מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסי מיןמיה17/04/2014
יש לי שאלה שמטרידה אותי , האם יש הבדל מבחינת סיכון להדבקה או למחלות כלשהן בין קיום יחסי מין עם פרטנר אחד קבוע ( כמובן שעם קונדום ) או עם פרטנר אחר כל פעם , האם שינוי פרטנרים יותר מסכן אפילו עם שימוש בקונדום ? ושאלה נוספת האם אפשר להדבק באיידס שמישהו יורד לי או אני יורדת למישהו ללא קונדום , תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי
מיה20/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי בעבר+medroמיטל17/04/2014
שלום,
אני בת 32 והמחזור שלי אינו סדיר כבר מגיל 30. בגיל 16 עברתי אירוע מוחי, מפרצת קדמית, cva ולכן אינני נוטלת גלולות למניעת הריון.בביקורי האחרון אצל רופאת נשים, ייעצה שרק בשביל לסדר את המחזור שאני אשתה כל חודש medroxyprogesterone acetate 5 mg. 1 טבליה, פעמיים ביום, כל חודש מיום 11 עד 25 לוסת- למשך 3 חודשים.
האם כדאי לי להתחיל לשתות תרופה זו, אני מעדיפה להשאר טבעית כמה שיותר ומפחדת "להתעסק" עם תהליכי הדם בגוף, אך בהחלט רוצה לתקן את סדירות הוסת החודשית.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי בעבר+medro - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/04/2014האם כדאי לי להתחיל לשתות תרופה זו, אני מעדיפה להשאר טבעית כמה שיותר ומפחדת "להתעסק" עם תהליכי הדם בגוף, אך בהחלט רוצה לתקן את סדירות הוסת החודשית.
***** פורום זא לא נותן המלצות טיפוליות במקרים פרטניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאורלי17/04/2014
היי רציתי להתייעץ בגלולות שהותאמו לי ע״י רופאת נשים , גלולות בשם סרזט , גלולות אלו הומלצו לי מפני שיש היסטוריה בסרטן השד אצלי במשפחה , אני בת 24 בריאה בדרך כלל ,אך תופעות גלולה זו כמו שהסבירו לי וכמו שקורה בפועל , זו הפסקה מלאה של הוסת החודשית , דבר שמפחיד אותי בגיל שלי , במיוחד כשגלולות אלו ניתנו לי באופן קבוע , והפחד שלי שאם אקח אותם לדוגמא שנתיים ברציפות הן יכולות לפגום או לגרום למצב שבו המחזור החודשי לא יחזור לקדמותו...החששות שלי מופרכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/04/2014אני מניח שאת זקוקה חיעוץ גנטי לגבי היסטורויה המשפחתית שלך.
פורום זה לא נותן המלצות פרטניות לגבי טיפול תרופתי זה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך להכניס את המתקן ממש לעומקד``ר ליאורה אברמוב16/04/2014
הומלץ לי לקחת שלושה ימים לפני סיום אנטיביוטיקת זינט(סהכ 7 ימים פעמים ביום הייתי צריכה לקחת זינט) נרות אגיסטן.הצלחתי להכניס רק פעמיים כמו שצריך כול שאר הפעמים זה יצא לא נכנס טוב או שהפריע לי במהלך היום ושטפתי והוצאתי את זה.לא מצליחה להבין האם צריך להכניס את המתקן ממש לעומק הנרתיק.בכול מקרה אם לקחתי רק פעמיים נר אגיסטן במשך יומיים במקום שש פעמים במשך שלושה ימים יש סיכוי לפטריה בנרתיק?יש לציין שלאחר שהרגשתי שהנר תקוע הופיעו סחרחורות וכאסי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות אגיסטן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/04/2014לא מצליחה להבין האם צריך להכניס את המתקן ממש לעומק הנרתיק.
**** כן, בהחלט
בכול מקרה אם לקחתי רק פעמיים נר אגיסטן במשך יומיים במקום שש פעמים במשך שלושה ימים יש סיכוי לפטריה בנרתיק?
***** כן, יתכן
יש לציין שלאחר שהרגשתי שהנר תקוע הופיעו סחרחורות וכאסי ראש.
**** אין שום קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין ויסתיפטרה16/04/2014
המחזור מאחר בארבע ימים. בין המחזורים היו דימומים שלא נמשכו כמחזור רגיל. מה יכולה להיות הסיבה? האם זה שינויים הורמונלים? התור לרופא הנשים מאוד רחוק. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין ויסתי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/04/2014יש הרבה סיבות לכך.
