מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה!מאיה06/02/2013
התחלתי לקחת גלולות פעם ראשונה לפני שבוע ולקחתי פעם ראשונה ביום החמישי של המחזור.
אחר כך נודע לי שהייתי צריכה לקחת ביום הראשון של המחזור והטעו אותי.
קיימתי יחסי מין לא מוגנים והייתי בטוחה שאני מוגנת בגלל הגלולות שהתחלתי לקחת.
חמישה ימים אחרי שהתחלתי לקחת קיימתי יחסים עם חבר שלי.
עכשיו אני לא יודעת מה לעשות. יש מצב להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013המשיכי את הגלולות כרגיל ועשי בדיקת שתן להריון כשתסיימי את החפיסה. הסבירות להריון קיימת אבל נמוכה תלוי אחרי כמה ימים מתחילת הגלולות קיימת יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
מאיה07/02/2013התחלתי לקחת ביום חמישי וקיימתי יחסים ביום שלישי.זאת אומרת שעברו בערך 6 ימים.
אבל מה זה אומר עכשיו? יש הגנה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמונטיפית06/02/2013
עוד שאלה קטנה תודה אני נוטלת את הרמונט אבל זה לשלושה שבועות בסכ"ה ואני מדממת הרבה זמון אפילו במחזור רגיל אני מדממת לפחות 7-10 ימים וא"כ עוד לספור 7 נקיים זה אומר שאני יוכל להיות עם בעלי רק 4-5 ימים ושוב לקבל זה לא הגיוני יש מצב לחבר תמיד 2 חבילות ולעשות הפסקה זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמונט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013בחודשיים הראשונים ללקיחת הגלולות יכולים להיות דימומים לא סדירים. את יכולה לחבר חפיסות אבל לא בטוח שזה ימנע את הדימומים בין המחזורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוזריפית06/02/2013
שלום אני נוטלת כבר שנה ללא הפסקה את הגלולות הרמונט ואפילו עם הגלולות הייתי מדממת ממש כמו מחזור עכשיו זה חזר שוב אני מדממת אבל ממש קצת זה מגיע ביום ובלילה נעלם לשלושה ימים אחרי שלושה ימים זנ חוזר שוב אני דתיה וצריכה לבדוק כל פעם שבע ניקיים אני מתחילה וזה שוב נהרס זה כבר כמעט שלושה שבועות לא מפסיק ואין לי רופא נשים בשבוע הזה רק שבוע הבא ואני לא יודעת מה לעשות תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מוזר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013אם את לא עושה את השבוע הפסקה זה יכול להסביר את הדימומים עשי הפסקה בגלולות שבוע ואז חיזרי לקחת. אם את כן עושה הפסקות של שבוע בין חפיסה לחפיסה המשיכי את הגלולות ופני לרופא נשים שלך להחלפת סוג הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזק מאוד במחזור - דחוף!אור06/02/2013
אני חודשיים וחצי אחרי לידה (הריון תקין ולידה רגילה). לאחר 6 שבועות מהלידה היה דימום מאוד קל והפרשות חומות. נבדקתי על ידי רופא (בדיקה שגרתית אחרי לידה) והכל היה תקין. אתמול החל מחזור חודשי עם דימום מאוד מאוד מסיבי(החלפת טמפון כל שעתיים שלוש כשהוא מלא לגמרי, המחזורים שלי תמיד היו רגילים וזהו דימום חריג - מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק מאוד במחזור - דחוף! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013הגיוני שזה מחזור ראשון משמעותי אחרי הלידה שיהיה קצת יותר חזק. אם לא ירגע ביומיים הקרובים פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לדרכי השתןרונה05/02/2013
שלום,
אני כבר סובלת הרבה זמן מכאבים בזמן מתן השתן וגם לאחר השתן אני סובלת וחייבת לשבת.
עשיתי בדיקת תרבית ואין לי דלקת שתן אך ביקשתי מהרופא שלי בכל זאת להביא לי טיפול תרופתי כי אני עשיתי את כל הבדיקות ולא מצאו מה הבעיה.
הוא נתן לי אנטיביוטיקה "זינט",בזמן האנטיביוטיקה ההגנה של הגלולות פוחתת קצת.
רציתי לשאול האם אפשר לקחת את אנטיביוטיקה בזמן המחזור?אולי זה לא יהיה יעיל התרופה כי היא נלקחת בזמן המחזור?
