מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשה חומה מועטהדפנה24/03/2015
שלום, אני אמורה לקבל מחזור בסביבות ה20 לחודש והופיעה לי הפרשה חומה מועטה מאוד, ממש לא דימום. טרם הופיע המחזור. מה המשמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה מועטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015חסר נתונים. פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - המפרשה חומה מועטה
דפנה24/03/2015בהמשך לפנייתי, בתאריך בו הייתי אמורה לקבל מחזור, נצפתה הפרשה חומה מועטה וממש לא דימום מסיבי כמו ברגיל. איני לוקחת גלולות וקיימתי יחסי מין לא מוגנים. מה משמעות ההפרשה החומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - המפרשה חומה מועטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/03/2015אם יש חשש מהריון עשי בדיקת שתן לשלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה חזקה בנרתיקשלי23/03/2015
שלום,
ביומיים האחרונים אני חשה צריבה חזקה ותחושת גירוד באיזור הנרתיק. הופיעה לי גם אדמומיות חריפה שמעולם לא הייתה לי. מכיוון שאני ברפואה צבאית יקח לי שבועות להגיע לרופא נשים. אשמח לקבל חווד דעת ע״פ התמונה המצ״ב ואדע לפעול לפי כך בהמשך.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה חזקה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015נראה כתגובה אלרגית או פטריה, נסי למרוח משחת אגיסטן שניתן לקנות ללא מרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הגעת וסת לאחר סיום חפיסת גלולותשלי23/03/2015
שלום
אני אתחיל לקחת גלולות פמינט החל מהמחזור הבא. כמה ימים לאחר הפסקת החבילה מקבלים בד"כ מחזור?
שאלה שניה היא , במידה ואני רוצה לסדר את המחזור שיגיע בזמן מסוים, האם יש סכנה בכך שאני מפסיקה את חפיסת הגלולות באמצע ומתחילה את הבאה כשמופיע המחזור?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הגעת וסת לאחר סיום חפיסת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015אחרי הפסקת החפיסה תקבלי מחזור תוך יומיים או שלשה
אם את רוצה להפסיק באמצע את החפיסה את עושה הפסקה של שבוע בלבד ולא מתחשבת יותר בזמן שמגיע המחזור
הכי כדאי זה לצרף שתי חפיסות ולהפסיק את השניה מתי שתרצי כך בטוח יותר שתהיי מוגנת מהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה שמאלית מוגדלתאילנה23/03/2015
שלום רב, ביצעתי לפני כשבוע CT ע"ש מותני ובין היתר בפיענוח נכתב כי ישנם תהליכים היפודנסים בשחלה שמאלית אשר מוגדלת, גודלה עד 4.1X6.6 ס"מ.
מזה אומר?
אציין כי המחזור מאחר אצלי בשבוע וחצי. ואיני נוטלת גלולות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלה שמאלית מוגדלת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015כדאי לעשות אולטראסאונד של רחם ושחלות זה הרבה יותר מדויק מCT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם קטן וכאבים בזמן יחסי מיןשני23/03/2015
שלום,
בבדיקה שגרתית אצל רופאת הנשים שלי היא אמרה לי שיש לי רחם וצוואר רחם קטנים. בנוסף, אני חווה כאבים לעיתים תכופות בזמן קיום יחסי מין.
האם יש קשר בין שני הדברים?
האם רחם וצוואר רחם קטן יכולים למנוע ממני להיכנס להריון בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם קטן וכאבים בזמן יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015לא זה נורמלי לגמרי, הכאבים קורים עקב פתח נרתיק מוצר או שאת מכווצת בזמן חדירה כדאי לפנות לבדיקת רופא נשים לברור ענין הכאבים בחדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בנרתיק-חיה בארהב חייבת יעוץדני23/03/2015
אני בת 22
לפני חודשיים הייתה לי דלקת בדרכי השתן וקיבלתי אנטיביוטיקה ובעקבותיה נוצרה פוריה/yeast infection.
קיבלתי כדור ומשחה שעזרו אך כעבור שבוע הצריבה חזרה ללא הפרשות או תסמינים נוספים.
ביקרתי אצל גניקולוגית ועשיתי כל בדיקה אפשרית וחוץ מאינפקשן הכול תקין. קיבלתי כדור וזה לא עבר. וביקרתי שוב אצל הגניקולוגית, נתנה לי אגיסטן וכדורים לחמישה ימים לדלקת בלדן והסבירה שהדבר היחיד שהיא רואה זה קצת אינפקשן ושהעור מעט מגורה ויבש והכדורים אמורים לעזור .
סיימתי את הכדורים, הצריבה השתפרה מעט.