אין ספק שאת חייבל להבדק, הרי לא נעשה ניחושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ויעילות הגלולהעדן16/04/2014
לוקחת במשך שנה גלולות דיאנה.החודש הזה המשכתי את החבילה השנייה ברצף בכדי שאוכל לשנות את ימי המחזור.בזמן המשך לקיחת החבילה השניה נטלתי גם אנטיביויטיקה בגלל דלקת בשתן.זינט.קיימתי יחסי מין לא מוגנים כולל גמירה בפנים.האם בגלל שלקחתי אנטיביוטיקה לפני ובזמן קיום היחסים אני יכולה להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ויעילות הגלולה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/04/2014מבחינת יעלות הטיפול לא צפוי פגיעה ביעיליות הגלולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוגבריעל16/04/2014
שלום, שמי יעל אני בת 27 נשואה +1 בן שנתיים ללא הפלות ב"ה, לפני שבועיים וחצי קיבלתי את המחזור החודשי שלי בזמן, בשלושה ימים הראשונים המחזור היה מאוד מוזר הוא היה ממש בכמות קטנה(תחתונית הספיקה) ובצבע שחור חום כהה ממש(מצטערת על הטיהו, ביום הרביעי התחיל מחזור רגיל אבל בצורה ממש ממש מוגברת (כל שעתיים צריכה להחליף) עם כאבי בטן תחתון וקצת גב אבל לא כאבים מוגזמים או תופעות אחרות מלוות, כבר שבוע וחצי דימום קשה והיום קצת נרגע. צריך בדיקה מיוחדת או שזה נורמלי, אנא תעזור לי קצת מודאגת.... יש לציין שמחזור רגיל שלי או גג עד 4 ימים ואין מחזור מוגבר. תודה רבה מראש
נ.ב אפשר ללכת להיבדק שהדימום עדיין לא נפסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי להיבדק
קרן16/04/2014את מאבדת דם - בסוף תתעלפי! ההמוגלבין שלך יורד
זה לא סביר מה שאתה מתארת , כנראה שמדובר בשרירן
את יכולה ללכת אפילו למיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מוגבר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/04/2014אפשר ללכת להיבדק שהדימום עדיין לא נפסק?
**** זה מה שאת חייבת לעשות. להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה עזרתכם!שרית16/04/2014
שלום רב, אני בת 32 בהיריון ראשון שבוע 9 ושלושה ימים, האם כאב ראש במצח אופייני להיריון ? אציין כי לחץ הדם תקין ובדיקות הדם בסדר..
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה עזרתכם! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/04/2014לא אופייני אבל יכול להיות, כמו אצל כל בן אדם.
רצוי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות estelle להסדרת המחזורע16/04/2014
שלום,
נטלתי בפעם הראשונה גלולות ESTELLE לצורך הסדרת המחזור (לא קיבלתי במשך תקופה ארוכה), במשך שלושה שבועות והפסקתי לפני ארבעה ימים והמחזור עדיין לא הופיע. עליתי במשקל והבטן שלי מאד נפוחה וכואבת ואני דואגת. האם זה נורמלי? האם עלי להמשיך וליטול את הכדורים שוב בתום שבעה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות estelle להסדרת המחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/04/2014לאור התסמינים המתוארים מציע לפנות לרופא נשים על מנת להחליט על המשך טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורבר15/04/2014
שלום,
אני נוטלת גלולות מליאן כ5 שנים.
לצערי לפעמים שוכחת אבל לא באופן תדיר!
לפני שבועיים ביום שישי נלקחה הגלולה האחרונה
ובשבת קיימנו יחסים.
בדרכ לוקח לגוף שלי 4 ימים עד המחזור,ככה שביום רביעי הייתי אמורה לקבל
אך כרגע עבר שבוע וללא סימנים למחזור למעט התכווצויות...
עשיתי ביום שני בדיקת היריון שיצאה שלילית...
מה הלאה??
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/04/2014במידה ובימים הקרבים עדיין איחור במחזור יש לפנות לרופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יורד לי דם בקיום היחסיםשני15/04/2014
היי, אני בת 28. באתי מבית דתי ולאחרונה חזרתי בשאלה וקיימתי לפני כחודש יחסים בפעם הראשונה עם החבר. מאוד כאב לי ועל כן הוא הכניס קצת והוציא. ככה כמה פעמים עד שנכנס לגמרי. כל פעם ירד לי קצת דם וחשבתי כי הכרום נקרע קצת ולא לגמרי. כבר כמה פעמים אנחנו מקיימים יחסים מלאים ויורד לי דם כל פעם...
