מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי של כניסה להריון- אשמח לתגובה!קרן05/10/2012
שלום,
ברצוני להיכנס להריון בעוד מס' חודשים.
לפני כחודשיים הפסקתי לנטול את הגלולות למניעת הריון מכיוון שרציתי שהמחזור יחזור להיות סדיר.
רציתי לשאול- האם בעת קיום יחסי מין ללא נטילת גלולות או קונדום יתכן מצב של כניסה להריון גם אם השפיכה של הזרע התקיימה מחוץ לנרתיק?
תודה רבה מראש,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי של כניסה להריון- אשמח לתגובה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012כן כמובן סיכוי יותר נמוך אך לא בלתי אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיום יחסי מין לא בזמן הביוץ
קרן07/10/2012שאלה נוספת-
האם יש אפשרות של כניסה להריון כאשר מקיימים יחסי מין לא בימים של הביוץ? (נניח ביום ה-16,17 למחזור והלאה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיום יחסי מין לא בזמן הביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2012עד 3 ימים לפני הביוץ אפשר להכנס להריון כי הזרע חי בגוף האישה כ3 ימים. אחרי הביוץ אין סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל מטרו'שושואית05/10/2012
כמה זמן לאחר שימוש באפליקטור של ג'ל מטרוניזול אמורה עדיין להיות הפרשה וגינאלית של הגל עצמו?
יש לי הרושם שההפרשה שיש לי אולי זה לא מהג'ל עצמו שעדיין יוצא, אלא הגברה של ההפרשה הבסיסית שהיתה לי לפני השימוש בזה (יחד עם פלגיל אורלי), או אולי אפילו התלקחות של קנדידה...
מאחר והטיפול ניתן לי אמפירית לאחר תוצאות תרבית וגינלית שהראו פתולוגיה של לויקוציטים בלבד.
היום יום שישי, פעם אחרונה שהשתמשתי בגל היה יום ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתודה מראש
שושואית05/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל מטרו' - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012ההפרשות של הג'ל קורות תוך 24 שעות מההחדרה. אם עדיין יש הפרשות יכול להיות שאלו לא קשורות לג'ל. נסי להחדיר כמוסות של פרוביוטיקה לנרתיק לשבוע ותראי אם זה ישפר מצב במידה ולא חיזרי לרופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות לאחר הטיפולים
שושואית07/10/2012תוך 24 שעות?
בוודאות אצלי זה היה מעבר ל48 שעות, אני יודעת לפי אופי ההפרשה שהיתה זהה למהלך 5 הימים בהם השתמשתי בתכשיר.
הספור כזה:
לפני כחצי שנה טופלתי בפלגיל מקומית בשל הפרשות בבדיקה שגרתית. בן זוגי לא קבל טיפול.
לפני כ3- חודשים החלו תלונות אורנריות עם הפרשה וגנילית קבלתי טיפול מקומי באגיסטן עם הטבה סמפטומטית. (מאז ללא קיום יחסי מין)
לפני כחודש החלו שוב הפרשות (הומגני, חלביות, לא מסריחות שהובילו לתלונות אורנריות עם מעט אודם חיצוני).וחוסר נוחות וגנלית ואט אט גם תלונות אורנריות. טפלתי על דעת עצמי בקנדידה: כדור פלוקונזול אורלי וטיפול מקומי של 6 אפליקטורים.
היתה הטבה סמפטומטית, יומיים אחכ קבלתי מחזור ולאחר מכן חזרו ההפרשות והסמפטומים החריפו.
על כן נגשתי לרופאה לבצוע תרבית וגנלית (כשבוע וחצי לאחר הטפול בקנדידה).
בתרבית וגנלית נתקבלה תוצאה של תאי אפיתל מרובים ולויקוציטים. קנדידה וטרכומונס שלילי. (ידוע לי כי טרכומנוס לא אמין בבדיקה מסוג זה)
הרופאה רצתה שאנסה שטיפות חומץ אך מאחר והדגשתי בפניה כי התלונות האורניריות מחמירות, הוחלט על טיפול פומי ווגנלי במטרונדזול.
