מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור בזמן גלולותאנונימי13/07/2012
שלום,
לקחתי גלולות בשם פרוברה 10 ימים לפני קבלת המחזור פעמיים ביום על מנת לא לקבל בחופשה, ויצא בסוף שיקבלתי בדיוק ביום של החופשה, השאלה שלי היא למה זה קרה, והאם להמשיך לקחת את כל ה 21 גלולות שקיבלתי..
זה מאוד דחוף לי, אשמח לתשובה בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בזמן גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/07/2012יתכנו שינויים הומרנאלים גם בעת נטילת כדורים לא תמיד ניתן לצפות את התהגות הגוך
באשר להמשך טיול יש לפנות לרופאמ טפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלושה חודשים לאחר לידהויקטוריה13/07/2012
שלום למנהלי הפורום
אני שלושה חודשים לאחר לידה וגינאלית.לאלתר 6 שבועות עברתי בדיקה אצל רופא נשים -הכל תקין (בדיקת אולטראסאונד לא נעשתה)
במשך 3 חודשים אלו יש לי הדימדומים קלים ולא סדירים.
לוקחת גלולות בשם מיקרולוט ולא היה עדיין קיום יחסי מין + הנקמה מלאה.
העם זה יתכן שהדימום לאחר לידה כול כך מתמשך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שלושה חודשים לאחר לידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/07/2012דימומים נרתיקים לאחר הריון יכולים לעיתים להיות ממשוכים ומגוברים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסידין קרםליאת13/07/2012
שלום,
אני בשבוע 40 להריוני. החדרתי מקודם נר לטחורים, ובטעות, במקום לשים על הנר את המשחה לטחורים, שמתי משחה שבעלי קיבל פעם לפצעים: Fucidin Cream (מכילה Fusidic Acid Fh Eur 2%). האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסידין קרם - תגובה
ד''ר יואב פלד13/07/2012אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליאת13/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביעלה12/07/2012
שלום רב,
אני בת 34 אמא לילד אחד
ללא שום מחלות כרוניות ובריאה מאוד בד"כ.
בשבוע האחרון מרגישה כאב בצד ימין בבטן התחונה.
בהתחלה היה מש רק לכמה שניות כל פעם ונעלם, אך ככל שעבר השבוע החמיר.
הכאב אינו בלתי נסבל אך מטריד.
המחזור שלי תקי לחלוטין ואין לי חום, בעיה בתיאבון או כל בעיה נוספת לבד הכאב.
הדבר היחיד שהחיל במקביל אלו הן סחרחורות, שגם הן נמשכות זמן קצר ביותר של מס שניות, שגם הן חדשות י וממש התחילו יחד עם כאב הבטן (אם כי לא בהכרח מופיעים במקביל)
אינ יודעת שזה אינטרנט ולא ניתן לאבחן וכו ברמת העיקרון הכי טוב ללכת לבדיקה, אך יש לי קושי עצום בכך, ואשמח לשמוע את דעתכם האם פשוטכרגע להתעלם עד שיעבור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
ד''ר יואב פלד13/07/2012את לא מצפה שרופא יקח אחריות ויגיד לך מה לעשות במקרה כזה ללא בדיקתך נכון ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית וסתל.12/07/2012
בתי בת 15 מקבלת וסת בתאריך לא תמיד קבוע.
אנחנו נוסעים לחופשה משפחתית - היא קיבלה "פרוברה " לדחיית הוסת .האם מסוכן? כמה ימים לפני מועד הווסת הרצוי צריך להתחיל את הפרוברה? וסת אחרונה היתה ב26.6 ואנו מעוניינים שלא תיהיה וסת עד 27.7תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית וסת - תגובה
ד''ר יואב פלד13/07/2012לא מסוכן
בנוגע למינון ודרך המן יש להתיעץ עם מי שנתן הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מתמשךנעמה12/07/2012
שלום רב,
אני בת 37 ועד לפני חודשיים המחזור שלי היה סדיר.
במחזור הקודם, 4 ימים לאחר תום הוסת התחיל לי דימום שהלך והתגבר והיה מעין מחזור נוסף (שהסתיים לאחר 4 ימים). רצתי לרופאה והיא הפנתה אותי לאולטרסאונד וגינלי וגם לבדיקות הורמונליות.
שתי הבדיקות היו תקינות.
