מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות ג'ינרהבתאל08/04/2014
שלום
הייתי לוקחת כשנה וחצי בערך גלולות מינס כרגע אני חודשיים או יותר עם גלולות גינרה
שאלתי היא כזאת,יום חמישי הקרוב מסיימת את החפיסה של הגלולות וביום שישי צריכה להתחיל את ההפסקה של השבוע. אם לא ייעשה הפסקה ואמשיך את החפיסה הבאה,זה מסוכן? זה ייפגע במחזור הבא שלי? המחזור יבוא סדיר אח"כ?הכוונה בשבוע הפסקה הבא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ג'ינרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/04/2014אין בעיה לקחת 2 חפיסות ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגלולותמעיין08/04/2014
אני בכל חודש יום לפני המחזור מקבלת מיגרנה, האם מותר לי לקחת גלולות נגד הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/04/2014התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשת לגמרי, אשמח לעזרהמיכל08/04/2014
אז ככה: שמי מיכל, בת 24.
כבר כמה פעמים בעבר היה לי פטריה וגינלית אבל זה לא היה משהו כרוני, אלא להבנתי משהו שקורה לכל אחת.
לאחרונה (בערך חודשיים וחצי) התחלתי לקיים יחסי מין עם חבר שלי ואחרי כל פעם אני מרגישה שהפטריה חזרה.
כבר פעמיים השתמשתי בנרות ל3 ימים (6 ימים לא ברצף).
זה ממש מוזר כי אחרי, אני מרגישה את אותו דבר שהרגשתי כשהייתה לי פטריה.
(גרד, תחושה ש"שורף", אודם, נפיחות).
לאחרונה התחלתי להשתמש בקרם ולא בנרות, ולפעמים זה לוקח אפילו יותר משבוע לעבור, ואז אנחנו מקיימים יחסי מין שוב וזה שוב חוזר, זה לא מובן לי ואני ממש נואשת :(
לצערי לא מזמן עברתי לאוסטרליה, וכרגע בגלל סיבות אישיות שלי אינני יכולה לגשת לרופא גניקולוג, כך שבדיקה היא לא אופציה בשבילי.
מובן לי לגמרי שדרך האינטרנט זה לא ממש אפשרי לעזור, אבל עדיין מנסה את מזלי מכיוון שבדיקה זאת לא אופציה ועדיף מאשר המצב יישאר ככה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נואשת לגמרי, אשמח לעזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/04/2014קשה לתת לך פתרונות ללא בדיקה יכול להיות שאין לך פטריה בכלל וזה רק גירוי של העור בעקבות חיכוך של יחסי מין מה שאת מפרשת כפטריה
הרצוי היה לעשות תרבית נרתיקית ובאמת לשלול פטריה
נסי בינתיים לשים קפסולות של פרוביוטיקה לנרתיק , לשטוף אחרי יחסי מין ואם מציק לעשים ג'ל או משחה של לידוקאין שזה חומר מרדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר יחסי מיןנועה08/04/2014
שלום, אני בת 22, לאחר קיום יחסי מין הופיע אצלי דימום, הלכתי לרופא נשים שעשה לי משטח פאפ וביקש שאקבע תור לקולפוסקופיה בעוד חודש וחצי. כמו כן הוא גם אמר שהוא הבחין בדלקת ונתן לי נרות דאלאצין ל-3 ימים.
האם הדלקת יכולה להיות הסיבה לדימום?
מדוע הוא שלח אותי לבדיקת קולפוסקופיה?
הוא גם כתב בדף ממצאים שקיים אקטרופיון קטן ואינני מבינה מה זה אומר. אני מאוד חוששת שהדימום מצביע על תהליכים סרטניים ואשמח לתשובה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/04/2014אקטרופיון איננו מעיד על סרטן אלא על מבנה של צוואר הרחם
הקולפוסקופיה היא בדיקה שמשלימה פאפ כי מסתכלים על פתח צוואר הרחם בהגדלה ועם צביעה מיוחדת כדי לראות אם יש שינויים בעור. במידת הצורך אם רואים שינויים לוקחים ביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםקרין08/04/2014
שלום,
אני וחבר שלי התחלנו לקיים יחסי מין לפני קצת יותר מחודש, לפני זה שנינו היינו בתולים.
