מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת סיטי בטן ואגןפולינה05/03/2015
שלום רב
עקב כאבים באגן ובבטן תחתונה בעיקר בצד ימין , לאחר בדיקות של רופאים גניקולוגים ואורולוגים שלחו אותי לבדיקת סיטי עקב כאב שמופיע כל חודש באגן ימין בעיקר בבדיקות סיטי : קיים וריד חלול תחתון משמאל מתחבר לוריד המי אזיגוס
וריד המי אזיגוס חוצה מאחורי אאורטה ומתחבר לוריד אזיגוס בגובה חוליה גבית d11
שחלה מיימין מוגדלת 3.8 ס''מ בתוכה ציסטה 2 ס''מ
קיימת סטרוקטורה טובולרית באגן מיימין מכילה אויר ונוזלים עם פלסים-לא ברור עם בלולאת מעי או תהליך טפולתי
כל שאר האיברים בסיטי תקינים הכליות הכבד השופכנים, רשמתי רק מה שהיה יוצא דופן (מה שלא היה כתוב עליו תקין )
שאלתי היא: מה לפי דעתך המקצועית אפשר להסיק מהתוצאות ואם אפשר הסבר מה זה תהליך טפולתי , ומה זה אומר שיש סטרוקטורה טובולרית באגן ימין שמכילה אויר ונוזלים עם פלסים? האם זה יכול להיות הסיבה לכאב בבטן ימין תחתונה ( חשוב לי לציין שכירורג בדק ושלל דלקת תוספתן ) וגם עשו קולונוסקופיה התוצאות תקינות אחכה לתשובה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת סיטי בטן ואגן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/03/2015לא מפענחים תשובות באתר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בלקיחת גלולותאני04/03/2015
שלום,
פעם ראשונה שמתחילה עם גלולות....
קיבלתי קלייר. לקחתי גלולה ראשונה ביום המחזור. היתה לי יציאה רכה (לא שלשולית) כחצי שעה מאוחר יותר.
מה המשמעות ומה עלי לעשות כעת בהנחה שהודעה נראתה רק כמה ימים מאוחר יותר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בלקיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015אין חשש הגלולה נספגה. רק אם יש שלשולים תכופים ומימיים לחלוטין יש חשש לספיגת הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בגוף לאחר הפסקת גלולותשיר04/03/2015
שלום רב
אני כבר כחודש ללא גלולות. הפסקתי כי אני רוצה להיכנס להריון
לקחתי גלולות כקרוב ל 10 שנים מאחר והמחזור לא היה סדיר והיה מלווה בכאבים.
אני אנסה לתאר את ההרגשה שלי לאחר ההפסקה:
יש לי כאבים בפיטמות - הן זקורות רוב הזמן וממש יש לי תחושה של כאב כשאני נוגעת בהן.
הבטן שלי נורא קשה (תחתונה ובצדדים). כשאני מנסה להכניס את הבטן פנימה אני לא מצליחה, כאילו אכלתי ארוחה מאוד כבדה - היא ממש נפוחה וקשה.
היציאות שלי טובות - כל יום. יש לי לפעמים גזים אבל לדעתי בגלל משהו שאני אוכלת (בד"כ קלמנטינות) אין לי כאבי בטן
יכול להיות שזה מהפסקת הגלולות?
עשיתי לפני יומייפ בדיקת הריון ביתית והיא יצאה שלילית
אודה לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה...
שיר04/03/2015יש לי הפרשות לבנות-צהובות (סליחה על התיאור...)
והן גבוהות מהרגיל - ז"א לפני שהפסקתי לא היו לי כ"כ הרבה הפרשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים בגוף לאחר הפסקת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/03/2015לא ניתן לאבחן ללא בדיקה גניקולוגית מלאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פרוגסטרוןא.04/03/2015
,שלום
אישה כבת 49, שהסיכויים שלה להיכנס להריון באופן טיבעי פשוט אפסיים.
האם ניתן לקבל מהרופא גלולות על בסיס פרוגסטרון בלבד ללא ההתקן הפיזי של המירנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות פרוגסטרון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/03/2015בהחלטכמובן רצוי לבצע פרופיל הרומנאל י קודם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ממירנהשני04/03/2015
שלום
לפני כחודשיים, הייתה לי בדיקה גניקולוגית, הרופאה ראתה שההתקן שהיה אצלי שנתיים, ירד והוציאה לי אותו. לאחר כשבוע היא התקינה לי התקן מירנה חדש. מאז תוקפים אותי כאבי רחם עם התכווצויות בלי הודעה מוקדמת. לא היה כך בהתקן הקודם. הכאבי מאוד חזקים על סף עילפון. בביקורת האחרונה אצלה, היא ראתה שהכל בסדר ולא התייחסה לתלונות שלי על הכאבים. אני לא יודעת מה לעשות והאם זה נורמאלי, קשה לי לתפקד עם הכאבים האלה וזה מיאש. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ממירנה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/03/2015יש לפנות לרופא מטפל בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור פעמיים בחודשמודאגת 4304/03/2015
שלום רב.