הוסת הנוכחית שלי איחרה ב-5 ימים. באותם 5 ימים היו לי הפרשות חומות ואז היא הגיעה. כעת אני יומיים לאחר הוסת ויש לי עדיין אותן הפרשות חומות שהיו לי לפני הוסת.
אני לא מבינה מה קורה לי.
מה כדאי לעשות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מתמשך - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/07/2012ממליץ לפנת לרופא נשים מטפל
שינויי במחזור יתכנו אולם בהחלט חשוב לשלול בעייה גניקולגית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור יום וחצי,דחווףף..ג'ני12/07/2012
שלום..
קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בן זוגי, כמו כן היית גמירה בפנים ובתאריך שיהיה צריך להיות המחזור, היה רק דימום יום וחצי ולאחר מכן הפרשות חומות יומיים וכאבים חזקים בבטן השאלה שלי האם זה נורמלי? והאם יש מצב שיש הריון?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור יום וחצי,דחווףף.. - תגובה
ד''ר יואב פלד13/07/2012בצעי בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן??איילת12/07/2012
ד"ר שלום,
אני בת 40 אחרי שלושה הריונות ושתי לידות ללא כל סימפטומים מיוחדים לאחרונה. היום בבדיקה שיגרתית ידנית אצל גניקולוג במסגרת בדיקות סקר הממצאים היו: רחם רגיל, תנועתי, מוגדל שבוע שישי, שרירני. הגניקולוג אמר שלדעתו יש לי שרירן והפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד, אותה אבצע בשבוע הבא. ראוי לציין שלפני שנה וחודשיים עשיתי אולטרסאונד ללא כל ממצא מיוחד. שאלתי האם באולטרסאונד אפשר להבחין בין שרירן לגידול סרטני והאם יש צורך בביופסיה.
אני די מודאגת מהממצא.
בתודה מראש,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן?? - תגובה
ד''ר יואב פלד13/07/2012אין לך מה לדאוג
בצעי את הבדיקה
בגילך רחם שרירני מעט מוגדל זה הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איילת13/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום מחזורמיכל12/07/2012
שלום,
בכל חודש לפני המחזור (בין שבוע לשבועיים) החזה שלי גדל. מאוד. מעבר לכאבים שכרוכים בכך זה גם גורם לי לאי נוחות. אני לא לוקחת גלולות.
האם לקיחת גלולות יכולה להפחית את הגדילה? או כל דבר אחר? זה ממש מטרד מבחינתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום מחזור - תגובה
ד''ר יואב פלד13/07/2012נסי גלולות במינון נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל14/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהסמדר12/07/2012
שלום, אני בת 46 רציתי לברר מה משמעות הבדיקה :
TSH-2.11 TOTAL-1.30 DHEA SULPHATE-1.50
אני עדיין מקבלת מחזור, לא לוקחת כדורים הורמונלים, וברצוני לדעת האם במצב הזה אני יכולה להיכנס להריון? האם אני יכולה להפסיק להשתמש באמצעי מניעה ללא חשש מהריון לא רצוי.
את בדיקת ההורמונים עשיתי לפני כשנה וחצי, אתמול לאחר חודשיים שלא קבלתי מחזור, נגשתי לרופא ועשיתי אולטרסאונד והוא ראה לפי האולטרסאונד שאני מבייצת ועוד 10 ימים בערך אני צריכה לקבל באופן טבעי. איך יכול להיות שאני מבייצת עם ערך נמוך של הורמונים?? ושוב מה הסיכוי להריון???? הוצאתי את ההתקן לפני שנה וחצי... מאז אנחנו שומרים עם קונדומים למרות שבעבר נכנסתי להריון לא רצוי עם קונדום (ואני מתה מפחד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע מדלגים על שאלות?
