מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשהמירה14/02/2013
שלום ד"ר,
אני בת 45 באופן כללי בריאה מזה כשבוע יש לי הפרשה צהובה ולא נעימה המלווה בגרוד קל וריח לא נעים.
ממה נובעת תופעה כזו?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2013נשמע כמו זהום חיידקי פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה
מיקי16/02/2013שלום ד"ר,
תודה על התשובה המהירה. רציתי לשאול תוך כדי התופעה הזו קיבלתי מחזור
האם זה יכול לגרום לכך שהחיידק יעלם או שבכל זאת כדי לגשת לרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2013תראי מה קורה עד אחרי המחזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון
אילנה17/02/2013הרבה פעמים החיידק לא עובר, כלומר הוא עובר לכמה ימים לאחר המחזור וחוזר..אני באופן אישי במקביל לטיפול האנטיביוטי שקיבלתי התחלתי לקחת ביו פימייל שזו פורמולה פרוביוטית שמטפלת ומונעת זיהומים חיידקיים ופטרייתיים בנרתיק ואני ממשיכה לקחת אותה גם לאחר שסיימתי את הטיפול - אני יכולה להגיד לך שבינתיים עברו כבר כמה חודשים והזיהום לא חזר. בכל אופן אני מקווה בשבילך שזה יעבור (כי זה באמת לא נעים) וגם אם לא תדעי שניתן לטפל בזה די בקלות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי כריתת רחם ושחלותטל14/02/2013
שלום
אמי בת 76.
גובהה של הוא 1.60 ומשקלה 125 ק"ג.
לפני 4 שנים עברה כריתת רחם ושחלות בלפרוסקופיה, עקב רחם מוגדלת כמו בשבוע 12 ודימומים קלים. לצואר הרחם לא הצליחו להגיע מעולם, לא בבדיקה ידנית, לא בהיסטרוסקופיה ולא בניתוח עצמו.
לאחרונה היא רואה מדי פעם דם טרי בניגוב.
איך צריך לבדוק את העניין?
לאיזה רופא לבקש הפנייה?
איזה בדיקות לבקש?
בתודה מראש עבור תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי כריתת רחם ושחלות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין15/02/2013רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מתמשך לאחר גרידהלי14/02/2013
שלום,
לפני 5 שבועות עברתי גרידה משום שהעובר היה ללא דופק. העובר היה בשבוע 11. מאז הפעולה ועד היום עדיין יש לי דימומים. במשך 3 שבועות היה דימום. לאחר מכן היה שבוע של הפרשות חומות מעטות רק בניגוב. ובשבוע האחרון שוב יש לי הכתמות דמיות כמו התחלה של מחזור. לפני שבועיים בטא 61. היום תוצאת הבטא 10, משמע שהתחזקות הדימום היא לא בגלל וסת. האם המצב הזה תקין? הגיוני שתהליך ההחלמה כל כך ארוך? האם יש סיבה לדאגה?
אודה לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מתמשך לאחר גרידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2013בטא 10 נחשב כשלילי וזה מצוין לגבי המשך הדמומים פני לבדיקת אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגרנות בלתי פוסקותאביטל14/02/2013
שלום, אני סובלת כבר הרבה שנים ממיגרנות קשות שבדרך כלל סמוכות לזמן המחזור והביוץ. עד כה השתמשתי במינס ולאחרונה החלפתי גלולות גם בשביל לנסות להקל על כאבי הראש. הרופאה החליפה לי את הגלולות למיקרולוט. התחלתי לקחת אותן עם היום הראשון של הוסת ומאז לא מפסיקים לי הכאבי ראש, המצב שלהם ממש החריף. האם זה בגלל שאני עוד צריכה להתרגל לתרופה או שעלי למהר להחליפה בהקדם? אני סובלת בלי הפסקה וכבר לא יודעת מה לעשות.
אודה מאוד לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרנות בלתי פוסקות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין15/02/2013מיגרנות הם התווית נגד חלקית לנטילת גלולות
לפי ההיסטוריה יש לשקות את המשך הגלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונדמיכל14/02/2013
שלום רב,לפני כשנתיים עברתי ניתוח להוצאת שירירן בגודל 10 ס''מ מחוץ לרחם . הניתוח היה בפתיחת בטן ומאז אני במעקב. אתמול עשיתי אוטראסאונד ואלו התוצאו :בדיקת הרחם:אורך-61 מ''מ
עובי:48 מ''מ
רוחב :58 מ''מ.
הערות:שרירן זעיר תת סרוזי בקיר הקדמי משמאל 13 מ''מ.
עובי רירית :10 מ''מ הערות :טריפזית .
שחלות:
ימנית: 26 מ''מ*20 מ''מ
שמאלית:39 מ''מ*20 מ''מ הערות :שני זקיקים בקוטר 14 ו - 15 מ''מ.
דוגלס:ללא נוזל חופשי.
שאלותי:אני מאוד מפחדת שהשרירן לא יגדל פתאום ויהיה כגודל 10 ס''מ. האם שרירן יכול לגדול פתאום?איך תוצאות האולטראסאונד?האם הן תקינות?האם יש לי רחם מוגדל?( יש לי פשוט קצת טראומה מהשרירן שנותח ) תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין15/02/2013נא לפנות לרופא המצבע את הבדיקה לצורך קבלת הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורמאור14/02/2013
שלום רב,
אני בת 33, לאחר 2 לידות, מחזור קבוע כמו שעון (28 יום), אינני נוטלת אמצעי מניעה.
כעת אני באיחור של שבוע על אף שבדיקת הריון ביתית הייתה שלילית וכן בדיקת דם.
נבדקתי ואין עדות להריון מחוץ לרחם.
מה יכולות להיות הסיבות אני ממש דואגת וזה בטח לא מוסיף . אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין15/02/2013יש מספר רב של סיבות
מומלץ לפנות לרופא נשים לבדיקה
בהצלהח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבותשרה14/02/2013
בת 60 10 שנים ללא מחזור רציתי לישאול מדוע אחרי הטלת שתן או כשיש לי יציאה תמיד בניגוב יוצאת לי מין רטיבות לבנה ניבדקת כל חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
שרה15/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטיבות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין15/02/2013מומלץ לפנות לרופא נשים לבדוק שאין דלקת בנרתיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ - היה או לא?יעל13/02/2013
שלום וברכה,
לפני כחמישה חודשים הפסקתי ליטול גלולות הרמונט לאחר תקופה של כשלוש שנים. מאז קיבלתי ארבע פעמים מחזור, כאשר אורך המחזור היה 34-38 יום (כך גם היה לי לפני הגלולות ולפני הלידות של שני ילדיי).
הפעם המחזור לא הופיע. אני כבר ביום ה-53, עשיתי שתי בדיקות שתן ושתי בדיקות דם והתשובה שלילית.
רופא המשפחה שלח אותי לעשות פרופיל הורמונלי והתוצאות כדלהלן:
אסטרדיול - 194
פרוגסטרון - 1.3
פרולקטין - 112.7
LH - 18.7
FSH - 8.2
בלוטת תריס תקינה.
בשיחה עם רופא המשפחה, אמר שע"פ ערכי הפרוג' עדיין לא היה לי ביוץ החודש ולחכות לפחות שבועיים לפני שאני הולכת לרופא נשים להתייעץ.
השאלה שלי היא כזאת:
א. מה זה בעצם אומר? האם יש סיכוי שיהיה לי ביוץ ושאני אכנס להריון החודש?
ב. האם אפשר לדעת מתי יהיה הביוץ?
ג. כמה זמן לחכות לפני שאלך לרופא נשים להתיעץ בקשר לכך, במידה והמחזור לא יופיע?
אשמח לתשובה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא היה ברור, הבדיקה נערכה
יעל13/02/2013ביום ה53 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ - היה או לא? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין15/02/2013לא מפענחים בדיקות באתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהנרתיקהדס13/02/2013
שלום.
יש לי כ 3 חודשים דימום מהנרתיק.
אני בת 41-לא מקיימת יחסי מין הרבה שנים.
כול מאמץ של יציאות לשירותים,גורמות גם לדימום מהנרתיק.
עשיתי ביופסיה לצוואר רחם,וזה תקין
אולטרסאונד פעמיים עשיתי ויצא תקין.
אני בחרדה.
מה זה יכול להיות?
יש גם אי נוחות בנרתיק.
לפני כשנה וחצי בדק אותי פעמיים רופא נשים על אי נוחות בנרתיק וטען שאין לי כלום ושאולי ביגלל עודף משקל זה ככה.
השמח לקבל ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2013צריך לבדוק שוב, להסתכל על הנרתיק וצוואר הרחם אולי ביופסיה של רירית הרחם וברור הורמונלי בבדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה לאחר לקיחת פרוביוטיקה למע' העשירן13/02/2013
שלום רב,
אובחנה אצלי קנדידה במשטח וגינלי לאחרונה, ואני חוששת שיש קשר לכך שבשבועות האחרונים אני נוטלת תוסף פרוביוטי בשם קובקטריה בשל בעיות עיכול. הייתכן שהחיידקים הפרו את האיזון בגופי ולכן התפתחה קנדידה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה לאחר לקיחת פרוביוטיקה למע' הע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2013להפך תוספת של פרוביטיקה צריכה למנוע התפתחות קנדידה גם בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אז זה סתם צירוף מקרים?
שירן13/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיות בעקבות אגיסטןיובל13/02/2013
שלום,
לפני שבוע התחילו לי צריבות בבטן התחתונה וכאבים בעת מתן שתן הנחתי לעצמי שזה בטח דלקת בשתן.. יום וחצי לאחר מכן הכאב פסק אבל הופיעו הפרשות חומות, וגרד בנרתיק ולכן קניתי אגיסטן. הגרד הפסיק אך רק לכמה שעות טובות...בעקבות האגיסטן התחיל לצאת לי מן הפרשות לבנות עם דם.. לעומת הפעמים הקודמות שלקחתי ויצא רק הפרשות לבנות, יש לציין שאני חייבת לשירותים כל מספר דקות, בעת מתן השתן אני מרגישה כאב ושכאילו לא יצא כל הפיפי.. (מצטערת על התיאורים..) יכול להיות שמדובר בדלקת בשתן? אם כן למה יש לי גם דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דמיות בעקבות אגיסטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2013נשמע כמו דלקת בשתן עשי תרבית שתן חופני לבדיקת רופא נשים הדימום יכול להיות כחי פצעת את עצמך עם המוליך של הנר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה לאחר מחזורדקלה13/02/2013
שלום רב,
היה לי מחזור של כחמישה ימים ולאחר שהפסיק הדימום התחילה לי הפרשה חומה,ההפרשה היתה חד פעמית בכמות בינונית ולאחר מכן ההפרשה היתה מאוד מעטה.
יש לציין שבחודש שעבר זה גם קרה לי, היתה לי לאחר המחזור הפרשה חומה מועטה מאוד וכמעט בלתי נראית שעברה לאחר מספר ימים .
יש לציין כי הייתי במתח מכל מיני סיבות בחודשיים האחרונים.
ואני לוקחת באופן קבוע גלולות הרמונט ( כבר שנתיים וחצי רצוף).
מה דעתך זה יכול להיות?
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה לאחר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2013כדאי לפנות לבדיקת רופא נשים אם התופעה תמשך אולי צריך להחליף את הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המתח ותודה למיקה..יערה13/02/2013
לא הבנתי את תשובתו של ד"ר פרידמן..
אני בת 37.
התחלתי לקחת גלולות דיאנה , וביום החמישי של הגלולות קיימתי יחסים כשהוא גמר בחוץ.
אני חוששת מהריון, בצורה שאני לא מתפקדת.
אחרי כמה זמן מקיום היחסים אפשר לעשות בדיקת דם על מנת לדעת בוודאות אם אני בהריון או לא?
אני מודעת לסיכוי האפסי, ובכל זאת.. זה מדיר שינה מעיניי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המתח ותודה למיקה.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/201310 ימים לאחר הפריה בדיקת דם תהיה חיובית אם יש הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעאלינור13/02/2013
בוקר טוב,
יצא לי פצע בשפה הפנימית של איבר המין. בהתחלה זה היה קטן ולא כאב עכשיו זה גדל ומאוד כואב.
מה זה???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2013פני לבדיקת רופא אי אפשר לדעת מבלי לבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהתמר12/02/2013
היי, ילדתי לפני כחצי שנה , הנקתי ועם הזמן הורדתי את המינון
כרגע אני מניקה פעמיים ביום וגם כשאני מניקה זה קצר מאוד.
עדיין לא קיבלתי מחזור ( מלבד הדימום/מחזור מיד לאחר הלידה).
האם זה נורמלי??? מתי אני אקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2013קשה לדעת אבל כל עוד את מניקה המחזור יכול להתעכב מאמינה שאת מורה לקבל שבשבועות הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)