מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בשחלה בהריוןשיר01/03/2015
שלום דוקטור!
לפני 3 חודשים נמצאה אצלי ציסטה בשחלה שמאל בגודל 3.5 ס"מ על 4 ס"מ, במעקב היא נשארה חודש לאחר מכן באותו הגודל, אלא, שיומיים אחר כך, בכאב חד, נפלט ממני גוש מהנרתיק, ושעה אחר כך בביקורת בבית חולים נעלמה הציסטה...
כעת, אני בשבוע 7 להריון והשבוע באולטרסאונד הראשון להריון שבו נצפה דופק תקין, התגלתה ציסטה נוספת הפעם בשחלה ימנית בגודל 4.5 ס"מ על 4.8 ס"מ.
ברצוני לשאול מה הגורם להופעה חוזרת של ציסטות?
ומה הסיכון של הציסטה כלפי ההריון כרגע?
האם בגודל כזה של ציסטה, וההריון, מעקב אחת לחודש מספק או שיש לעקוב אחרי הציסטה לעיתים קרובות יותר? אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015יכול להיות ציסטה שחלתית שקשורה לתחילת ההריון
התיעצי עם רופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותהילה01/03/2015
שלום, אני חמישה חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי, ובחודשים האחרונים קיבלתי מחזור בצורה סדירה עם גלולות מסוג מרסילון. החודש, בגלל כאבים איומים החלטתי להמשיך לעוד חפיסה של גלולות על מנת לא לקבל מחזור, ולאחר שבוע הופיע דימום וכאבי מחזור. כבר לקחתי בעבר שתי חפיסות רצוף והכל היה בסדר. מה עליי לעשות כעת? להפסיק את החפיסה באמצע? להמשיך? יש קשר לכך שהגוף אחרי לידה? המון תודה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015יכול לקרות שרירית הרחם לא מחזיקה מעמד תחת חפיסה שניה
עשי עכשיו הפסקה של שבוע ואז המשיכי שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולדנית01/03/2015
היי אני נוטלת כבר שנים אלטרול בעקבות וולדיניה שיש לי, שבוע שעבר התחלתי ליטול
במקביל ציפרלקס בעקבות דיכאון. היום התחלתי לסבול מכאבים בפות כאבים שלא הרגשתי הרבה מאוד זמן האם יש קשר לציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015לא נראה לי שיש קשר רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירפ.01/03/2015
שבוע טוב,
זוג דתי. אני בת 47 שנים. שנה ללא מרסילון לאחר שנטלתי למעלה מעשור בקביעות.
מזה כחצי שנה התחלתי עם מחזור חודשי לא סדיר: פעמים נמשך שבוע ימים ,לפעמים 4 ימים. מאחר וסיימתי לא מזמן מחזור חודשי, ויומיים אחרי המקווה, שוב קיבלתי "מחזור" בצורת דימום קליל וכתמים ברורים .
יוצא, שהמחזור החודשי נמתח ומתקצר ללא כל בקרה הורמונלית.
א. האם לדעתך אני מתחילה גיל מעבר ?
ב. יש איזה טיפול תרופתי שיווסת את המחזור ? ( הערה: אמא שלי נפטרה מסרטן השד מסוג אינפלמטורי קרצינומה) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015יש טיפול
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורהאור01/03/2015
בגלל שאני לוקחת כדורים לחרדות החליטו שלא רוצים לרשום לי גלולות דרך מערכת העיכול אלא רק מדבקות חיצוניות (אוורה) על מנת שלא יעבור דרך מחזור הדם. לאחותי לעומת זו שגם נוטלת כדורים מסויימים באופן כרוני כן רשמו גלולות יסמין.
איך ניתן לערער על זה? הרופא כאן בעיר לא ממש מתייחס לבקשתי, גם שאמרתי לו כמה פעמים שממש מפריע לי לראות את המדבקות על הגוף שלי. זה מכוער בעיניי. וגם אני רוצה משהו רציף כמו גלולות שלוקחים כל החודש וכך זו תהיה פעולה שגרתית וקלה יותר עבורי לזכור.