תודה רבה ומקווה לתשובה מספקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לדרכי השתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013אין הגיון לקחת סתם אנטיביוטיקה אם התרבית שלילית. פני לאורולוג שיעשה לך הערכה מקיפה מדוע יש כאבים ופני לרופא נשים אולי יש בעיה בפתח הנרתיק ובשופכה שגורמת לך לכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסור של שתי גלולותענת05/02/2013
שלום,
אני לוקחת גלולות מסוג קליר והבנתי שהן מאוד חלשות ולכן חשוב לקחת אותן כל יום. פספסתי בטעות יומיים ברצף, לאחר מכן המשכתי כרגיל וגם קיימתי יחסי מין. בזמן שאני אמורה לקבל מחזור לא קיבלתי ולכן הפסקתי לחלוטין עם הגלולות כדי לראות אם אני מקבלת מחזור או לא. כבר שבוע וחצי שאני לא לוקחת גלולות אבל גם לא קיבלתי מחזור ואני תוהה האם יכול להיות שנכנסתי להריון, מתי אוכל לבדוק זאת בערכה ביתית לבדיקת הריון?
אשמח לתשובה, תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסור של שתי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013שבועיים מיחסי מין לא מוגנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למחזורדנה05/02/2013
אני בת 36 לקחתי 18 שנים דיאנה כמעט בלי הפסקות בכלל.
אחרי זה עברתי חודש לגלולות יאז ואז הפסקתי לגמרי.
קיבלתי מחזור של יום - יומיים עם דימום קל ביותר.
באותו החודש, רציתי לקבל מחזור לפני הזמן, בגלל אירוע, וקיבלתי פרוונרה (משהו כזה) ואז קיבלתי מחזור שוב, ליום יומיים. (קיבלתי בזמן שהייתי אמורה לקבל מלכתחילה)
ביום השני של המחזור הקל ממילא, התחלתי שוב לקחת דיאנה.
האם אני מוגנת בפני הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע למחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013בעקרון אם לוקחים ביום הראשון של המחזור גלולות ההגנה היא מידית ואחר ולקחת מהיום השני הייתי מציעה לך להמנע או להשתמש בקונדומים בשבועיים הראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא היה בדיוק ביום השני.
נופר07/02/2013ביום הראשון, התחילו כתמים בערב,
ואת הגלולה לקחתי בבוקר.
ומאז אני לוקחת כל בוקר כבר מיום שני.
האם זה עדיין ללא הגנה מירבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בגיל 60גולדי05/02/2013
שלום לגניקולוגים
מרגע שפסק אצלי המחזור בגיל 54 בערך המשיך אצלי לסרוגין דימום , בתחילה יחסו את זה לגימגומים של הפסקת המחזור.ונתנו לי הורמונים שגרמו להפסקת הדמם.למשך פרק זמן ממושך אבל לפני שנתיים הדמם חזר.שוב קיבלתי הורמונים והוא פסק לפרק זמן של שנתיים וחזר. ובשנתיים שלוש האחרונות הוא מופיע בתדירות שקשורה להרגשתי ביתר לחץ דם ובתרופות שאני לוקחת להורדת לחץ הדם והקולסטרול.
נדמה לי שיש קשר ישיר בין הדמם והתרופות.חברה שלי סיפרה שאצלה הופיע דימום כשלקחה ליפיטור למניעת יתר קולסטרול.גם אני לקחתי וכשהפסקתי את התרופה הפסיק הדמם.אולם הוא חזר לאחר זמן ועכשיו אני סבורה שזה אולי קשור בתרופות נוגדות יתר לחץ דם.
הפעם הופנתי לבדיקת רחם בהרדמה ודחיתי אותה כדי לבדוק את המצב.אבל אני לא מצליחה להגיע למסקנה ברורה ממה זה נובע. התחושה אצלי כשמופיע הדמם היא כשל מחזור.סוג של כאב רחם עמום. הדמם לא מאסיבי אלא קל.כמו כן יש לי מיומא די גדולה ורירית רחם מעובה.רחם גדול .ובעבר הוציאו לי ציסטה מהרחם .
מה לדעת המומחים יכול להיות הגורם לדמם ומה לדעתם צריך לעשות? אשמח לתשובה מהירה. תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בגיל 60 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013את חייבת לעשות הערכה של רירית הרחם בהסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת הקדימהשני05/02/2013
אני בת 28 לא נוטלת גלולות ומעולם לא היו לי בעיות עם המחזור החודשי
החודש קיבלתי פעמיים, הקדים לי המחזור בעשרה ימים.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת הקדימה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013יכולה להיות הפרעה הורמונלית כתוצאה ממתח מחלה או תרופות. פני לרופא נשים לבדיקה לשלילת סיבות אחרות לדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורמור05/02/2013
אני בת 28, נשואה שנה. נטלתי גלולות במשך מס' שנים עד לפני 4 חודשים
המחזור היה תמיד סדיר וגם לאחר שהפסקתי עם הגלולות הייתי מקבלת כל 28 יום בדיוק
עכשיו יש לי איחור של 10 ימים, חוץ מקצת כאבי בטן שדומים לכאבי מחזור ורגישות בחזה אין תסמינים של בחילות או תחושות בבטן.