ההפרשות חזרו ואמנם חוסר הנוחות פחתה, אך עדיין יש איזושהי חוסר נוחות קלה ביותר וגנלית/אורינרית.
אז מה זה יכול להיות אם כיסינו קנדידה (תרבית וטפול), בקטראל וגניזוזיס וטרכומונס בטיפול?
אין גורמי סכון לSTD אחר.
האם עדיין את חושבת שאני צריכה לנסות פרוביוטי מקומי?
תודה רבה,
חג שמייח שיהיה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות לאחר הטיפולים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2012כן יכול להיות שמרוב טיפולים מקומיים הפלורה הנוררמלית התקינה הוכחדה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול דופסטון ואיקקלומין.ROK05/10/2012
שלום רב,
התחלתי לקחת דופסטון בלי לבצע בדיקת הריון לפניי, 4 ימים אחרי לקיחת הדופסטון הופיעו הפרשות חומות לכמה שעות, ואז הפסיק, יום אחרי דימום רק בניגוב, ויום לאחר מכן שוב הפרשות לכמה שעות והפסיק.
האם זה היה מחזור??
אני אמורה להתחיל איקקלומין ביום ה5 לווסת, אך לא יודעת איך לחשב את ימי המחזור, ואם בכלל?
התור הבא שלי לרופא הוא רק בעוד חודש ואני מפחדת לפספס את סבב הטיפול הזה.
האם היה מחזור? איך ניתן לדעת?
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דופסטון ואיקקלומין. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012בדרך כלל אחרי הפסקת הדופסטון מגיע מחזור. מציעה לך לחכות לסיום הטיפול בדופסטון ואז להתחיל עם האיקקלומין, במקביל בקשי תור דחוף אצל הרופא שלך שיראה מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהחני05/10/2012
שלום!
אני עם התקן. קיבלתי שני מחזורים לאחר הלידה.
האם הגיוני שהמחזורים לא סדירים. או שיש סיכוי שאני בהריון?
אציין שאני מניקה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012הגיוני, אבל אם את רוצה להיות בטוחה עשי בדיקת שתן להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת גלולות והמחזור לא מגיע.B05/10/2012
שלום ,
בת 19 ולוקחת גולולת יאז מזה כשנה ובאופן סדיר
בחודשים האחרונים בין חפיסה לחפיסה המחזור שלי מאד קצר בין יום ליומיים עם הפרשות בצבע חום ואין הרבה דם במהלך היומיים שאני במחזור .
החודש סיימתי חפיסה ביום שישי שהיה,היום יום חמישי לאחר כמעט שבוע ולא קיבלתי מחזור עדין ואין כל סימן שיגיע.
עשיתי בדיקת הריון , יצא שלילי .
יש לציין שלקחתי אנטיביוטיקה לפני שבוע .
בנוסף,אני סובלת מהרפס ואגינאלי באזור החיצוני של השפתיים התחתונות,וכבר כמה ימים שיש סימנים כמו הפרשות לבנות או בלוטת לימפה
ומגרד מאד,השאלה אם זה קשור למחזור שמאחר? והאם לקחת אנטיביוטיקה שמטפלת בהרפס עכשיו (יש לזכור שלקחתי אנטיביוטיקה אחרת לפני מספר ימים וזה לא בריא ,אגב יש לי את האנטיביוטיקה להרפס)
אני לא בארץ ואין לי שום רופא שאני מכירה פה לכן צריכה את עזרתכם ,בבקשה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקחת גלולות והמחזור לא מגיע. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012אם יש חשש כרגע להתפרצות הרפס קחי טיפול להרפס אם יש גרד והפרשות לבנות סמיכות מה שיותר סביר שיש לך פטריה נרתיקית שקורית אחרי טיפול אנטיביוטי ואז את צריכה לשים נרות נרתיקיים נגד פטריה. התעלמי מזה שלא מגיע מחזור והמשיכי את הגלולות כרגיל זה תופעה שיכולה לקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקחת גלולות והמחזור לא מגיע
B08/10/2012המשכתי גלולות והמחזור עדין לא הופיע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקחת גלולות והמחזור לא מגיע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2012חכי לחודש/ הבא אם שוב לא יגיע מחזור פני לרופא נשים להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לפני המקווהבטי04/10/2012
שלום,
אני מתחתנת בעוד שבוע 11.10 אמורה לקבל מחזור ב10.10 וטובלת ב9.10.