קיבלתי מחזור וכרגע הצריבה באה והולכת. לפעמים אני שמה קצת משחה וזה מקל,עושה אמבטיות,לוקחת פרוביוטיקה,שותה חמוציות, לובשת תחתונים מכותנה, לא מקיימת יחסים וממתינה שזה יחלוף כבר חודש!! פוגם לי באיכות החיים ואני אובדת עצות.
ההרגשה האישית שלי אומרת שזה סוג של יובש שנוצר מכל התרופות.כרגע זו נקודה קטנטנה ליד פתח השופכה ששורף וצורב בא והולך. אני מתחרפנת מזה וחושבת אם לבקר שוב אצל הגניקולוגית (הוצאתי מעל אלפיים דולר על זה) או לתת לגוף להחלים בעצמו. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בנרתיק-חיה בארהב חייבת יעוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015נסי למרות משחה מאלחשת כמו לידוקאין או ג'ל זה יכול להרגיע קצת את הרגישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ודימום לאחר יחסי מיןסיוון22/03/2015
היי, אני בת 21 ולפני כמה ימים קיימתי יחסי מין עם חבר שלי. יש לומר שהוא לא היה עדין ובמהלך יחסי המין גילינו שאני מדממת מעט. חשבנו שהוא כנראה שרט או פצע אותי ולא ממש ייחסתי לזה חשיבות.
למחרת בבוקר היו לי כאבים קלים וכשהגיע לשירותים שרף לי מעט, שוב הנחתי שאת פשוט שריטה.
זה היה ביום שלישי האחרון ומאז אני עדיין מדממת, לא בטוחה אם קיבלתי מחזור או שקרה לי משהו, עדיין מציק לי במהלך היום ושורף לי בזמן פיפי.
ניסיתי לקבוע תור דחוף לגניקולוגית אבל אין שום תואר פנוי ואמרו לי לנסות מחר בבוקר.
אשמח אם למישהו מכם תהיה תשובה בשבילי לפחות שאני ארגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ודימום לאחר יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015כנראה שנוצר חתך קטן בכניסה לנרתיק ומזה את מדממת ולכן שורף לך בהשתנה. מירחי משחת ויטמרפן שהיא עוזרת לרפוי חתכים ולא צריך מרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספוס 2 גלולותטלי22/03/2015
שלום,
אני נוטלת גלולות יסמין, שכחתי לקחת גלולה בשישי-שבת, וביום ראשון הזה מתחילה את השבוע השלישי של החפיסה, היום נטלתי גלולה בבוקר למרות שביום שבת קיבלתי מחזור בגלל הפיספוס. עלי להמשיך ולסיים את החפיסה? או לחכות? אם לחכות אז כמה זמן לחכות ומתי להתחיל חפיסה חדשה.
22.3.15
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספוס 2 גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015אם את בסוף חפיסה את יכולה להפסיק ולעשות את שבוע הפסקה עכישו אם באמצע חפיסה המשיכי וקחי בחשבון שאת לא מוגנת בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולופוסקופיה וגינוסופיהנירית22/03/2015
שלום רב,
גיל 56 , 3 שנים ללא ווסת, לא נוטלת הורמוני.ם
בצעתי פעמיים בדיקת פאפ ופעמים הממצא היה:"דלקת חריפה.ואין אפשרות לראות תאים"
לאחר הפעם הראשונה קיבלתי דלצין ואובסטין וגינלי אך עדיין יש דלקת חריפה ללא יכולת לראות תאים.
הגניקולוגית החליטה לשלוח אותי לבדיקה קולוקוסקופיה וגינלית.
האם לדעתכם עלי לעשות זאת באופן דחוף? הגניקולוגית טוענת שלא דחוף...
האם ההדיקה הכרחית? והאם התוצאה היא בגלל חוסר בהורמונים מפאת הגיל.?.
אולי הדלקת לא עברה משום שיותר כדי שאקח אנטיביוטיקה דרך הפה ולא בצורה וגינלית?
אשמח לתשובה , תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולופוסקופיה וגינוסופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015קולפוסקופיה בודקת את מצב הצוואר בהגדלה תחת מיקרוסקופ ותחת צביעות מיוחדות. אין טעם לדלקת מקומית בצוואר הרחם לקחת טיפול אנטיביוטי דרך הפה
אין תכיפות בבדיקה אבל לא רצוי לדחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Nuvaringשני22/03/2015
ערב טוב
אני בת 21. השתמשתי בטבעת מספר חודשים. רציתי לדעת אם יש חשיבות להמשכיות רציפה בשימוש בטבעת. (כרגע אני בשבוע ההפסקה)
. כרגע אין לי בן זוג השאלה אם אפשר להפסיק את השימוש ולחזור לזה כשיהיה צורך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Nuvaring - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015במידה ואין צורך בהמשך אמצעי מניעה את יכולה להפסיק עם הטבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור חפיסות12322/03/2015
שלום,
רציתי לדעת האם יש בעיה לחבר 3 חפיסות של גלולות maliane. מה ההשלכות או תופעות הלוואי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור חפיסות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת צוואר הרחםגילי22/03/2015
שלום,
אובחן אצלי בבדיקת קולוסוקופיה דלקת צוואר הרחם שנובעת מחיידק אי קולי.