בת 43.9 מנסה להכנס להריון כשנה.מחזור בדרכ סדיר מאוד. מחזור אחרון 19.2 וקיימנו יחסים ב 27.2 גבול 28.2..ביום ה13לאחר המחזור קיבלתי שוב ב 3.3 מציינת שבדיקות הורמונליות טובות ומבייצת..ויש לי תור למומחה פוריות. מודאגת למה קיבלתי פעמיים בחודש מעולם לא קרה לי דבר כזה.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור פעמיים בחודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015תמיד יכול להיות איזה שבוש כתלצאה מסטרס או לחץ. או ביוץ לא תקין..או אולי דמםן של השרשה???
התעלמי והמתיני לרופא הפריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רונימחזור04/03/2015
אני בת 35 לאחרונה מזה חודשים מקבלת מחזור ביום ה21 האם זה תקיין בכלל???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/201521 יום זה תקין אבל אם זה מפריע לאיכות החיים שלך או שחל שנוי במחזורים והסיבה לא ברורה פני ליעוץ רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לא מאובחנתרויטל03/03/2015
שלום רב,
אני בת 28, בריאה בד"כ. לאחרונה (מזה 3 חודשים כבר) יש לי כמה תסמינים חדשים שמופיעים אצלי בגוף: יוצאים לי חצ'קונים בפנים, מחזור לא סדיר (פעם ב44 יום) יש לי לסירוגין כאב חד! בנתריק. הוא פתאום בא משום מקום וממש משתק אותי לכמה שניות וחולף. וכמו כן, אני סובלת מכאבי בטן לסירוגין, הכאב לרוב מצד ימין של הטבור ומתחת לצלע השמאלית של הגוף- גם כאב חד כמה שניות וחולף.
הייתי אצל גניקולוג, הוא עשה לי אולטרסאונד וגינלי ובדיקה גופנית ואמר שהכל בסדר. הפאפ סמיר יצא תקין, וגם בדיקות הדם והשתן יצאו תקינות (חוץ מויטמין די נמוך אך אני לא חושבת שזה קשור).
האם יש בדיקות אחרות שאני צריכה לעשות ? למישהו היה מקרה דומה בפורום ?
הרופא אמר לי לחכות, אבל כבר עברו מספר חודשים, ואני מרגישה שמשהו לא כשורה בגוף. אשמח לכל עצה שיש... תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה לא מאובחנת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015לא ברור לי ענין הכאבי בטן פני לרופא משפחה להערכה רפואית כללית כולל הערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה לאחר לידהשירן02/03/2015
שלום,
אני כחודש וחצי לאחר לידה שבמהלכה השליה לא יצאה במלואה לכן עברתי רביזיה ישר לאחר הלידה. הדימום נמשך כשישה שבועות וכעת יש לי הפרשה חומה-צהובהצמיגית ובעלת ריח רע. בביקורת אצל רופא נשים הוא העלה את האפשרות כי נוצרה פגיעה ברירית הרחם כתוצאה מהגרידה ואמר כי אי אפשר לקבוע זאת חד משמעית מכיוון ואני מניקה.
על סמך מה אפשר להעלות אפשרות כזאת? בעקבות ההפרשה? בשל ממצאים באולטראסאונד? הוא אמר כי גבולות הרחם אינם ברורים.
תודה,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015כדאי לעשות תרבית נרתיקית לשלול גורם זהומי
יכוול להיות שאמר זאת על סמך רירית לא סדירה אבל את תצטרכי לברר מולו את הנשוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה נפוח לי בחיץ הנקביים ?עלמה02/03/2015
אני בת 20 לא עשיתי יחסים לא אחרי לידה... כרגע במחזור ובזמן המקלחת הרגשתי שנפוח לי שם בין הפות לפי הטבעת. איפה שפי הטבעת יותר נפוח ולאט לאט יורד הנפיחות לכיוון הפות. ממה זה יכול להיות...??
נ.ב. זה פעם שניה שנפוח לי שם. בפעם הראשונה לא עשיתי כלום ולא נגעתי וזה עבר אחרי כמה ימים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה נפוח לי בחיץ הנקביים ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015פני לבדיקה אי אפשר לאבחן ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלאגן עם הגלולותנועה02/03/2015
שלום, אני נוטלת גלולות כבר כמה שנים והחודש עשיתי קצת בלאגן-
חיברתי 2 חפיסות ברצף, אני כרגע בחפיסה השניה ושכחתי לקחת 2 גלולות ברצף (של היום ה14 וה15) כעת אני ביום ה16 ולקחתי את 2 הגלולות ששכחתי.
