מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פספסתי שתי גלולות ברצף...ענת04/02/2013
היי,
אני לוקחת גלולות כבר שנים רבות. עברתי לגלולות מסוג קליר והבנתי שאיתן ממש חייבים לקחת כל גלולה. פספסתי 2 גלולות לקראת סוף החפיסה אבל המשכתי לקחת אותן כרגיל. בזמן שהייתי אמורה לקבל לא קיבלתי אז הפסקתי לקחת את הגלולות כדי לקבל מחזור, עבר שבוע וחצי ולא קיבלתי. יש סיכוי שאני בהריון? ואם כן, מתי אפשר לבדוק את זה עם ערכה ביתית? אני כבר שבוע מאוד מאוד לחוצה מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתי שתי גלולות ברצף... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013חבל שהפסקת את הגלולות זו היתה טעות....
עשי בדיקה בעוד שבועיים לאישור או שלילת הריון ( בדיקת שתן ביתית) במידה ושלילי פני לרופא הנשים שלך לתאום מתי להתחיל את הגלולות בינתיים השתמשי באמצעי מניעה נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לי?ת.04/02/2013
הי, אני בת 38.לפני כשבוע כתבתי כאן וד"ר אברמוב כתבה לי תשובה אבל מאז קרו עוד דברים.כתבתי על כך שכבר כמה חודשים יש לי דימום המתחיל ביום הביוץ ונמשך עד שהמחזור מתחיל.הדימום מתחיל חלש ונראה בהתחלה רק בעת ניגוב ובהמשך הוא מתגבר, משאיר כתמים על פד ואפילו בעת מתן שתן אני רואה חלקיקים חומים קטנים (כאילו לכלוך כזה).הבעתי את חששי בעיקר לנוכח העובדה שאני רוצה להכנס להריון, וד"ר ליאורה כתבה לי כי הדימום ייפסק מעצמו לאחר כיומיים (זה לא קורה),וכי ניתן לקיים יחסים ולהתעלם מהדימום.ובכן...כשהתעלמתי מהדימום וקיימתי יחסים, הוא נהיה חזק יותר וגם לא ממש נעים לקיים יחסים כשאת מדממת ולא לעניין. ודבר נוסף המטריד אותי הוא שלאחרונה התגלה כי מחסני הברזל שלי נמוכים - פריטין - 16.אין לי אנמיה, ההמוגלובין שלי תקין.אני בטוחה כי זה קורה לנוכח הדימומים שלפני וגם בעת המחזור.כל הבדיקות האחרות כמו פפס, אולטרסאונד, בדיקות הורמונאליות - תקינות.מה זה אמור להיות? מאחר ואני רוצה להכנס להריון אני לא אקח גלולה או הורמונים להפסקת הדימום שאחרי הביוץ.האם זו תופעה נורמטיבית לנשים בגילי? למה זה קורה ומה עושים להפסקתו? אודה לתשובה מפורטת בבקשה.תודה רבה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה לי? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013פני שוב לבדיקה ולהערכה אצל רופא נשים, יכול להיות שצריך לעשות ברור יותר ממפורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אברמווד ו...
ת.06/02/2013האם תוכלי לפרט אילו בדיקות מקיפות כדאי עוד לעשות? חשוב לי לקבל עוד חוו"ד ממומחית.תודה רבה לך מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הפסקה בין גלולותחסוי04/02/2013
כשהתחלתי את החפיסה הנוכחית, לקחתי אנטיביוטיקה בערך בגלולה שלישית, למשך 5 ימים (גלולה בבוקר ואנטיביוטיקה בערב).
עכשיו אני קרובה לסיומה של החפיסה, ולשבוע ההפסקה.
אני יודעת שבשבוע ההפסקה במצב רגיל אני מוגנת, אבל מה קורה במצב של לקיחת אנטיביוטיקה?
וגם, הרי אלה כמה ימים לפני דימום - והדימום במצב רגיל במידה והיה ביוץ במהלך החודש מתרחש לאחר 14 יום מהביוץ... האם זה זהה למצב שבו לוקחים גלולות ולא נמנע ביוץ, אז אני מוגנת גם עכשיו?
או שלכל מקרה כדאי להשתמש באמצעי מניעה נוספים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע הפסקה בין גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013אין ביוץ עם גלולות. האנטיביוטיקה מחלישה את הגלולות ולכן כדאי להוסיף עוד אמצעי מניעה כמו קונדומים שבועיים אחרי הפסקת האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה אשמח לקבלת עזרהסיגלית04/02/2013
שלום, אני משתמשת בגלולות אסטל כבר מעל שנה..
המחזור שלי סדיר בדרך כלל.. אני מקיימת יחסי מין באופן יום יומי, הבחור נבדק כל כמה חודשים והכל בסדר גמור.
