פורום גניקולוגיה - רפואת נשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולה להפסקת הריון
    נתנאלה
    20/09/2012

מה הפרוצדורה לנטילת הגלולה להפסקת הריון? ומה מחירה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולה להפסקת הריון

הוספת תגובה

• הפלה

נתנאלה
    20/09/2012

?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולה להפסקת הריון - תגובה

ד''ר יואב פלד
    22/09/2012

יש לפנות לרופא
    לבצע סונר לגיל ההריון
    הפניה לועדה
    לאחר אישורה
    מקבלים את הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואר הרחם
    נילי
    20/09/2012

שלום רב,
    שבוע 23, חיה בארה"ב, מתחילת ההיריון דימומים קלים לא ממש מוסברים, תאונת דרכים בשבוע 10, לא ברור לי איפה קיבלתי מכה, לא כאב לי בבטן אבל לאחר התאונה היה כתם קטן בתחתונים. היתה המטומה שנעלמה בינתיים אבל עדיין יש הפרשות ודימומים קלים כל כמה שבועות, כל הבדיקות יצאו תקינות. אתמול היה דימום יותר "כבד" ממה שהיה לי עד כה שהשאיר כתמים רבים על התחתונים וגם יצאו הפרשות חומות אדומות בניגוב. פניתי לבית חולים וערכו בדיקה לוודא שהרחם סגור, בדקו את התינוק באולטראסאונד והשיליה והכל נראה תקין. אני מרגישה תחושות כמו במחזור, לחץ קל בבטן התחתונה.

1. האם נשמע כמו מצב של היפרדות שיליה??
    2. לקחו תרבית מצואר הרחם, האם זה יכול לאשר או לשלול סרטן בצואר הרחם במידה וזו הסיבה לדימומים?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    צואר הרחם

הוספת תגובה

• צואר הרחם - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

תרבית מצוואר הרחם לא שוללת סרטן. צריך לקחת בדיקת פאפ לצורך זה. מ אמינה שאם היתה הפרדות שליה היו רואים באולטראסאונד.
    בינתיים נוחי והמנעי ממאמצים, ונקווה שהדימומים יפסקו במהרה. המנעי כל עוד יש דימומים מקיום יחסי מין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות
    גוני
    20/09/2012

שלום

לאחרונה אובחנתי בשחלות פוליציסטיות (עוד לא ידוע אם זה כל הסנדרום או רק שחלות פוליציסטיות) במחזור הקרוב אבצע בדיקות דם הורמונוליות. בקריאה מהאינטרנט נראה כי יש לי שני סימפטומים לסנדרום: משקל יתר ופריחה בפנים/אקנה שצצה מיד לאחר הפסקת הגלולות לפני כשלושה חודשים. עם זאת המחזור שלי קיים וסדיר כל 32 יום למשך כיומיים שלושה.
    (הפסקתי גלולות למטרת כניסה להריון, עדיין לא צלח, הגעתי לרופא החודש לבדיקה שגרתית לאחר זמן רב יחסית וכך הרופא אבחן את השחלות)
    לכן כמה שאלות:
    1. האם העובדה שהינני מקבלת מחזור בהכרח מעידה על כך שאני גם מבייצת? (יש גם הפרשות התואמות את הזמן שבו צריך הביוץ להופיע ואת התיאורים באינטרנט...)
    2. האם השמנה היא אחד מגורמי הסיכון שיכולים לגרום לשחלות פוליציסטיות? או שמא שחלות פוליציסטיות יכולות לגרום להשמנה? האם ישנן עדויות כי ספורט ותזונה נכונה יכולים לשפר מצב קיים?
    3. במידה ופרופיל הדם יהיה תקין, מה המשמעות של שחלות פוליציסטיות בלבד?
    4. האם יש נשים עם התסמונת להן ביוץ סדיר? ונכנסות להריון ללא בעיה?

תודה
    גוני

לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

צריך לחכות לבדיקות ההורמונליות כדי לדעת אם את על תקן כל התסמונת או רק שחלות עם המבנה
    זה שאת מווסתת סדיר זה סימן מצוין ויכול לקחת גם שנה עד שאישה נכנסת להריון
    ולא בהכרח יש בעיה.מבנה של שחלות פוליציסטיות לא שולל כניסה להריון תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסטינור
    נתנאלה
    19/09/2012

קיימתי יחסים לא מוגנים וכבר למחרת נטלתי פוסטינור, יש לי איחור של מס' ימים(כשלפני מסי ימים היה לי דימום של יום אחד בלבד- הפרשות) ביצעתי בדיקת הריון ביתית והיא יצאה חיובית, היתכן שאני בהריון אף על פי שנטלתי את הגלולה ובזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    פוסטינור