איני נוטלת גלולות ורציתי לדעת אם יש אפשרות לדחות את המחזור זמן קצר כ"כ לפני????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לפני המקווה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012בעיה בגלל העיתוי הקצר - אבל נסי לקחת כדורי פרוגסטרון והמשיכי עד לאחר החתונה. פני לרופא נשים או משפחה לקבלת מרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר תחושה בנרתיקשירה04/10/2012
ד"ר ליאורה אברמוב שלום וברכה,
אני בת 35 , נשואה כעשר שנים, שנה וחצי אחרי לידה רביעית.
עד ההריון של הלידה האחרונה, הווה אומר שנתיים בערך, הצלחתי להגיע לאורגזמה כמעט מידי מפגש מיני עם בעלי (פעמים בודדות שלא). ההריון האחרון היה שונה בכך שהיה לי קשה פיזית ומחודש שביעי הרגשתי את הכבדות של הבטן על הנרתיק- כאב לי שם מאוד וממש עד הלידה הרגשתי לחץ קבוע על הנרתיק מה שהקשה מעט על קיום היחסים ובוודאי על הגעה לאורגזמה. לא ייחסתי לכך משמעות מיוחדת כי חשבתי שאחרי הלידה הבעיה תיפתר ,אך לא כן.... אמנם הכאב עבר (כי נראה לי שנגרם כתוצאה מלחץ של הרחם הגדל על שרירי רצפת אגן) אך נותרתי ללא תחושה בנרתיק. כיום אינני מרגישה כמעט בכלל את מגע ידו של בעלי במקום ובוודאי שאני לא מגיעה לסיפוק ובתור זוג שהיה מורגל בקלות שבה הייתי מגיעה לסיפוק זהו מצב לא נעים שלא חשתי חוויה כזאת כבר שנתיים.
אני מניחה שהדבר נובע מריפיון בשרירי רצפת אגן אבל האם זה יכול להוביל להעדר תחושה כמעט מוחלט?
בקיצור, אשמח לדעת ממה זה יכול לנבוע ואיך אפשר לטפל בזה? האם יוגה/ פילאטיס יכולים לעזור?
כמו כן אנחנו עובדים בימים אלו על ההריון החמישי האם יש לכך איזשהי משמעות עבורי?
תודה, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר תחושה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012קשה לתת לך פתרונות ללא בדיקה, אבל יכול להיות שיש פגיעה קלה בעצבוב התחושתי בנרתיק עקב ההריון. כמובן שעוד הריון יכול לקלקל עוד יותר.... ולבטח לא ישפר מצב.. פני לפיזיותרפיה של רצפת אגן לחיזוק השרירים ולבדיקת רופא נשים להערכה תחושתית עצבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה וגירודיםיסמין04/10/2012
שלום , אני בת 19 ובשבוע האחרון אני חשה גירוד וצריבה באיבר המין שלי , זה ממש לא נעים ובימים האחרונים גם בזמן השתן יש את הצריבה הזו .