וזה אחרי הרבה נסיונות שלא הצלחנו כי כאב לי ואחרי הפסקות מהנסיונות. כיום כן מצליח לנו, אבל החדירה מאוד כואבת לי,וגם בזמן הסקס כואב לי מדי פעם.זה מין כאב שורף. אם למשל אנחנו מנסים באותו יום פעמיים,אז הפעם השניה בלתי נסבלת.יש לציין שאנחנו משתמשים בחומר סיכה.
(ואני משתדלת להרפות ולא להיות לחוצה)
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אקטרופיון מדמם דחוףדודה שלו08/04/2014
שלום רב
בתי בת 21 מדממת כבר כמה חודשים אך פחדה לשתף אותי לאחרונה הדימום התגבר היא נורא חלשה ולפעמיים זה מופיע עםכאב נוראי בעיקר במחזור עד כמעט עילפון.
כשראתה שהדימום בין ווסתי מתגבר החליטה לספר לי היא פנתה לרופא נשים בבדיקה גילה אקטרופיון נרחב מדמם עשה בדיקת PAP וזימן לעוד שלושה שבועות לבדיקת קולופוסקופיה
יש לי הרגשה שהרופא אמר לה משהו היות שהיא נורא בוכה והיא לומדת בתחום הרפואה ויש לי חשש נוראי . יש לציין שהיא לא משתפת אותי בהכל והיות ונבהלה מהדימום החליטה לספר כמו כן דבר אולי חשוב היא עדיין בתולה .
האם בדיקות אלה יכולות לפגוע בה? מה עם הריונות בעתיד? האם האבחנה מראה על משהו מסוכן?
אנא עזרתכם הדחופה
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטרופיון מדמם דחוף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין08/04/2014חשוב לקבל התייחסות מהרופא הבודק במקרה הצורך ניתן לדגום את האזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיזוניק ודימוםתמר08/04/2014
שלום וברכה,
אני התחלתי לקחת גלולות מסוג סיזוניק וכבר שלושה שבועות יש לי הכתמות דמיות. התקשרתי לרופא והוא אמר לי להמשיך לקחת את הגלולות...
האם יש לי אפשרות להפסיק אותן ולקבל מחזור ואז להמשיך מהגלולה האחרונה שהפסקתי אחרי שבוע כרגיל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיזוניק ודימום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין08/04/2014לא יש להמשיך ליטול את הלגלולות לפי הסדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ביטא לאחר הפלהגליה07/04/2014
שלום,
3 שבועות לאחר הפלה ספונטנית, בבדיקת בטא של היום נמצא הערך קטן מ - 5.
לפני כשבועיים היה 38.
האם עליי לשוב לרופאי לביצוי גרידא? מה אומר הערך הנ"ל ?
תודה מראש על תשובתכם
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ביטא לאחר הפלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2014פחות מ 10 זה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזור מודאגת ממשאור07/04/2014
בתאריך הקבוע ב20 לחודש פבואר היה מחזור , לקחתי פוסטינור ולאחר 9 ימים שוב פעם פוסטינור, היו דימומים בהירים כמה ימים אחרי 13 יום מהמחזור שלי , ובתאריך האמיתי המשוער של המחזור ב20 למרץ הוא לא הגיע וכביכול מאחר לי 39 יום, ביצעתי בדיקת דם 17 יום אחרי קיום יחסי המין וכשיש לי איחור, ויצא נמוך מ5 שלילי, יש לי כמו כאבים עדינים בבטן תחתונה , ומאז לא קיימתי יחסים, אני מתכוונת להתחיל גלולות אחרי שיגיע המחזור אבל הוא לא מגיע , מודאגת האם יש עוד בדיקות שניתן לבצע אצל רופא נשים ? הוא אומר שאחרי שבועיים מקיום היחסים כבר היו רואים בבדיקה אם יש בטא גם חוץ רחמי עזרה בבקשההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מחזור מודאגת ממש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2014ידוע שפוסטינור יכול לעכב מחזור ולכן חכי בסבלנות עד שיגיע
אם בטא פחות מ5 הוא שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור למרות נטילת גלולותדנה07/04/2014
שלום,