הוספת תגובה

• פוסטינור - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

הפוסטינור לא מונע ב100% כניסה להריון. ועל כן תופעה כזו יכולה לקרות. פני לבדיקת רופא נשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בגלוואן והיריון
    סאבי
    19/09/2012

דר שלום,
    לאחר שימוש בנרות גלוואן התברר לי שאני בהיריון
    האם יש סיכון למום בעובר? והאם יש השפעה על מין העובר וסיכוי גבוה יותר לנקבה?
    תודה סאבי

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בגלוואן והיריון

הוספת תגובה

• שימוש בגלוואן והיריון - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

אין קשר בין הנרות ומומים בעובר ובודאי לא על מינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מתן
    19/09/2012

נדבקתי באירופלסמה ומיקופלסמה לפני כחודש. התחלתי לפני כחמישה ימים טיפול ב= OPLODEX (לא יכולתי להתחיל לפני כי לא ידעתי אם אני בהריון). יש לי אומנם עוד חמישה ימים לקחת את הכדורים. אך עדיין יש לי כאבים באיבר המין. זה אומר שהחיידקים עדיין פעילים? האם חלילה זה עלול לפגוע לי בפוריות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

המשיכי את כל הכדורים ועשי תרבית חוזרת בסיום הטיפול
    לא בהכרח הכאבים קשורים לחיידקים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לולאות מעי
    איילת
    19/09/2012

עשיתי אולטרסאונד וגינאלי ורשמו לי "נצפו לולאות מעי מרובות". מה המשמעות? מה הסיכונים? ניתן לרפא זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    לולאות מעי

הוספת תגובה

• לולאות מעי - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

זו לא בעיה ואין לזה טיפול,הצטברות צואה בלולאות המעי יכולה להקשות על הסתכלות על השחלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפטוף מים בהריון
    המטפטפת...
    19/09/2012

שלום וברכה,
    אני בהריון, בשבוע 22+3 (הריון רביעי).
    בהריונות הקודמים ב"ה הכל היה תקין, בהריון השלישי,בלידה, היה ריבוי מי שפיר.
    אתמול, בחג, הרגשתי 3 פעמים טפטוף בתחתונים. הטפטוף היה נוזלי, מיימי מאוד, לא הפרשה צמיגה או צהבהבה, פשוט מים.
    הבוקר הלכתי למיון נשים וקבלתי פד לבדיקת "דליפה" של מי שפיר.
    עד שנכנסתי לרופא לא היתה שום הפרשה ולכן השארתי את הפד והרופא בדק אותי בכל מקרה.
    הוא בדק 1. בעזרת מפשק" וביקש ממני להשתעל, כדי ליצור מאמץ
    2. אולטרסאונד, כמות המים יצאה תקינה
    3. בדיקה ידנית, מעין בדיקת פתיחה, להרגיש לחץ על צוואר הרחם.
    הכל יצא תקין אך משהגעתי הביתה ובדקתי את הפד גיליתי שוב את ההפרשה המיימית שיצרה כתם כחול על הפד- לפי ההנחיות שעל הפד זה מצביע על כך שזה לא דליפת שתן או הזעה אלא מי שפיר.
    בנתיים לא היו הפרשות נוספות אך סטטיסטית בטח יגיעו...
    עכשיו שאלותיי:
    1. לאור זה שהרופא מצא כי הכל תקין. מדוע בכל זאת הבדיקה יצאה חיובית, כלומר הצביעה על טפטוף מי שפיר?
    2. לפי בדיקות (חובבניות שלי) באינטרנט גיליתי שרצוי להמנע ככל האפשר מבדיקה ידנית כדי למנוע זיהומים, מה שלא נעשה ע"י הרופא. זה בעייתי?
    3. מה עכשיו? לגשת שוב למיון? להתעלם?

אודה על תשובתכם המהירה
    ותודה רבה על הפורום הנפלא הזה שמאוד תורם ועוזר בשעת בלבול, מרב

לקביעת תור
    סגירה
    טפטוף מים בהריון

הוספת תגובה

• טפטוף מים בהריון - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

אם הפד יצא חיובי לדליפת מי שפיר כדאי לחזור לרופא כדי להחליט על המשך טיפול - יכול להיות אפילו שכיבה או אשפוז להשגחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקן מירנה
    שירה
    19/09/2012

שלום.
    אני כשלושה חדשים לאחר לידה שניה, ולפני שבוע בדיוק הותקן ברחמי התקן מירנה. מאז כבר שבוע יש לי דימום קל מאוד- פחות דימום ויותר הפרשה דמית כזו בניגוב בעיקר לאחר מתן שתן. האם תקין? האם מותר לקיים יחסים במצב כזה?
    אציין שטרם קיבלתי מחזור לאחר הלידה ועד החדרת ההתקן.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התקן מירנה

