מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמני לקיחת גלולותאנונימי03/02/2013
אני לוקחת את הגלולות בדרך כלל בבוקר, בשעה 7:30. בסופי שבוע ובתקופת מבנים (חופש) אני מתעוררת מאוחר יותר ובשעות לא קבועות - ב9:00 או אפילו 11:00, ונוטלת את הגלולה מיד אחרי שאני מתעוררת.
קראתי במקום אחד וגם בעלון המצורף שזה בסדר ליטול אותן כך, ומצד שני בכמה מקומות אחרים קראתי שזה פוגע ביעילות שלהן.
האם זה אומר שכדאי לבחור מועד אחר (לפני השינה למשל) לנטילתן או שאפשר להמשיך ליטול אותן בצורה הזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני לקיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/02/2013אין בעיה בטווחים שכאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באחת משפתי הפותנגה גיא02/02/2013
שלום ,
אני בת 51 ויום לאחר קיום יחסים התחילו כאבים. היום, יומיים אחרי, התנפחה לי שפה אחת של הנרתיק - מבחוץ במגע זה קשה וכואב, וכשאני פותחת מעט את השפה היא מאד נפוחה בפנים. האם סובל דיחוי עד מחר בבוקר או צריך לרוץ לבית חולים?
רוב תודות, נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות באחת משפתי הפות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/02/2013כן. תפני לרופא המטפל מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרופיל הורמניארינה02/02/2013
שלום,
אני אמורה לעשות בדיקת פרופיל הורמנלי, האם אני צריכה לצום לפני הדיקה או שלא?
אשמח לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרופיל הורמני - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/02/2013לא, אין צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםיהלי02/02/2013
אני בת 17 ואני מקיימת יחסי מין עם חבר שלי רק עם קונדום ובנוסף לוקחת גלולות, לפני שבוע התחילו לי צריבות וגירודים באיבר מין, ולפני כמה ימים הבחנתי בכמה פצעים קטנים ליד הנרתיק, אבל בלי לבן או משהו... קראתי באינטרנט ואני מפחדת שזה הרפס!! מה זה יכול להיות? אני וחבר שלי עושים את זה רק עם קונדום .... מה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות פטרייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/02/2013אין לי תשובה. את חייבת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקוקלומיןאינגה02/02/2013
כמה זמן מיום אחרון של לקיחת איקוקלומין מתרחש ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקוקלומין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/02/2013בערך 5 ימים אחרי הפסקת הכדורים לפעמים מתעכב עוד כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקקלומין שאלה נוספת
אינגה03/02/2013יש מצבים שהביוץ עם איקקלומין אף יכול להקדים? או שרק נדחה יותר מהרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקקלומין שאלה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/02/2013בדרך כלל נדחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן,אנטיב וגלולותטל02/02/2013
שלום, לאחרונה הייתי אצל הרופא משפחה שלי בגלל דלקות חוזרות בדרכי השתן. הגענו למסקנה שזה בגלל חיידקים שעוברים מהנרתיק לשתן לאחר יחסי מין, ועכשיו אני צריכה לקחת כדור אחד של אנטיביוטיקה לאחר כל פעם שאני מקיימת יחסים.
אז יש לי כמה שאלות:
1. האם מינון של 2 כדורי אנטיביוטיקה בערך בשבוע ישפיע על יעילות הגלולות?
2. האם החבר גם יכול לחטוף דלקת בדרכי השתן אם נקיים יחסי מין ללא קונדום?
3. האם יש דרך לעשות שטיפות או לנקות את המקום בצורה פנימית כדי שלא יהיו את החיידקים האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן,אנטיב וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/02/2013אין בעיה עם האנטיביוטיקה המניעתית והגלולות
אין צורך להשתמש בקונדומים בזמן יחסי מין אך אם את בתקופה חריפה של דלקת אסור לקיים יחסי מין בכל מקרה.כי כך לא תהיה הבראה.