האם זו פטרייה או דלקת ומה ההבדל בניהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה וגירודים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012יש לדקת חיידקית ויש דלקת פטריתית. נסי למרוח משחת אגיסטן אפשר לקנות בבית מרקחת ללא מרשם רופא. עשי בדיקת שתן אצל רופא משפחה וקבעי תור אם המצב לא ישתנה אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויי04/10/2012
האם בטא יכולה להישאר קבועה ב48שעות ולאחר72 שעות בבדיקה נוספת לעלות? או שאין סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012לא שכיח אבל הכל יכול לקרות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגןנונו04/10/2012
שלום
לפני חודשיים, סבלתי מכאבים באזור הבטו התחתונה הימנית שהקרין על הרגל. בצילום הופי סיצטה בשחלה , הרואפ אמר שהיצסטה גורת לךכאבים כאלה. אחרי שבועיםם נבדקתי אצל רופאת נשים שאמרה לי שהסיצטה ירדה. הכאב נפסדק אבל לפני יומיים התחילו אותן כאבים, אני מרגישה כאב בבטן ימנית תחתונה שמקרין על הרגל ובצד הימני האחורי גם. הכאב גורם לבחילות גם. רופאת הנשים אמרה לי היום שהכאב יכול להופיע בגלל תקופת הביוץ. רופא המשפחה אמר לי אחרי שהסברתי לו מקור הכאב שזו יכולה להיות דלקת באהן הקטן. המליץ על תרופה אנטיביוטית. הכאב נהיה יותר חד בלילה ואם אני שמה כרית בין הרגליםם, אני מרגישה יותר טוב. אני חשדתי בדלקת בתוספתן אבל אני ממש לא יודעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012פני בדחיפות לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור לא הופיע - חשוב!עינת04/10/2012
שלום, אני בת 33, אם לילד בן שנתיים ותשעה חודשים ונוטלת גלולות מליאן כבר קבוע במשך 10 שנים לערך (למעט תקופת ההריון). לראשונה כרגע לי החודש דבר מוזר מאוד. סיימתי לקחת את הגלולות במלואן ביום ג' שעבר והייתי צריכה לקבל ביום ג' שעבר 25/9 והייתי צריכה לקבל בשבת - 28/9 ולמרות כאבי הבטן והנפיחות לא קיבלתי עד עכשיו. לא יודעת אם עשיתי נכון אבל התחלתי חפיסה חדשה כבר השבוע הייתי אמורה ביום ד' 3/10 אבל בגלל החגים התבלבלו לי הימים ולקחתי ביום ג' 2/10. בקיצור המחזור לא הגיע וזה די מטריד אותי שכן אני נפוחה ועדיין עם אותם תסמיני המחזור. עשיתי בדיקת הריון ביתית למרות שהייתי בטוחה שאיני בהריון וזו באמת היתה התוצאה - אין הריון. קבעתי תור לרופאת הנשים וזה רק בעוד שבועיים. האם להמשיך ליטול את הגלולות או להפסיק ואז אולי המחזור יגיע...........? מה יכולה להיות הסיבה לכך מעולם לא קרה לי דבר זה. תודה רבה רבה, עינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחזור לא הופיע - חשוב! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012עשית בסדר שהמשכת גלולות.. לפעמים הרירית של הרחם כל כך דקה אחרי לקיחת גלולות ממושכת שהדימום לא מופיע אבל היעילות של הגלולות נשמרת. אם התופעה תחזור על עצמה צריך לשנות את הגלולות או לעשות הפסקה קצרה כדי לבנות מחדש את הרירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה עזה מאוד בזמן חדירה נוספתהמתוסכלת04/10/2012
יש לי בעיה מזה חודשיים שלושה..
אני מקיימת יחסי מין אחת ליומיים שלושה לערך עם בן זוג קבוע..
לאחרונה כאשר אני ובן זוגי מקיימים יחסי מין בחדירה הראשונית קצת לוחץ וכואב לי (בכניסה לנרתיק) אך לאחר דקה שתיים זה מסתדר (בהתחלה ייחסתי את זה לעצם העובדה שזה פעם בכמה ימים ולכן על הגוף להתרגל לחדירה)...