הוספת תגובה

• התקן מירנה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

בחצי שנה ראשונה להחדרת ההתקן יכולים להיות דימומים לא סדירים. מציעה לך להמנע מיחסי מין עד שהדימומים עכשיו ירגעו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעילה ראשונית?
    אורחת
    19/09/2012

רציתי לשתף בנושא כאוב ולא נעים בכלל, שקרה לי בשבוע שעבר.
    חזרתי מקניות בלילה וכשהייתי כבר בערך 2 מטרים מהבית שלי, עבר מאחורי בחור צעיר, הוא לא משך תשומת לב מיוחדת, פשוט היה לעובר אורח מאחורי, המדרכה הייתה צרה ואני אחזתי בשתי ידיי שני שקיות. הלכתי בצורה איטית, כי רגליי כאבו לי באותו היום, התאורה הייתה עמומה מסביב וכשהתקרב הבחור זזתי לצד שמאל של המדרכה ואפשרתי לו ללכת בכיוון ימינו של המדרכה (מה שקרוב לשפת הכביש) כדי שיוכל ללכת מהר וחופשי יותר ומיד שזזתי הסתובבתי עם הראש מעט, אבחנתי מזווית עין ימין שלי, שאותו הבחור נעלם, שמתי לב שהוא פשוט מתכופף תוך כדי הליכה באופן חשאי מאחורי, כאילו ונפל לו משהו ולכן לא חששתי יותר מדי ובמיוחד לאור העובדה שעוד שני צעדים אני מתקרבת לבניין שבו אני מתגוררת ובאותו היום משפחתי נכחה במרפסת הבית ואז תוך כדי הליכה חשתי מין מגע קטן באזור הקרוב לנרתיק וחשבתי שאני עייפה מדי להיכנס לפרנויות ואולי זה רק נדמה לי ומאוחר יותר, בשלב הדרגתי מהיר, הרגשתי חדירה לתוך הנרתיק והחלתי להבין מה קורה לי.. באופן אינסטינקטיבי קימצתי מעט את הברכיים בפיסוק קטן כשהוא נמצא מאחורי ומבעד מכנסי הטייץ שלבשתי באותו היום. והתחלתי למלמל את המילה "אימאל'ה" "ומה אתה עושה?" ואז צעקתי קצת יותר חזק "אימאל'ה" והוא יצא מתוכי מכופף לוקח צעד ימין בחזרה, כשהוא משלב כפות ידיו ששני אצבעותיו ואמותיו זקופות (מין תנועת אקדח של 4 אצבעות) חזרתי על השאלה למה עשיתי לי את זה? כשאני מבוהלת, חשבתי שאני "מתה" ואני גם בתולה. חייגתי מיד למשטרה (והעניין בטיפול כרגע) ידעתי גם שאני עדיין בתולה, כי לא כאב לי ולא דיממתי והחדירה לא הייתה מלאה וההרגשה של החדירה הייתה כמו שמחדירים טמפון ולא עד הסוף. בבי"ח הבדיקה יצאה תקינה, הבתולים שלמים ואין ממצא חריג. אני יודעת שהכל נגמר בסופו של דבר טוב ולא גרוע מזה. בדו"ח המשטרתי היה כתוב "בעילה שלא בהסכמה חופשית" שאלתי את השוטר לגבי המילה הזאת "בעילה" וטענתי שעדיין לא נאנסתי, אך הוא נתן לי לקרוא בספר החוקים שלהם ועניתי על ההגדרה שהיא החדרת איבר או חפץ של אדם לגופו של אדם אחר שבכפייה זה נשמע חמור מאוד אע"פ שהרופאה טענה שאין בעילה דרך מכנסיים.
    היום בדקתי באינטרנט על בעילה ראשונית והיה כתוב שם בציטוט "המובן העיקרי של בתולה במקרא הוא אשה שאיש לא ידעה ובתוליה קיימים[1], ואף אם נבעלה שלא כדרכה ובתוליה קיימים, אין היא מוגדרת עוד כבתולה[2]. יש הבדל בין בתולת בתולים, שקרום הבתולים קיים, לבין בתולת דמים, שהיא אשה שלא ראתה דם מימיה באופן טבעי, אף על פי שראתה מחמת נישואין או מחמת לידה[3]." מה זה אומר לגבי ואיך אני מתויגת? והייתי מאוד רוצה להירגע ולהבין את הציטוט המפחיד הזה שקראתי באינטרנט. האם העובדה שחדרה יד הבחור למרות בתוליי השלמים, גורמת לי לא להיות כזאת..? גם אם מדובר באופן תאורטי? והאם יש דבר כזה בעילה דרך האצבעות ועוד דרך מכנסיים? או ניסיון לבעילה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעילה ראשונית?