אין מקום לעשות שטיפות נרתקיות
בלעי כמוסות של פרוביוטיקה וחמוציות באופן קבוע יומיומי ומינון כפול סביב קיום יחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקסאקפרוןגלי02/02/2013
שלום רב,
אני בת 41, 2 לידות.
בשל דימום וסתי מוגבר, המלווה בקרישי דם קטנים בשנתיים וחצי האחרונות, הציעה לי הגניקולוגית ליטול 3 פעמים ביום 2 כדורי הקסאקפרון (6 כדורים ביום)
יש לציין שהדימום לא גורם לי לאנמיה או לאיזשהי חולשה והוא סתם לא נעים.
בבדיקות אולטראסאונד קודמות לא התגלה משהו יוצא דופן.
כמו כן, פרופיל הורמונלי יצא תקין.
הגניקולוגית טוענת שבמידה והכדורים לא יחלישו את הדימום, יש לחשוד במיומה או פוליפ ברחם ואז צריך יהיה לבצע בדיקה נוספת (אני מניחה שהיא התכוונה להיסטרוסקופיה.)
שאלותיי הן:
1. במידה ולא תהיה ירידה בכמות הדימום בעקבות נטילת התרופה האם יש לחשוד בהימצאות מיומה או פוליפ ברחם?
2. האם בדיקת אולטראסאונד יכולה לזהות אם קיימים מיומות/פוליפים ברחם?
2.האם המינון של התרופה לא מוגזם?
3. האם קיימים סיכונים בלקיחת התרופה כגון קרישי דם?
אודה לתשובות.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקסאקפרון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/02/2013המינון של הקסאקפרון הוא מינון מקובל.
וזוה טיפול מקובל לדימומים חזקים מהרחם.
בדרך כלל צריך בבדיקת אולטראסאונד לראות מיומות או פוליפים.. הענין הוא שאם המצב לא נורא אין שום צורך בטיפול אך אם הדימום הממושך טורדני ומפריע לאיכות החיים אפשר לנסות לקחת את הטיפול במהלך מחזור אחד כדי לראות אם הוא עובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והתקןלינדה02/02/2013
בת 31 + 2
מגיל 17 עם גלולות
אחרי הלידה השנייה הרופאה המליצה על התקן נחושת עקב מגרנות מתוכן שתיים עם האורה
אחרי שנתיים עם התקן נכנסתי להריון מחוץ לרחם
בבדיקה האחרונה התגלתה ציסטה בשחלה ימין
הרופאנ החזירה אותי לגלולות שלוקחות נשים מניוקות, נטילתן כל יום ללא קבלת מחזור כלל,
1. מה הסיכון בלקיחת גלולות רכילות כמו שלקחתי עשור ?
2. מה סיכון בנטילת גלולות ללא מחזור?
3. האם אין תופעות כגון השמנה, בטן נפוחה ואי ניקיון הגוף בגלל שאין מחזור
מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והתקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/02/2013הטיפול שנתנה לך הרופאה הוא טיפול מומלץ במצבך ומקובל. אין שום בעיה מבחינת אי קבלת מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור חזקיםילדה02/02/2013
אני בת 16 ובדרך כלל המחזור שלי סדיר והכאבים נסבלים, הפעם המחזור איחר בכ-10 ימים והיו כיווצים וכאבים מאוד קשים,ורק אחרי בערך 3 כדורים וכמה שעות הם נרגעו... רציתי לשאול אם יש לך רעיון מה גרם לכך והאם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור חזקים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/02/2013יכול להיות שהחודש באופן חריג היה איזה שיבוש הורמונלי שגם לאיחור ולכאבים. מקווה שזה חד פעמי אם זה יחזורשוב פני להערכה אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה מעטה במתן השתןטליה01/02/2013
שלום אני טליה בת 29 ..במשך כמה ימים יש לי קצת צריבה במתן השתן...
שאני עושה פיפי קצת צורב ...וזה כאילו לא עשיתי פיפי..לא יודעת אם זה בגלל הקור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה מעטה במתן השתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/02/2013פני לרופא משפחה ובקשי לעשות תרבית שתן וכללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולותשילה01/02/2013
שלום רב!