מה עושים? אני לא רוצה להישאר לא מוגנת :\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015את בהחלט יכולה להתיעץ עם הרופא לגבי אמצעי מניעה אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת ביופסיהאילנית28/02/2015
שלום,
אבקש עזרה בפענוח תשובת ביופסיה שנלקחה בהיסטרוסקופיה שבה גם הוצא התקן מירנה .
תיאור מיקרוסקופי:מספר קטעי רקמה אפורה ספוגית . קטעי רירית הרחם עם שינויים דיצידואליים.לא נמצאו סיסי שלייה,לא נמצאותאי טרופובלסט .
ממצאים יכולים להתאים ל:
1.הפלה שלמה
2.הריון חץ רחמי
3.טיפול הורמונלי ע"י פרוגסטרון
4. אי איזון הורמונלי מסיבה אחרת
מומלצת קורלציה קלינית
הבדיקה בוצעה עקב דימומים במשך למעלה משנה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ביופסיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015פני עם התשובה לרופא נשים ששלח אותך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיסיNeta28/02/2015
שלום, אני גרה בחו״ל במדינה שהבדיקות הגנטיות בה היא לא דבר מפותח ומאוד יקר.
עשיתי בדיקות גנטיות בארץ והתגלה כי יש מוטציה בגן הhexa.
בעולם מושלם היינו צריכים לבצע בדיקה גם לבן זוגי (יהודי אשכנזי)
אך בגלל שאין הדבר מתאפשר, האם ניתן לעשות בדיקת סיסי CVS במקום?
האם הבדיקה יכולה לבדוק כמה דברים בו זמנית - גם תסמונת דאון, גם טייזקס וגם מוטציות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיסי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015בעקרון כן
בדיקת סיסי שליה יעילה כמו דיקור מי שפיר
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין ווסתישיר28/02/2015
שלום,
בעבר לקחתי תקופה ארוכה גלולות מסוג מליאן והחלפתי אותן לקלייר עקב תופעות לוואי של המליאן. היית חודשיים עם קלייר ללא תופעות לוואי והפסקתי כי לא היה לי צורך בגלולות יותר.
עכשיו חזרתי לקלייר לאחר שנה וקצת בלי גלולות בכלל. התחלתי לקחת גלולות מסוג קלייר ביום הראשון של המחזור החודשי. לאחר כעשרה ימים התחיל לי דימום (כמה ימים אחרי שנגמר המחזור) יחסית חזק- כמעט כמו מחזור רגיל, שנמשך כבר כמעט ארבעה ימים, לעיתים מלווה בכאבים.
מה כדאי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין ווסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015להמשיך בחודשיים הראשונים ללקיחת כל גלולה יכול להיות דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בשימוש בנובהרינגיעל28/02/2015
שלום רב, אני משתמשת בגלולות כבר בערך 6 שנים תחילה כדי לסדר את המחזור וכיום כי יש לי בן זוג קבוע כבר 4 שנים. (בשנתיים האחרונות אני משתמשת בנובהרינג). לפני חודש הייתה לי תקופה שהייתי חולה הרבה וקראתי שגלולות יכולות לפגוע במערכת החיסונית אז החלטתי לעשות הפסקה כדי לראות אם זה יעזור לי למערכת החיסונית. (בזמן הזה אנחנו מאוד נזהרים כמובן ומשתמשים בקונדומים) לפני שלושה ימים כבר הייתי אמורה לקבל מחזור ועוד לא קיבלתי. הייתי רוצה להתייעץ איתך האם לחכות עוד כמה ימים כי זו תופעה טבעית שהגוף שלי מתבלבל או שלבצע בדיקת הריון כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה בשימוש בנובהרינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015אחרי הפסקת גלולות או לצורך הענין נובהרינג יכול להיות אי סדירות במחזוריםם שתמשך כמה חודשים
אבל אם יש ספק או חשש מהריון עשי בדיקה ביתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןיעל28/02/2015
אם לקחתי אמצעי מניעה תקופה של שנה בערך
ובחודש האחרון הפסקתי את המדבקות
האם יש סיכוי להכנס להריון חודש אחרי הפסקת המדבקות למניעת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בנרתיקליטל27/02/2015
אני והחבר שלי מקיימים יחסי מין באופן סדיר יחסית, לאחרונה לא קיימנו יחסים כחודשיים והיום מאז האקט אני מרגישה כאב חד ובלתי פוסק בנרתיק. בדרך כלל לא כואב לי בעת קיום יחסים. לפני כשנה חוויתי כאבים חזקים לא רק באיזור, אלא גם בחזה, ובגוף באופן כללי. הגניקולוג אמר שזה קשור למחסור באסטרוגן ולאחר שרשם לי מינון גבוה יותר הרגשתי יותר טוב בהדרגה. כעת אני סבורה שהכאב קשור לקיום היחסים , ונמצא רק בנרתיק. מה זה יכול להיות? יש סיכוי שתת-הפעילות המינית גרמה לכאבים האלה?