החודש לא שכחתי אף גלולה, ואני כבר שבוע עם הפרשות חומות (בזמן נטילת גלולות) היום קיבלתי מחזור ואני עוד לא סיימתי את חפיסת הגלולות, נשארו לי עוד 4 גלולות.
האם זה תקין? כיצד אפשר למנוע זאת כי אני מגיעה למצב שאני לא שולטת במחזור שלי.. והאם יש סיכוי שנכנסתי להריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה אשמח לקבלת עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013סבירות להריון נמוכה יכול להיות מצב של כתומים תחת גלולות שנלקחות לזמן ממושך. המשיכי את הגלולות כסדרן והתעלמי מהדימום אם יופיעו דימומים גם בחודש הבא פני לרואפ נשים. כדי לשלול הריון עשי בדיקת שתן ביתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים ואדמומיות באיזור הנרתיק ובשפתייםד``ר ליאורה אברמוב04/02/2013
היי,
לאחר שימוש באנטיביוטיקה במשך 10 ימים (בגלל דלקת בגרון) הופיעו לי עיקצוצים ואדמומיות באיזור הנרתיק ובשפתיים. הלכתי לרופאת נשים וקיבלתי מרשם לדאלאצין, קרם וגינלי, למשך 7 ימים. קראתי את התופעות לוואי והן ממש מלחיצות נאמר שזה יכול לגרום לדלקת בצוואר הרחם, התגברות של פטריות שמר ואחרות וכו' רציתי לדעת האם התרופה בטוחה לשימוש ואם זה יכול לעבור ללא שימוש בתרופה זו.
תודה מראש על התשובה והסיוע באתר זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאלאצין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013יותר הגיוני לי שלאחר אנטיביוטיקה יהיה לך דלקת מקומית עקב פטריות ולא עקב חיידקים בשפתיים.
נסי למרוח משחת אגיסטן כמה ימים והחדירי כמוסות פרוביוטיקה לנרתיק ותראי אם זה מעלים לך את העקצוצים. במידה ולא - החדירי את הדלצין לפי הוראות הרופאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להפסיק גלולות?קורל04/02/2013
שלום רב,
אני משתמשת בגלולות מינס,
ונפרדתי מהחבר שלי לפני מספר חודשים אז אני לא מקיימת יחסי מין.
השאלה היא, האם כדאי להפסיק לקחת גלולות ב3 חודשים הקרובים?...
או שעדיף להמשיך לקחת כי להספיק ואז שוב להתחיל סתם פוגע בגוף?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי להפסיק גלולות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013אם אין סיבה להמשיך עם הגלולות הפסיקי אותן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחוד גלולות לאחר הפסקהמור04/02/2013
לאחרונה חזרתי ליטול גלולות לאחר הפסקה של כשבעה חודשים לערך,
אני מעוניינת לאחד את שתי החפיסות הקרובות בשל אירוע שיהיה לי באותו שבוע של המחזור. רציתי לדעת האם איחוד זה איננו מומלץ או לא משנה כלל את המצב,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחוד גלולות לאחר הפסקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013אין בעיה לצרף מספר חפיסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיקמור03/02/2013
שלום,
היום ביקרתי אצל רופאת נשים ואובחנה אצלי פטריה בנרתיק.
היא נתנה לי מרשם של פלוקנול 150 כדור אחד,רציתי לדעת האם זה בסדר כי קראתי ושמעתי מהרבה שזה לא מעלים את הפטריה זה רק מחליש אותה..
תוך כמה זמן מלקיחת הכדור זה צריך לעבור? (אם בכלל) ובמידה ולא עוזר למי לפנות..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013לוקחים כדור פלוקנול אחד ו3 ימים אחרי זה עוד אחד כדי להעלים את הפטריה לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת פולקנול
שני05/02/2013לא בהכרח תעזור לקנדידה, במקרים מסוימים כן אבל לא לכולן. צריך גם שינויים בתזונה. לי היתה פטריה שבאה והלכה כל הזמן עד שהלכתי לדיאטנית להתאים תפריט ורק אז הפטריה התחילה לעבור, uבמקביל לזה גם התחלתי לקחת פרוביוטיקה שנקראית ביו פימייל שעוזרת לטיפול בפטריות בנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן המירנהאתי03/02/2013
לפני 33 יום הותקן לי המירנה. מאז הדימומים לא פוסקים. לפני שבועיים היו לי קרישי דם ועד היום זרמי דם. עד מתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן המירנה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין03/02/2013יש לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלרוז03/02/2013
עשיתי לפני כשבוע בדיקת פיפל,אשר ממנה דיממתי מעט במשך יומיים.ביום השני בצהריים הדימום פסק. לאחר יומיים נוספים הופיע שוב כתם של דם אך בכמות יותר גדולה מהיומיים הקודמים.
לפי הימים שאני סופרת זה אמור להיות המחזור.
שאלתי היא האם זה יכול להיות המחזור? והאם יש מצב שבגלל הפיפל המחזור חלש יותר?