לעומת זאת בפעם השנייה- שלאחר מכן - כאשר אנו מקיימים יחסי מין (לאחר כמה שעות) יש לי צריבה עזה בכניסה לנרתיק (בדופן העליונה אם להיות ספציפית) מה שגורם לי להיות ממש מכווצת שזה אף מגביר את הלחץ והכאב... הייתי אצל רופאת הנשים שלי פעמיים.. בפעם הראשונה היא אמרה שהיא לא רואה כלום ובשנייה שיש חשש לפטרייה ונתנה לי תרופות (פלוקנול- טבלייה אחת,הידרואגיסטן קרם)
ההרגשה שקיבלתי ממנה (מבלי חלילה לזלזל בה) זה שהיא לא באמת מבינה למה כואב לי ועל מה אני מתלוננת- ההרגשה שקיבלתי ממנה זה שהיא סתם דחפה לי תרופות מבלי באמת להבין את הבעיה (עובדה שבפעם ה-1 באתי אליה עם אותה בעיה בדיוק והיא לא הבינה על מה המהומה) בכל מקרה עוד לא לקחתי את התרופות כי ברצוני להיוועץ ולקבל חו''ד נוספת ברשותכם... תודה רבה מראש... המתוסכלת :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה עזה מאוד בזמן חדירה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2012האם את נוטלת גלולות? לפעמים גלולות גורמות ליובש ולתחושה של צריבה בזמן החדירה... יכול להיות שפיתחת תגובה של וסטיבוליטיס כתוצאה מגלולות, דלקות נרתיקקיות סטרס מקומי או נפשי... פני לרופא נשים המתמחה במחלות העריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה עזה בחדירה
המתוסכלת04/10/2012קודם כל אני מעריכה מאוד את התשובה המהירה...
אני נוטלת גלולות יסמין כבר כמה שנים.. אך מפאת העובדה שפעם היה לי וסטיבליטס כתוצאה מיובש (החלפתי גלולות - פעם הייתי עם מרסילון, וטופלתי ע''י רופא מומחה מאיכלוב שהציע לי טיפולים טבעיים יותר כמו מריחת יוגורוטעל איבר המין, כדורים פרוביוטיים, וטיפת שמן עץ התה על התחתונית) ... אך לצערי זו לא אותה ההרגשה.. לפי ההרגשה שלי אין לי יובש (אני די רטובה לפני מגע המיני) וכך גם הרופאת נשים שלי טענה בפעם הראשונה שהייתי אצלה.. (שלא מדובר ביובש)
בפעם השנייה שביקרתי אצלה היא טענה שיש לי אודם קל אך לא הזכירה יובש..
נראה לך שאכן מדובר רק בפטרייה..? והאם עליי לקחת את התרופות שהגניקולוגית שלי נתנה לי או לא..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותטלי04/10/2012
היי,
ני בת 27, אאובחנתי בגיל 16 בשחלות פוליציסטיות ומאז נוטלת גלולות (בתחילה דיאנה וכיום אסטל) להסדרת התופעות הנלוות ולאיזון הורמונלי.במשל נטילת הגלולות הפסקתי לכמה חודשים, התופעות מיד חזרו והמשכתי לקחת כרגיל.
אני רוצה להכנס להריון ושואלת האם הסיכויים להקלט להיריון קטנים בעקבות התסמונת ו/או השימוש הממושך בגלולות?
אילו פתרונות לרפואה יש להציע למעט הגלולות הסינטיות לטיפול ב PCO?
האם עליי לבצע הכנה מקדימה כדי להקל על הגוף "לחזור" לעצמו?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2012בדרך כלל מיד כשמפסיקים גלולות יכול להיות שתכנסי להריון בחודשים הראשונים.. אין הכנה מיוחדת ואם המחזורים יחזרו להיות לא סד'ירים יכול להיות שתצטרכי לקבל כדורים לחיזוק הביוץ. התיעצי עם רופא נשים מטפל שלך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לחוצה, מבקשת להבין.ליאת04/10/2012
שלום רב.
כמה שאלות עקרוניות להבנה, אשמח לתשובה:
1. השתמשתי בערכת ביוץ ורציתי לברר כמה נקודות: ביצעתי בדיקה ביום נתון אחה"צ ועדיין פס הקונטרול היה כהה מהפס השני. למחרת בבוקר שני הפסים כבר היו באותו צבע וזה כבר היה היום ה - 12 למחזור. האם ניתן להניח כי 24-48 שעות מהרגע הזה אבייץ או שייתכן שהיתה כבר עלייה בלילה?
2. האם שתן ראשון של בוקר עלול לתת FALSE POSITIVE כשמדובר בערכת ביוץ?