הוספת תגובה

• בעילה ראשונית? - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    19/09/2012

לפי תשובת הבדיקה בבית החולים לא נראה כי נגרם נזק לקרום ההבתולין ועל כן נראה כי מבחנת הגדרה- הבתולין נשמרו
    גמר חתימה טובה
    ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

אורחת
    19/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה ופוסטינור
    מעיין
    19/09/2012

עשיתי הפלה עם כדורים לפני 5 שנים בערך ואחר כך במשך הזמן לקחתי 8 גלולות פוסטינור והיו יום אחריי יום שהייתי לוקחת
    האם יש סיכוי שאני לא אוכל להיכנס להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה ופוסטינור

הוספת תגובה

• הפלה ופוסטינור - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    19/09/2012

קלוש ביותר לא נראה כי יש מוקום לדאגה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאת גלולה
    יעל
    19/09/2012

שלום רב,

הקאתי שעתיים אחרי לקיחת הגלולה ה20 בחבילה שניה ברצף

ולכן החלטתי להפסיק את החבילה כי לא ידעתי כיצד לנהוג אחרת

שאלתי היא מתי לחדש את החבילה הבאה?

הקאתי את הגלולה של יום שני

להתייחס לגלולה כאילו נקלטה? או שהקאתי אותה?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הקאת גלולה

הוספת תגובה

• הקאת גלולה - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    19/09/2012

לא מומלץ להפסיק את הגלולות במקרה כזה
    יש להתחיל את החפיסה הבאה ביום הראשון של מחזור הוסת הקרוב, עד אז יש להשתמש באמצעי מניעה נוסף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום וכאבים
    מאיה
    19/09/2012

אני בת 22, סובלת באופן כרוני מדלקות בדרכי השתן ולכן אני נוטלת אנטיביוטיקה באופן קבוע.
    בעיה ראשונה-כמספר חודשים שאני סובלת מכאבים בחדירה ביחסי מין, בעיה שלא סבלתי ממנה בעבר. מתוך מחשבה שמדובר בפטרת רופא הנשים שלי רשם לי נרות ומשחה. לאחר הטיפול הראשון הכאבים לא השתפרו ואף החמירו והרופא רשם לי טיפול בפטרת פעם נוספת. לאחר הטיפול השני המצב לא השתפר והכאבים בחדירה החמירו.
    בעיה שניה- בנוסף לכך, לפני כשנתיים התגלה לי אקטרופיון ברחם מדמם במגע, בדיקות הפאפס שעשיתי חזרו תקינות ומצב זה לא הפריע ולא דיממתי לאחר יחסי מין. בשבועות האחרונים התגלה אצלי דימום קל מאוד לאחר יחסי מין וכמה ימים אחר כך לאחר בדיקה וגינלית אצל רופא הנשים התגלה דימום משמעותי יותר (כתמי דם ממשיים על התחתונים ולא כתם דם קטן כמו לאחר יחסי המין)..
    קצת מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. אשמח לחוות דעת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום וכאבים

הוספת תגובה

• דימום וכאבים - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    19/09/2012

יש לחזור לרופא נשים על מנת לקבל טיפול לפי האבחנה לא ניתן לקבוע טיפול ללא בדיקה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר
    לילי
    19/09/2012

שלום. שמי דנה.
    השאלה שלי:
    איך אני יכולה לדעת האם בדיקה של מי שפיר לא גורמה נזק לעובר?

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר

הוספת תגובה

• מי שפיר - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    19/09/2012

כמובן שדרוש המשך מעקב של רופא מטפל אשר יוכל לענות על השאלות האלה בעזרת המעקב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסטינור לפני גלולות..
    דנה
    19/09/2012

היי,במחזור הקרוב אני אמורה להתחיל לקחת גלולות(פעם ראשונה) ואתמול קרה מצב שהיה מין לא מוגן( הקונדום נקרע) ולמרות שהוא מיד הבין שהוא התפוצץ ויצא אני חוששת וחושבת לקחת פוסטינור,השאלה שלי אם אני יכולה לקחת פוסטינור ובמחזור הקרוב לקחת גלולות כתוכנית..?

לקביעת תור
    סגירה
    פוסטינור לפני גלולות..

הוספת תגובה

• פוסטינור לפני גלולות.. - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

את יכולה לקחת פוסטינור אבל תדעי שהמחזור הקרוב יכול להתעכב עקב הכדורים או שיהיו דימומים לא סדירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה