מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם בניגוב לאחר מתן שתןנעמה18/09/2012
רציתי להתייעץ לגבי דחיפות הפנייה לרופא בחג. הבוקר גיליתי מעט דם אחרי מתן שתן (לא בשתן עצמו אלא בניגוב). זה לא נראה כמו מחזור ולא חופף את הזמנים בהם המחזור שלי נוטה להגיע.
יש לי חשד שמדובר בדלקת בדרכי השתן בגלל שימוש באסלה זרה עם עוד קרובי משפחה בערב החג, אני בדרך כלל רגישה לשימוש באסלות זרות. כמו כן יש לי מעין צריבה קלה וחמימות לא נעימה בבטן (לכיוון הבטן התחתונה)- לא יודעת לומר בדיוק אם זה מגיע מהרחם או מהשלפוחית.
השאלה היא אם נראה שמדובר במצב דחוף שמצריך מיון מהר ככל האפשר, כי קופ"ח לא פעילה עכשיו. אני בת 31 אם משנה, לא במצב כללי הכי בריא אבל לא ידוע לי על מחלות רקע ספציפיות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בניגוב לאחר מתן שתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/09/2012בדרך כלל אם מופיע דם בניגוב זו בעיה בנרתיק ולא בשתן. אם יש בקופת החולים שלך מיון מהיר בשעות הבקר פני אם לא קבעי תור לרופא משפחה לבדיקות שתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להודעה שלי מטה,גל18/09/2012
היי , פניתי אליכם בשאלה שאם שכחתי גלולה באותו יום של קיום יחסי המין , ולא יכולתי לקחת אותה 12 שעות אחרי , האם זה קריטי לקחת פוסטינור?
זה היה כדור שבוע בדיוק לפני הכדור האחרון בחפיסת " מינס ".
אני מנסה למנוע לקיחת פוסטינור בשל תופעות הלוואי שהוא עושה (סחרחורות , וסיכוי לדימום )
האם באמת יכול לקרות מצב של הריון בשלב זה של החפיסה , ואם שוכחים גלולה אחת בלבד .. המשכתי את הגלולות למחרת כרגיל.
מה המלצתכם ? והאם בכלל אפשר לקחת ביחד את הפוסטינור והגלולות ?
אשמח לתגובה. תודה רבה מראש !
(אגב, המקרה היה ביום שבת, והיום זה בדיוק 72 שעות אחרי, כך שאם חייב פוסטינור זה היום היחיד , נכון ?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להודעה שלי מטה, - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/09/2012לדעתי כדאי לקחת פוסטינור בנוסף למינס למרות שהסיכוי להריון לא גבוה אבל בהחלט לא אפסי,אם עברו כבר 72 שעות אז אין טעם לקחת עשי בדיקת שתן בעוד שבועיים מהמגע לשלילת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד נרתיקיורוניקה18/09/2012
שלום,
לפני כשבועיים הרופא שלי גילה חיידק בנרתיק, ונתן לי מרשם לג'ל אנטיביוטי ונתן לי גם ליטול כדור אם הג'ל לא עוזר.
הטיפול כנראה עזר קצת, אבל עדיין יש לי גירוד ואדמומיות בנרתיק, והתור שלי לרופא רק בעוד שבוע, ואני ממש סובלת... מה אפשר לעשות בינתיים?
אגיסטן לא עוזר, ויש לי בבית פוליקוטן... האם אפשר לנסות?
אשמח למשהו שיקל עליי...
תודה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד נרתיקי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן18/09/2012שלום רב,
לא נוכל לעזור לך ולתת טיפול בהתכתבות, הרי את חייבת להבדק. במידה ומצבך קשה תפני לחדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום 7 שבועות לאחר לידה ועם קומדיןגילי17/09/2012
ילדתי לפני 7 שבועות בניתוח קיסרי.
מטופלת בקומדין עקב תסחיף ריאתי.
מניקה באופן מלא.
דם טרי - התחיל כהפרשה ורדרדה, בינתיים בכמות קטנה יחסית.
האם ייתכן שזה מחזור?
מהן הסיבות הנוספות שיכולותל לגרום לכך?
האם יש צורך לפנות לבי"ח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום 7 שבועות לאחר לידה ועם קומדין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012יכול להיות מחזור אם כי לא שכיח בזמן הנקה אחרי תקופה קצרה מהניתוח. פני אחרי החג לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת שבוע ההפסקה ביום.17/09/2012
שלום, רציתי לשאול אם התחלתי חפיסת גלולות ביום ראשון וחסרה לי גלולה אחת כך שאני מקדימה את שבוע ההפסקה ביום את החפיסה החדשה עליי להתחיל ביום שבת או ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמת שבוע ההפסקה ביום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012שבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתבר17/09/2012
היי,
לפני כמה שבועות התגלה לי חיידק סטרפטוקוק b בשתן ולקחתי אנטיביוטיקה.
שבוע לאחר מכן שוב היו לי גירודים וצריבות באזור.
חזרתי על בדיקת השתן והיא יצאה נקיה, כמו כן בוצע משטח נרתיקי שבו התגלה חיידק סטרפטוקוק b.
נאמר לי שאין צורך בטיפול כי החיידק הזה תמיד שוכן שם וכל עוד הוא לא עולה לשתן אין משמעות לקיומו.
אני מורחת הידרואגיסטן כבר כמה ימים וזה משפר מעט את המצב אבל לא לגמרי.
מה עוד אפשר לעשות? (יש לי גם כאבי גרון כבר שבועייםזה יכול להיות קשור? )
תודה מראש.אשמח לכל עזרה או פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012אין מקום לטיפול אנטי פטריתי אבל אם יש גרד וצריבה כדאי כן לטפל בסטרפטוקוקוס הנרתיקי. בינתיים החדירי קפסולות של פרוביוטיקה לנרתיק, עדיף טיפול מקומי לגרד בטבעקוטן או פוליקוטן או דרמקומבין א יש לך בבית משהו מאלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהעדי17/09/2012
שלום,
אני בת 20 חיילת,
לפני כחודש התחילה אצלי דלקת בדרכי השתן, הסימפטומים היו בעיקר שתן עכור
וריח רע מהשתן.
לאחר ביקור אצל הרופא ניתנה לי אנטיביוטיקה. שבוע לאחר סיום האנטיביוטיקה (וקיום יחסי מין) התופעה חזרה.
חזרתי לרופא וקיבלתי אנטיביוטיקה חדשה מסוג OFLODEX, היום אני נוטלת את הכדור האחרון בחפיסה (ללא קיום יחסי מין) והתופעה עדיין נמשכת...
מה לעשות? לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012פני שוב לרופאה עשי תרבית שתן ואל תקיימי יחסי מין עד שהכל יסתדר והתרבית תהיה שליליית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נר אגיסטןיוליה17/09/2012
שלום. אני בת 33 וסובלת המון מפטריה בנרתיק. לאחרונה רופא נשים נתן לי נר אגיסטן של 0.5 גרם ואמר לי להשתמש בו פעם בשבוע לתקופה של חודשיים, למניעה חוזרת. הרופא אמר שלא לקיים יחסי מין בלילה שבו אני שמה את הנר. השאלה שלי בבקשה היא כזאת: שמתי את הנר לפני 3 ימים והחתיכות שלו עדיין יוצאות. האם זה בסדר לקיים יחסי מין במצב שהנר כולו עדיין לא יצא? ולא לקיים יחסי מין רק בלילה בו אני שמה את הנר או שיש לחכות פרק זמן מסויים עד שכל הנר יצא? והאם זה מזיק לקיים יחסי מין כשהנר עוד לא יצא עד הסוף? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נר אגיסטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012לוקח לנר הזמן עד שהוא נמס ומשפיע ולכן כדאי להמנע מיחסי מין עד שכולו נמס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםטליה17/09/2012
שלום רב, לאחרונה כשאני מקיימת יחסי מין בזמן החדירה יש לי כאבים בבטן התחתונה, חשבתי בהתחלה שזה בגלל שהפסקתי לקחת גלולות והגוף שלי התחיל להגיב בצורה שונה לפני מחזור החודשי, ביום יום אין לי כאבים ושום דבר לא מטריד אותי. אני כבר לאחר המחזור כשבועיים ועדיין יש לי את אותם הכאבים. אני מתחילה להיות ממש בלחץ מה זה כבר יכול להיות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012פני לבדיקת רופא נשים ולאולטראסאונד צריך לשלול ציסטות שחלתייות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנונימי16/09/2012
שלום רב,
רציתי לדעת מתי ההשפעה של הגלולות מתחילה לעבוד כאשר לוקחים את החפיסה לראשונה? מהגלולה הראשונה של החפיסה הראשונה? או לאחר השלמת כל 21 הגלולות מהחפיסה הראשונה? יש לציין שזו פעם ראשונה שאני לוקחת ולכן אני חסרת נסיון בכל העניין של הידע בגלולות ואני לא רוצה להכנס להריון ללא סיבה..
אשמח לתשובה מהירה.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012אם את מתחילה את הגלולה ביום הראשון של המחזור ולא שוכחת אף גלולה את מוגנת מידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"להדר16/09/2012
שלום,
המחזור האחרון שלי הגיע ב22 לאוגוסט. בד"כ הוא מקדים בשבוע וכרגע עדיין לא הגיע.. רציתי לדעת מהן האופציות לעיכוב מחזור או לקבלתו מהר יותר? אני טסה לחו"ל בעוד יומיים ולא ממש רוצה להיות במחזור במהלך הנסיעה.
ניסיתי לרוץ קצת בשביל לזרז אבל זה לא עזר.. מה עם גלולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012נזכרת מאוחר מידי אבל פני לרופא נשים שינסה לתת לך כדורים לדחיה לא בטוח בכלל אבל שיעבדו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאורנה16/09/2012
יש לי אירוע חשוב מאוד בחודש הבא, והמחזור הנוכחי מאחר לי וככל הנראה הוא "ייפול" על התאריך של האירוע .
רציתי לדעת איך עובד כדור להקדמת/דחיית מחזור , האם צריך מרשם רופא, והאם יש בו סיכונים ? אני בת 18 דרך אגב. אשמח לתשובה זה חשוב לי מאוד,שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012אפשר להתחיל גלולות ולהמשיך ברצף עד לאחר הארוע או לקחת כדור שמכיל פרוגסטרון. שתי התרופות דורשות מרשם רופ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירחסויה16/09/2012
קיבלתי מחזור לפני 4 שנים והוא עדיין לא סדיר..
לעיתים הוא מופיע בתחילת החודש ולעיתים בסוף החודש ויש מקרים שהוא פשוט לא מופיע למשך שלושה חודשים. ממה זה יכול להיגרם ? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012כנראה אי סדירות מסיבות הורמונליות פני לרופא נשים לבדיקה ולהערכה של טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בחיבור חפיסות גלולותדניאל16/09/2012
בוקר טוב,
אני לוקחת גלולות מליאן מזה כחודשיים, ולפני שבוע סיימתי את החפיסה השניה, ובגלל שטסתי לחו"ל החלטתי לדלג על הוסת ולהתחיל ישר חבילה חדשה.
לאחר ארבעה ימים בחפיסה החדשה התחיל לי דימום ממש קליל, ועכשיו, שבעה ימים מתחילתה, הוא התחזק ונראה ממש כמו מחזור, והוא מלווה בכאבי בטן (שהיו אופייניים אצלי במחזור, לפני נטילת הגלולות).
תכננתי להפסיק את החפיסה באמצע, ברגע שאחזור מחו"ל.
האם זה תקין, ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בחיבור חפיסות גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012יכול לקרות שרירית הרחם לא מחזיקה מעמד בחפיסה שניה או שלישית ואז מתחיל דימום. הפסיקי את החפיסה כשתחזרי עשי שבוע הפסקה והתחילי חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים...אדר16/09/2012
שלום!
רציתי לדעת אם יש חומרי סיכה שאינם קוטלים זרע?(מנסים להכנס להריון)
האם חומר הסיכה DUREX קוטל זרע?
תודה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסים... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2012לא צריכה להיות בעיה עם הדורקס אם כי יש ג'ל סיכוך מיוחד שנועד לשמוש בזוגות שרוצים להכנס להריון -בררו את השם אצל הרוקחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)