סמדר13/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני לא מבינה את המענה השרירותי
מיכל13/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפרימולוט נורתרצה12/07/2012
שלום רב,אני בת 50 ,סובלת 20 שנה מדימום ממושך ואינטנסיבי במחזור , פריטין ברזל וb12 נמוכים באופן כרוני , כעת פסק המחזור ל3 חודשים ואז חזרו הדימומים , הרופא החליט על טיפול במשך 3 חודשים בפרימולוט נור בגלל חוסר איזון הורמונלי הטיפול הוא שבועיים פרימולוט ושבועיים הפסקה , אבל זה גורם לי שוב לדימומים נוראיים לתשישות כרונית , וקושי בתיפקוד יומיומי מה עושים ? יש עצה אחרת? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפרימולוט נור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/07/2012ישנם אפשרויות נוספות לטפל בדיממים מוברים כמובן שחשוב לבצע הערכה קלינית מלאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון וטיפולי שינייםקרן12/07/2012
בוקר טוב,
אני בת 36 עוד מעט ומאד רוצה לנסות הלכנס להריון, אבל אני באמצע סבב טיפולי שיניים( טיפולי שיניים, עקירות, השתלות)
את ההשתלות עברתי לא מזמן אבל יש לי סבב טיפולים ויש מצב שאני אצטרך פה ושם צילום רנגן( רגיל של שיניים- שמעתי שזה אחרת מצילום רגיל).
אני ממש רוצה לנסות להכנס להריון, אבל לא יודעת אם אפשר תוך כדי טיפולי שיניים.
האם אני יכולה? האם יש סיכון לעובר אם אני אעבור כמה צילומים( לאCT פה ושם צילום רגיל) וטיפולי שיניים?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון וטיפולי שיניים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/07/2012אין התווית נגד טיפולי שיניים גם במהלך ההריון
כמובן שעדיךף אם ניתן לסיים את כול הטיפולים לפני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזורsuzy12/07/2012
שלום,
אני בת 47 (עוד מספר חודשים) ומקבלת מחזור כל 28 יום. בנוסף יש לי התקן נגד הריון במהלך 4 השנים האחרונות
שאלותי, באיזה גיל המחזור מפסיק? האם יש דרך לבדוק ולחזות את הסיום? האם אפשר להפסיק את המחזור יזום? האם אצטרך לאחר 5 שנים עם התקן להחליפו בחדש?
מהם הסימינים המוקדמים לשינוי הורמונלי? האם הגנטיקה עובדת גם פה (לאמא שלי הוציאו את הרחם בגיל 39 ולכן אין אפשרות לדעת...)
תודה רבה סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/07/2012ניתן לקחת פרופיל הומרנאלי
בד"כ מחזור נמש עד גיל 52
לפי בדיקות דםניתן יהיה לבוע את מצב תפקוד השחלות והאם יש להמשיך עם ההתקן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור רק ליום אחד
נועה דוד13/07/2012שלום , אני נועה דוד (שם בדוי) בת 16 מחולון
השאלה שלי היא הייה לי את ההתחלה של המחזור היה לי דם בצבע חום ואחר"כ שחור ואז היה לי דם של מחזור ליום אחד ושוב היה לי חום וניפסק.
אני מפחדת ! גם יש לי כאבי בטן לפעמים מאוד חזקים
וכאבים בחזה ... ויש עוד משהוא שאני לא רוצה לפרסם כאן , אם יהיה איפה שהוא בפרטי אני ישמח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהנוי12/07/2012
לפני כשלושה שבועות עברתי בדיקה נרתיקית עקב דימום בהריון , אציין כי אני בשבוע 34 הרופא ביצע בדיקה וגינלית ולקח משטח מהנרתיק , לא ידוע לי בדיוק את שם הבדיקה אבל התוצאה שהגיעה אלי מראה שיש איזשהו חיידק הבדיקה נקראת MYCOPLASMA HOMINIS PCR אציין גם כי קיבלתי אנטביוטיקה למשך 5 ימים , ברצוני לדעת מה משמעות החיידק הזה האם יש סיכון כלשהו להמשך ההריון , או לחילופין ללידה האם העובר יכול להידבק במהלך הלידה אודה לכם על תשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2012ברגע שטופלת באנטיביוטיקה הסבירות שהחיידק יפריע למהלך ההריון נמוכה. אם את מקיימת יחסי מין כדאי שגם בעלך יקבל אנטיביוטיקה שכן החיידק עובר בזמן קיום יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8 שמסרבת להבדק אצל גניקולוגיעל12/07/2012
שלום רב, בתי בת שמונה מתלוננת מזה כחודש על תחושה של בועת אוויר באזור הדגדגן. היא אינה מוכנה להבדק אצל רופאת נשים. האם זה מצריך בדיקה או לעזוב את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8 שמסרבת להבדק אצל גניקולוג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2012אולי רופאת ילדים שהיא מכירה תסתכל על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)