קיבלתי אופולדקס למשך 10 ימים והיום סיימתי טיפול.
הייתי אמורה לבצע בדיקה לראות שהדלקת נעלמה ,אך הרופא יהיה בעוד שבוע.
פניתי לבדיקה זו בגלל צריבה חזקה באיבר המין שנמשכה מנובמבר ולקח הרבה מאוד זמן עד שעלו על זה. בנתיים הצריבה החיצונית הפסיקה אבל יש צריבה פנימית והרגשה שהדלקת עדיין קיימת כמו משהו פנימי עדיין כואב.
היום גם יש לי כאבים חדים בצד ימין באגן.
האם יש אפשרות שהדלקת לא עברה ואם כן מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת צוואר הרחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015במידה ואת סובלת מכאבים חריגים באגן פני למוקד גינקולוגי דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוברינגליזה22/03/2015
שלום
אני חודשיים וחצי אחרי לידה
במשך חודש נטלתי סרזט והיו דימומים לא סדירים והחלטתי להחליף לnuvaring
את הנוברינג הכנסתי כאשר עוד נשארה גלולה אחרונה בחפיסה של הסרזט.(לא במחזור..הדימום מתוך מיליון הדימומים שהיו הסתיים לפני יומיים) האם אני מוגנת?
האם אני מוגנת מרגע הראשון לשימוש של נוברינג? למרות שהכנסתי כשאני לא במחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה ומוסיפה שאלה חדשה
נטע23/03/2015מצטרפת לשאלה, האם אפשר לקחת סרזט יחד עם הנובר חנ״ג ובכך להגביר את ההגנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה ומוסיפה שאלה חדשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015אין הגיון סרזט זה אמצעי מניעה בפני עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוברינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015אם התחלת את הנובהרינג מיד בהמשך לסרזט את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור באמצע חפיסהdana22/03/2015
אני בת 23 ונוטלת גלולות כ-6 שנים.
לפני כשבועיים סיימתי מחזור והתחלתי חפיסת גלולות חדשה. לא שכחתי גלולה ולקחתי כרגיל.. לפני שלושה ימים התחיל לי טיפה דימום, המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל, הדימום לא הפסיק והיום קיבלתי ממש מחזור. בנוסף למחזור הסדיר שהסתיים כשבועיים קודם. זה מאוד מדאיג אותי ואין תורים קרובים לרופא ואני לא יודעת מה לעשות.. להמשיך את חפיסת הגלולות? להפסיק? מה הסיבה לזה שקיבלתי שוב מחזור? תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור באמצע חפיסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015יכול לקרות דימומים חריגים גם תחת גלולות למרות שלא שוכחים.. פני לרופא הנשים שלך להמשך ברור ואולי להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהרקפת22/03/2015
שלום. אני בת 20 ובגיל ההתבגרות סבלתי מכאבי מחזור קשים מאוד(גיל 13-15) בגיל 15 הלכתי להיתייעץ עם רופאת נשים מה לעשות והיא נתנה לי גלולות יאזואמרה שזה יפתור את הכאבים. הגלולות באמת עזרו מאוד במניעת הכאבים והמשכתי לקחת אותם לארבע שנים(מגיל 15 עד גיל 19).לפני כשנה החלטתי להפסיק עם הגלולות. עכשיו הבעייה שלי היא כזו: חודשיים שלושה אחרי שהפסקתי לקחת את הגלולות התחילה לי אקנה שרק החריפה והחריפה עם הזמן,אקנה שהיתפשטה לי על הפנים ועל החזה.אף פעם לא סבלתי מאקנה כזו גם בשיא גיל ההיתבגרות, הפצעונים כבר הפסיקו לי לפני כמה שנים באופן טבעי. בנוסף לפצעונים אני סובלת כבר שנה מקשקשים ועור שומני מאוד (אני משתמשת בשמפו טיפולי מיוחד והוא לא משפיע) וגם משיער גוף שנהיה שחור יותר וארוך יותר ופתאום גדל לי במקומות שאף פעם לא היה (בטן,כתפיים,פנים,ישבן, ידיים ודיי בכל מקום) . מה לעזאזל אני עושה? אני כבר שנה אחרי שהפסקתי לקחת גלולות ולא נראה שיש שיפור במצב. יש לי חוסר איזון הורמונלי בגלל הגלולות?מה אתם מיעצים לי? אני כבר בפאניקה ואין לי ביטחון עצמי בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2015עשי הערכה הורמונלית בבדיקות דם ופני לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)