בחצי שנה האחרונה נטלתי גלולות מסוג מליאן. לאחר התייעצות עם רופא נשים החלפתי לג׳נרה. התחלתי לקחת את הגלולה הראשונה של ג׳נרה לאחר שבוע הפסקה ממליאן, ולא מיד לאחר סיום החפיסה של מליאן, כמו שמצויין בעלון לצרכן של ג׳נרה.
במידה וקיימתי יחסים שלושה ימים לאחר הגלולת ג׳נרה הראשונה האם אני עדיין מוגנת מהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/02/2013אם לקחת את הגינרה אחרי שבעה ימי הפסקה אין בעיה ואת מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות!!לינדה01/02/2013
לפני חודש התגלה הריון מחוץ לרחם בצד ימין, קיבלתי זריקת מטרוטוקסט
הבטא יורדת לאט והנני עוקבת אצל רופא
קיימתי יחסי מין 3 פעמים בתקופה זו (עם אמצעי זהירות), האחרונה ביניהן אתמול
בבדיקות מאתמול הבטא עומדת על 12
בדיקת אולטראסאונד אחרונה מלפני שבוע ראו ציסטה די גדולה, שקופה ...
הדימום פסק לפני יומיים אך יש לי אי נוחות בבטן, בגב התחתון , במותן ימין וגם דקירות בחלק התחתון מאוד של הבטן
האם מדאיג? האם נורמלי? האם קשור ליחסי המין?
האם זה בסדר לקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/02/2013את יכולה לקיים יחסי מין ואת זקוקה לבדיקה חוזרת של bHCG ואולטרסאונד בעוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת בזמן טיפול תרופתי -דלקת בנרתיקהילה01/02/2013
קיבלתי טיפול תרופתי לדלקת בנרתיק של "גינו דקטרין" לשלושה ימים ופוליקוטן לשימוש חיצוני לשבעה ימים. ביום השני לטיפול קיבלתי ווסת.
האם עליי להפסיק את הטיפול? האם ניתן להשתמש בטמפון ולמרוח רק את המשחה החיצונית?
אשמח למענה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת בזמן טיפול תרופתי -דלקת בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/02/2013אין להמשך טיפול בזמן המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווסת בזמן טיפול תרופתי -דלקת בנרתיק
הילה01/02/2013האם אני יכולה להשתמש בטמפון או שבשל הדלקת עדיף שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטראסאונד גינקולוגייעל01/02/2013
שלום,
עשיתי אולטראסאונד גינקולוגי והתוצאות הן:
רחם: אורך - 43 מ"מ
עובי - 31 מ"מ
רוחב - 40 מ"מ
עובי רירית הרחם: 8.9 מ"מ
שחלות: ימנית - 48 מ"מ כפול 30 מ"מ. הערות: 22 מ"מ + זקיקים קטנים מרובים (PCO)
שמאלית - 41 מ"מ כפול 19 מ"מ. הערות: עם זקיקים קטנים מרובים (PCO?)
דוגלס - ללא נוזל.
הטכנאית אולטרסאונד אמרה שמבנה השחלה שלי בעייתי, לא רצתה להמשיך לפרט והפנתה אותי לרופא. התור לרופא הוא רחוק ואני קצת מודאגת...
אשמח אם תוכלו להסביר לי בקצרה את נתוני הבדיקה.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטראסאונד גינקולוגי - תגובה
ד''ר יואב פלד01/02/2013אנחנו לא מפענחים בדיקות
אבל אין לך מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות עתידיתכ01/02/2013
אובחנתי בגיל נעורים כסובלת מPSO שחלות פובליציסטיות ומאז כעשור אני נוטלת גלולות למניעת הריון. כעת אני בת 26 ורוצה לדעת מה קורה עם רצון להכנס להריון מה עושים על מנת שהריון יקלט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות עתידית - תגובה
ד''ר יואב פלד01/02/2013פונים לרופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)