכה יש דליפה .
השאלה מה ניתן לעשות.
לאיזה רופא לפנות
תודה מראש
גמר חתימה טובה.
תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015פני לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מועד הגלולותשמחה19/09/2015
אני נוטלת גלולות מינס- כך שיוצא שאני נוטלת את הגלולות ברצף לאורך כל החודש.
אני אמורה להתחיל בעוד יומיים חבילה חדשה ורציתי לדעת האם אוכל לשנות את מועד לקיחת הגלולה בחפיסה החדשה?
האם יש בעייה בגלל שמדובר בגלולות רציפות ללא הפסקה?
אני רוצה לשנות את מועד לקיחתה ב3 שעות. ז"א להקדים את מועד לקיחת התרופה ב3 שעות.
אשמח לתובתכם בהקדם האפשרי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מועד הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/09/2015אין בעיה להקדים ב3 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של קלוטרימיה19/09/2015
התחלתי להשתמש בקלוטרי עקב חשד לפטריה בעקבות שינוי בהפרשות שהפכו גבשושיות.
אני כבר יומיים לוקחת את הנרות ונותר לי אחד. ההפרשות כעת מעורבות בדם, ורודות אדמדמות וגבשושיות כאילו חלק מרקמה. האם זה תקין? האם לסיים את הטיפול או לגשת מייד לגניקולוגית?
לא כואב או שורף במיוחד, רק קצת מגרד. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של קלוטרי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/09/2015האם זה תקין?
--- לא, זה לא תקין
האם לסיים את הטיפול או לגשת מייד לגניקולוגית?
--- אני סבור שאת צריכה להפסיק את הטיפול ולפנות לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! קנדידה שאינה עוברת?!לי19/09/2015
שלום, אני בת 32 ובריאה.
אני בנופש בתאילנד וחשה גירוד מציק מאוד בשפתיים,בדומה לשני מקרי עבר שנקבעו כקנדידה (פירוט בהמשך).ללא הפרשות עדין,כמו בעבר.
הדבר החל לאחר כניסה לג׳קוזי (יחסי מין עם פרטנר קבוע ונוטלת גלולות מליאן) לפני כארבעה ימים. נטלתי כדור עם חומר פעיל 150mg fluconazole ובאותו הערב גם נר 500mg clotrimazole.
חשתי הקלה ביום שלמחרת אך הבעיה חזרה.
אמרו לי שבתאילנד אין את נרות הפולידין - מה עלי לעשות???
פירוט מקרי קנדידה בעבר:
לפני כשנתיים קרה לי דבר דומה לאחר שהייה בג׳קוזי.לפי זכרוני טיפול בנר/ות של אגיסטן וקרם בלבד לא עזר.פניתי לרופא נוסף שנתן לי כדור לבליעה ואולי גם נרות פולידין , דבר שפתר את הבעיה.
אציין שהיה מקרה נוסף- טיפול שסייע לפני כשלוש שנים במקרה של קנדידה וגינלית מאובחנת במעבדה:קרם,כדור,נרות פולידין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! קנדידה שאינה עוברת?! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/09/2015מה עלי לעשות???
--- לפנות לבדיקה גינקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
לי20/09/2015ד''ר מיכאל פרידמן, תודה רבה על תשובתך אך כפי שאולי הנחת - היא אינה עוזרת לי כיוון שכפי שרשמתי - אני על אי מבודד בתאילנד ללא נגישות לרופא מתאים.
תשובתך אכן טובה, למי שנגיש לשירותי הרפואה - לא לי.
אם תוכל להתייחס לשאלה המקורית - אודה לך (כמו כן, התשובה תוכל לעזור לאחרות במצבי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה למענה מאחד הרופאים
לי22/09/2015להודעה הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)