מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רירית רחם לא סדירהורד09/03/2015
שלום רב,
לאחרונה נבדקתי אצל רופאת הנשים עקב דימומים קלים שנמשכו כ3 שבועות.
היא הפנתה אותי לאולטרסאונד כשהסיבה היא "רירית רחם לא סדירה".
עברתי עד כה 2 ניתוחים קיסריים, האם יכולה להיות לכך השפעה? כמו כן, עד להופעת הדימומים השתמשתי במשך כחצי שנה בטבעת נוברינג.
אני מחכה לתור לאולטרסאונד, אך כרגע הייתי רוצה לדעת מה יכולות להיות סיבות לרירית רחם לא סדירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם לא סדירה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/03/2015קשה לתת תשובה דרך האינטרנט ללא קבלת כל הבדיקות שלך
יכול להיות רירית מעובה מסיבה הורמונלית, פוליפ ברחם או דמם ברחם
כדאי לעשות את הבדיקה הבאה מיד אחרי מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנועה 3809/03/2015
שלום , התחלתי בגלולות מינס, רציתי לדעת אם ב- 4 ימים שנוטלים את הגלולה הלבנה ומקיימים יחסים האם יש עדיין הגנה מפני הריון במהלך הגלולות הלבנות? (הוסת מגיעה רק בגלולה הלבנה השלישית) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/03/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי08/03/2015
שלום ד"ר, רציתי לדעת..
לאחר אורגזמה אני חווה מעין התכווצויות באיבר המין ולעיתים גם ברגליים
זו תחושה של מעין "דקירה" קטנה אך לא כואבת, קצת קשה לי לתאר
לפעמים זה גם במשך המון זמן (חולף אחרי עשר דק'- רבע שעה)
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/03/2015אני מניח שזה תקין.
אולפי תפני לפורום סקסולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בחזה גלולות אסטלשני08/03/2015
לפני 24 יום התחלתי ליטול גלולות אסטל (לאחר כמה החלפות). מכל הבחינות גלולה זו טובה בשבילי מאוד (מצבי רוח, אקני, חשק מיני ועוד) אך יש לי במקביל כאבים עזים בחזה. שמעתי קולות לכאן ולכאן שזה עלול לסכן אותי מאוד או שזה יעבור עם הזמן... אשמח לקבל חו"ד נוספות. תודה רבה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בחזה גלולות אסטל - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/03/2015זה יכול עבור בחפיסות הבאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזוריהל08/03/2015
שלום ..
בדרכ המחזור שלי מאחר קבוע בין 4 -5 ימים .. אני בת 18
שבוע אחרי שסיימתי מחזור שכבתי עם חבר שלי שבדרכ אנחנו לא שןכבים זה חדש לנו .. ושכבנו עם קונדום והוא גם לא גמר בפנים
שבוע אחרי זה יצא לי דימום במשך עוד שבוע כמו הסוף של המחזור הלכתי לרופא נשים הוא אמר לי שזה ביוץ ולעשות בדיקות דם להריון אבל החלטתי לחכות כי נזהרנו ממש ושללתי הריון.. הרופא אמר שהמחזור אמור להיגע בלי קשר לדימום בזמן הרגיל וראיתי שאיחר לי המחזור ב 10 ימים כבר עשיתי בדיקת הריון של הסופר פארם ויצא לי שלילי .. יום אחרי ביום האיחור ה 11 שעשיתי פיפי וניגבתי היה לי ממש טיפה דם שמחתי חשבתי שקיבלתי ולבסוף לא היה כלום ולמחרת היה ממש כמו הסוף של המחזור בבוקר ולאחר מכן לא היה כלןם ... ועכשין אני באיחור כבר של 13 ימים עבר כבר 6 שבועות בערך מהמחזור הקודם ועוד לא קיבלתי מחזור מה זה אומר?? בבקשה תענו לי אני בלחץ ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015אם הבדיקה להריון שלילית את לא צריכה להיות לחוצה. כנראה שמסיבה הורמונלית או סטרס המחזור מאחר. חיזרי לרופא הנשים שלך להערכה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוםחן08/03/2015
כמעט כל חודש בסמוך לקבלת הוסת שבוע שבועיים לפני הוסת יוצא לי פצע עם נפיחות על השפתיים הגדולות של הנרתיק מאין בליטה ששורפת ולאחר כמה ימים מתכסה בקרום ונושרת.אני תוהה מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015קשה לאבחן ללא בדיקה ולכן כדאי לך לפנות לרופא נשים כשיש את הפצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני07/03/2015
שלום,
קיבלתי קלייר. לקחתי גלולה ראשונה ביום המחזור. היתה לי יציאה רכה (לא שלשולית) כחצי שעה מאוחר יותר.
מה המשמעות ומה עלי לעשות כעת בהנחה שהודעה נראתה רק כמה ימים מאוחר יותר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/03/2015אין שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה פעם ראשונה...אני07/03/2015
שלום
לקחתי גלולה ראשונה מסוג קלייר ביום הראשון של המחזור.
ממתי אני מוגנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה פעם ראשונה... - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/03/2015תמשיכי ליטול את הגלולות בצורה מסודרת ואת כבר מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוראסתר07/03/2015
שלום רב,
אני לא יודעת למה אבל המחזור שלי נמשך יותר מידי זמן.. לדייק 8 ימים שבדכ הוא 5 ימים. כל מחזור שלי אני סובלת מכאבים ובימים הראשונים אני על כדורים, קיימתי יחסי מין המחזור הזה יותר מפעם אחת ובן זוגי גמר בפנים.. אבל זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו עושים את זה בזמן מחזור ואף פעם לא נכנסתי להריון.. המצב מתחיל ממש להלחיץ אותי , יש סיבה שהמחזור מתארך לי ככה? יכול להיות שיש לי סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בפעם הראשונהרותם06/03/2015
היי, התחלתי לפני כשבועיים גלולות בפעם הראשונה ( פמינס ) ולאחר המחזור נמשך דימום כבר מעבר לשבוע נוסף.. האם הדבר נורמלי? לאחר כמה זמן זה אמור להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בפעם הראשונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015חודש חודשיים ראשונים של הגלולות יכול להיות דמם לא סדיר וזה נורמלי לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
רותם09/03/2015תודה על התשובה, אפילו שהדימום הוא לא דימום קל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/03/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפוןורד06/03/2015
שלום.
היום השתמשתי בטמפון שאני בדרך כלל לא משתמשת בו. וכשהוצאתי אותו היה נראה כאילו הקצה שלו נקרע. חיפשתי בתרתיק ולא מצאתי כלום.
האם יכול להיות שהחתיכה נעלמה?
האם בכלל זה יכול להיקרע? אולי בגלל הוא ישן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015אין סבירות שהטמפון נקרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשבתי שעונים פה מהר על שאלות...מודאגת 4306/03/2015
מחכה עדיין לתשובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשבתי שעונים פה מהר על שאלות... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015ומה השאלה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הריוןליז05/03/2015
שלום,
בת 28
רציתי לדעת פחות או יותר האם יש לי סיכוי להריון. המחזור האחרון שלי היה ב 15.2 וכך גם הקודם 15.1, לפניו היה ב 19.12. בתאריך 3.3.15 הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופאת נשים ושאלתי אותה על הדרך אם אני מקיימת יחסי מין למחרת ב 4.3 האם יש לי סיכוי להיקלט (כי חבר שלי יצא לחופש אתמול משירות קבע בבסיס ורק אתמול הייתה לי הזדמנות להיות איתו ולא תהיה לי עוד הזדמנות בשבוע הקרוב) והיא אמרה שדווקא עכשיו זה בדיוק הזמן, שאלתי אותה אם זה יישאר עד מחר ולא יהיה את הביוץ היא אמרה שהיא מאמינה שכן. שאלתי היא האם הסבירות היא גבוהה לפי התאריכים והסיטואציה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015אי אפשר לנבא מתי בדיוק יחול הביוץ. שיטת הימים הבטוחים לחלוטין איננה בטוחה ולכן מומלץ להשתמש תמיד בעוד אמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בזמן נטילת גלולותמיכל05/03/2015
שלום,
אני מתנצלת מראש על פירוט היתר ואודה על סבלנותכם.