פעם אחת לפני שבועיים לא ירד דם אז חשבתי אולי כי זהו סוף סוף הכרום נקרע ושקיימנו אתמול אחרי שבועיים שלא קיימנו שוב ירד דם....
אשמח לשמוע את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה שלאלתך
קרן15/04/2014שלום לך
בתוך חדשה בעולם זה במיוחד בגיל 28 אין מנוס מלבקר אצל רופאת נשים
ככה בשביל לסגור את הפינה ..
לפי הסיפור שלך כנראה מדובר בקריעה של הכרום אך ייתכן שנפצעת קלות
או שיש דלקת ממקור זיהומי אחר שלא קשור למין
ולכן..תלכי לרופאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטקהשיר15/04/2014
האם פלג'יל במינון של 250 מ"ג, פעמיים ביום יחד עם דוקסילין 100, למשך 5 ימים זה מינון סטנדרטי לטיפול? 5 ימים זה טווח זמן מקובל?
אני רוצה לציין שכבר עברתי במהלך החודש 2 סבבים דומים של אנטיביוטיקה..(דוקיסלין + מטרוג'יל, כל פעם לשבוע ימים).
בנוסף אני מעוניינת לשתות אלכוהול ביום חמישי בערב (חתונה..) הבנתי שעליי לחכות 48 שעות מאז הטיפול האחרון בפלג'יל, מכאן, האם עליי להפסיק את האנטיביוטיקה היום בבוקר, או היום בערב?? כי זמן השפעה הוא 12 שעות, אשמח להכוונה בנושא.
אין לי איך לדבר עם רופא הנשים שלי בגלל החג..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטקה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/04/2014טיפולים מקובלים במידה והיעדר תגובה כמובן שיש להבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרול שאלה חשובהרותם14/04/2014
לאחר טיפול של שבועיים בגונאל F , מצאו אצלי זקיק מוביל בגודל 19 מ"מ בשחלה השמאלית. ביום רביעי הזרקתי בהוראת הרופא את זריקת האוביטרל. בהתחלה לא היו לי כל תופעות לוואי. ביום חמישי כפי שאמר לי הרופא, קיימנו יחסי מין וכחצי שעה לאחר מכן התחילו לי כאבים מאוד חזקים בבטן תחתונה שהתחילו מצד שמאל אך התפשטו במהרה לכל חלל הבטן התחתונה. הכאבים היו כל כך בלתי נסבלים שלא הצלחתי לישון בלילה. בבוקר יום שישי קמתי עם כאבים אך פחות ממה שהיו בלילה קודם. הלכתי לרופא תורן במרפאת הנשים, והוא (ללא כל בדיקה) הפנה אותי למיון נשים בבית חולים. במיון בדק אותי רופא שאמר שהוא לא רואה כל בעיה, אין גירוי יתר, בדיקות הדם תקינות, בדיקות השתן תקינות, ושאילו תופעות לוואי רגילות של הזריקה. באותה נשימה הרופא אמר שהוא גם לא רואה זכר לביוץ וכן הוא לא רואה אף זקיק מוביל, מה שגרם לי לאכזבה מאוד גדולה, והוא גם לא הסביר כיצד זה ייתכן. האם ייתכן וכן אכנס להיריון למרות שהרופא לא ראה בבירור ביוץ או זקיק מוביל או גופיף צהוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרול שאלה חשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2014קשה לתת לך תשובה סבלנות ותראי בעוד 10 ימים אם את בהריון או לא בבדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם יובש וגירוד בפות,ללא הפרשה,שרה13/04/2014
ובזמן נתינת שתן צריבה.בת58,מה אפשר למרוח להרגעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם יובש וגירוד בפות,ללא הפרשה, - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/04/2014יש לשלוח שתן לתרבית
כמו כן להבדק ע"י רופא על מנת לקבל תכשיר טפולי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקת שתן
שרה17/04/2014כללית ותרבית והתוצאה תקינה,ויש לי תור לרופאת נשים ,אבל עוד שלושה שבועות,מה אפשר למרוח בינתיים,לגירוד הנוראי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מגרדת ויש לי קצת דם
שירי17/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין בשקיפות עורפיתדנה13/04/2014
רציתי לברר מה אמינות קביעת המין בבדיקה שקיפות עורפית.נאמר לי שזה בן.לפי ווסת אני בשבוע 12+3 ובבדיקה יצא לו 13+2
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין בשקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/04/2014שאלתך אמורה להיות מופנית לרופא שבצע את הבדיקה וזיהה את מין העובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)