בכל אופן התחלתי להזריק אתמול (התחלת טיפול).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין03/02/2013קשה לקבוע אם מדובר במחזור
ברמת העיקרון פיפל לא משנה את אופי המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בן 35 עד 37 יוםיערה03/02/2013
שלום רב,
אני בת 30. מנסים להרות כשמונה חודשים, מתוכם חמישה עם בדיקות ביוץ. לצערי, ללא הצלחה עד כה..
לאחר הפסקת הגלולות, המחזור שלי היה לא סדיר והיו חודשים שבהם לא קיבלתי מחזור כלל, אבל בחודשים האחרונים (4 בערך) המחזור יחסית סדיר אלא שהוא ארוך. אני מבייצת בערך ביום 23 ומקבלת מחזור בדיוק כשבועיים אחר כך. האם זה נורמלי? או שאולי פקטור שמשפיע על הסיכויים שלנו להיכנס להריון?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בן 35 עד 37 יום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין03/02/2013על פי ההיסטוריה לא נראה כי מדוברת בבעייה במידה ואכן יש בעיית פוריות יש לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להתאמת גלולותאלונה03/02/2013
היי,
אני רוצה לבצע בדיקת דם לשם התאמת גלולות.
השאלה שלי אם אפשר לקבל הפניה לבדיקות כאלה מרופא משפחה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם להתאמת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין03/02/2013יש לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץקירה03/02/2013
שלום רב,
בעלי ואני מנסים להרות.
בצעירותי כרתו לי שחלה אחת ועתה אני חוששת שמא סיכוי להרות נפגעו.
מזה כ3 חודשים הפסקתי לקחת גלולות (שאותן נטלתי במשך כ-10 שנים) ואנו מנסים להרות אך לצערי ללא הצלחה. בהמלצת הרופא נשים שלי התחלתי לעשות מעקב של חום השחר אך איני מצליחה עדיין לזהות את מועד הביוץ. לפני מס' ימים ביצעתי אולטרסאונד והותצאה:
מידות הרחם 35X25X41 מ"מ
עובי אנדומטריום: 4.2 מ"מ
מידות השחלה: 33X51 מ"מ
מרקם השחלה: תקין.
הערות: נצפתה פעילות זקיקים בשחלה הגדולים 13X19 15X17 מ"מ. נצפו עוד זקיקים קטנים מרובים.
האם על סמך הבדיקה ניתן לדעת בערך מתי מתקיים הביוץ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין03/02/2013ניתן לשער לפי גדילת הזקיקים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הריוןיעלי03/02/2013
אני בת 30 עם מחזור סדיר שמגיע כמו שעון כל 30 ימים, לא לוקחת גלולות מעל 5 שנים.
עשיתי החודש בדיקות ביוץ של ביוצית החל מהיום ה- 12 למחזור. מהיום הראשון שעשיתי היה פס בדיקה בהיר שהלך והתחזק ואתמול, ביום מס' 16 למחזור פס הבדיקה היה חזק יותר מפס הביקורת.
מאתמול יש לי כאבי בטן תחתונה וגב תחתון כמו ביום הראשון של המחזור, בלילה היו לי פעמיים כאבים חדים מאוד ממש כמו דקירות, התעוררתי מהם וממש התפתלתי. יש לציין שמעולם לא חשתי כאבי ביוץ.
שכבנו גם שלשום וגם אתמול.
יש לי כמה שאלות-
לפי הבדיקה והכאבים, מתי הביוץ? אתמול? היום? מחר?
אם שכבנו אתמול, צריך לשכב גם היום? גם מחר? עד מתי?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת הריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין03/02/2013סביב מועד הביוץ אין צורך כול יום אפשר לסירוגין יום כן יום לא
באשר למועד הביותץ ל יש לבדוק את ההוראות של ערכת הביות בה את משתמשת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ווסתי שמתחיל מוזררונית03/02/2013
בת 32, אחרי 4 לידות (האחרונה לפני כשנה)
ווסתות סדירות מגיל 12 (ללא הכתמות, בהפרשים קבועים, ללא כאבים חריגים)
בשני המחזורים האחרונים ביום בו אמורנ לקבל מופיע דימום אבל רק אחרי עשיית צרכים - דימום של ווסת בוודאות (דם טרי, בכמות). אחרי שמתנקה אין כלום, מעט מאוד הפרשות חומות. נראה שהדם מהנרתיק ולא דימום רקטלי.
בימים האלו כאבי מחזור מעט חזקים מהרגיל.
אחרי 3-4 ימים כאלו מגיעה הווסת כרגיל - דם טרי ברצף למשך 4 ימים (ואח"כ ללא הכתמות בכלל עד לפעם הבאה)
האם מצב מדאיג? האם יכול להפריע להכנס להריון (מנסים כחצי שנה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ווסתי שמתחיל מוזר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/02/2013פני להערכה הורמונלית לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)