לפני זמן מה נבדקתי אצל גניקולוג. הוא חשד באנדומטריוזיס והמליץ על נטילת סרזט. כמו כן, הוא ביקש ממני לערוך בדיקת פרופיל הורמונאלי בין היום השלישי ליום החמישי של המחזור. מאחר ואני לוקה ב״הצתה מאוחרת״, רק אחרי שכבר קיבלתי את הוסת הראשונה שלאחר ביקורי אצל הגניקולוג, התחלתי בנטילת הגלולות והגעתי ליום החמישי של המחזור, עלה בדעתי שנטילת הגלולות עלולה להשפיע על תוצאות בדיקת הפרופיל ההורמונאלי ולשבש אותן. מאחר ונמלאתי בלבול לנוכח מה שתפסתי כשתי הנחיות סותרות שניתנו לי על ידי אותו הרופא, ויתרתי על הבדיקה והמומנטום שבו הייתי אמורה לעשות אותה חלף. שאלתי הראשונה היא מה בעצם היה עליי לעשות? לחכות עם הגלולות למחזור הבא כדי שלא תשפענה על הבדיקה ולעשות אותה לפני שאני מתחילה להשתמש בגלולות, או להתחיל לקחת את הגלולות כבר במחזור הנוכחי ובכל זאת לעשות את הבדיקה? שאלתי השניה היא מה עליי לעשות עכשיו. האם עליי להפסיק ליטול את הגלולות רק כדי לקבל שוב מחזור ואז לעשות את הבדיקה? ואם אעשה זאת, האם הגלולות שכבר הספקתי לקחת עד שהפסקתי את נטילת הגלולות, תגרומנה להטיית תוצאות הבדיקה? אגב, לפי העלון לצרכן של הגלולות, אני אמורה ליטול אותן ברצף. האם משמעות הדבר היא שלא אקבל יותר מחזור ואם כך הדבר, מתי עליי לעשות את הבדיקה אם לא אפסיק ליטול אותן במיוחד כדי לעשותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי בזמן נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015כדי שההבדיקות תהינה אבחנתיות את צריכה להיות ביום שלוש למחזור ללא גלולות. ז.א. שתצטרכי להףפסיק את הגלולות לקבל מחזור ואז לעשות את בדיקות הדם ואחרי זה להתחיל \ליטול שוב את הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות משטחסבטה05/03/2015
שלום ,כבר במשך תקופה ארוכה הנני סובלת מצריבה חזקה בנרתיק והפרשות שקופות - לבנות ללא ריח.
התוצאות הראו: משטח+ שתן: מיקופלסמה הומיניס +
ו-E.COLI בריכוז 10E6 .
למיטב הבנתי זיהום חיידקי מלווה בריח רע של ההפרשות ואין לי .
קיבלתי טיפול אנטיביוטי .
האם התיאור של התסימינים יכול להיות בדיאגנוזה כזאת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות משטח - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/03/2015מדובר בדלקת בשתן שלא קשורה להפרשות הנרתיקיות
לאחר טיפול אנטיביוטי לדלקת יש לוודא שאין פטרת נרתיקית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיידק נמצא במשטח וגינלי.
סבטה06/03/2015שלום. האי קולי נמצא בהפרשות מהנרתיק.נגד פטריה כבר עברתי המון טיפולים ללא הצלחה כולל חומצה בורית.הפעם לא נמצאה פטריה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)