אשמח לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015קשה לי להאמין שהמנעות ממין תגרום לכאבים אלא אם היית לחוצה ומכווצת או לא רטובה
פני לרופא הנשים שלך להערכה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם הריוןטל27/02/2015
שלום, לפני כמה ימים ביצעתי בדיקת Progesterone urgent, הבדיקה בוצעה ביום השני של המחזור ולאחר שנטלתי שלושה ימים לפני הבדיקה פוסטינור (גם לפני כחודש וחצי נטלתי פוסטינור). הגניקולוג שלי ביקש בכל זאת שאעשה את הבדיקה הזו וגם בדיקת Estradiol (E2) urgent. התוצאות הן:
Progesterone :
ערכי יחוס:
Follicular <3 nmol/L
Luteal 8-68 nmol/L
Postmenopausal <1.3 nmol/L
Estradiol :
קטן מ- 100pmol/L
ערכי יחוס (נשים):
FOLLICULAR 72-530
MIDCYCLE PEAK 235-1310
LUTEAL 250-786
POSTMENOPAUSAL < 118
(Untreated)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015פני עם התשובות לרופא הנשים ששלח אותך אליהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאיריס27/02/2015
שלום, רציתי לדעת אם בזמן הריון אני יכולה לקחת כדורי חמוציות אקסטרה של לייף כטיפול נגד דלקת בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורטלי27/02/2015
היי
בשנה הראשונה בה הנקתי לא קיבלתי מחזור כלל.לאחר שנה קיבלתי מחזור אך מאז כבר עברו 3 מחזורים והם לא סדירים ..פעם ראשונה אחרי 42 יום.פעם שניה 38 יום פעם שלישית 36
אנחנן מאוד רוצים הריון שני וכשלא הצלחנו יחד עם ההנקה הפסקתי להניק לפני שלושה שבועות.שאלתי היא האם זה נקרא מחזור לא סדיר ?האם ניתן להסדיר זאת ?האם רופאת נשים יכולה לעזור בזיהוי הביוץ ?האם המחזור יסתדר לבד אולי עכשיו שסיימתי להניק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015חכי עכשיו 3 חודשים ללא הנקה ותראי אם הוא מסתדר
במקביל פני לרופאת נשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרר בנרתיקאתי27/02/2015
בת 46 מזה חודשיים גרד בנרתיק
בבדיקת רופא לא נמצאה הסיבה
לא נראה כמו פטריה
ניסיתי טיפול בנרות למיניהם, פתיליות ואגיסטן
לא נרשמה הטבה
התחושה מאד מציקה
אשמח לתגובתכם על טיפול אפשרי או רעיון מה זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרר בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/03/2015נסי משחות מקומיות
חיזרי לרופא הנשים שלך להמשך טיפול וברור
נסי להוריד סבונים אלרגניים אחרים מקומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש תופעה דומה
אני01/03/2015תחושה לא נעימה והפרשות רבות וכשהלכתי לבית המרקחת הרוקחת המליצה על מוצר בשם לקטל שמונע דלקות וזיהומים כאלה. האם אני צריכה מרשם רופא בשל כך (לא קניתי ביום שהרוקחת המליצה ואני לא יודעת אם צריך או לא) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)