3. 24 שעות לפני העלייה ב - LH עשיתי בדיקה עם שתן ראשון של בוקר ויצאו שני פסים באותו צבע, לאחר חצי שעה ביצעתי בדיקה נוספת והפעם חד משמעית הפס ב - T היה בהיר משמעותית מהקונטרול. מה זה אומר???
4.שאלה חשובה: כמה זמן מרגע הופעת ה LH ניתן לראות זאת בערכות הביוץ? האם הוא שב ויורד לאחר שעות ספורות או לאחר 24 שעות? שמעתי כל מיני דעות ואמירות ואינני יודעת במשך כמה זמן אכן ניתן לראות בבדיקה את התוצאה החיובית עד שהיא שבה ונעלמת.
5. קיימתי יחסים ביום ה - 10 למחזור בשעות הבוקר המאוחרות. ולמחרת התחלתי לבצע את הבדיקות הנ"ל עם ערכת הביוץ. היום זה היום ה - 12 ואני רואה שני פסים באותו צבע ומבינה שגם סביר שיש באמת הופעה של LH. תוך כמה זמן סביר שיתקיים ביוץ? (לא ממש רוצה עוד ילד כרגע, נקרע הקונדום). נכון שכתוב שזה בטווח של 24-48 שעות. רק שאינני יודעת מתי בדיוק היתה העלייה בהורמון. האם הבוקר או במהלך הלילה...
בכל מקרה, למיטב ידיעתי זרע חי 72 שעות במערכת הנקבית. לפי החישוב שלי הכל יוצא מאוד גבולי. במידה ויהיה ביוץ היום בלילה למשל אז יעברו בערך 62 שעות מקיום היחסים..מה הסבירות? (כתוב בהוראות של ערכות הביוץ לקיים יחסים מרגע שרואים את העלייה ואת זה אנחנו לא עושים כרגע בשום פנים ואופן).
אשמח להבין יותר.
תודה תודה.
וסליחה על ההפגזה. קצת בלחץ.
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת לחוצה, מבקשת להבין. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2012המון פרטים - כדאי שתקראי טוב את העלון המצורף להסברים. ברב מקלוני הביוץ התוצאה חיובית כשעולה הLH הביוץ חל 24 שעות אחרי זה. מאחר והגוף איננו מדע מדויק אי אפשר לתת לף תשובות מדויקות על פי שעות וחצאי שעות...
הבדיקות אינן 100% מדויקות ואם הערכה המסוימת הזו מבלבלת אותך נסי חברה אחרת. על כל פנים אם יש חשש מהריון אל תסמכי על בדיקות ההביוץ וקחי פוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להכנס להריוןליאת04/10/2012
שלום
אני מנסה להכנס להריון בחודשים האחרונים. זה יהיה הריון שני.
ההריון הראשון לפני שנתיים היה ללא טיפולים למרות שיש לי שחלות פוליציסטיות ואני מקבלת מחזור אחת לחודש וחצי-חודשיים.
לפני כחודש נכנסתי להריון לפי בדיקת הריון ביתית שנעשתה עם האיחור במחזור וגם שבוע לאחר מכן, בשני המקרים יצא חיובי. קבעתי תור לרופא לשבוע 7 ואז לקראת יום התור לאחר לילה של כאבי מחזור ההריון נפל וקיבלתי מחזור. מהתיסכול לא הלכתי בסוף לרופא. האם יש צורך בכל זאת ללכת לרופא?
ועוד דבר שמטריד אותי - מאז שהפסקתי את הגלולות יש לי דימום קל כמה ימים לפני הביוץ. כביכול הבנתי שזה נובע מהביוץ אבל לפי מקלוני הביוץ אין לי ביוץ בזמן הזה אלא רק לאחר מספר ימים ואפילו שבוע. האם זה הגיוני? האם דורש בדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להכנס להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2012כן צריך לפנות לבדיקת רופא כדי לראות שההריון נפל במלואו ורירית הרחם חלקה וסדירה באולטראסאונד. תריך לעשות בדיקת דם להירון כדי לבדוק שאכן כל ההורמונים נעלמו מבדיקות הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)