חשוב לציין שהמשקל שלי תקין ולא היו לי תנודות דרסטיות במשקל או לחץ/מתח וכד'
מה הסיכוי שזה הריון?
והאם תסמינים יכולים להגיע מאוחר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013עשי בדיקת שתן להריון ותדעי על המקום אם את בהריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת ציסטה בשחלה שמאלשירן05/02/2013
שלום רב
לפני כ4 שנים מצאו לי ציסטה בשחלה שמאל ובזמנו ביצעתי אולטראסאונד ובדיקת מרקרים ואמרו שהכל תקין. ביצעתי ב16/12 ניתוח קיסרי אלקטיבי והסירו לי את הציסטה תוך כדי הניתוח. אתמול קיבלתי דוח פתולוגיה ורשום:גוש 3.1 *3.2 *2.2 ס"מ שטח הפנים החיצוני חלק . בפתיחה ציסטה חלקה בקוטר 1.8 ס"מ המכילה נוזל צלול וחומר רך לבן צהוב עם שערות בתוכו אזור נוקשה בקוטר של 0.8 ס"מ
אבחנה: שחלה שמאלית ציסטה
Consistent with dermoid cist
רציתי לדעת מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת ציסטה בשחלה שמאל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013דרמואיד ציסטה זוהי ציסטה שפירה שיכולה להכיל תוכן של שערות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחוד חפיסותנטיה05/02/2013
היי, אני בת 23 ומרגע שקיבלתי מחזור בגיל 15 יש לי כאבים מאוד חזקים בזמן המחזור. רק בגיל 19 הופנתי לגלולות.
לקחתי מספר סוגים עד שנעצרתי ב"יסמין" שאותן אני כבר לוקחת כמעט שנתיים. לא קיימתי ואינני מקיימת יחסי מין.. הגלולות הן לצורך הרגעת הכאבים. בתקופה האחרונה הכאבים חזרו (לא באותה עוצמה אבל עדיין כואב) והרופאה הציעה לי לקחת את הגלולות ברצף ובלי הפסקה ולא לקבל מחזור כל חודש, אלא פעם בחודשיים או שלושה חודשים. וכך לא יכאב לי באופן תדיר כל כך.
שאלתי על הסיכון אבל היא אמרה שאין ושזה ממש בסדר. נשמע לי קצת מלחיץ כל העניין ורציתי לשמוע חוות דעת נוספת. האם זה לא יפגע בפוריות שלי? או לשבש משהו בגוף?
אודה לתשובתכם
יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה!! אשמח לתשובה..
ניטה06/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה!! אשמח לתשובה..
ניטה06/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחוד חפיסות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2013אין שום בעיה לאחד חפיסות אפילו לחצי שנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון רבעירחל04/02/2013
שלום שמי רחל בת 39 יש לי שלושה ילדים שיהיו בריאים ואני רוצה להיכנס להיריון רבעי מבן זוגי לחיים עד עכשיו הישתמשתי באמצעי מניעה גלולות ששמם אליאן הפסקתי את הגלולות כדי להיכנס להיריון האים אני להיכנס להריון מהר ומה הסיכונים בגלל גילי ומה הם הימים הבטוחים להיכנס להיריון מחכה לתשובה תודה רבה.
(חשוב לי לציין ששלושת ההריונות שהיו לי עברו עליי בהצלחה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון רבעי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013אי אפשר לדעת מה המצב של הפריון שלך כיום בגיל זה. אני מקווה שכמו שהראשונים הלכו בקלות גם כאן תקלטי מהר. אם תוך כחצי שנה לא תהרי פנ י לברור רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות גלולותליטל04/02/2013
אני כרגע מצוננת וזה מלווה בכאבי גרון ושיעול קל.
החלטתי לקחת אקמול צינון של יום ולילה..
אני לוקחת גלולות מסוג מליאן ורציתי לשאול האם לקיחת התרופה פוגעת ביעילות?והאם יש צורך באמצעי הגנה נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013אין בעיה בנטילת אקמול צינון וגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותלינדה04/02/2013
בת 31+ 2
לפני חודש הריון חוץ רחמי
לפני שבוע פסק הדימום והבטא היתה על 12
היום עשיתי אוטראסונד בו עדיין רואים את ההריון וגם ציסטה שיצאה לאחרונה
האם יש סיכון לכך שעדיין רואים את ההריון?
כמה זמן עוד עתידים לראותו?
האם אפשר להתנהג כרגיל לרבות, יחסי מין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013פני לרופא נשים להערכה והמנעי כרגע מקיום יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)