כמה שאלות- האם לקחת את הגלולה של היום גם? זה יוצא 3 גלולות באותו יום..
קיימתי יחסי מין לא מוגנים אתמול (ביום ה15) האם יש לי סיבה לחשוש?
והאם אני מוגנת מעכשיו או שצריכה להשתמש באמצעי מניעה?
תודה מראש ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאגן עם הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015לא מוגנת וכדאי לקחת פוסטינור. הוסיפי אמצעי מניעה בשבועיים הקרובים. אין טעם לקחת גלולה שלישית באותו יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקחת נורלבו
אני03/03/2015במקום הפוסטינור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחוררונית02/03/2015
שלום רב המחזור מאחר לי בשמונה ימים מעולם לא היה לי מחזור סדיר ואני בחורה רזה יחסית לפני כשבועיים הייתי עם בחור אך לא שכבנו התחכחנו והוא היה עם קונדום הוא גם לא גמר האם יש סיכוי להיריון ?אני גם לחוצה מאוד כבר שבוע וחצי וקראתי שגם מתח זה גורם לעיכוב כמו כן יש לי את התסמונת הטרום ווסתית לפני כל מחזור שכוללת אי שקט דיכאון בכי תאבון מוגבר אין לי בחילות ויש לי הפרשות מה זה אומר?מבולבלצ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015יכול להיות סתם איחור מלחץ אבל כדי להרגגע דבר ראשון עשי בדיקת שתן לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
רונית03/03/2015את חושבת שיש סיכוי שאני הרה?אני פוחדת לעשות בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדאריה01/03/2015
שלום,
היום ביקרתי במר"מ נשים עקב איזושהי אי נוחות בצד שמאל.
הרופא הפנה אותי לUS וגינלי במקום. רציתי לברר עמכם האם צריך להתרוקן משתן לפני בדיקה זו.
הבדיקה יצאה תקינה אך האם העובדה שלא התרוקנתי עד הסוף (נתתי בדיקת שתן לאחות) עשויה להפריע לתוצאות הבדיקה??
האם עליי לעשות את הבדיקה שוב בשל כך?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015אם שלפוחית מלאה היתה מפריעה לבדיקה היו אומרים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אפיפואםאפרת01/03/2015
שלום, הגעתי לרופא נשים עם כאבים והוא שלל דלקת\פטריה ואיבחן וסטיבוליטיס.
לאחר כמה ימים הוא נתן לי מרשם לאפיפואם, 3 פעמים ביום, עם הוראות לא ברורות למס' ימי שימוש, אני לא מצליחה לתפוס אותו כבר כמה ימים.
כמה ימים מומלץ או צריך להשתמש בתכשיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אפיפואם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015לא מכירה את התכשיר באינדיקציה לוסטיבוליטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בעת נטילת גלולות יסמיןנעמי01/03/2015
שלום
אני 5.5 חודשים אחרי לידה קיסרית, בהוראת הרופא נוטלת יסמין כל פעם ברצף 3 חודשים ( עקב ציסטה שישנה סבירות לאנדומטריוזיס), עשיתי הפסקה בת שבוע לאחר נטילת הגלולות ברצף(3 חפיסות) והתחלתי ליטול שוב את הגלולות אך בערך כעבור שבוע וחצי החלו כתמים ספונטניים אחרי ספורט, קיום יחסים ובכלל במהלך היום... כתמים חומים / אדומים אבל ממש לא מחזור, הייתי אצל הרופא והבדיקות תקינות כולל פאפ, מה עושים להחליף גלולות? זה מצב נורמלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לציין
נעמי01/03/2015שאחרי הלידה חיכיתי חודשיים ואז התחלתי לקחת את היסמין( זו פעם ראשונה שאני נוטלת) אבל כעת זה הסבב השני( אחרי 3 חפיסות ברצף כאמור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לציין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/03/2015יכול להיות שהכתמים קורים אחרי שלקחת ברצף נסי עכשיו לעשות הפסקה כל חודש ותראי אם עדיין מטפטפת חיזרי לרופא הנשים שלך להמשך טיפול או החלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה , הבהרה:
נעמי03/03/2015תודה רבה על המענה, הבעיה שעקב החשש לאנדומטריוזיס הומלץ לי על נטילת 3 קופסאות ברצף והפסק של שבוע ברצף הזב ללא הפסקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)