אני נוטלת גלולות מסוג פמינט כבר קרוב ל4 שנים. החודש שכחתי לקחת גלולה ולקחתי רק את ההבאה יום אחרי. לא קיימתי יחסי מין בתקופה שלאחר מכן. הבעיה היא שמאחר לי המחזור בכיום (לא קרה לי מעולם למרות שקרו פעמים בהם פספסתי גלולה).האם עליי לחשוש?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור למרות נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2014להערכתי לא אם יש חשש מהריון עשי בדיקת שתן ביתית לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וקשיי נשימהליליאן07/04/2014
שלום התחלתי לקחת מינס כבר 3 שבועות. ובזמן האחרון אני חשה בקשיי נשימה... האם זה קשור? ומה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וקשיי נשימה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2014פני לבדיקת רופא משפחה דבר ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום ביוץ וכניסה להריוןאיילת07/04/2014
שלום, האם אפשר לקיים ייחסי מין ללא אמצעי מנייה בימים שבאים לאחר ימי ביוץ? נניח ביום ה-20 אחרי קבלת הווסת. או שיש סיכון להיכנס להיריון גם אם כבר עבר יום הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום ביוץ וכניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2014אם את יודעת לזהות את הביוץ הרי 3 ימים אחריו את יכולה לקיים יחסי מין ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עניתם לשאלתי ולכן שואלת בשנית...חסויה07/04/2014
מנסה להיכנס להריון מעל 8 חודשים. מחזורים סדירים כל 32 יום.
מעקב זקיקים הראה ביוץ ביום 22 למחזור (לפי מיטב הבנתי מדובר בביוץ מאוחר וזה כלל לא המועד בו חשבתי שאני מבייצת).
איני יודעת האם מועד הביוץ התאחר ספציפית החודש או שבאופן קבוע הביוץ שלי מאוחר.
לפיכך, האם אני צריכה להמתין למועד המחזור הרגיל (אם כן, מאחר לי ביומיים ובדיקה ביתית הראתה תוצאה שלילית) או שמא בעקבות ביוץ מאוחר גם מועד המחזור צפוי להתאחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לשאלתי ולכן שואלת בשנית... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2014אם ביוץ התאחר גם המחזור יתאחר ויגיע כשבועיים אחרי הביוץ
מקווה בשבילך שלא יגיע ושתקלטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בנרתיקדיקלה07/04/2014
היי, לפני כ3 שבועות התחיל לי גרד והפרשות צהובות, שבוע שעבר כשביקרתי אצל הגניקולוג הוא אמר שיש לי דלקת בנרתיק ולכן נתן לי נרות FLAGYL 500 MG 10 VAG SUPP פעמיים ביום למשך 5 ימים וגם FLUCANOL 150 MG 1 CAP ומשחה נגד הגרד. התרופות השפיעו ישר אבל לאחר שסיימתי את הנרות אני שוב מרגישה את אותן התחושות כמו לפני הנרות ושוב התחילו להיות לי הפרשות צהובות וגרד, הגניקולוג שלי בחופש עד סוף החודש ואני לא יודעת אם לחדש את התרופות ולקחת אותן בשנית? מה דעתכם? זה יכול להזיק אם אני אמשיך עוד כמה ימים עם הנרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2014אם יש לך עדיין נרות את יכולה להמשיך אותן אבל אם לא יסתדר פני בהקדם לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושך ומדאיגמאוד בזמן גלולותאדוה07/04/2014
היי, אני נוטלת מינס שנה לערך ואף פעם לא היו לי תופעות מוזרות. סיימתי חפיסה,התחלתי חדשה כרגיל והופ ...בגלולה ה 7 התחלתי לדמם , לא הפרשות דמיות ממש כמו מחזור...כרגע אני בגלולה ה 17 וזה כבר מתחיל להדאיג. תורלרופא יש רק אחרי פסח ..מה לעשות? יכול להיות שמשהו לא תקין? כמובן שאני עדיין מדי יום לוקחת גלולה באותה השעה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך ומדאיגמאוד בזמן גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2014יכול לקרות תחת גלולות דימומים לא סדירים, אם ימשך את תצטרכי כנראה להחליף גלולות
ההגנה שלהן לא מתקלקלת גם אם יש דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)